ایرانیان جهان

آخرين مطالب

رویارویی تندروها با تصمیم نظام درباره «مذاکرات عمان»/ جعفرزاده: تضعیف مذاکره کنندگان، خیانت است/ امیری‌فر: به دروغ می گویند از رهبری اطاعت می کنیم ایالات متحده آمریکا

رویارویی تندروها با تصمیم نظام درباره «مذاکرات عمان»/ جعفرزاده: تضعیف مذاکره کنندگان، خیانت است/ امیری‌فر: به دروغ می گویند از رهبری اطاعت می کنیم
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - نگاه‌ها به سمت شهر «مسقط» چرخیده تا ببینند از دل مذاکرات بین عراقچی نماینده ایران و ویتکاف نماینده آمریکا پنجره جدیدی از روابط میان ایران و آمریکا باز می‌شود یا تهران و واشنگتن وارد کشمکش جدیدی خواهند شد؟ 
مخالفت با مذاکرات اما از هفته های قبل کلید خورده و از چند تریبون دنبال می شود، از یک سو، برخی از مخالفان مذاکره در چند روز گذشته در تجمعات کوچکی که برگزار شد با دست گرفتن پلاکاردهایی، شعارهایی چون « هر آنکه مذاکره شعارش، استخر فرح در انتظارش » سر دادند و برخی هم کمپین ممانعت از مذاکره ایران با آمریکا را راه اندازی کردند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
اما این تنها اقدام تندروها برای مقابله با تصمیم نظام نبوده و دیروز هم برخی از ائمه جمعه در مخالفت با مذاکره غیرمستقیم سخن گفتند. مانند احمد علم الهدی، امام جمعه مشهد که دیروز در خطبه های نماز جمعه و در واکنش به شعار پرشور «هِیهات مِنَّ‌الذِّلَّه» توسط نمازگزاران بیان کرد: «کاش آنهایی هم که فردا قرار است پای میز مذاکره بنشینند، همین را بگویند! عزیزان من، همه ما خدا و قرآن را قبول داریم. همین قرآن است که می‌فرماید «وَاعْلَمُوا أَنَّ فِیکُمْ رَسُولَ اللَّهِ لَوْ یُطِیعُکُمْ فِی کَثِیرٍ مِنَ الْأَمْرِ لَعَنِتُّمْ» یعنی بدانید که پیامبر (ص) در میان شماست و اگر او را پیروی نکنید، خودتان به زحمت افتاده و بیچاره می‌شوید. این آیه خطاب امروز پروردگار به دولت ما و برخی جریانات سیاسی است تا برایشان یادآوری شود که امام (ره) از ابتدای این نهضت فرمودند «رابطه ما با آمریکا مثل رابطه میش با گرگ است» و خلف صالح امام (ره) نیز در زمانه ما فرموده‌اند «مذاکره با آمریکا، عاقلانه، هوشمندانه و شرافتمندانه نیست.» 

ایرانیان جهان

تندروها می‌گویند که با رهبری موافقت داریم اما دروغ می‌گویند اما هدف مخالفان مذاکره از مقابله با تصمیم نظام چیست؟ چه کسانی در پشت پرده این مخالفت‌ها قرار دارند؟ این‌ها سوالاتی است که حجت‌الاسلام عباس امیری‌فر، فعال سیاسی اصولگرا، درباره آن به خبرگزاری خبرآنلاین گفت: «2 برداشت می‌توان از اقدامات تندروها داشت. تندروها همواره در مسائلی چون مذاکرات و لایحه عفاف و حجاب حضور دارند اما قابل توجه نیستند. برخی نماینده‌ها، جبهه پایداری، انجمن حجتیه، انصار حزب الله و الله‌کرم هستند که همواره ساز مخالف می‌زنند.»
وی ادامه داد: «البته گاهی این تندروی‌ها، برای ابزار فشار است. یعنی این پیام را به طرف مقابل می‌رساند که در کشور همه موافق مذاکره نیستند و ما برای مذاکره باید دوتا هزینه بدهیم. یعنی هم هزینه مذاکره با شما را بپردازیم و هم در داخل کشور تندروهایی حضور دارند که مذاکره را نمی‌پذیرند و این یک فشار به طرف مقابل مذاکره ایجاد می‌کند.»
امیری‌فر با اشاره به طرح ترور ترامپ از سوی مدیر مسئول کیهان گفت: «البته بزرگ این تندروها، آقای شریعتمداری است و زمانی که با او برخورد شد، گفت که طنز و شوخی بوده و نظام تصمیم گرفته تا مذاکرات غیرمستقیم انجام شود. مشخص هم نیست که نظام چه زمانی می‌خواهد با این تندروها برخورد کند. آنان می‌گویند که با رهبری موافقت داریم اما دروغ می‌گویند.»
وزارت کشور باید با این افراد تندرو برخورد کند این چهره سیاسی اصولگرا با بیان اینکه وقتی دو شخصیت یعنی آقای پزشکیان و سرلشکر باقری می‌گویند مذاکره غیرمستقیم با تایید رهبری بوده است، نشان می‌دهد که مقام معظم رهبری این اجازه را صادر کردند، خاطرنشان کرد: «افرادی هم از معاندین هستند که می‌گویند رهبری فرمودند مذاکره شرافتمدانه نیست اما چطور اجازه دادند؟ باید به آنان گفت که رهبری این بیانات را برای مذاکره مستقیم فرمودند و الا مذاکره غیرمستقیم که از زمان گروگان‌های آمریکایی تا برجام بوده و لذا مشکلی نیست.» 
وی درباره هدف مخالفت‌ تندروها با مذاکره هم گفت: «متاسفانه آنان خودشان را قدرت مطلق می‌دانند. در واقع روی توهمات حرکت می‌کنند و ادعای اطاعت از رهبری آنان هم دروغ است. وقتی عالی‌ترین مقامات در شورایعالی امنیت ملی درباره قانون عفاف و حجاب می‌گویند که فعلا اجرا نمی‌شود، آنان تحصن می‌کنند و غیرمستقیم می‌خواهند به رهبری فشار بیاورند و بگویند ما قدرتمند هستیم.»
وی گفت: «تا آنجایی که خبر دارم آقای الله‌کرم و تشکیلات رزما در یک مسجدی به نام موسی بن الجعفر(ع) به امامت حاج آقا دوست محمدی، در روزهای چهارشنبه و دوشنبه جلسه دارند و از همان جا برای تحصن کردن علیه مجلس و قوه قضائیه برنامه‌ریزی می‌کنند. وزارت کشور باید با این افراد برخورد کند و چرا به آنان مجوز می‌دهد؟» 

ایرانیان جهان

جعفرزاده: تضعیف تیم مذاکره‌کننده و عدم کمک به آنان خیانت است همچنین، غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی از نمایندگان مجلس نهم و دهم نیز درباره اقدامات تندروها و مخالفان مذاکره به خبرگزاری خبرآنلاین گفت: « من فکر می‌کنم که نتانیاهو از ترامپ ناامید شد و تصور نمی‌کرد که ترامپ به مسیر مذاکره با ایران فکر کند. به صراحت هم می‌گویم که او به عوامل داخلی‌اش گفت که شروع به مخالفت با مذاکره کنند تا از این طریق مانع شوند.»
وی ادامه داد: «مذاکره و رسیدن به یک توافق به معنی شکست اسرائیل است. نتانیاهو دوست داشت که ترامپ اجازه بمباران ایران را به او بدهد، اگر چه بدون پاسخ نمی‌ماند. اما در این شرایط عوامل خودش را بسیج کرده است. ما اکثر سخنانی که نتانیاهو قرار بود بگوید را از دهان مخالفان مذاکره و تندروهای داخلی می‌شنویم.»
این نماینده ادوار مجلس با بیان اینکه این دو قطبی‌سازی تعمدی است، تصریح کرد: «تضعیف تیم مذاکره‌کننده و عدم کمک به آنان خیانت است. متاسفانه در داخل کشور یک صدا بلند نمی‌شود. نمازجمعه روز گذشته را نگاه کنید، در آن چند صدا بلند بود. چرا افراد در کارهایی که به آنان مربوط نیست، دخالت می‌کنند. برخی ها به جز پدر کاسب تحریم بودن، چه نقشی در این کشور داردند؟
جعفرزاده با بیان اینکه آمریکا می‌گوید که ایران چند بزرگتر دارد؟ خاطرنشان کرد: «در ایران همه باید تابع بیانات رهبر انقلاب و سیاست‌های تعیین شده ایشان باشیم. هر آنچه را ایشان تایید کرد، باید تابع ایشان باشیم. هر امام جمعه‌ای یک جور مذاکرات غیرمستقیم را تفسیر کرده و متاسفانه علیه اقدام مثبت این توافق است. امیدوارم هرچه زودتر بساط این چند گویی‌ها جمع شود.»
وی با بیان اینکه صددرصد این مذاکرات تصمیم نظام است، گفت: «متاسفانه سرعت تندروها آنقدر زیاد است که وقتی نظام پیچید آنان نپیچیدند و به ته دره خواهند رفت. این افراد همان خوارج هستند و خواهید دید که در مقابل رهبری هم بایستند. آن زمان با موج مردم روبه‌رو خواهند شد.»
27215
کد خبر 2048511

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1402628/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هواداران آرسنال به استقبال قهرمانی در لیگ قهرمانان اروپا رفتند / عکس

پیش‌بینی قیمت XRP/ آیا قیمت XRP به 4 دلار می‌رسد؟

بازار انحصاری فولاد چین: پیامد‌های جهش بزرگ

پرسپولیس با 4 درصد شانس می‌تواند قهرمان شود؟

اولین توئیت عراقچی بعد از مذاکرات امروز

بازگشت وزیر امورخارجه ایران به کشور از مسقط پس از پایان مذاکرات

واکنش عجیب کوچک‌زاده به مذاکرات ایران و آمریکا

روزنامه مشهور آمریکایی: گفت‌وگوی ایران و آمریکا مثبت بود

واکنش اولیه بازارها به مذاکرات ایران و آمریکا

توافق ایران و آمریکا برای ادامه گفت وگوها در هفته آینده

عمان همچنان میانجی مذاکرات ایران و آمریکا خواهد بود

توافق ایران و آمریکا برای ادامه گفت‌وگوها در هفته آینده

پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا 24 فروردین؛ انفجار سقوطی طلا در پی مذاکرات ایران و آمریکا در راه است؟

فوری/ خبر مهم ویتکاف از نتیجه مذاکرات ایران و آمریکا

عراقچی، شطرنج‌باز ماهر ایرانی تعیین‌کننده جهت مذاکرات ایران با آمریکا

نخستین واکنش روسیه به مذاکرات ایران و آمریکا در عمان

نخستین اظهارات ویتکاف پس از مذاکره غیر مستقیم با عراقچی

تابو شکست

«اصحاب شنبه»؛ وبسایت نزدیک به جلیلی حامیان مذاکره را به «یهودیان» تشبیه کرد

محکوم به موفقیت

پدر اتمی؛ دربارۀ اکبر اعتماد، اولین رئیس سازمان انرژی اتمی

تصمیم عجیب ترامپ برای ذخیره فلزات اعماق دریا برای مقابله با چین

نشریه آمریکایی: کنگره باید مانع «رفتار شاهانه» ترامپ شود

مادورو به روسیه سفر می‌کند

رئیس جمهور لبنان مواضع خصمانه خود علیه مقاومت را تکرار کرد

آنتالیا گردی جولانی و سلفی با الشیبانی

خوش‌بینی اروپایی‌ها به مکانیسم جدید تامین مالی نظامی

اذعان رسانه آمریکایی به هوشمندی یمنی‌ها

افشای نفوذ اسرائیل در حلقه امنیت ملی ترامپ

بیش از 105 هزار تعاونی در کشور فعال هستند

استاندار قزوین از نمایشگاه توانمندی های استان بابل عراق دیدن کرد

لزوم تربیت نیروی انسانی فعال، باهوش و متخصص / با افزایش صادرات، تولید بیشتر می‌شود

آینده دلار بعد از مذاکرات چه می شود؟

روایت عرب مازار در باره رضا قلی و گوشزدهایش به اصلاح طلبان در باره سرعت اصلاحات / رضاقلی می گفت بگذار با جامعه تندی کنم، بلکه به خود بیاید

ترامپ تلفن، رایانه و تراشه‌ها را از تعرفه‌های جدید معاف کرد

واکنش نماینده روسیه به مذاکره ایران و آمریکا

وزیر خزانه‌داری‌ که در قلب جنگ تجاری ترامپ ایستاده است

توئیت خبرنگار نیویورک تایمز از مذاکرات ایران و آمریکا

فوری/ بیانیه ترامپ درباره مذاکره امروز با ایران

در مذاکره با آمریکا به دنبال حقوق خودمان هستیم/ ایران همواره اهل مذاکره بوده است+ فیلم

ویدیو/ عراقچی و نماینده آمریکا در لحظه خروج چه صحبتی کردند؟

ترامپ تلفن‌های هوشمند و رایانه‌ها را تعرفه‌های جدی معاف کرد

نیازهای آمریکا و اسرائیل همیشه منطبق بر یکدیگر نیستند

ترامپ تلفن‌های هوشمند و رایانه‌ها را از تعرفه‌های جدید معاف کرد

ترامپ عکس خود را جایگزین اوباما کرد!

ایران از برنامۀ اتمی خود عقب‌نشینی نخواهد کرد

عکس/ پست جنجالی خبرنگار نیویورک تایمز از مذاکرات ایران و آمریکا

اولین واکنش مثبت نماینده ترامپ درباره مذاکرات امروز با ایران

آسوشیتدپرس: مذاکرات هفته آینده ایران و امریکا بیشتر از امروز است

عراقچی: ایران و آمریکا به مبنای مذاکراتی نزدیک شدند