ایرانیان جهان

آخرين مطالب

ایران آماده آغاز عصری تازه از مشارکت‌های بزرگ و هوشمندانه با جهان اخبار ایران

ایران آماده آغاز عصری تازه از مشارکت‌های بزرگ و هوشمندانه با جهان
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش حوزه سیاست و اقتصاد خبرگزاری تقریب، «محمدرضا عارف» امروز سه‌شنبه 2 اردیبهشت 1404 در رویداد «تحول در سرمایه‌گذاری و توسعه در بالادست نفت و گاز ایران» ضمن قدردانی از تلاش‌ها و زحمات شرکت ملی نفت ایران برای برگزاری این رویداد مهم، گفت: گرد آمده‌ایم تا درباره ظرفیتی سخن بگوییم که نه تنها آینده اقتصادی ایران را رقم می‌زند بلکه نقشی حیاتی در امنیت انرژی منطقه و جهان ایفا می‌کند: «حوزه بالادستی نفت و گاز جمهوری اسلامی ایران».
ایران؛ ستون پایدار معادلات جهانی انرژی
معاون اول رئیس‌جمهور تاکید کرد: ایران، با در اختیار داشتن دومین ذخایر بزرگ گاز طبیعی و چهارمین ذخایر نفتی دنیا، نه فقط یک بازیگر مهم، بلکه یک ستون پایدار در معادلات جهانی انرژی است و آنچه این ظرفیت‌ها را به مزیت واقعی تبدیل می‌کند، نه فقط کمیت، بلکه موقعیت ژئوپلیتیکی ممتاز، نیروی انسانی متخصص، زیر ساخت‌های گسترده و اراده سیاسی برای تحول و همکاری سازنده است.
عارف با اشاره به ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های بالای اقتصاد ایران، افزود: ایران با در برداشتن مساحتی بالغ بر 1,65 میلیون کیلومتر مربع و جمعیتی در حدود 85 میلیون نفر، جزو 18 کشور اول جهان به لحاظ وسعت و جمعیت قرار دارد با توجه به ترکیب جوانی جمعیت، حضور دانشجویان و فارغ‌التحصیلان بالای آموزش عالی و همچنین قرار گرفتن در رده کشورهای «با توسعه انسانی بالا» پتانسیل بالایی برای جذب سرمایه گذاری‌های داخلی و خارجی و بهره‌گیری از فرصت‌های پنجره جمعیتی در افزایش تولید و رشد اقتصادی دارد به لحاظ جغرافیایی نیز جمهوری اسلامی ایران موقعیت منحصر به فردی دارد و با داشتن مرزهای آبی و خاکی با 15 کشور، در مرکز اتصال خاورمیانه آسیا و اروپا واقع شده و با توجه به قرار داشتن در کریدورهای حمل‌ونقل بین‌المللی شمال به جنوب و شرق به غرب در کنار زیر ساخت‌های مناسب می‌تواند نقش مؤثری در تسهیل تجارت بین مناطق مذکور ایفا کند.
وی گفت: توجه به ظرفیت‌های طبیعی و اقتصادی کشور و در عین حال پیگیری سیاست‌های کلان به منظور حفظ ثبات و آرامش بر فضای کلان اقتصادی کشور و تقویت دیپلماسی اقتصادی، چشم‌انداز مطلوبی را برای همکاری‌های بین‌المللی به ویژه در زمینه‌های توسعه تجارت و سرمایه‌گذاری خارجی کشور رقم می‌زند.
معاون اول رئیس‌جمهور افزود: از محدود کشورهایی هستیم که هم ذخایر بالای نفت داریم و هم ذخایر بالای گاز ایران با 208 میلیارد بشکه ذخایر نفت اثبات شده سومین مالک بزرگ ذخایر نفتی در جهان و همچنین با داشتن 32 تریلیون متر مکعب ذخایر گاز، دومین دارنده ذخایر گازی جهان است و جمعاً معادل 340 میلیارد بشکه نفت خام رتبه اول در مجموع ذخایر در سطح جهان را داراست وابستگی اقتصاد کشورمان به درآمدهای نفتی موجب شده این صنعت از اهمیتی راهبردی برخوردار باشد. صنعت نفت و گاز و سرمایه‌های این صنعت به واقع یکی از پشتوانه‌های اصلی رشد و توسعه اقتصادی کشور است. صنعت نفت و گاز از مزیت‌های اقتصادی و سرمایه‌گذاری کشور، در جذب منابع به شمار می‌رود.
محمدرضا عارف اظهار داشت: فرصت‌های سرمایه‌گذاری در صنایع بالادست نفت و گاز در کشور عمدتاً شامل توسعه میدان‌های نفتی و گازی بلوک‌های اکتشافی، جمع‌آوری گازهای مشعل، احداث خطوط لوله، مخازن ذخیره‌سازی، واحدهای فرآوری سریع الاحداث، تقویت فشار گاز، آب شیرین‌کن‌ها، طرح‌های بهینه‌سازی و پشتیبانی است.
برنامه هفتم رویکردی آینده‌نگر به صنعت انرژی دارد
وی در ادامه با تاکید بر اینکه سرمایه‌گذاری در توسعه فناوری‌های کلیدی، ارتقای توان فناورانه شرکت‌های دانش بنیان و تسریع فرایند بومی‌سازی و انتقال فناوری‌های مدرن، اقداماتی راهبردی برای تبدیل ایران به یک قدرت تأثیرگذار درحوزه‌های نفت و گاز است، تصریح کرد: برنامه هفتم پیشرفت به عنوان سند بالادستی نظام برنامه ریزی کشور، رویکردی جامع و آینده‌نگر به صنعت انرژی کشور به خصوص نفت و گاز دارد.
معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به تاکیدات برنامه هفتم توسعه بر نگاه زنجیره ارزش، اهداف و سیاست‌های متوازن تمام بخش‌های صنعت انرژی، گفت: رشد هفت درصدی اقتصادی مورد تأکید در برنامه هفتم پیشرفت، می‌تواند با استفاده از ظرفیت‌های مالی داخلی و سازوکارهای شفاف و سود آور در حوزه‌های مختلف از جمله حوزه نفت و گاز مورد توجه قرار گیرد. بر اساس قانون برنامه هفتم پیشرفت دولت مکلف است تا با هدف تبدیل ایران به مرکز مبادلات انرژی منطقه حجم صادرات و واردات گاز را به ترتیب به 40 میلیارد مترمکعب و 20 میلیارد متر مکعب در سال افزایش دهد.
عارف در ادامه تاکید کرد: برای دستیابی به اهداف برنامه هفتم پیشرفت برای صنعت نفت و گاز، سرمایه‌گذاری بین 110 تا 120 میلیارد دلار نیاز است که بخش عمده‌ای از آن بایستی از منابع داخلی و خارجی تأمین شود. افزایش ظرفیت تولید نفت و گاز، توسعه پالایشگاه‌ها و ارتقای فناوری‌های مرتبط از اولویت‌های اصلی این برنامه است.
وی افزود: در شرایط کنونی فرآیندهای تأمین مالی سرمایه‌گذاری در حوزه نفت و گاز عمدتا مربوط به منابع داخلی وزارت نفت، صندوق توسعه ملی، انعقاد قراردادهای نفتی و اوراق مشارکت است و البته طی چند سال اخیر مشارکت بانک‌های کشور نیز در این حوزه برجسته شده است.
تاکید عارف بر اهمیت جذب سرمایه‌های مردمی در راستای تحقق شعار سال
معاون اول رئیس‌جمهور ادامه داد: برنامه هفتم پیشرفت با درک محدودیت‌های سرمایه‌گذاری دولتی، بر مشارکت حداکثری بخش غیر دولتی در توسعه صنعت انرژی تأکید دارد. این رویکرد در تمامی حلقه‌های زنجیره ارزش مشهود است.
عارف با اشاره به اهمیت جذب سرمایه‌های مردمی در راستای تحقق شعار سال، اظهار داشت: باید این ظرفیت به سمت طرح‌های نفت و گاز هدایت شود.
وی افزود: از سوی دیگر، با توجه به شرایط پیش رو با وجود زمینه مناسب برای استفاده از ظرفیت‌های بانکی و بازار مالی داخلی، جذب سرمایه خارجی و فناوری‌های نوین اهمیت ویژه‌ای دارد و به عنوان راهکارهایی برای تأمین مالی مورد توجه‌اند. تحقق اهداف برنامه هفتم نیازمند پیگیری جدی و هماهنگی دستگاه‌های متولی و بخش‌های ذی‌نفع و تأمین به موقع الزامات اجرایی است.
معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه برنامه هفتم پیشرفت به عنوان تحولی در سیاست‌های انرژی ایران محسوب می‌شود، گفت: در صورت تحقق آن می‌تواند به ایجاد تحولی بنیادین در صنعت انرژی کشور و بهبود موقعیت ایران در بازارهای انرژی منطقه‌ای و جهانی منجر شود. اکنون ایران با تکیه بر توان درون‌زای خود و با تعریف سیاست‌های اقتصادی و صنعتی آماده آغاز دورانی تازه از مشارکت‌های بزرگ و هوشمندانه با جهان است. این تحولات نه صرفاً شعاری سیاسی، بلکه راهبردی ملی است که با تصویب قوانین جدید اصلاح سازوکارهای قراردادی، تضمین حقوق سرمایه‌گذاران و تنوع‌بخشی به مدل‌های مالی در حال تحقق است.
خواهان شراکت‌های راهبردی هستیم
عارف در ادامه تاکید کرد: ما، نه صرفاً به دنبال سرمایه‌گذاری مالی، بلکه خواهان شراکت‌های راهبردی، پایدار و مبتنی بر منافع بلندمدت متقابل هستیم. جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد با ارائه بسته‌های جذاب سرمایه‌گذاری، مدل‌های مشارکت نوآورانه، تضمین‌های بین‌المللی و تسهیلات ویژه بستر ورود سرمایه‌گذاران بزرگ به پروژه‌های کلان نفت و گاز را فراهم کند.
معاون اول رئیس‌جمهور گفت: از میدان‌های مشترک تا پروژه‌های توسعه‌ای در مناطق راهبردی، از انتقال فناوری تا ایجاد هاب‌های انرژی منطقه‌ای، از صادرات دانش‌بنیان تا دیپلماسی انرژی؛ ایران نقشه راهی جامع، مدرن و عمل‌گرایانه در برابر سرمایه‌گذاران گذاشته است.
وی افزود: تحولات ژئوپلیتیکی سال‌های اخیر، یک پیام روشن دارد؛ امنیت انرژی، دیگر یک موضوع صرفاً اقتصادی نیست؛ یک ضرورت جهانی است. ایران، به عنوان کشوری با سابقه‌ای دیرینه از ثبات، عقلانیت و همکاری منطقه‌ای، می‌تواند و باید بخشی از راه‌حل جهانی باشد.
معاون اول رئیس‌جمهور در ادامه خطاب به شرکت‌کنندگان خارجی این رویداد، گفت: از شما دعوت می‌کنم که به ایران، نه فقط به عنوان یک فرصت، بلکه به عنوان شریکی قابل اتکاء، اهل تعهد و بلندنگر نگاه کنید. این کنفرانس آغازی است برای گفت‌وگویی تازه و ما آماده‌ایم این گفت وگو را به اقدام مشترک برای پروژه‌های عملیاتی و دستاوردهای ملموس تبدیل کنیم. با امید به آینده ای روشن و شراکتی پایدار
رویداد «تحول در سرمایه‌گذاری و توسعه در بالادست نفت و گاز ایران» با حضور محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور، وزیر نفت، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و سفرای کشورهای خارجی، مدیران ارشد و فعالان و سرمایه‌گذاران صنعت نفت و گاز در سالن اجلاس سران برگزار شد، از 200 فرصت سرمایه‌گذاری در صنایع بالادستی نفت و گاز با مجموع ارزش تقریبی 137 میلیارد دلار، برای نخستین‌بار به‌ صورت عمومی رونمایی شد.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1417380/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تهدید دوباره آمریکا علیه نفت ایران

نبرد برای بقا؛ اسرائیل و قمار استراتژیک پس از 7 اکتبر

گروسی: محتاطانه به مذاکرات آمریکا و ایران خوشبین‌ام

نرخ دلار و طلا با لهجه ایتالیایی کاهش یافت

مخفی‌کاری لیونل مسی از مصدومیتش

گروسی: محتاطانه به مذاکرات ایران و آمریکا خوش‌بین هستم

آمریکا دیگر خواستار برچیدن برنامه هسته‌ای ایران نیست تغییر رویکرد واشنگتن؟

تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران

گروسی: گفت‌وگوهای ایران و آمریکا سرشار از فرصت است

امضا در کرملین، انتظار در تهران

شادی در کوچه

صندلی «باب‌همایون» به چه کسی می‌رسد؟

تاکید پادشاه اردن بر رد هرگونه تلاشی برای کوچاندن فلسطینی‌ها

تبعات شکست پاشینیان در انتخابات محلی ارمنستان

واکاوی ابعاد ناگفته از شکست اطلاعاتی اسرائیل در 7 اکتبر 2023

سقوط آزاد بازار سکه و طلا ادامه دارد، دلار در مرز 80 هزار تومان ایستاده است

ادامه سقوط آزاد بازار سکه و طلا؛ دلار در مرز 80 هزار تومان ایستاده است

عارف: آماده آغاز دورانی تازه از مشارکت‌های بزرگ و هوشمندانه با جهان هستیم/ خواهان شراکت‌های مبتنی بر منافع بلندمدت متقابل هستیم/ با ارائه بسته‌های جذاب سرمایه‌گذاری، مدل‌های مشارکت نوآورانه و تضمین‌های بین‌المللی سرمایه‌گذاران بزرگ را دعوت می‌کنیم

جریانی که بیشترین چالش را برای نظام اسلامی ایجاد می‌کند

«قرض‌الحسنه» ابزاری برای تقویت پول ملی و توسعه پایدار

عراقچی به آمریکا درمورد همکاری در برنامه هسته‌ای ایران پیشنهاد داد

قالی ایرانی در پیچ‌وخم نوسانات و وعده‌ها

توسعه مراودات اقتصادی چین با تعاملات و راهکار‌های جدید در دستور کار است

برنامه‌ریزی برای ایجاد پرواز کیش ـ رشت ـ ماخاچکالا / تأکید بر گسترش روابط میان ایران و داغستان روسیه در زمینه‌های ترانزیت و کارگو

اجرای طرح تفکیک زباله از مبدا در منطقه ویژه اقتصادی بیرجند

صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی رشد اقتصادی بریتانیا را کاهش داد

گسترش روابط ایران و داغستان روسیه در حوزه ترانزیت/ برنامه‌ریزی برای ایجاد پرواز کیش - رشت - ماخاچکالا

مقایسه مدعیان توپ طلای 2025؛ با حضور صلاح، دمبله و رافینیا

راهنمای جامع ارسال بار از ایران به هامبورگ: تجارت و زندگی در قلب اروپا

شبکه 10G جهان در چین!

چرا گرجستان آموزش زبان چینی را در مدارس آغاز می‌کند؟

برگزاری رقابت های بین المللی دوومیدانی جام امام رضا(ع) در مشهد

پولیتیکو: ایران از موضع ضعف وارد مذاکرات نشده است

کدام آلت کوین‌ها در مسیر سقوط هستند؟

بازار ارزهای دیجیتال اوج گرفت!

مذاکرات هسته‌ای و شکاف تل آویو و واشنگتن

پیشنهاد عراقچی به آمریکا درمورد همکاری در برنامه هسته‌ای ایران

دیدار ترامپ و پزشکیان در عربستان جدی شد؟

شلیک پلیس آمریکا به سمت یک پیرمرد در خانه‌اش! + فیلم

دسترسی ایلان ماسک به اطلاعات محرمانه مهاجران

کرملین: تماس‌های روسیه و آمریکا از کانال‌های مختلف ادامه دارد

وزیر دفاع آمریکا: من بی‌گناهم؛ می‌خواهند دولت را تخریب کنند

جنگ تعرفه‌ای ترامپ، پکن و توکیو را به‌هم نزدیک‌ می‌کند

ریزش بورس دولت روحانی با مردم چه کرد؟

جزئیات مسکن تدریجی اعلام شد

پیش بینی بورس چهارشنبه 3 اردیبهشت 1404

نظر دکتر بهشتی درباره رابطه با آمریکا چه بود؟

عقلانیت دینی و صلح جهانی؛ برشی از دیدار تاریخی پاپ با مرجعیت شیعه

سیدعباس عراقچی متولد کجاست؟

جنگ تعرفه ای رجب طیب اردوغان علیه فولاد ایران