ایرانیان جهان

آخرين مطالب

سخنگوی دولت اصلاحات: از ترس شکست نباید مذاکرات را متوقف کرد خواندنی ها

سخنگوی دولت اصلاحات: از ترس شکست نباید مذاکرات را متوقف کرد
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - شرق /متن پیش رو در شرق منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
عبدالله رمضان‌زاده فعال سیاسی در گپ‌و‌گفتش‌ با «شرق»، ابتدا از فضای دوقطبی که در پی مذاکرات اخیر به‌ وجود آمده است، سخن گفت و اظهار کرد «هرچند باید فرصت اظهارنظر به صداها و نظرات مخالف هم داد، اما در برهه فعلی اکثریت جامعه به دنبال تنش‌زدایی، آرامش، ثبات و بهبود وضعیت اقتصادی و معیشتی خود هستند». به نظر این فعال سیاسی، «با وجود آنکه مخالفان گاهی از دایره ادب خارج شده‌اند، ولی نباید آنها را محدود کرد، چرا‌که در نهایت قابل مدیریت هستند». سخنگوی دولت اصلاحات، این را هم یادآور می‌شود «همیشه در هر جامعه‌ای گروه‌هایی هستند که مخالف هر چیزی می‌شوند، به‌ویژه وقتی منافع شخصی آنها به خطر می‌افتد. اما در مجموع، این گروه‌ها نمی‌توانند تأثیر جدی بر روند مذاکرات بگذارند، چرا‌که همین مخالفان حداقلی، وابسته به کانون‌های قدرت هستند و در‌حال‌حاضر کانون‌های قدرت به دنبال دوقطبی‌کردن فضای کشور نیستند». در تأیید گفته خود، رمضان‌زاده به شکست اعتراضات مقابل مجلس به نام قانون حجاب اشاره دارد و معتقد است که مخالفت این روزها با مذاکرات هم به نتیجه‌ای منجر نخواهد شد.
سخنگوی دولت اصلاحات در ادامه گفت‌وگوی خود با «شرق» به مبحث مذاکرات هم ورود می‌کند و با وجود آنکه معترف است نباید پیشاپیش نگاه خوش‌بینانه و تصور امیدوارانه صددرصدی داشت، در‌عین‌حال فضای کنونی بعد از دور اول مذاکرات مسقط را مثبت ارزیابی می‌کند. هرچند این فعال سیاسی قائل به وجود اختلافات بین طرفین است و آن را طبیعی می‌داند، ولی از لزوم هوشیاری، هوشمندی و انعطاف دیپلماتیک برای پیشبرد مذاکرات با هدف رسیدن به یک توافق منطقی می‌گوید، چراکه از دید این عضو دولت اصلاحات، «اکنون اراده ایران و آمریکا بر ادامه مذاکرات و حل اختلافات است و این تلقی را دارد که شاید اراده دو طرف به یک توافق قابل قبول و قابل دفاع منجر شود».
رمضان‌زاده در ادامه به بررسی چشم‌انداز توافق و امکان دستیابی به توافقی پایدار پرداخت و با اشاره به تجربه‌های گذشته از‌جمله مذاکرات هسته‌ای و برجام، اظهار کرد «شرایط امروز با گذشته متفاوت است. اکنون منطقه به آرامش نیاز دارد و ایران در مذاکرات جدید با ترامپ در موقعیت ویژه‌ای قرار دارد. این مسئله به‌ویژه در زمینه مذاکرات هسته‌ای از اهمیت بالایی برخوردار است». او هم‌زمان این نکته را هم متذکر می‌شود که «اگر هدف کانونی آمریکا از مذاکره و توافق با ایران فقط دست‌نیافتن به سلاح هسته‌ای باشد، می‌توان به تداوم مذاکرات و حصول توافق امید بیشتری داشت، چرا‌که ایران هم در طول این سال‌ها بارها عنوان کرده است که به دنبال ساخت سلاح هسته‌ای نیست و به همین واسطه ایران هم از مذاکره و توافق با آمریکا متحمل هزینه زیادی نخواهد شد، چون قرار نیست کل توان هسته‌ای خود را از دست بدهد و صرفا موضوع روی توافق بر سر دست‌نیافتن به سلاح هسته‌ای متمرکز خواهد بود که فصل مشترک تهران و واشنگتن است».
سخنگوی دولت اصلاحات با بیان اینکه منطقه در شرایط حساس و بحرانی قرار دارد، تأکید کرد «تحولات منطقه‌ای و فشارهای بین‌المللی می‌توانند تأثیر زیادی بر روند مذاکرات بگذارند. درعین‌حال ایران می‌تواند با استراتژی و دیپلماسی مناسب، فشارهای خارجی را مدیریت کرده و در مذاکرات به نتایج مثبت برسد». رمضان‌زاده در ادامه درباره فشارهای داخلی و خارجی، به‌ویژه کارشکنی‌های اسرائیل، بیان کرد «مخالفان داخلی و کشورهای خارجی همیشه در تلاش‌اند روند مذاکرات را پیچیده‌تر کنند، اما ایران باید با استراتژی مناسب این چالش‌ها را مدیریت کند. تجربه مذاکرات قبلی نشان داده که ایران در این زمینه بسیار موفق عمل کرده است. در مذاکرات کنونی نیز ایران می‌تواند نقش کلیدی در مدیریت مذاکرات ایفا کند». این چهره سیاسی همچنین درباره نقش اسرائیل در کارشکنی‌ها در مذاکرات اظهار کرد «چون منافع اسرائیل در تدوام تنش ایران و آمریکاست، امکان هر‌گونه کارشکنی و سنگ‌اندازی وجود دارد، کما‌اینکه در گذشته اسرائیل برای کارشکنی در توافقات دست به خراب‌کاری و ترور هسته‌ای در ایران زده است، بنابراین اکنون تهران باید با نهایت هوشمندی به نحوی رفتار کند که دایره عمل اسرائیل محدود شود و اجازه و فرصت کارشکنی پیدا نکند». به گفته رمضان‌زاده، «ایران توانایی آن را دارد که با دیپلماسی و استراتژی مناسب، این فشارها را مدیریت کند».
در بخش دیگری از مصاحبه، سخنگوی دولت اصلاحات به تأثیر مذاکرات بر وضعیت اقتصادی کشور اشاره کرده و توضیح می‌دهد «فضای مثبت کنونی باید حباب ناشی از تنش‌ها در فضای روانی بازار اقتصاد و معیشت کشور را از بین ببرد». از این منظر است که رمضان‌زاده اعتقاد دارد «مذاکرات هسته‌ای می‌تواند به کاهش فشارهای اقتصادی و تحریم‌ها کمک کند و در‌صورتی‌که به توافقی پایدار برسیم، وضعیت اقتصادی کشور بهبود خواهد یافت. تأثیرات مثبت این مذاکرات به‌وضوح در بازارها قابل مشاهده است. در‌واقع، این مذاکرات نشان می‌دهند که ایران در مسیر درستی حرکت می‌کند و می‌تواند به نتیجه مطلوب دست یابد». رمضان‌زاده همچنین بر اهمیت حمایت داخلی از روند مذاکرات تأکید کرد و گفت: «در این شرایط حساس جهانی، هرگونه اختلاف داخلی می‌تواند به ضرر منافع ملی تمام شود. حمایت از سیاست‌های دولت در عرصه دیپلماسی ضروری است. اختلافات داخلی نباید بر روند مذاکرات تأثیر بگذارد». او درباره آینده مذاکرات و وضعیت آن می‌گوید «مذاکرات همچنان پیشرفت خوبی داشته و ایران توانسته است در این مذاکرات نقشی کلیدی ایفا کند. اما باید توجه داشته باشیم که این مذاکرات به‌ طور کامل به نتیجه نمی‌رسد، مگر با همراهی و حمایت داخلی و با استفاده از فرصت‌های دیپلماتیک».
در بخش پایانی گپ‌و‌گفت با «شرق»، سخنگوی دولت اصلاحات با ارجاعی به تجربه شکست برجام و همچنین ناکامی مذاکرات دولت رئیسی، این هشدار را هم می‌دهد که «شاید مشابه آن اتفاقات تلخ، برای مذاکرات و توافقات جدید هم روی دهد، اما نباید از ترس مرگ از هم‌اکنون دست به خودکشی زد». به گفته این چهره سیاسی «فعلا باید مذاکرات را جلو برد، به توافق رسید و آن را اجرا کرد و در ادامه شرایط را به نحوی پیش برد که شاهد ثبات و تداوم اجرای توافق تازه ایران و آمریکا باشیم».
بازار

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1406439/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آیا افزایش قیمت باتری‌ها خطر جدی برای تسلا است؟

سهرابیان: نتایج قهرمانی آسیا خوب نباشد سراغ مربی خارجی می‌رویم

گوشی‌های سرقتی تهران چطور سر از کابل درمی‌آورند؟

ترامپ با مذاکره با ایران نتانیاهو را غافلگیر کرد

ترامپ گردشگران کانادایی را هم فراری داد

گاردین: ایران به قراردادی فراتر از برجام راضی خواهد شد؟/ ویتکاف، با مأموریتی متفاوت وارد صحنه شده است

موسویان:رهبر ایران هیچ تعهدی را که به حقوق کامل هسته‌ای ایران آسیب بزند نخواهد پذیرفت/ترامپ هیچ ضرب‌الاجلی به رهبر ایران نداده

ویتکاف یکی از بهترین‌ مذاکره‌کنندگان در جهان است

قیمت جهانی نفت امروز 1404/1/27 |برنت 64 دلار و 51 سنت شد

موسویان: رهبری ایران هیچ تعهدی را که به حقوق کامل هسته‌ای ایران آسیب بزند نخواهد پذیرفت/ ترامپ هیچ ضرب‌الاجلی به رهبر ایران نداده است

شکاف عمیق در دولت ترامپ؛ آیا مذاکرات هسته‌ای با ایالات‌متحده به بن‌بست می‌رسد؟

سفر ویتکاف و روبیو به این کشور درباره مذاکرات آمریکا با ایران

اتحادیه اروپا واردات فولاد را محدود می‌کند/سیاست تقابل با دامپینگ

نشست مهم ترامپ در اتاق وضعیت کاخ سفید درباره ایران

راهبرد صهیونیست‌ها برای برهم زدن مذاکرات ایران و امریکا

حشدالشعبی زیر تیغ فشار، روی خط اقتدار

آخرین قیمت دینار عراق در بازار آزاد امروز چهارشنبه 27 فروردین ماه 1404 | نرخ دینار به تومان

تصمیم جدید وزارت تعاون درباره طرح کالابرگ | احتمال حذف کالابرگ دهک‌های 4 تا 7

مهمترین تهدید علیه اقتصاد است| انحصار روز به روز افزایش می‌یابد

سایه اتهامات تازه: تحلیل تحریم‌های جدید غرب علیه ایران

این اتفاق بود که مانع استفاده ایزان از 7 میلیارد دلار بلوکه در قطر شد

واکنش پنتاگون به گزارش‌ها درباره کاهش حضور نظامی آمریکا در سوریه

تاکتیک مهم برای مذاکره با آمریکا

کیهان: آمریکا از خط قرمز عبور کرد

آمریکا در دوران ترامپ تنهاست

نفوذ بی‌صدا؛ پیشروی نظامی چین در دل اقیانوس آرام

روزنامه اصولگرا: چرا ترامپ برای توافق با ایران عجله دارد؟

نفوذ ایلان ماسک در آمریکا کاهش می‌یابد

اروپایی‌ها مرکز آموزش خلبانی در ایران راه‌اندازی می‌کنند

روزنامه شرق: ادعای سرمایه گذاری 1000 میلیارد دلاری آمریکا در ایران، رؤیا و خیالات است/ حتی یک میلیارد دلار هم برای ما رقم بزرگی است

جلسه اتاق بحران درباره مذاکره با ایران؛ نابودی برنامه غنی‌سازی یا راستی‌آزمایی، تصمیم ترامپ چیست؟

جلسه ترامپ در اتاق وضعیت کاخ سفید با مقامات سیاست خارجی و امنیت ملی آمریکا درباره ایران

بازی اسرائیل و ترکیه در نمایش خاموش آمریکا در شام/ پشت پرده جنگ زرگری اردوغان و نتانیاهو؛ زورآزمایی تل‌آویو و آنکارا برای تقسیم غنایم

ارسال بمب‌های خوشه‌ای و تسلیحات جدید آمریکا به تل آویو – آفتاب نو | اخبار ورزشی

ترامپ 30 سفارتخانه و کنسولگری را تعطیل می‌کند + اسامی کشورها

قیمت دلار امروز چهارشنبه 27 فروردین ماه 1404 |

ترامپ به شدت برای هسته ای شدن عربستان عجله دارد

اضطراب سیستماتیک نتیجه نوسانات اقتصادی است / جامعه درگیر استرس دائمی و افزایش فردگرایی

محوریت و ارزش ذاتی تولید به‌عنوان پیشران رشد اقتصادی کشور/ گروه فولاد مبارکه پیشرو در جذب سرمایه‌گذاران

ساعت تابستانی چیست و کدام کشور‌ها ساعت خود را تغییر می‌دهند؟

اتفاقی عجیب در دیدار استون ویلا و پاری سن ژرمن؛ پخش سرود «لیگ اروپا» پیش از آغاز بازی+عکس

ترامپ بوئینگ را به خاک سیاه نشاند | روزهای خوش ایرباس

ادبیات وقیحانه ترامپ درباره ایرانی‌ها / جملات کلیدی رهبر انقلاب درباره دور تازه مذاکره ایران و آمریکا / موضع زیزاکی مذاکره کننده آمریکا

آمریکا: سازمان ملل علیه اسرائیل جانبداری می کند!

پنتاگون فروش 600 موشک استینگر به مغرب را تایید کرد

موشک‌های این کشور، تمام ناوگان هواپیمابر ما را در 20 دقیقه نابود می‌کند + جزئیات

جزئیات جلسه سطح بالای ترامپ در خصوص ایران

بهای طلا امروز سه شنبه در بازارهای جهانی 1404/01/26

ایران باید برنامه غنی‌سازی اورانیوم خود را متوقف و نابود کند

چرخش 180 درجه‌ای موضع آمریکا در قبال برنامه هسته‌ای ایران