ایرانیان جهان

آخرين مطالب

پیشنهاد عراقچی به آمریکا ایالات متحده آمریکا

پیشنهاد عراقچی به آمریکا
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - آفتاب‌‌نیوز :
در متن سخنرانی عراقچی آمده است: «از آنجا که هدف این گردهمایی، بحث درباره آینده تلاش‌ها برای عدم اشاعه است، اطمینان دارم که سیاست‌گذاران مسئول به‌خوبی درک می‌کنند که فاصله گرفتن از گفت‌و‌گو‌ها و حرکت به‌سوی درگیری، بسیار بیشتر از آنکه باعث حفظ رژیم جهانی عدم اشاعه شوند، احتمال فروپاشی آن را به همراه دارد.
» عراقچی افزود: «مایلم تاکید کنم که هدف من مذاکره علنی نیست و تمرکز من بر توضیح طرز تفکر ایران و اهدافی است که کشورم در پی دستیابی به آنهاست. ایران به‌عنوان یکی از امضاکنندگان اولیه پیمان منع اشاعه در دهه 1960، همواره متعهد به اصول دسترسی همگانی به فناوری هسته‌ای صلح‌آمیز و رد تسلیحات اتمی بوده است. ما همچنین تنها کشوری در جهان می‌باشیم که رسما به دلایل اخلاقی و مذهبی با تسلیحات هسته‌ای مخالف هستیم.
ایران همچنین همواره مدافع قاطع ایجاد منطقه عاری از سلاح هسته‌ای (و اخیرا منطقه عاری از سلاح‌های کشتار جمعی) در خاورمیانه بوده است. در واقع، ما این ایده را نخستین‌بار در سال 1974 همراه با مصر پیشنهاد دادیم. این هدف همچنان یکی از ارکان سیاست خارجی ما باقی مانده است، چرا که قویا معتقدیم که تسلیحات هسته‌ای هیچ جایگاهی در منطقه ما یا در جهان ندارند. با چشم‌پوشی از زرادخانه هسته‌ای اسرائیل و امتناع این رژیم از پیوستن به پیمان عدم اشاعه یا پذیرش نظارت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، کشور‌های غربی استانداردی دوگانه در نظام جهانی عدم اشاعه ایجاد کرده‌اند. اکنون سال 2025 است؛ این استاندارد دوگانه باید پایان یابد.
دنبال کردن انرژی هسته‌ای غیرنظامی توسط ایران نیز ناشی از اولویت‌های بلندمدتی است که با اهداف توسعه‌ای و اقتصادی ملی ما همسو است. ما در واقع این مسیر را از دهه 1950 با کمک برنامه «اتم برای صلح» رئیس‌جمهور آیزنهاور آغاز کردیم. با جمعیتی بیش از 90 میلیون نفر و زیرساخت صنعتی گسترده، تنوع‌بخشی به منابع انرژی برای تضمین تاب‌آوری اقتصادی و همچنین پایداری زیست‌محیطی امری حیاتی است.
متاسفانه، برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ما به‌دلیل برداشت‌های نادرست و روایت‌های سیاسی‌محور، دچار سوتعبیر و سوتفاهم شده است. چنین روایت‌هایی منجر به سیاست‌های اشتباه و مانعی برای دیپلماسی موثر شده‌اند. با این حال، محتاطانه خوشبین هستم که این فضای مسموم ممکن است در آستانه تغییر باشد. به‌نظر می‌رسد رئیس‌جمهور ترامپ از اشتباهات فاجعه‌بار دولت‌های پیشین که هزاران میلیارد دلار از مالیات‌دهندگان آمریکایی را در منطقه ما به هدر داد- آن هم بدون اینکه هیچ دستاوردی برای ایالات متحده به همراه داشته باشد - آگاه شده باشد.»
ایران بار‌ها نشان داده که آماده تعامل با ایالات متحده بر مبنای احترام متقابل و جایگاه برابر است. این شامل به رسمیت شناختن حقوق ما به‌عنوان عضو پیمان عدم اشاعه، از جمله توانایی تولید سوخت برای نیروگاه‌های هسته‌ای خود می‌شود. ما همچنین به‌روشنی اعلام کرده‌ایم که چیزی برای پنهان کردن نداریم. به همین دلیل است که ایران - در چارچوب توافق هسته‌ای 2015 - با سخت‌گیرانه‌ترین رژیم بازرسی که جهان تاکنون دیده موافقت کرده است. خروج ایالات متحده از برجام در سال 2018 به همراه بازگردانده شدن تحریم‌ها، این روند را مختل و اعتماد را خدشه‌دار کرد، اما با وجود این عقب‌گردها، ایران بار دیگر تعهد خود به دیپلماسی را به نمایش گذاشته است.
برای حرکت به جلو، پایه و اساس باید محکم باشد. هر مذاکره‌ای باید بر اصول مصالحه معقول و عادلانه استوار باشد. برخلاف ادعا‌های برخی گروه‌های ذی‌نفوذ، ایران همواره به تعهدات خود پایبند بوده است. عملکرد ما گویای این حقیقت است: ما در برجام متعهد شدیم که به‌دنبال ساخت سلاح هسته‌ای نرویم و این واقعیت اخیرا توسط مدیر اطلاعات ملی آمریکا تایید شده است. از آنجایی که ما حتی هفت سال پس از خروج آمریکا از برجام به تعهدات خود وفادار مانده‌ایم، می‌توان روی پایبندی ایران به توافقاتش حساب کرد. کسانی که خلاف این را ادعا می‌کنند، یا ناآگاه هستند یا فریب‌کار.»
دو سوءبرداشت مهم دیگر وجود دارد که باید به آنها پرداخته شود: نخست، برخی گروه‌های ذی‌نفوذ به‌طور آشکار تلاش می‌کنند مسیر دیپلماسی فعلی ایران و آمریکا را دست‌کاری کنند. تلاش آنها شامل این ادعای نادرست است که توافق احتمالی آینده یک برجام دیگر خواهد بود. در حالی که برجام دستاورد قابل توجهی بود، باید به‌روشنی بگویم که بسیاری در ایران بر این باورند که برجام دیگر برای ما کافی نیست. آنها خواهان توافقی جدید هستند که منافع ایران را تضمین کند، در حالی که نگرانی‌های تمامی طرفین را نیز مدنظر قرار دهد. من می‌خواهم با این درخواست موافقت کنم. در حال حاضر نمی‌توانم به جای رئیس‌جمهور ترامپ صحبت کنم؛ اما با توجه به اقدامات گذشته‌اش، می‌توان فرض کرد که او نیز خواهان برجامی دیگر نیست.
ثانیا، ایران هرگز مانعی در مسیر همکاری‌های اقتصادی و علمی با ایالات متحده نبوده است. مانع اصلی، دولت‌های پیشین آمریکا بوده‌اند که اغلب تحت تاثیر همان گروه‌های ذی‌نفوذ ویژه عمل کرده‌اند. همان‌طور که اخیرا در صفحات روزنامه واشنگتن‌پست اشاره کردم، شرکت‌های آمریکایی می‌توانند از فرصت تریلیون‌دلاری‌ای که اقتصاد ما فراهم می‌کند، بهره‌برداری کنند. این شامل شرکت‌هایی می‌شود که می‌توانند در تولید برق پاک از طریق منابع غیرهیدروکربنی به ما کمک کنند. ایران هم‌اکنون یک راکتور در نیروگاه هسته‌ای بوشهر دارد. برنامه بلندمدت ما ساخت دست‌کم 19 راکتور دیگر است؛ این بدین معناست که ده‌ها میلیارد دلار قرارداد بالقوه در دسترس قرار دارد. بازار ایران به‌تنهایی آن‌قدر بزرگ است که می‌تواند صنعت هسته‌ای در حال رکود ایالات متحده را احیا کند.
با نگاه به آینده، هر توافقی که ممکن است حاصل شود باید بر تضمین منافع اقتصادی ایران، همراه با یک برنامه نظارت و راستی‌آزمایی قوی و اطمینان از ماهیت صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای ایران استوار باشد. این رویکرد می‌تواند ثبات و اعتماد بلندمدت ایجاد کند. دامنه مذاکرات نیز باید روشن باشد؛ مذاکرات باید صرفا بر رفع تحریم‌ها و موضوع هسته‌ای متمرکز باشد. در منطقه‌ای به خشونت و ناپایداری ما، ایران هرگز امنیت خود را موضوع مذاکره قرار نخواهد داد.
هم چنین به همان اندازه مهم است که به گذشته تمدنی ایران و هویت فرهنگی و سیاسی‌ای که تاریخ کهن ما پدید آورده احترام گذاشته شود. استفاده از تهدید و فشار علیه ملت سرافراز ایران، مدت‌هاست که ناکارآمدی خود را نشان داده و به جای گشودن راه‌های سازش، آنها را بسته است. تعامل سازنده، مبتنی بر احترام متقابل و جایگاه برابر، بسیار موثرتر در ایجاد اعتماد و پیشبرد گفت‌وگوهاست؛ و در نهایت، ایران نباید به‌عنوان یک استثنا در چارچوب جهانی عدم اشاعه تلقی شود. به‌عنوان یکی از اعضای پیمان عدم اشاعه، ایران از همان حقوق برخوردار است و همان وظایف و تعهداتی را دارد که سایر اعضا دارند. احترام به اصل برابری، برای دستیابی به راه‌حلی عادلانه و پایدار، ضروری است.
افزون بر این، اگر قرار است رژیم جهانی عدم اشاعه پابرجا بماند، همه طرفین - به‌ویژه کشور‌های دارای تسلیحات هسته‌ای - باید به تعهدات خود پایبند باشند. تنها از طریق پاسخ‌گویی متقابل است که می‌توانیم به چالش‌های فوری امروز پاسخ دهیم.
ایران آماده است نقش خود را در ساختن منطقه‌ای امن‌تر، عاری از تهدید سلاح‌های هسته‌ای ایفا کند.»
منبع: خبرگزاری ایسنا

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1417274/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جزئیات مسکن تدریجی اعلام شد

پیش بینی بورس چهارشنبه 3 اردیبهشت 1404

نظر دکتر بهشتی درباره رابطه با آمریکا چه بود؟

عقلانیت دینی و صلح جهانی؛ برشی از دیدار تاریخی پاپ با مرجعیت شیعه

سیدعباس عراقچی متولد کجاست؟

جنگ تعرفه ای رجب طیب اردوغان علیه فولاد ایران

سپاه در خط مقدم سازندگی؛ از خانه‌سازی تا احداث ریل و جاده

همکاری خراسان جنوبی و فراه افغانستان زمینه‌ساز توسعه اقتصادی

قیمت‌گذاری خودرو باید مبتنی بر واقعیت‌های اقتصادی باشد

عصر جدید در ترانزیت منطقه؛ ایران گزینه های جایگزین ترکیه و آذربایجان را فعال می کند

طعنه رئیس کمیسیون اروپا به ترامپ

موج مهاجرت ثروتمندان آمریکایی به اروپا

تکواندوکاران ایران رقبای خود را در مسابقات چین شناختند

تلاش کمیسیون اروپا برای دمیدن بیشتر به جنگ اوکراین

گاف‌های امنیتی وزیر دفاع آمریکا + فیلم

کانادا به دنبال کاهش وابستگی به فناوری آمریکا

دیدار قانون‌گذاران آمریکایی با «جولانی» در دمشق

طرح ترامپ برای صلح اوکراین به زودی اعلام می شود

آیا تحریم‌های نفتی تنش در مذاکرات را بالا می‌برد؟

انتقاد تند زیدآبادی: فضای سیاسی آلوده و منحط شده / توافق با آمریکا و عبور از سد تحریم‌ها فرصت است، به شرطی که...

نتایج گفت‌وگوهای ایران و آمریکا «فراتر از انتظار» بود

واکنش حزب الله به ترور یکی از رهبران جماعت اسلامی لبنان

افت شدید محبوبیت دونالد ترامپ

دستگیری نماینده فیلیپین که دوترته را تحویل دادگاه لاهه داد

مدیر عامل سابق شرکت توسعه گاز ایران: بدترین قرارداد گازی ایران کرسنت است

برای نیروگاه اتمی برق بوشهر چقدر هزینه شده است؟

لغو قانون تغییر ساعت به هدررفت 1200 مگاواتی برق دامن زد!

وریر نیرو: «طالبان» تمکین نمی‌کند

عباس عراقچی اهل کجاست؟

دیدار سرکنسول ایران با معاون نخست وزیر اقلیم کردستان

قرارداد چینی‌ها برای توسعه صنعت پتروشیمی در کربلا

ترامپ ؛ جروم پاول را تهدید به اخراج کرد

تأمین 8888 جهیزیه برای زوج‌های احسان‌پذیر در کشور با اجرای پویش «آینه‌ شمعدان»

برنامه اصلاحی 9 بانک برای افزایش نسبت کفایت سرمایه

هزینه و اتلاف وقت، بزرگترین معضل شرکت‌های غیرتجاری

جزییات سخنرانی لغو شده عراقچی منتشر شد

نقش کلیدی روابط عمومی‌ها در تبیین موفقیت‌های اقتصادی کشور

نقش کلیدی روابط عمومی‌ها در تبیین موفقیت‌های اقتصادی

حداقل و حداکثر قیمت دلار در بازار آزاد بعد از توافق نهایی ایران و آمریکا

کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و روسیه در مسکو برگزار می‌شود

جزئیات سخنرانی لغو شده عراقچی در یک کنفرانس در آمریکا

همایش منطقه‌ای ثبت پیشران سرمایه‌گذاری برای تولید در فارس

ژاپن و اوکراین در اشتراک‌گذاری داده‌های ماهواره‌ای

شرایط و مدارک لازم برای دریافت بورسیه تحصیلی مونبوکاگاکوشو ژاپن

استرالیا در مسیر توسعه صنعت مواد معدنی حیاتی/ استرالیا می‌تواند وابستگی خود به چین را کاهش دهد؟

شکست عجیب ندا شهسواری در رقابت های تنیس روی میز فیدر تونس

شکست عجیب ندا شهسواری در رقابت‌های تنیس روی میز فیدر تونس

شکست عجیب ندا شهسواری در رقابت‌های تنیس روی میز فیدر تونس – آفتاب نو | اخبار ورزشی

حضور 50 مقام قاره آفریقا در اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا

حمایت ایران از ورزشکاران مهاجر افغانستانی + فیلم