ایرانیان جهان

آخرين مطالب

واکنش چین به تهدید و باج‌گیری های ترامپ آسیا و اقیانوسیه

واکنش چین به تهدید و باج‌گیری های ترامپ
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - جدول قطعی برق تهران و شهرستان‌ها چهارشنبه 27 فروردین 1404| اطلاع دقیق خاموشی برق تهران با کد دستوری#121*500*| لینک جدول قطعی برق شهرستانها
چین امروز (چهارشنبه) پس از آن که دونالد ترامپ با وجود به راه انداختن جنگ تجاری توپ بازگشت به مذاکرات را به زمین پکن انداخت، از واشنگتن خواست دست از تهدید و باجگیری بردارد.
به گزارش ایسنا، «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا در روزهای گذشته جنگ تجاری وسیعی را علیه کشورهای جهان با وضع تعرفه‌های تجاری جدید به راه انداخت اما سنگین‌ترین تعرفه‌ها را علیه بسیاری از کالاهای وارداتی چین با نرخ 145 درصد اعمال کرد. این در حالی است که پکن نیز با تعرفه‌های سنگین 125 درصدی این تصمیم دونالد ترامپ را تلافی کرده است.
«لین جیان»، سخنگوی وزارت امور خارجه چین امروز (چهارشنبه)‌ به دونالد ترامپ هشدار داد: «اگر ایالات متحده واقعا خواستار حل وفصل مساله از طریق گفتگو و مذاکرات است باید دست از وارد کردن فشار شدید بردارد، تهدید و باجگیری را متوقف کند و با چین بر مبنای برابری، احترام و نفع 2 جانبه مذاکره کند.»
این مقام وزارت امور خارجه چین خاطرنشان کرد: «موضع چین بسیار روشن بوده است. هیچ برنده‌ای در یک جنگ تعرفه‌ای یا یک جنگ تجاری وجود ندارد. چین نمی‌خواهد بجنگند اما ترسی هم از جنگیدن ندارد.»
ترامپ اگر چه در ابتدای اجرای جنگ تعرفه‌ای خود به وضع تعرفه‌های 20 درصدی علیه واردات چین بر مبنای ادعای نقش پکن در توزیع مواد مخدر فنتانیل پرداخت اما بعدا به بهانه آنچه اقدامات تجاری ناعادلانه خواند 125 درصد دیگر به این تعرفه اضافه کرد و مجموع آن را به 145 درصد رساند.
دولت آمریکا صرفا معافیت‌هایی از این تعرفه را در قبال محصولات فن آوری نظیر تلفن‌های هوشمند و لپ‌تاپ‌ها در نظر گرفت.
کاخ سفید روز سه‌شنبه اعلام کرد این به عهده پکن است که اولین اقدام را در راستای پایان دادن به این جنگ تجاری که بر مبنای هشدار اقتصاددان‌ها می‌تواند باعث رکود اقتصادی جهانی شود، اتخاذ کند.
در بیانیه‌ای از سوی ترامپ که از جانب «کارولین لیویت»، سخنگوی مطبوعاتی کاخ سفید قرائت شد آمده است: «توپ اکنون در زمین چین است. لازم است که چین معامله‌ای را با ما منعقد کند. ما مجبور نیستیم با آنها معامله کنیم.»
چین روز چهارشنبه اعلام کرد اقتصادش در سه ماهه اول سال 2025 نرخ رشدی معادل 5.4 درصد داشته و این نرخ فراتر از پیش‌بینی ها بوده است. 
«هرون لیم»، کارشناس اندیشکده «مودیز آنالایتیکس» به خبرگزاری فرانسه گفت: «تبعات تشدید جنگ تجاری به راه افتاده در ماه آوریل در سه ماهه دوم سال 2025 احساس خواهند شد و تعرفه‌ها کاری خواهند کرد که شرکت‌های آمریکایی به سراغ تامین کنندگان دیگری بروند و صادرات چین با اخلال مواجه شده و ترمز سرمایه‌گذاری گرفته شود.»
در این میان گزارش شده که چین به طرزی غیرمنتظره یک فرستاده تجاری جدید را منصوب کرد.
«لی چنگ‌گانگ»، دستیار سابق وزیر بازرگانی و سفیر در سازمان تجارت جهانی، به جای «وانگ شوون»، مذاکره کننده تجاری کهنه‌کار و معاون وزیر بازرگانی منصوب شده است.
لی چنگ‌گانگ، سفیر سابق چین در سازمان تجارت جهانی
پکن هر گونه عقب نشینی خود در جنگ تجاری به راه افتاده از سوی واشنگتن را رد کرده است.
هر چند که هم واشنگتن و هم پکن شفاها از آمادگی خود برای مذاکرات صحبت کرده‌اند اما هیچ یک از آنها اقدامی برای به جریان انداختن مذاکرات تجاری به خرج نداده‌اند. اما در صورتی که این مذاکرات اجرایی شود لی چنگ‌گانگ 58 ساله نقشی کلیدی در آن ایفا خواهد کرد.
او قبل از این همچنین به عنوان معاون نماینده دائم چین در مقر سازمان ملل در شهر ژنو کار کرده و عهده‌دار سمت‌هایی کلیدی در وزارت بازرگانی چین نیز بوده است.
روز چهارشنبه همچنین «شنگ لای یون»، معاون کمیسیونر دفتر ملی آمار چین در نشستی مطبوعاتی هشدار داد تعرفه‌های ایالات متحده به اقتصاد و تجارت خارجی چین فشار وارد خواهند کرد اما اقتصاد چین انعطاف پذیر بوده و باید در بلند مدت ارتقا پیدا کند.»
شنگ بیان کرد: «ما شدیدا مخالف رویکرد آمریکا در اعمال موانع تعرفه‌ای و قلدری تجاری هستیم. این کار ناقض قوانین اقتصادی و اصول سازمان تجارت جهانی بوده و تاثیری جدی بر نظم اقتصادی جهانی می‌گذارد و جلوی بازیابی اقتصادی جهان را می‌گیرد.»
روزنامه چاینا دیلی در سرمقاله‌ای رفتار آمریکا در عرصه تجارت را «بوالهوسانه و ویرانگر» توصیف و تاکید کرد واشنگتن «باید دست از گله و شکایت از این که خودش قربانی تجارت جهانی شده بردارد.»
این روزنامه تصریح ساخت: «هیچ کسی سر ایالات متحده کلاه نگذاشته است. بلکه خود این کشور دارد از قطار جهانی‌سازی سواری مفت می‌گیرد.»
تاکید رئیس جمهور چین بر محوریت سازمان ملل در نظام بین‌المللی
رئیس جمهور چین به دنبال تداوم وخامت روابط کشور با آمریکا خواستار پشتیبانی از یک نظام بین‌المللی با محوریت سازمان ملل، تجارت عادلانه و حاکمیت قانون شد.
به گزارش ایسنا، «شی جین‌‍‌پینگ»، رئیس جمهور چین در تور سفر به سه کشور حوزه جنوب شرق آسیا شامل مالزی، ویتنام و کامبوج به سر می‌برد؛ سفری که با هدف تقویت روابط پکن با نزدیک‌ترین همسایگانش به دنبال تشدید تنش‌های تجاری با ایالات متحده صورت گرفته است.
شی جین‌‍‌پینگ در یک مقاله که در روزنامه انگلیسی زبان مالزیایی «دِ استار» در روز سه‌شنبه منتشر شد گفت یک نظام بین‌المللی با محوریت سازمان ملل و بر پایه قوانین بین‌المللی «برای پشتیبانی از یک حاکمیت جهانی منصفانه‌تر و عادلانه‌تر حیاتی است.»
رئیس جمهور چین خاطرنشان کرد: «ما باید نظام تجارت چند جانبه را حفظ کنیم، زنجیره‌های تامینی و صنعتی را با ثبات نگه داریم، و یک محیط بین‌المللی مبتنی بر باز بودن و همکاری را حفظ کنیم.»
این اظهارات شی بعد از آن مطرح می‌شوند که «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا که در ماه ژانویه گذشته دور دوم ریاست جمهوری خود را آغاز کرد از چند روز قبل با وضع تعرفه‌های تجاری گزاف علیه کشورهای دیگر جهان به ویژه چین به بازارها شوک وارد کرد. هر چند که ترامپ بعدا اجرای برخی از این تعرفه‌ها را به تاخیر انداخته اما در این میان سطح تعرفه‌هایش علیه واردات از چین را به 145 درصد رسانده است.
رئیس جمهور ایالات متحده در چارچوب رویکرد مشهور به «اول آمریکا» که قرار است مسائل آمریکا را در اولویت قرار دهد، کشورش را از سازمان‌های بین‌المللی همچون سازمان تجارت جهانی خارج ساخته، بخش عمده کمک‌های خارجی واشنگتن را به حال تعلیق در آورده و سازمان دولتی اصلی مدیریت کننده این کمک‌ها مشهور به آژانس توسعه بین‌المللی آمریکا را برچیده است.
چین اما روز سه‌شنبه در واکنش به سیاست‌های دولت ایالات متحده تاکید کرد که رویکردش در عرصه تجارت «فرو ریختن‌ دیوارها» و گسترده تر کردن حلقه شرکای تجاری خود است.
مالزی در جریان جنگ تجاری اخیر به راه افتاده از سوی ترامپ با تعرفه تجاری 24 درصدی مواجه شده و مقام‌های مالزیایی اخیرا شروع به تلاش برای راضی کردن دولت ایالات متحده به تاخیر در اجرای این تعرفه‌ کرده‌اند.
شی جین‌پینگ تاکید کرد چین با مالزی و دیگر کشورهای حوزه جنوب شرق آسیا که عضو اتحادیه آ.سه.آن هستند خواست «تا با جریانات پنهان ژئوپلتیکی و تقابل اردوگاهی و جریانات پنهان یکجانبه گرایی و محاظه‌کاری مقابله کنند.»
رئیس جمهور چین اظهار کرد چین و مالزی باید به همکاری‌های خود تحت ابتکار عمل چینی «کمربند و جاده» و دیگر پروژه‌های سرمایه‌گذاری زیرساختی و حمل ونقل ادامه دهند.
رئیس جمهور چین امروز چهارشنبه در ضمن سفرش به مالزی به دیدار «انور ابراهیم»، نخست وزیر این کشور رفته و انتظار می‌رود که توافقات بیشتری بین چین و مالزی امضا شود.
چین از سال 2009 به عنوان بزرگترین شریک تجاری مالزی مطرح بوده و بر اساس اعلام وزارت امور خارجه مالزی ارزش مجموع تجارت 2 کشور در سال گذشته میلادی به بیش از 109 میلیارد دلار رسید.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1409720/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نخستین سفر یک هیئت از کنگره آمریکا به سوریه پس از سقوط حکومت اسد

تجاوز جدید آمریکا به صنعا، صعده و الجوف

رئیس کارکنان پنتاگون کناره گیری می‌کند

آمریکا شمار نیروهای خود را در سوریه را کاهش می‌دهد

کارشناس آمریکایی: باید به شکست کمپین فشار حداکثری علیه ایران اعتراف کنیم

ترامپ افغان‌ها را اخراج کرد!

ترامپ با وجود فشار تندروها دیپلماسی با ایران را انتخاب کرد

جدیدترین قیمت دلار امروز شنبه 30 فروردین ماه 1404 / دلار امروز چند؟

هاشمی طباء: مدعیان «حلقه سخت نظام» کجا بودند؟ | چرا یک نفر از شما به جنگ غزه نرفت؟

برنامه پنتاگون برای کاهش نیروهای آمریکایی در سوریه

فشار ترامپ بر ایران قیمت نفت را منفجر کرد

فیلم کشتار دسته‌جمعی آمریکا بعد از حمله به بندر نفتی یمن

یک نفر در کنفرانس مطبوعاتی ترامپ بیهوش شد!

هشدار یمن به آمریکا و اسرائیل: منتظر غافلگیری های بزرگ باشید

عراقچی در پایان سفر به مسکو: ملاقات با پوتین بیش از یک ساعت و نیم طول کشید/ در گفت‌وگوهای ما با آمریکا، نقش روسیه می‌تواند بسیار مهم و سازنده باشد/ برای رایزنی با مقامات چین به پکن خواهم رفت/ در شرایط سخت تحریمی، روس‌ها کمک‌های زیادی به ما داشتند

حمله آمریکا به پایتخت یمن + جزییات

آمریکا از حمله قریب الوقوع به سوریه خبر داد | هیچ نقطه‌ای از خشونت در امان نخواهد بود!

آمریکا تعدادی از نظامیانش را از سوریه خارج می کند

جمع بندی اخبار مهم در 29 فروردین ماه 1404 | خلاصه‌ای از مهم‌ترین رویدادهای شبانگاهی

اعلام ناگهانی آمریکا از حملات قریب‌الوقوع به یک کشور؛ هیچ نقطه‌ای در امان نیست!

احتمالا آمریکا امروز در مذاکرات مواضع شدیدتری برای امتیازگیری اتخاذ کند

هشدار یمن؛ آمریکا و اسرائیل منتظر غافلگیری‌های بزرگ باشند

پیش بینی قیمت دلار امروز 30 فروردین 1404/ قیمت دلار در دوراهی سقوط و صعود

آیا این توافق سه مرحله‌ای ایران و آمریکا حقیقت دارد؟

فیلم کشتار دسته‌جمعی آمریکا بعد از حمله به بندر نفتی یمن | حاوی تصاویر دلخراش 18+

ورود طلا به کانال 5 میلیون تومان در صورت توافق ایران و آمریکا

دیدار وزیر خارجه عمان با همتای ایتالیایی در آستانه مذاکرات ایران و آمریکا در رم + عکس

آمریکا به پایتخت یمن حمله کرد

شرق آسیا گرفتار بر سر دوراهی؛ آیا جرقه نبرد جهانی در قاره زرد زده می‌شود؟/ آماده‌باش نظامی در دریای جنوبی چین

هشدار یمن به آمریکا و اسرائیل: منتظر غافلگیری‌های بزرگ باشید

دونالد ترامپ: چندان طرفدار زلنسکی نیستم

دیدار وزیر خارجه عمان با همتای ایتالیایی در آستانه مذاکره رم

انتقاد شدید الموسوی نسبت به دعوت از جولانی به عراق

پایان رقابت های بین المللی کشتی فرنگی جوانان جام شاهد – اندیمشک/نفرات و تیم برتر مشخص شدند

آیا ایران مقاومت عراق و یمن را معامله می‌کند؟

حملات قریب‌الوقوع احتمالی به خاک سوریه؟

تجاوز مجدد آمریکا به خاک یمن

نعیم قاسم: ما از تهدیدهای آمریکا و رژیم اسرائیل نمی ترسیم

زمان و ساعت دقیق مذاکره غیر مستقیم ایران با آمریکا

زمان و محل دقیق دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا مشخص شد

عراقچی: در گفت‌وگوهای ما با آمریکا، نقش روسیه می‌تواند بسیار مهم و سازنده باشد

آخرین اخبار از مواضع متضاد در درون کابینه ترامپ درباره ایران

اولویت اصلی ما در گفتگوی غیرمستقیم با آمریکا رفع تحریم‌ها است/ ترامپ موضع مشخصی ندارد

حمله مجدد آمریکا به مناطق مختلف یمن

بحران جام باشگاه‌های جهان: آمریکا مالیات می‌گیرد!

گزیده‌های نفتی هفته

«ستاره‌های غریب»؛ کتابی درباره شهدای غریب استان مرکزی در دوران اسارت منتشر شد

معرفی نفرات و تیم های برتر مسابقات بین المللی کشتی فرنگی در اندیمشک

الموسوی: دعوت از جولانی به عراق اهانت به خون شهیدان است

پرافتخارترین فوتبالیست های تاریخ