ایرانیان جهان

آخرين مطالب

گزارش تایمز از جنگ مخفیانه روسیه در آب‌های انگلیس خواندنی ها

گزارش تایمز از جنگ مخفیانه روسیه در آب‌های انگلیس
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - ایرنا / کشف حسگرهای ناشناس در آب‌های اطراف بریتانیا زنگ خطر را درباره فعالیت‌های اطلاعاتی روسیه علیه نیروی دریایی این کشور به صدا درآورده و تهدیدی بی‌سابقه برای امنیت زیرساخت‌های حیاتی زیرآبی ایجاد کرده است.
رسانه انگلیسی در مقاله‌ای به شرح اقدامات اطلاعاتی منتسب به روسیه برای کسب اطلاعات درباره نیروی دریایی و زیردریایی بریتانیا پرداخته است.
به گزارش روزنامه «ساندی تایمز»، اخیراً در آب‌های اطراف بریتانیا حسگرهایی یافت شده که گمان می‌رود توسط روسیه و برای جاسوسی از زیردریایی‌های هسته‌ای بریتانیا کار گذاشته شده‌اند. ارتش بریتانیا این کشف را تهدیدی بالقوه برای امنیت ملی دانسته، اما تاکنون آن را به‌صورت عمومی اعلام نکرده است. شماری از این دستگاه‌ها در سواحل کشف شدند و برخی دیگر نیز بنا بر گزارش‌ها توسط نیروی دریایی بریتانیا شناسایی شده‌اند.
بر اساس این گزارش، گمان می‌رود این دستگاه‌ها توسط مسکو نصب شده‌اند تا اطلاعاتی درباره چهار زیردریایی «ونگارد» بریتانیا که حامل موشک‌های هسته‌ای هستند، جمع‌آوری کنند. یکی از این زیردریایی‌ها همیشه در دریا حضور دارد و مأموریت آن، اجرای برنامه بازدارندگی دائمی بریتانیاست.
ساندی تایمز در جریان یک تحقیق سه‌ماهه، با بیش از 12 وزیر دفاع سابق، افسر ارشد نیروهای مسلح و کارشناسان نظامی گفت‌وگو کرد تا به چگونگی بهره‌گیری روسیه از توانایی‌های بی‌نظیر خود در جنگ زیرآبی علیه بریتانیا پی ببرد.
بازار
بازگشت نبردهای پنهان جنگ سرد
به گزارش رسانه انگلیسی، چهره‌های ارشد نظامی، نبرد فناوری در اعماق دریا را با رقابت فضایی میان آمریکا و شوروی در دوران جنگ سرد مقایسه کرده‌اند و می‌گویند که بریتانیا به قدرت روسیه آگاه شده، اما پرسش این است که آیا می‌تواند این عقب‌ماندگی را جبران کند یا خیر.
برای نخستین بار، بیش از 20 نیروی غواصی و مین‌روبی نیروی دریایی بریتانیا در کشتی «پروتئوس» حضور یافته‌اند؛ نیروهایی که در شناسایی، بازیابی و نابودی مهمات دشمن در بستر دریا مهارت دارند و از این پس بخشی جدایی‌ناپذیر از عملیات این کشتی خواهند بود. در این گزارش آمده است: «زیرساخت‌های حیاتی زیرآبی بریتانیا با تهدید بی‌سابقه‌ای از سوی روسیه، این دشمن دیرینه روبه‌رو شده است.»
به گفته منابعی در نیروی دریایی بریتانیا، روسیه بعد از جنگ سرد هرگز سرمایه‌گذاری بر زیردریایی‌هایی که در اعماق تاریک اقیانوس‌های جهان گشت می‌زنند را متوقف نکرد و امروز تنها کشوری است که ناوگانی از زیردریایی‌های تخصصی برای جنگ در بستر دریا و جاسوسی دارد. این زیردریایی‌ها از زیردریایی‌های ناتو و بریتانیا توانمندتر هستند.
بر اساس این گزارش، زیردریایی‌های روسیه می‌توانند روی بستر دریا نشسته و با بازوهای مکانیکی خود کابل‌ها را قطع کرده، مواد منفجره کار گذاشته یا بر کابل‌های فیبر نوری ابزار شنود نصب کنند. آن‌ها توسط 2 زیردریایی بزرگ‌تر موسوم به «زیردریایی مادر» پشتیبانی می‌شوند که امکان جابه‌جایی محرمانه این ناوگان به هر نقطه‌ای از جهان را فراهم می‌کنند.
روسیه قابلیت‌های دیگری نیز دارد. سه منبع ارشد دفاعی بریتانیا مدعی شدند که پیش از آغاز جنگ اوکراین، «اطلاعات موثقی» وجود داشت که نشان می‌داد ابرکشتی‌های متعلق به الیگارش‌های روس ممکن است برای انجام عملیات‌های شناسایی زیرآبی در اطراف بریتانیا مورد استفاده قرار گرفته باشند. برخی از این کشتی‌ها دارای دهانه‌هایی موسوم به «استخر ماه» هستند که امکان استقرار یا بازیابی مخفیانه تجهیزات شناسایی اعماق و غواصی را فراهم می‌کنند.
جنگ در بستر دریا
رسانه انگلیسی با طرح این ادعا که انفجار در خطوط لوله انتقال گاز «نورد استریم» با دخالت روسیه انجام شده، آن را نشان‌دهنده شکنندگی تأمین انرژی بریتانیا می‌داند؛ کشوری که اکنون تقریباً یک‌پنجم انرژی خود را از مزارع بادی دریایی تأمین می‌کند.
برق تولیدشده توسط این توربین‌ها از طریق کابل‌های زیرآبی به خشکی منتقل می‌شود. خطوط انتقال نفت و گاز نیز برای بریتانیا حیاتی هستند، به‌ویژه آن‌هایی که گاز را از نروژ منتقل می‌کنند. این خطوط در صورت نصب مواد منفجره توسط روسیه، به‌راحتی می‌توانند قطع شوند.
یکی از فرماندهان ارشد نظامی در این‌باره می‌گوید: «اگر این خطوط را قطع کنید، آن منبع انرژی را از دست داده‌اید ـ و در فصل زمستان و اوج مصرف، این موضوع می‌تواند جدی باشد.» یک مقام دیگر می‌افزاید که یک حمله هماهنگ می‌تواند به «سقوط شبکه سراسری برق» در بریتانیا منجر شود.
60 کابل اینترنت که بریتانیا را به بقیه جهان متصل می‌کنند، با پلاستیک پلی‌اتیلن پوشیده شده‌اند و ضخامت آن‌ها تنها چند سانتی‌متر است. این کابل‌ها به‌راحتی قابل قطع شدن هستند و اغلب موقعیت آن‌ها به‌طور عمومی ثبت شده است. گرچه منابع نیروی دریایی می‌گویند قطع این کابل‌ها تنها در شدیدترین نوع از حملات مشکل‌آفرین خواهد بود، اما نگرانی اصلی آن دسته از کابل‌هایی هستند که داده‌های بانکی را از طریق اقیانوس اطلس منتقل می‌کنند و برای عملکرد بازارهای مالی غربی نقش حیاتی دارند. سامانه‌های پشتیبان ماهواره‌ای قادر به مدیریت حجم عظیم اطلاعاتی که هر ثانیه از طریق این کابل‌ها عبور می‌کند، نخواهند بود.
از سوی دیگر، آنچه موجب نگرانی عمیق‌تر نیروهای نظامی بریتانیاست، توانمندی روسیه در نقشه‌برداری، نفوذ و تخریب کابل‌های نظامی حیاتی در سراسر جهان است. یکی از مقامات ارشد می‌گوید: «کابل‌هایی وجود دارند که موقعیت و موجودیت آن‌ها عمومی نیست. روس‌ها توانایی قطع کابل‌های نظامی را هم دارند.» ساندی تایمز مدعی است که یک نمونه از تلاش‌های روسیه برای نفوذ در این کابل‌ها در سال 2020 به ثبت رسیده است.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1395078/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نایب رئیس سابق بایرن: برنده تقابل ما با اینتر به فینال لیگ قهرمانان اروپا می‌رسد

چالش بزرگ آذربایجان در مسیر افزایش صادرات گاز به اروپا

سرم آبرسان؛ کلید جوانی پوست

هم‌گروه‌های ایران در کاپ آسیا مشخص شدند

کسری بودجه آمریکا با تتر جبران می شود

کسری بودجه آمریکا با تتر جبران می شود+فیلم

حفظ منافع ملی و صنعت هسته‌ای در اولویت مذاکرات ایران و آمریکا

واشنگتن باید دست از رویکردهای اشتباه خود بردارد

رسالت اصلی مذاکره‌کنندگان، راستی‌آزمایی آمریکا است/ اگر مذاکرات غیرمستقیم فرسایشی شود، جهش قیمت‌ها بوجود می‌آید

با وجود رابطه ویژه با آمریکا، ما نباید وارد جنگ با ایران شویم

درگیری تهران و واشنگتن منجر به جنگ جهانی سوم خواهد شد

احتمال دیدار ترامپ و پزشکیان در ریاض صحت ندارد

پیش دستی نتانیاهو برای کاستن اثر سیاسی مذاکره

صحبت از مذاکره روز شنبه بار دیگر غیرقابل پیش‌بینی بودن رفتار او را ثابت کرد

ترامپ: چین می‌خواهد توافق کند، اما نمی‌داند چگونه آن را شروع کند!

تمرین پدافند هوایی ایران برای مقابله با حمله آمریکا + فیلم

تصویر جالبی که ظریف در آستانه مذاکرات ایران و آمریکا منتشر کرد

پشت‌پرده پیام‌های ایران و آمریکا برای آغاز مذاکرات در عمان

پیش‌بینی بورس فردا چهارشنبه 20 فروردین 1404

این 4 ملی پوش ایرانی در آمریکا پا به توپ شدند/ ستارگان استقلال راه سفر به آمریکا را باز کردند/ زندگی بزرگان فوتبال ایران در ینگه دنیا؛ به بهانه آغاز مذاکرات!

نماینده آمریکا در مذاکرات با ایران کیست؟

در اصفهان چه خبر است؟

تعطیلی شنبه یا پنجشنبه؟ فعلا هیچ‌کدام

تفاوت پزشکیان با دیگران

جهاد اسلامی: ترامپ و نتانیاهو جنایات اسرائیل را توجیه می‌کنند

نتانیاهو از واشنگتن دست خالی برگشت، تعرفه‌های اسرائیل تغییر نکرد

حماس اسرائیل را تهدید کرد؛ تجاوز به غزه، زندانیان اسرائیلی را زنده باز نمی‌گرداند

سرکرده سابق ارتش آزاد سوریه کشته شد

تحلیل تسنیم از فروکش کردن تب خرید دلار

زمان پرداخت معوقات متناسب‌سازی بازنشستگان اعلام شد

آغاز نخستین پرواز مستقیم میان نجف اشرف و مدینه منوره

شهید محمد باقر صدر؛ از رهبری «جماعه العلماء» تا حمایت از انقلاب ایران

یک سوم بیماران از تهیه دارو منصرف می شوند

دولت، طرح کالابرگ را ادامه دهد

بحران‌ها زمینه‌ساز انسجام و همبستگی بیشتر در جامعه شده است

ارائه برنامه توسعه لرستان به رئیس‌جمهور

استاندار مرکزی روز «همت اقتصادی» را برای حمایت از تولید اعلام کرد

مردم معتقدند واحدهای کوچک تولیدی، گزینه بهتری برای سرمایه‌گذاری است

توسعه همدان با قطعه توانمندی زنان کامل می‌شود

پست وایرال شده رونالدو؛ عرب ها به فکر قرارداد جدید باشند

ایران با ژاپن هم‌گروه شد

ماندگارتریرن گل‌های تاریخ لیگ قهرمانان اروپا

تیم منتخب بهترین بازیکنان حال حاضر بایرن مونیخ و اینتر؛ با حضور باستونی، موسیالا، بارلا و کین

آمار عجیب رئال مادرید در اروپا خارج از برنابئو

پخش زنده فوتبال رئال مادرید و آرسنال + تماشای آنلاین بازی های اروپا امروز و امشب

گفتگوی تخت‌روانچی با معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا

پخش زنده فوتبال بایرن مونیخ و اینتر از لیگ قهرمانان اروپا

رایزنی تخت‌روانچی با معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا

هم‌گروه‌های ایران در کاپ آسیا بسکتبال 2025

همگروهی تیم هندبال دختران ایران با قهرمان آسیا