پاسخ کیهان به یک سوال: در مذاکره ایران و آمریکا، چقدر می توانیم درباره فناوری هسته ای کوتاه بیاییم؟
ایالات متحده آمریکا
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، روزنامه کیهان نوشت:
زمانی که فناوری هستهای ما در مرحله جنینی و نوزادی بود، توجیهپذیر بود که فناوری هستهای خود را در زمره منافع حاشیهای به حساب آورده و در میز بخشی را داده و امتیازی همسطح بخش واگذار شده دریافت کنیم اما امروز فعالیت صلحآمیز هستهای ما نه تنها دوره نوزادی، بلکه دوره نوجوانی را هم پشت سر گذاشته است و در چنین شرایطی، فناوری هستهای ایران در زمره منافع «مهم و حساس» کشور قرار دارد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
اگر امروز آمریکاییها از استراتژی کلان گذشته خود که «تهدید موجودیتی فناوری هستهای و غنیسازی اورانیوم» ما بود فاصله گرفتهاند، میتوانیم در مذاکرات عمان روی بخش حاشیهای این فناوری معامله کنیم. اما پر واضح است که نمیتوانیم روی موجودیت این فناوری که اکنون در زمره منافع مهم و حساس کشور است، معاملهای داشته باشیم.چرا که به گفته همین دو روز پیش رئیس سازمان انرژی اتمی، بیش از 70 قلم رادیو دارو برای بیماران صعبالعلاج و سرطانی با فناوری هستهای تولید شده و 20 رادیو دارو دیگر در مرحله تست آزمایشگاهی قرار دارد و بیش از 100 محصول از این فناوری در بخشهای مختلف کشور اعم از؛کشاورزی، صنعت و... تولید و مورد بهرهبرداری قرار میگیرد.
مگر میشود با این همه فراز و نشیب و جانفشانی عزیزانی همچون شهیدان علیمحمدی، شهریاری، روشن، فخریزاده و... فعالیت هستهای کشور را با نگاه منافع حاشیهای نگریست و پای میز مذاکره با طرف آمریکایی رفتاری مشابه دهه 80 درخصوص هستهای کشورمان داشت؟
امروز فناوری هستهای نه تنها با دیگر منافع حساس و زیر بنایی کشور گره خورده است، بلکه جزئی لاینفک از منافع حساس کشور محسوب میشود. بنابراین، تیم پرتلاش، خستگیناپذیر و قابل اعتماد هستهایمان که تجربه بد عهدی آمریکا در سالهای گذشته را بارها دیده و راهبردهای کلان دشمن را رصد کردهاند، لازم است با نگاه به ظرفیت هستهای کشور و رهنمودهای حکیمانه رهبر حکیم انقلاب پای میز مذاکره نشسته و از حقوق ملت بزرگ ایران دفاع کنند و ذرهای از اصول ترسیم شده هستهای عدول نکنند که انشاءالله نخواهند کرد.
27302
کد خبر 2053227
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1416651/