تصمیم ژاپن برای خرید پهپاد انتحاری در مقابل تهدیدات چین
آسیا و اقیانوسیه
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - با افزایش تهدیدهای چین برای ورود به تنگه تایوان که در نزدیکی مرزهای ژاپن قرار دارد، توکیو تصمیم گرفته است پهپادهای انتحاری متنوعی را وارد تجهیزات نظامی خود کند. - اخبار بین الملل -
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، ژاپن تصمیم گرفته است پهپادهای انتحاری مسلح به مواد منفجره را که با حمله مستقیم به هدف عمل میکنند، وارد تجهیزات نظامی خود کند.
با افزایش تهدیدهای چین برای ورود به تنگه تایوان که در نزدیکی مرزهای ژاپن قرار دارد، توکیو در حال تسریع روند تجهیز نیروهای خود به سلاحهای عملیاتی برای شرایط جنگی است. روزنامه ماینیچی شیمبون ژاپن طی گزارشی اعلام کرد نیروهای زمینی دفاع از خود (ارتش ژاپن) بودجه خرید این پهپادها را در سال جاری دریافت کردهاند و قصد دارند تا سال آینده 310 فروند دیگر از این پهپادها را وارد کنند. این نخستین بار است که نیروهای زمینی ژاپن پهپادهای تهاجمی را به خدمت میگیرند؛ پیشتر تنها از پهپادهای شناسایی استفاده میکردند.
نیروهای زمینی دفاع از خود ژاپن قرار است بسته به اندازه، نوع هدف و برد پروازی، سه مدل مختلف از این پهپادهای انتحاری را وارد کند. نخستین مرحله، واردات پهپادهای کوچک قابل حمل توسط سربازان است که از سال آینده آغاز خواهد شد.
این پهپادها قابلیت هدف قرار دادن نیروهای پیاده دشمن یا خودروهای سبک مانند کامیونها را دارند و بهگونهای طراحی شدهاند که یک سرباز بتواند همزمان چند پهپاد را کنترل کند. در مراحل بعد، ژاپن قصد دارد پهپادهایی برای حمله از راه دور به خودروهای زرهی سبک و شناورهای کوچک نیز وارد کند.
در استراتژی دفاعی ملی ژاپن که در پایان سال 2022 منتشر شد، آمده است: «پهپادها و سایر تجهیزات بدون سرنشین، میتوانند قواعد بازی را تغییر دهند و ساختار نیروها و شیوههای نبرد را بهطور بنیادی دگرگون کنند.» طبق این سند ملی، ژاپن قصد دارد تا سال 2027، حدود 1 تریلیون ین (معادل 7 میلیارد دلار آمریکا) در زمینه تجهیز و بهکارگیری عملیاتی این نوع تسلیحات سرمایهگذاری کند.
به گفته مقامات نظامی ژاپن، شتاب این کشور در تقویت توان پهپادی خود، ناشی از افزایش مکرر فعالیت پهپادهای چینی در نزدیکی استان اوکیناوای ژاپن است. از آوریل 2024 تا مارس 2025، بیش از 30 پهپاد چینی در نزدیکی جزایر جنوب غربی ژاپن مشاهده شدهاند؛ این رقم نسبت به سال 2021 که تنها چهار مورد گزارش شده بود، رشد چشمگیری داشته است.
لازم به ذکر است که این جزایر در نزدیکی تنگه تایوان قرار دارند و پهپادهای چینی معمولاً از میان تایوان و جزیره یوناکونی ژاپن عبور میکنند. در صورت وقوع حمله چین به تایوان، این اقدام ممکن است با هدف ایجاد محدودیت برای ورود نیروهای آمریکایی مستقر در ژاپن صورت گیرد.
تنش دریایی بین چین و ژاپن دوباره بالا گرفتافزایش تنشها همزمان با دیدار وزرایخارجه چین و ژاپن انتهای پیام/
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1394679/