واکنش دلار به مذاکرات ایران و آمریکا/ سلام به دلار 80 هزار تومانی
ایالات متحده آمریکا
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - به گزارش ؛ بازارهای سرمایه، نخستین روز هفته آخر فروردین را در حالی به پایان رساند که مذاکرات میان ایران و آمریکا بعدازظهر به وقت تهران در عمان آغاز شد. روند ریزش قیمت دلار، طلا و سکه و همچنین رشد بازار سهام نیز از هفته گذشته که به صورت رسمی خبر انجام مذاکرات منتشر شد، تاکنون ادامه داشته است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
قیمت دلار در شروع معاملات روز شنبه با کاهش بیش از دو هزار تومانی در کریدور 90 هزار تومانی بازگشایی شد و در ادامه، کاهش پلکانی قیمت دلار فزونی گرفت و این اسکناس در کانال 96 هزار تومانی معامله شد.
اخبار مذاکرات همچنین عنان قیمت طلا را در دست خود نگه داشته و علیرغم رکوردزنی طلای جهانی، مانع افزایش قیمت طلا در بازار داخلی شده است. قیمت طلا در روز بیست و سوم فروردین همراه با قیمت دلار، در مسیر کاهشی قرار گرفت. هر مثقال طلا در لحظه نگارش این گزارش با 338 هزار تومان کاهش، روی رقم 32 میلیون و 743 هزار تومان قرار گرفت. هر گرم طلای 18 عیار، با 80 هزار و 800 تومان کاهش، به رقم 7 میلیون و 559 هزار تومان رسید.
تمامی قطعات سکه، به جز سکه گرمی مانند سایر بازارهای مالی کاهشی شد. بیشترین کاهش قیمت در این بازار را سکه امامی به نام خود زد و با دو میلیون و 100 هزار تومان کاهش، با قیمت 89 میلیون و 505 هزار تومان به ثبت رسید. سکه بهار آزادی با کاهش دو میلیون تومانی، روی رقم 81 میلیون و 480 هزار تومان قرار گرفت. همچنین قیمت نیم سکه و ربع سکه با یک میلیون تومان کاهش، به ترتیب با رقمهای 59 میلیون و 500 هزار تومان و 30 میلیون و 500 هزار تومان معامله شدند. قیمت سکه گرمی نیز با افزایش 200 هزار تومانی، با رقم 14 میلیون و 700 هزار تومان به ثبت رسید.
حباب سکه امامی نیز دو میلیون و 735 هزار تومان کاهش یافت و با رقم 14 میلیون و 674 هزار تومان به ثبت رسید. حباب سکه بهار آزادی دو میلیون و 710 هزار تومان، نیم سکه یک میلیون و 327 هزار تومان و ربع سکه نیز یک میلیون و 164 هزار تومان کاهش یافت. البته حباب سکه گرمی مسیر مخالفی را طی کرد و 121 هزار تومان افزایش داشت.
در پایان معاملات روز شنبه بورس تهران، شاخص کل با رشدی 0.54 درصدی به سطح 2 میلیون و 854 هزار واحدی رسید. شاخص هموزن هم 0.1 درصد رشد کرده و در آستانه کانال 820 هزار واحدی قرار گرفت.
برزو حقشناس، کارشناس بازارهای مالی در تحلیل خود از واکنش بازار در روز آغاز مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا گفت: «چشم تمام بازارها به مذاکرات است. اگر خبر خوبی مبنی بر انجام توافق مخابره شود، طبیعی است که بازار ارز و طلا به سمت روند نزولی میروند و بازارهای مسکن و بورس هم مثبت میشوند.»
وی همچنین درباره اثر جلسه روز چهارشنبه مجمع تشخیص مصلحت نظام برای بررسی و تصویب لوایح CFT و پالرمو بر قیمت دلار، عنوان کرد: «آنچه در مجمع قرار است بررسی شود، لوایح FATF و پالرمو است که از الزامات FATF هستند. اگر این لوایح در روز چهارشنبه تصویب شوند به تداوم روند نزولی بازار ارز و طلا کمک میکنند و بازار سهام هم تقویت خواهد شد.»
این کارشناس بازار سرمایه درباره اثر نتیجه مذاکرات بر نرخ ارز و طلا، بیان کرد: «بحث این است که وقتی صرفا خبر مذاکره، بدون هیچ دستاورد و نامشخص بودن نتیجه توانسته این روند نزولی را به دلار و طلا بدهد، در نتیجه کوچکترین خبری مبنی براینکه حتی مذاکرات میخواهد آغاز شود، قیمتها را کاهش میدهد. حتی اگر خبرها مبنی بر ادامه پیدا کردن مذاکرات نیز باشد، میتواند باعث تداوم روند افت قیمتها باشد. ولی باید در نظر داشته باشیم که اگر نشانههایی از بی ثمر بودن مذاکرات نمایان شود منجر به بازگشت افزایش قیمت دلار و طلا میشود.»
حقشناس در پیشبینی خود از واکنش دلار به سرنوشت نهایی مذاکرات، گفت: «صفر و صدی نمیتوان در نظر گرفت. اگر مذاکرات به نتیجه برسد قیمتها تکان شدیدی میخورد و حتی تا کانال 80 هزار تومان هم میتواند سقوط کند ولی بحرانهای فعلی یک شبه به وجود نیامده است که انتظار داشته باشیم با مذاکره حل و فصل شود. این یک روند است و باید ببینیم این روند به کجا خواهد رسید. اگر هم مذاکرات ناموفق باشد، میتوان تا 120 هزار تومان هم برای افزایش قیمت دلار در نظر گرفت.»
منبع: اقتصاد24
برچسب هاایران و آمریکا
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1403522/