ایرانیان جهان

آخرين مطالب

اولین نطق قالیباف در سال 1404/ دستگاه‌ها نباید رقیب بخش خصوصی و مردمی شوند/ نظارت‌ها باید جنبه کمک داشته باشد تا مچ‌گیری و مانع‌تراشی اخبار ایران

اولین نطق قالیباف در سال 1404/ دستگاه‌ها نباید رقیب بخش خصوصی و مردمی شوند/ نظارت‌ها باید جنبه کمک داشته باشد تا مچ‌گیری و مانع‌تراشی
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، در نطق پیش از دستور اولین جلسه علنی مجلس شورای اسلامی در سال 1404، گفت: اگر می‌خواهیم در قوای سه‌گانه سرمایه‌گذاری برای تولید را تسهیل و تنظیم کنیم، باید از انگیزه سرمایه‌گذاران محافظت کنیم و این جز با تأمین امنیت سرمایه شدنی نیست.
بنا بر روایت مهر، قالیباف تاکید کرد: تصمیم‌های خلق الساعه و تغییرات پی در پی قوانین و مقررات، سرمایه را فراری داده و مردم را به امور غیرمولد اما به ظاهر امن‌تر سوق می‌دهد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
علاوه بر آن، واردات ارزان و بی‌رویه کالاهایی که امکان تولید مشابه آنها در داخل وجود دارد، می‌تواند به انگیزه سرمایه‌گذار آسیب جدی بزند. رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: همچنین سخت‌گیری‌های بی‌جای نظارتی یا فرایندهای پیچیده و طاقت‌فرسای مجوزدهی، انگیزه سرمایه‌گذار را کاهش می‌دهد. ما مسئولین در هر سه قوه باید از صمیم قلب باور کنیم این ماییم که باید به دنبال مردم بدویم، نه مردمی که می‌خواهند سرمایه‌گذاری کنند. باید به استقبال سرمایه‌گذار برویم، نه آنکه او را با نگاه از بالا به پایین طرد کنیم.
قالیباف تاکید کرد: بدتر از مواجه شعاری و تشریفاتی با شعار سال، مواجه جزیره‌ای و ناهماهنگ در سیاست گذاری و اجرای عناوین سال است، لذا اگر با موضوع سرمایه‌گذاری برای تولید هم اینگونه برخورد شود، هرگز به اهداف مورد نظر دست پیدا نمی‌کنیم.
وی بیان کرد: اقتصاد مجموعه‌ای از حوزه‌های مرتبط با یکدیگر است، لذا هر مداخله سیاستگذار در یک حوزه آثار عینی در حوزه‌های دیگر دارد و به همین ترتیب رفتار ذی‌نفعان آن حوزه و مشمولان دیگر حوزه‌ها در پی هر تصمیمی متفاوت خواهد بود که اگر از قبل پیش بینی و تدبیر نشود، هر سیاست اصلاحی را می‌تواند به ضد خود تبدیل کند. همچنین اگر مراجع و قوای مختلف سیاست‌گذاری، اجرا و نظارت بدون هماهنگی لازم عمل کنند، همین نتیجه محقق نمی‌شوند.
رئیس مجلس شورای اسلامی متذکر شد: تجربه این رویکرد جزیره‌ای و غیر هماهنگ را به ویژه در 15 سال گذشته شاهد بوده‌ایم که نتایج چنین شیوه حکمرانی، تشدید ناترازی‌ها و سخت‌تر شدن مسیر تحول پایدار اقتصادی است.
قالیباف با بیان اینکه نه تنها شعار امسال اقتصادی است بلکه معطوف به تولید است، گفت: طی بیش از 17 سال گذشته تاکید رهبر انقلاب در شعارهای سال، بر مسئله تولید بوده است. رویکرد ایشان همواره معطوف به پیشرفت اقتصادی بوده و حل اساسی مشکلات معیشتی را از همین طریق ممکن می‌دانند.
وی ادامه داد: اگر سرمایه گذاری افزایش یابد، تولید تقویت می‌شود. با تقویت تولید، رشد اقتصادی رقم می‌خورد و با رشد اقتصادی سطح رفاه و قدرت خرید مردم افزایش می‌یابد. پس کلید حل مشکلات معیشتی نیز همین سرمایه گذاری در کارهای مولد است.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اگرچه در مسیر رسیدن به این نقطه حتماً باید از سیاست‌های حمایتی مانند کالابرگ کمک گرفت تا جلوی آسیب به اقشار کمتر برخوردار گرفته شود، اما نباید فراموش کرد که این حمایت کافی نیست و برای حل ریشه‌ای مشکلات باید تولید را تقویت کرد و در نتیجه رشد را افزایش داد.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: دولت‌ها فقط بسترساز هستند و دستگاه‌ها نباید رقیب بخش خصوصی و مردمی شوند. دولت باید جایی سرمایه‌گذاری کند که مردم توان یا انگیزه آن را نداشته باشند، بنابراین اگر رشد اقتصادی می‌خواهیم چاره‌ای نیست جز آنکه مردم سرمایه‌های خرد و کلان خود را به توان تولیدی کشور تزریق کنند و لازمه این امر نقش آفرینی صحیح دولت است.
وی در ادامه، بیان کرد: برای آنکه هدایت اعتبار و نقدینگی را برای افزایش تولید در دست گیریم، این کار مستلزم آن است که دولت مطابق احکام متعدد مندرج در قانون برنامه هفتم پیشرفت، فرصت‌ها و نقاط نیازمند سرمایه‌گذاری را شناسایی کند و سپس آنها را برای مردم به درستی تبیین کند تا سرمایه‌های خرد و کلان مردم یک زنجیره ارزش به هم پیوسته اقتصادی را رقم بزند و از پراکنده شدن و هدر رفتن سرمایه‌ها جلوگیری کند.
وی افزود: در این زمینه حوزه‌های پیشران در اولویت قرار دارد و قطعاً موضوع انرژی در پیشانی سرمایه‌گذاری قرار دارد که از طریق شرکت‌های سهامی عام، پروژه و دیگر قالب‌های اقتصادی باید سرمایه‌گذاری را در این حوزه افزایش داد.
قالیباف بیان کرد: در خصوص هماهنگی میان قوای مختلف و اجزای دولت نکات مفصلی وجود دارد که باید در جلسات مشترک قوا به آنها پرداخت اما در موضوع نظارت، تفکیک نوع نظارت مهم است. نظارت راهبردی بر عملکرد دولت بر عهده مجلس شورای اسلامی است که از طریق ابزارهای نظارتی قانونی صورت می‌گیرد و این نظارت مؤثر در دوره حاضر با هدف مراقبت از حرکت در ریل قانونی به ویژه قانون برنامه هفتم پیشرفت صورت می‌گیرد اما نظارت اجرایی بر عهده قوه قضائیه است که از طریق رسیدگی‌های قضائی پیرو گزارش مستند سازمان بازرسی یا دیگر مراجع قانونی انجام می‌شود.
وی ادامه داد: اصل 174 قانون اساسی تاکید دارد که حق نظارت قوه قضائیه نسبت به حسن جریان امور و اجرای صحیح قوانین در دستگاه‌های اداری از طریق سازمان بازرسی کل کشور صورت می‌گیرد. طبیعتاً همانگونه که رهبر انقلاب فرمودند همه نظارت‌ها باید مؤثر باشد و جنبه دستگیری و کمک داشته باشد تا مچ‌گیری و مانع‌تراشی.
وی در پایان تصریح کرد و گفت: اصلاح ساختار بودجه در جهت جبران کسری بودجه دولت باید هم راستا با اصلاح نظام بانکی به نحوی عمل کند که سرمایه گذاری برای تولید غیر دستوری محقق شود. در این زمینه سیاست ارزی نقش عمده‌ای ایفا می‌کند. قطعاً ارز یک متغیر سیاستی است و نباید به حال خود رها شود، اما هرگونه مداخله دستوری که انگیزه سرمایه‌گذاری در تولید و صادرات را از بین ببرد، محکوم به شکست است. بانک مرکزی و دولت در قوانین متعدد اختیار کافی برای اعمال صحیح سیاست گذاری در این زمینه را دارند.
2929
کد خبر 2045890

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1394547/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ارتش اسراییل به چادر خبرنگاران در غزه حمله کرد!

سهام شرکت‌های چینی آغازگر موج فروش در بازارهای آسیا-اقیانوسیه شد

بیش از 100 هزار تن محصول کشاورزی از ماهیرود صادر شد

ظهره‌وند: ضرر و زیان آمریکایی‌ها در صورت شرارت قابل محاسبه نیست

درخواست وقیحانه آمریکا درباره حزب الله ؛ هرچه زودتر...

نگرانی نخست وزیر فرانسه از تبعات منفی تعرفه های ترامپ

تیک‌تاک در مسیر ممنوعیت جهانی؛ از بغداد تا واشنگتن

جی‌پی‌مورگان: تعرفه‌های ترامپ آمریکا را وارد رکود می‌کند

آیا «دوشنبه سیاه» بازارهای مالی آمریکا تکرار می‌شود؟

قیمت جهانی نفت امروز 1404/1/18 |برنت 63 دلار و 78 سنت شد

تهدید به ترور ترامپ حاشیه ساز شد؛ تذکر به ما پیام ضعف به امریکاست | ما زبان رسای انقلابیم...

4 گزاره محوری در مذاکره غیرمستقیم با آمریکا | راهبردی که دست ایران را در مذاکره پر می کند

چرا مذاکره غیرمستقیم؟ ؛ تکنیک مذاکراتی خاص آمریکایی ها | دلیل تازه بی اعتمادی به آمریکایی ها

سرمقاله سازندگی/ برابری یا تبعیض؟

ردپای خونین صهیونیست‌ها

وحشت صهیونیست‌ها از حملات موشکی قسام

همزمان با سقوط بازارهای جهانی، ترامپ تعرفه ها را دارو توصیف کرد

طلای جهانی همچنان در مسیر سقوط

راز شناسایی بیماری‌های پنهان قبل از اینکه دیر شود!

1000 دیدار حضوری با خانواده شهدا و ایثارگران در سال 1403

نشست رئیس پلیس راهور فراجا با رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران

ضعف در فناوری و نوآوری بخش‌های تولیدی کشور از موانع تحقق شعار سال هستند

هوشمندسازی اخذ مالیات از طریق سیستم حسابرسی مالیاتی

محرک‌های کلیدی سیاستگذاری اقتصادی شی جین پینگ در سال 2025/ از نگهداشتن «پرنده در قفس» تا عدم تخصیص منابع برای نجات بخش املاک و مستغلات

نابودی فقر مطلق در هند / علت کاهش عجیب نرخ فقر در هند چیست؟

پس‌لرزه‌های جنگ اقتصادی ترامپ؛ 40 میلیارد شِکِل در اراضی اشغالی دود شد

پیش بینی قیمت دلار، یورو و سایر ارزها امروز دوشنبه 1404/1/18:دلار کانال عوض کرد

معادن کمیاب؛ کلید سلطه بر نظم بین‌المللی آینده

رسانه عراقی: نه جنگ می‌شود و نه ایران عقب‌نشینی می‌کند

پاسخ ایران و مردم آمریکا به ترامپ

امیر پوردستان: تهدیدهای آمریکا از روی ضعف است/ دشمن در صورت خطا با پاسخی پشیمان‌کننده مواجه می‌شود

آمادگی کامل دفاعی و تهاجمی ایران؛ تهدیدات آمریکا علیه ایران بی‌اعتبار است

اصلی‌ترین عامل حمله احتمالی علیه ایران چیست؟ | ظرفیت‌های ایران برای پاسخگویی به شرارت‌های دشمن

نوبخت: درگیری ترامپ با کشورها فرصتی برای ایران است

سرمقاله دنیای اقتصاد/ سرمایه‌گذاری برای تولید

انفجارهای مهیب در غزه؛ چادرهای آوارگان و خبرنگاران به آتش کشیده شد

جزئیات گفتگوی وزیر خارجه امارات و همتای صهیونیستی

حداقل هزینه سفره هر ایرانی از 3 میلیون تومان رد شد

زمان واریز مرحله دوم کالابرگ برای دهک‌های مختلف اعلام شد

آقای پزشکیان! مراقب باشید ؛ سوراخ دعا را گم کرده اید | ماجرای یک مسئول کلیدی که نمی‌توانست در سوبسید آباد زندگی کند!

مردم؛ حلقه مفقوده سرمایه‌گذاری برای تولید

نتانیاهو وارد آمریکا شد

سرمقاله خراسان/ سرمایه کجاست؟

متهمان فرار سرمایه از تولید

وزارت اقتصاد جلوی حراج سکه را بگیرد/ بانک مرکزی برخلاف شعار سال عمل می‌کند

کیهان طلبکار شد: حمایت از قاتل شهید سلیمانی در پوشش حمله به کیهان

نسخه روزنامه نزدیک به قالیباف برای درمان چالش سرمایه‌گذاری در کشور/ سراغ چینی‌ها برویم

سی‌ان‌ان: ترامپ احتمالاً نظامیان آمریکایی را به یمن می‌فرستد!

نتانیاهو با سفر به واشنگتن به دنبال دور زدن فشار داخلی و خارجی است/ غزه و فرار از تعقیب کیفری محور گفت‌وگو با ترامپ

معاون اول رئیس‌جمهور عازم مشهد مقدس شد