ایرانیان جهان

آخرين مطالب

تازیانه‌ پکن به قلب صنعت آمریکا ایالات متحده آمریکا

تازیانه‌ پکن به قلب صنعت آمریکا
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - - پاسخ تند و قاطع پکن به تصمیمات اخیر واشنگتن در خصوص تعرفه‌ها، معادلات جهانی را به لرزه درآورده است. تحریم شرکت‌ها و افزایش تعرفه‌ها از سوی چین، پیامی روشن دارد: این کشور حاضر نیست در برابر فشارها سر خم کند. این تقابل، که حالا سایه‌ای سنگین بر بازارها و روابط بین‌الملل انداخته، بیانگر روزهایی پرچالش را می‌دهد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
لج‌ولجبازی پکن و واشنگتن ادامه‌ دارد وقتی وزارت بازرگانی چین اعلام کرد که 12 شرکت آمریکایی را به فهرست کنترل صادرات خود اضافه کرده و 6 شرکت دیگر را از هرگونه فعالیت تجاری در این کشور محروم می‌کند، این تصمیم چیزی فراتر از یک اقدام تلافی‌جویانه بود. این حرکت، ضربه‌ای هدفمند به شریان‌های حیاتی اقتصاد ایالات متحده است؛ شرکت‌هایی که در زنجیره‌ی تأمین فناوری‌های دو منظوره نقش دارند، حالا از دسترسی به یکی از بزرگ‌ترین بازار‌های جهان محروم شده‌اند.
این تحریم‌ها نشان می‌دهد که چین دیگر به دنبال بازی دفاعی نیست، بلکه استراتژی خود را به سمت تهاجم اقتصادی تغییر داده است. افزایش تعرفه‌ها به 84 درصد هم لایه‌ دیگری به این معادله اضافه می‌کند؛ کالا‌های آمریکایی که پیش‌تر با سختی در بازار چین رقابت می‌کردند، حالا عملاً از گردونه خارج شده‌اند. این سیاست، در حالی که می‌تواند هزینه‌های تولید را برای شرکت‌های آمریکایی بالا ببرد، همزمان به تولیدکنندگان داخلی چین فرصتی طلایی می‌دهد تا جای خالی رقبا را پر کنند. اما آیا این رویکرد در بلندمدت به نفع پکن خواهد بود؟ تجربه‌ تاریخی نشان می‌دهد که چنین جنگ‌های تعرفه‌ای اغلب به ضرر هر دو طرف تمام می‌شود، اما چین با تکیه بر اقتصاد مقاومتی خود و مداخلات دولتی در بازار سهام، به نظر می‌رسد برای یک نبرد طولانی آماده شده است.
پشت پرده‌ آرامش ادعایی ترامپ دونالد ترامپ، در حالی که تعرفه‌ها را تا 125 درصد بالا برده و وقفه‌ای 90 روزه برای اعمال تعرفه بر دیگر کشور‌ها اعلام کرده، سعی دارد با پیام‌هایی مثل «آرام باشید، همه چیز درست می‌شود» افکار عمومی را آرام کند. اما این آرامش ظاهری، بیشتر شبیه تلاش برای پوشاندن یک زخم عمیق است. کشاورزان آمریکایی، که ستون فقرات اقتصاد روستایی این کشور را تشکیل می‌دهند، حالا با کاهش تقاضای چین برای محصولاتشان دست‌وپنجه نرم می‌کنند.
واشنگتن با وعده‌ کمک‌های مالی سعی دارد این شکاف را پر کند، اما این راه‌حل‌ها موقتی‌اند و نمی‌توانند جای بازار از دست‌رفته‌ چین را بگیرند. از سوی دیگر، هشدار اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا، درباره‌ کاهش ارزش پول چین، نشان‌دهنده‌ی نگرانی عمیق واشنگتن از ابزار‌های اقتصادی پکن است. اگر چین دست به چنین اقدامی بزند، تعرفه‌های آمریکا عملاً بی‌اثر می‌شود و این یعنی یک شکست تاکتیکی بزرگ برای کاخ سفید. ادعای بسنت که «چین باید مصرف را بالا ببرد و آمریکا تولید را» هم بیشتر به یک آرزوی دور از دسترس شبیه است تا یک تحلیل واقع‌بینانه؛ چرا که پکن سال‌هاست با سیاست‌های خود نشان داده که اولویتش خودکفایی و تسلط بر زنجیره‌های تولید جهانی است، نه تبدیل شدن به یک بازار مصرفی برای غرب.
موج‌سواری اروپا در طوفان تعرفه‌ها ورود اتحادیه اروپا به این میدان نبرد، لایه‌ جدیدی به این بحران اضافه کرده است. تصمیم برای اعمال تعرفه‌های 25 درصدی بر کالا‌های آمریکایی، از گندم و ذرت گرفته تا پوشاک و نخ‌دندان، نشان می‌دهد که اروپا نه‌تنها از تعرفه‌های آمریکا بر فولاد و آلومینیوم خشمگین است، بلکه نمی‌خواهد در این بازی به یک تماشاچی منفعل تبدیل شود. این اقدام، که با حمایت 26 کشور از 27 عضو اتحادیه صورت گرفته، پیامی روشن به واشنگتن است: اروپا حاضر است هزینه‌ی ایستادگی در برابر سیاست‌های یک‌جانبه‌ی آمریکا را بپردازد. اما این تصمیم، ریسک‌های خودش را هم دارد؛ افزایش قیمت کالا‌ها در بازار‌های اروپایی و احتمال تلافی بیشتر از سوی آمریکا می‌تواند اقتصاد شکننده‌ این قاره را تحت فشار بگذارد. 
نکته‌ی جالب اینجاست که اروپا همزمان پیشنهاد تعلیق این تعرفه‌ها در صورت رسیدن به یک توافق «منصفانه» را داده، که نشان‌دهنده‌ تمایل به دیپلماسی در عین حفظ موضع تهاجمی است. این دوگانگی، شاید هوشمندانه‌ترین واکنش ممکن در برابر آشوب فعلی باشد، اما موفقیتش به توانایی بروکسل در مدیریت تنش‌ها با واشنگتن بستگی دارد.
نبردی که بازنده‌هایش بیشترند این جنگ تجاری که حالا از مرز‌های دوجانبه فراتر رفته و اروپا و بازار‌های جهانی را هم درگیر کرده است، بیش از آنکه برنده‌ای داشته باشد، بازنده به جا می‌گذارد. چین با تحریم‌ها و تعرفه‌هایش نشان داده که حاضر است هزینه‌ کوتاه‌مدت را برای پیروزی بلندمدت بپردازد، اما این استراتژی ممکن است به انزوایش در تجارت جهانی منجر شود. آمریکا هم، با وجود ژست‌های تهاجمی‌اش، در داخل با چالش‌هایی مثل نارضایتی کشاورزان و فشار بر مصرف‌کنندگان روبه‌روست. اروپا نیز در این میان، سعی دارد با یک بازی متعادل هم از خودش دفاع کند و هم راه مذاکره را باز بگذارد. اما واقعیت این است که در این میدان، هیچ‌کس نمی‌تواند ادعای پیروزی کامل کند. بازار‌های جهانی که با نوسانات اخیر به زانو درآمده‌اند، شاید بزرگ‌ترین قربانی این نبرد باشند؛ جایی که ثبات، اولین چیزی است که از دست می‌رود و آخرین چیزی که بازمی‌گردد.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1401586/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جمع بندی اخبار مهم در 29 فروردین ماه 1404 | خلاصه‌ای از مهم‌ترین رویدادهای شبانگاهی

اعلام ناگهانی آمریکا از حملات قریب‌الوقوع به یک کشور؛ هیچ نقطه‌ای در امان نیست!

احتمالا آمریکا امروز در مذاکرات مواضع شدیدتری برای امتیازگیری اتخاذ کند

هشدار یمن؛ آمریکا و اسرائیل منتظر غافلگیری‌های بزرگ باشند

پیش بینی قیمت دلار امروز 30 فروردین 1404/ قیمت دلار در دوراهی سقوط و صعود

آیا این توافق سه مرحله‌ای ایران و آمریکا حقیقت دارد؟

فیلم کشتار دسته‌جمعی آمریکا بعد از حمله به بندر نفتی یمن | حاوی تصاویر دلخراش 18+

ورود طلا به کانال 5 میلیون تومان در صورت توافق ایران و آمریکا

دیدار وزیر خارجه عمان با همتای ایتالیایی در آستانه مذاکرات ایران و آمریکا در رم + عکس

آمریکا به پایتخت یمن حمله کرد

شرق آسیا گرفتار بر سر دوراهی؛ آیا جرقه نبرد جهانی در قاره زرد زده می‌شود؟/ آماده‌باش نظامی در دریای جنوبی چین

هشدار یمن به آمریکا و اسرائیل: منتظر غافلگیری‌های بزرگ باشید

دونالد ترامپ: چندان طرفدار زلنسکی نیستم

دیدار وزیر خارجه عمان با همتای ایتالیایی در آستانه مذاکره رم

انتقاد شدید الموسوی نسبت به دعوت از جولانی به عراق

پایان رقابت های بین المللی کشتی فرنگی جوانان جام شاهد – اندیمشک/نفرات و تیم برتر مشخص شدند

آیا ایران مقاومت عراق و یمن را معامله می‌کند؟

حملات قریب‌الوقوع احتمالی به خاک سوریه؟

تجاوز مجدد آمریکا به خاک یمن

نعیم قاسم: ما از تهدیدهای آمریکا و رژیم اسرائیل نمی ترسیم

زمان و ساعت دقیق مذاکره غیر مستقیم ایران با آمریکا

زمان و محل دقیق دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا مشخص شد

عراقچی: در گفت‌وگوهای ما با آمریکا، نقش روسیه می‌تواند بسیار مهم و سازنده باشد

آخرین اخبار از مواضع متضاد در درون کابینه ترامپ درباره ایران

اولویت اصلی ما در گفتگوی غیرمستقیم با آمریکا رفع تحریم‌ها است/ ترامپ موضع مشخصی ندارد

حمله مجدد آمریکا به مناطق مختلف یمن

بحران جام باشگاه‌های جهان: آمریکا مالیات می‌گیرد!

گزیده‌های نفتی هفته

«ستاره‌های غریب»؛ کتابی درباره شهدای غریب استان مرکزی در دوران اسارت منتشر شد

معرفی نفرات و تیم های برتر مسابقات بین المللی کشتی فرنگی در اندیمشک

الموسوی: دعوت از جولانی به عراق اهانت به خون شهیدان است

پرافتخارترین فوتبالیست های تاریخ

دستاورد ویژه فیورنتینا؛ رسیدن به مرحله نیمه‌نهایی لیگ کنفرانس اروپا‌ برای سومین فصل متوالی

دریایی از نفت ایران به این کشور سرازیر شد

دستور جدید آمریکا به اخراج پناهجویان افغان

تشدید تنش دولت ترامپ با هاروارد

دور دوم گفت‌وگوهای ایران و آمریکا در سفارت عمان در رم برگزار می‌شود

شمار شهدای حمله آمریکا به بندر «رأس عیسی» به 80 نفر رسید

انصارالله: جنایت آمریکا در بندر راس عیسی بیانگر استیصال آشکار واشنگتن است

واشنگتن پست: ترامپ علی‌رغم فشار مشاوران تندرو، دیپلماسی با ایران را انتخاب کرد

فیلم کامل حملات و اتهامات جدید دونالد ترامپ به ایران قبل از بیهوشی!

برگزاری دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا در سفارت عمان در رم

افزایش شهدای جنایت آمریکا در بندر رأس عیسی به 80 نفر

مذاکره‌کننده سابق ایران: تهران در آستانه تبدیل شدن به کشور هسته‌ای است

زمان و ساعت دقیق مذاکره ایران با آمریکا

برکناری رئیس فدرال رزرو (بانک مرکزی) در حال بررسی است

آمریکا دیگر گزینه‌ای جز عقب‌نشینی ندارد

افزایش شهدای حمله آمریکا به بندر یمن؛ 80 شهید و 150 زخمی

موسویان، مذاکره‌کننده سابق ایران: ترامپ چاره‌ای جز دیپلماسی ندارد! دولت آمریکا باید با ایران به عنوان یک کشور دارای سلاح هسته‌ای، نه غیرهسته‌ای مذاکره کند

واکنش شبانه تتر به دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا/ سقوط قیمت دلار قطعی شد؟