بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - ایسنا / امروز تالار شیشهای همچون دیروز قرمزپوش شد؛ به طوری که شاخص کل با کاهش بیش از 21 هزار واحد به رقم دو میلیون و 773 هزار واحد رسید.
روز 17 فروردین 1404 شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران 21 هزار و 505 واحد کاهش یافت و به رقم دو میلیون و 773 هزار و 820 واحد رسید. دیروز هم این بازار 15 هزار واحد افت کرد. این در حالی است که از روز بازگشایی در پنجم فروردین تا 10 فروردین بازار سهام افزایشی بود.
امروز شاخص هموزن هم 1126 واحد کاهش داشت و در عدد 810 هزار و 389 واحد ایستاد.
در دومین روز هفته تعداد سهام مثبت بورس 124 عدد و سهام منفی 203 عدد بود. تعداد خریداران به 74 هزار نفر رسید. به طور کلی بازار 0.77 درصد کاهش داشت.
امروز حدود 436 هزار فقره معامله به ارزش حدود 8576 میلیارد تومان در بازار سهام انجام شد.
فملی و فولاد بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص بورس داشتند اما فارس اثر مثبت ایجاد کرد. از نمادهای پرتراکنش نیز میتوان به وتجارت، وبملت و آلومینیا اشاره کرد.
روز 17 فروردین 1404 شاخص فرابورس ایران اما برخلاف بورس 33 واحد افزایش یافت و به 24 هزار و 841 واحد رسید. تعداد معاملات امروز فرابورس 323 هزار فقره و ارزش آن 48 هزار میلیارد تومان بود.
آریا بیشترین بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص فرابورس داشت اما فزر و زاگرس اثر منفی ایجاد کرد. مهرمام، کانسار و فزر نیز از نمادهای پرتراکنش فرابورس بودند.
بازار سهام از روز دوم آبان 1403 روند صعودی به خود گرفت و در ادامه، رکوردهای جدیدی را به ثبت رساند. اما از 22 دیماه به بعد دچار نوسان کاهشی شد. در هفتههای پایانی سال گذشته این بازار بین کانال 2.7 تا 2.8 میلیون واحد در نوسان بود و چهار مرتبه کانال 2.8 میلیون را از دست داد. 21 اسفند نیز به پایین کانال 2.7 میلیون سقوط کرد، اما 25 اسفند مجددا آن را تصاحب کرد.
به نظر میرسد متغیرهای سیاسی اثر مثبتی بر بازار سهام و رشد شاخص کل در اولین روز کاری 1404 داشته است. در روزهای پایانی سال گذشته نیز سید محمد صدر، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام خبر داد: کمیسیون مشترک از کمیسیونهای سیاسی، امنیتی، اقتصادی و قضائی، لوایح سیافتی و پالرمو را تصویب کرد و امیدوارم در صحن مجمع هم تصویب شود.
عبور سیافتی و پالرمو از این مرحله و امیدواری به خروج ایران از لیست سیاه FATF ظاهرا اثر مثبتی بر بازار سهام ایجاد کرده است؛ چرا که به گفته کارشناسان، این لوایح، از یکسو با کاهش ریسکهای سیستماتیک و ایجاد شفافیت، فضای امنتری برای فعالیتهای اقتصادی ایجاد میکنند و از سوی دیگر، مسیر تعاملات ایران با نظام مالی جهانی را هموار میسازند.
برخی کارشناسان معتقدند بازار سرمایه به لحاظ بنیادی شرایط مطلوبی دارد، اما متغیرهای سیاسی، کمبود نقدینگی، عدم اعتماد سهامداران و فعالیت نوسانگیری تاکنون باعث شده تا بازار نتواند آنطور که باید و شاید رشد کند. با این حال بورس تا قبل از ریزشهای اخیر رکوردشکنی کرده و برای اولین بار وارد کانال 2.9 میلیون واحد شده بود.
بازار ![]()
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1394864/