شک و تردید آمریکا در قبال پایگاههای نظامی روسیه در سوریه
ایالات متحده آمریکا
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - تارنمای هیل امروز به نقل از منابع آگاه خبر داد که دولت ترامپ هنوز تردید دارد که از دولت انتقالی جدید بخواهد تا نیروهای روس را از پایگاه دریایی و هوایی در این کشور بیرون کند.
به گزارش مشرق، این رسانه آمریکایی طی گزارشی عنوان کرد که تحریمهای آمریکا علیه سوریه، اهرمهای زیادی را در اختیار واشنگتن قرار داده تا بر دولت جدید این کشور اعمال نفوذ کند.
در ادامه این گزارش آمده است: ماه گذشته میلادی، مقامهای دولت آمریکا فهرستی از شروط لازم برای لغو نهایی تحریمها را در اختیار نمایندگان هیات حاکمه سوریه قرار دادند. به گفته 2 منبع آگاه، خاتمه حضور نظامی روسیه در سوریه در این فهرست لحاظ نشده بود.
هیل به نقل از یکی از افراد آشنا به این موضوع نوشت: بحث داخلی شدیدی درباره نحوه موضعگیری در قبال پایگاههای روسیه در دولت در جریان است. این موضوع در داخل وزارت امور خارجه و کاخ سفید مورد بحث قرار گرفته و برخی از اعضای دولت فشارهایی را برای حذف پایگاههای روسیه وارد کردهاند.
این شخص اضافه کرد که در حال حاضر از سوریها خواسته نشده تا برای برداشته شدن تحریمها نیروهای روس را بیرون برانند.
به ادعای این رسانه آمریکایی، همزمان با تلاش ترامپ برای کشاندن مسکو به میز آتشبس با اوکراین، دخالت روسیه در سوریه یک نقطه بالقوه بحرانزا به شمار میرود.
ترامپ در تماس 18 مارس (27 اسفند) با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه، درباره خاورمیانه "بهعنوان منطقهای برای همکاری بالقوه جهت جلوگیری از درگیریهای آینده" گفتوگو کرد. با این حال رئیسجمهوری آمریکا به نحو فزایندهای از پوتین به دلیل امتناع او از توقف جنگ با کی یف ناامید شده و تهدید به تحریم روسیه کرده است.
از سوی دیگر قانونگذاران حامی شدت عمل علیه روسیه در کنگره آمریکا معتقدند که حذف پایگاههای نظامی روسیه در سوریه یک درخواست ناچیز از دمشق بوده و پیروزی ژئوپلیتیک بزرگی را برای آمریکا به همراه خواهد داشت.
با این وجود گزارش شده که پوتین در زمانی که سوریه با بحران اقتصادی گسترده و تحریمهای بینالمللی مداوم مواجه است، با محمد الجولانی تماس گرفته و "همکاری عملی" به او پیشنهاد کرده است.
روسیه در اواسط زمستان گذشته معادل 23 میلیون دلار ارز سوریه را با نرخ رسمی به بانک مرکزی دمشق تحویل داد. کشورهای اروپایی، عربی و حاشیه خلیج فارس از بیم نقض تحریمهای آمریکا تاکنون از انتقال وجوه سوریه خودداری کردهاند.
گزارش دیگری نیز حاکی است که روسیه در تلاش برای حفظ پایگاههای نظامی خود، ارسال محمولههای نفت و گاز به سوریه را آغاز کرده است. دولت سوریه که پیشتر برای تأمین انرژی به ایران متکی بود، اکنون با یک بحران حاد انرژی مواجه است.
منبع: ایرنا
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1395817/