تاثیر منفی اجارهنشینهای موقت در کلانشهرهای گردشگری اروپا
اروپا
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - واکنش شهرداریهای شهرهای گردشگری دنیا تعیین و اعمال قوانینی برای کاهش اجارههای کوتاهمدت است. اگرچه در تهران کمتر با چنین پدیدهای روبهرو هستیم اما سفرهای نوروزی و بهاری ساکنان پایتخت به شهرهای شمالی و استانهای اطراف که با جابهجایی جمعیت زیاد و در زمان کم رخ میدهد تاثیراتی بر بازار مسکن شهرهای مقصد خواهد داشت که باید پیش از رخدادن مشکل، از آنها آگاه شد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
در این مطلب دو نمونه از واکنش شهرداریهای کلانشهرهای اروپایی به اجارههای کوتاه مدت را میخوانید. اسپانیا - بارسلونا حمایت قانونی از محدود کردن اجاره
شورای شهر بارسلونا قانون مسکن محلی را اصلاح کرده است تا در آینده امکان نظارت بر اجارهبها بیشتر باشد. شهرداری به این وسیله میتواند زمان یا قیمت اجاره خانه را به نفع اجارههای طولانی مدت تغییر دهد. شهرداری میتواند اجاره کوتاه مدت را در منطقه مشخصی ممنوع کند و صاحبخانهها باید مدارکی برای توجیه اجاره کوتاه مدت ارائه کنند. دادگاه عالی اسپانیا این مصوبه را تایید کرد.
برخی صاحبخانهها ترجیح میدهند خانههای خود را برای مدت زمان کوتاه به گردشگران کرایه دهند تا اینکه آن را برای مدتی طولانی به مستاجرها واگذار کنند زیرا از گردشگران درآمد بیشتری دارند. این کار باعث افزایش قیمت اجارهبها در این شهر شده است. بعضی از مالکان هم محل زندگی خود را ترک کردهاند زیرا تمام ساختمانهای مجاور تبدیل به اقامتگاه موقت شده است.
ممنوعیت بعد از 2028
«جایومه کولبونی» شهردار بارسلونا گفته است که شهرداری با تایید دادگاه در مسیر کنترل قیمت اجارهبها مصمم است و مجوز اجارههای خانگی که تا کنون صادر میشد بعد از سال 2028 تمدید نخواهد شد. با این وصف از سال 2029 بیشتر خانههای شخصی اجازه پذیرفتن مسافر موقت را ندارند.
سال 2023 هم شهرداری قوانینی برای مشخص کردن اجاره کوتاه مدت آپارتمان تعیین کرده بود که شامل 10 هزار واحد مسکونی میشد. در قوانین جدید به ازای هر 100 نفر ساکن دائمی در یک محدوده مسکونی مجوز اقامت کوتاه مدت فقط برای 10 گردشگر صادر میشود. شهرداری در مقابل طرحهایی برای ایجاد هتلهای ارزان قیمت در خارج از مرکز شهر دارد. با اعلام قوانین جدید از سوی شورای شهر، شرکتهای گردشگری نگران کاهش درآمد خود در سالهای آینده شدند و هتلهای قیمت اتاقهای خود را بیشتر کردند اما برخی ساکنان شهر که درگیر هزینه مسکن هستند از اقدام شهرداری حمایت میکنند.
سالانه نزدیک 90 میلیون نفر گردشگر به اسپانیا سفر میکنند.
آلمان - برلین قوانین عادی و ویژه اجاره خانه
بر اساس قانون فدرال آلمان، اگر آپارتمانها به شکل عادی اجاره داده شوند باید مقررات اجارهبها شامل حد میانگین اجارهبهای محله را رعایت کنند اما اگر با مبلمان و موقت اجاره داده شوند شامل این برخی از موارد مقررات نمیشوند و صاحبخانهها میتوانند اجاره بیشتری بگیرند. نتیجه اینکه در یک محله اجارهدادن کوتاه مدت آپارتمان به گردشگران، چندین برابر سود دارد. این کار باعث شده است که در برخی نقاط حدود 70 درصد ساختمانها برای اجاره به مسافران و کارگران موقت اختصاص داده شده و بازار اجارهبها به هم خورده است.
در سال 2014 قانونی در شهر برلین تصویب شد که صاحبان املاک اجازه خالی نگهداشتن خانههای خود یا اجاره کوتاه مدت آن را ندارند. شهرداری بر اساس همین قانون از مالک یک مجتمع مسکونی قدیمی که 27 واحد مسکونی آن را تبدیل به 37 آپارتمان کوچکتر مبله کرده بود شکایت کرد. شکایت درگیر روند قضایی در دادگاههای مختلف شد و رسیدگی به آن 8 سال طول کشید زیرا مالک اظهار میکرد که ساختمان قدیمی است و شامل قوانین جدید نمیشود. پس از اینکه مالک در دادگاه عالی محکوم شد شهرداری قصد دارد قانون سال 2014 را درباره تمام ساختمانها اجرا کند.
مشکل پنج شهر بزرگ
در شهرهای برلین، فرانکفورت، مونیخ، هامبورگ و کلن، نزدیک یک سوم قراردادهای اجاره به شکل کوتاه مدت درآمده است و شهرداریها تلاش میکنند مانع اجاره کوتاه مدت خانهها شود یا آن را به زمان خاصی از سال محدود کند. مدیریت شهری برلین امیدوار است با جلوگیری از اجاره کوتاه مدت، نزدیک دو سوم ساختمانهایی که درگیر این کار هستند به بازار عادی اجاره برگردند و مشکل افزایش اجارهبها که در دوسال گذشته بروز کرده است کاهش یابد. آمار مشخصی از ابعاد بازار اجاره در برلین اعلام نشده است اما گفته میشود که جمعیت زیادی از ساکنان بعضی محلههای این شهر اجارهنشین هستند. اتحادیه اروپا هم اعلام کرده است که قوانین محلی درباره اجاره باید رعایت شود.
کد خبر 933041 منبع: روزنامه همشهری برچسبها اسپانیا سفر - گردشگری شهرداری آلمان مسکن اجاره ترجمه شهر مدیریت شهری
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1394683/