ایرانیان جهان

آخرين مطالب

دستور ویژه رئیس قضایی برای برخورد با مقصرین احتمالی حادثه بندر شهید رجایی اخبار ایران

دستور ویژه رئیس قضایی برای برخورد با مقصرین احتمالی حادثه بندر شهید رجایی
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - روز دوشنبه در نشست شورای‌عالی قوه قضاییه با تسلیت مجدد حادثه رخ داده در بندر شهید رجایی بندرعباس و ابراز همدردی با خانواده قربانیان و آرزوی شفای عاجل برای مجروحین، افزود: حادثه بندر شهید رجایی از یک سو مایه تأثر و تأسف عمیق است و از سوی دیگر، نشان‌دهنده همت بالا و انساندوستی مردم ایران اسلامی است که برای امدادرسانی داوطلبانه در میدان حادثه اعلام آمادگی کرده و مقابل پایگاه‌های انتقال خون صف کشیدند تا خون خود را برای کمک به مداوای مجروحان حادثه اهدا کنند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
وی اظهار کرد: مسئولان امر در قوا و دستگاه‌های مختلف از نخستین لحظات پس از حادثه، در میدان حاضر شدند و مجاهدت کردند تا هم بحران مدیریت شود و هم امور روزمره بندر و عملیات ترانزیتی مختل نشود؛ از این رو جا دارد از همه آنها قدردانی کنیم؛ مقامات قضایی استان هرمزگان نیز از دقایق ابتدایی در میدان حادثه حضور داشتند و ما نیز در مرکز مستمر با آنها در تماس بودیم.
رییس دستگاه قضا تصریح کرد: مقامات قضایی ذیربط از جمله دادستان کل کشور با همکاری دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی، مقصران احتمالی و تعلل‌کنندگان و عناصری که قصور و کوتاهی آنها موجب بروز حادثه بندر شهید رجایی شد را سریعاً شناسایی کنند و وفق قانون و به حسب و تناسب موازین و مراتب مربوطه، برخوردهای مقتضی را با آنها انجام دهند.
محسنی اژه‌ای با بیان اینکه دادستان کل کشور در صورت لزوم برای این منظور نیروی ویژه بگمارد، افزود: در این راستا، علاوه بر دقت، سرعت عمل نیز بسیار مهم است، همچنین کمیته‌های تشکیل شده درخصوص پیگیری ابعاد حادثه با جدیت کار را دنبال کنند و گذشت زمان سبب نشود که از جدیت کار آنها کاسته شود.
رییس دستگاه عدلیه اظهار کرد: نکته مهم دیگر آن است که همه مسئولان امر در بخش‌ها و دستگاه‌های ذیصلاح، در خصوص ابعاد این حادثه، اطلاعات شفاف و صحیح را به افکار عمومی ارائه دهند تا از روایج شایعات و اکاذیبی که ایجاد می‌شود، جلوگیری به عمل آید، همچنین با عناصری که قصد سوء‌استفاده از این فضا و تهدید امنیت روانی مردم را نیز دارند، برخورد مقتضی به عمل آید.
محسنی اژه‌ای با اشاره به مقوله‌ مبارزه با فساد، اظهار کرد: همه باید بدانند که مقوله‌ مبارزه با مظاهر مختلف فساد، به‌ ویژه فساد اقتصادی و مالی امری تعطیل‌بردار نیست و ما مصمم هستیم که به صورت عالمانه، حرفه‌ای و همه‌جانبه با فساد و ریشه‌های آن مبارزه کنیم و فرد مفسد را به سزای اعمالش برسانیم.
رییس قوه قضاییه تصریح کرد: اعتقاد راسخ داریم که فساد امری مسری است و چنانچه با آن مقابله نشود، به همه شئون و امور تسری می‌یابد، ما طی دهه‌ها و سال‌های اخیر در امر مبارزه با فساد، باتجربه شده‌ایم و قضاتی مجرب و آشنا به مسائل بانکی، پولی، رمزارزی، و شگردهای پیچیده مفسدانه را تربیت کرده‌ایم. قضاتی که به حربه‌ها و ترفندهای کلاهبرداران، مختلسین و مرتکبین جرم ارتشاء آشنایی و اِشراف دارند و عزم‌شان برای مقابله عمیق، دقیق و سریع با فساد و مفسدین جزم است.
قاضی‌القضات گفت: تاکید ما آن است تا جایی که قانون اجازه می‌دهد، دادگاه‌ها به‌ویژه دادگاه‌های رسیدگی به اتهامات اقتصادی و مالی باید علنی برپا شوند؛ برگزاری دادگاه‌های علنی هم به نفع خودِ قضات است و هم به سودِ مردم است چرا که دانش و آگاهی حقوقی و قضایی آنها را بیشتر می‌کند و از این طریق از وقوع بسیاری از مفاسد و کلاهبرداری‌ها پیشگیری می‌شود. همچنین با رعایت موازین قانونی می‌توان مفاد دادگاه‌های علنی را منتشر کرد؛ البته در این راستا، باید دقیقاً مفاد قانون آیین دادرسی کیفری مراعات شود.
توضیحات کامل رییس دستگاه قضا درخصوص استجازه برگزاری دادگاه‌های ویژه رسیدگی به جرائم اخلال‌گران نظام اقتصادی
رییس قوه قضاییه در ادامه توضیحات مبسوطی را درخصوص «استجازه برگزاری دادگاه‌های ویژه رسیدگی به جرائم اخلال‌گران نظام اقتصادی» مطرح کرد.
وی گفت: مرداد سال 1397، آیت‌الله آملی لاریجانی رئیس وقت قوه قضاییه با عنایت به جنگ اقتصادی تحمیل‌شده به کشور و انجام برخی جرایم از سوی عده‌ای از اخلال‌گران و مفسدان اقتصادی همسو با اهداف دشمنان، طی نامه‌ای از محضر رهبر معظم انقلاب اسلامی درخواست کردند تا دادگاه‌های ویژه رسیدگی به جرائم اخلال‌گران نظام اقتصادی با شرایط و ضوابطی خاص برپا شود.
وی افزود: در این نامه درخواست شده بود تا اقدامات ویژه‌ای در برخورد قاطع و سریع با مفسدان در چارچوب قانون مجازات اخلال‌گران در نظام اقتصادی کشور مصوب سال 1369 با اصلاحات و الحاقات بعدی و ماده 286 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 صورت گیرد.
رئیس عدلیه تصریح کرد: یکی از مفاد نامه استجازه سال 1397 این بود که به تشخیص رئیس دادگاه، جلسات ویژه رسیدگی به جرائم اخلال‌گران نظام اقتصادی، علنی و قابل انتشار در رسانه‌ها باشد. همچنین در بند دیگری از این مرقومه، درخواست شده بود تا کلیه مواعد قانونی لازم‌الرعایه مندرج در آیین دادرسی از قبیل ابلاغ و اعتراض حداکثر 5 روز تعیین شود و ایضاً مفاد تبصره ماده 48 قانون آیین دادرسی کیفری در خصوص وکیل، در دادگاه‌های ویژه نیز اجرا شود.
محسنی اژه‌ای افزود: از دیگر مفاد نامه استجازه سال 97، ممنوع بودن هرگونه تعلیق و تخفیف نسبت به مجازات اخلال‌گران و مفسدان اقتصادی بود؛ همچنین در نامه مزبور، درخواست شده بود تا آرای صادره از دادگاه‌های ویژه به جز اعدام، قطعی و لازم‌الاجرا باشند. مدت اعتبار این درخواست استجازه، تا مرداد سال 1399 تعیین شده بود.
قاضی‌القضات گفت: در مرداد سال 1399، که مدت اعتبار استجازه نخست، منقضی شد؛ ریاست وقت قوه قضائیه، شهید رئیسی، طی مکتوباتی، از محضر رهبر معظم انقلاب درخواست کردند تا استجازه برگزاری دادگاه‌های ویژه رسیدگی به جرایم اخلال‌گران نظام اقتصادی را با تغییراتی تا شهریور 1400 تمدید کنند. در واقع در دوره ریاست شهید رئیسی در قوه قضائیه با توجه به جمعبندی و بازخوردی که گرفته شد با تغییراتی اساسی در مقوله‌ی برگزاری دادگاه‌های ویژه مواجه بودیم؛ از جمله آنکه، انحصار وکیل تبصره ماده 48 قانون آیین دادرسی کیفری در پرونده‌های دادگاه‌های ویژه اقتصادی برداشته شد.
رئیس قوه قضاییه گفت: انتشار جزییات و اسامی متهمان در دادگاه‌های ویژه نیز تابع قانون آیین دادرسی کیفری شد. علاوه بر اینها، مواعد و زمان پیش‌بینی شده برای اعتراض به آراء محاکم ویژه نیز منطبق با قانون آیین دادرسی کیفری شد. تغییر دیگری که در زمان شهید رئیسی ایجاد شد، آن بود که مقرر شد کلیه‌ی جرائمی که تا قبل از تاریخ 21 مرداد 97 محقق شده و هنوز به شعب ویژه ارجاع نشده، در این شعب قابل رسیدگی نباشد؛ حال آنکه در زمان آیت‌الله آملی، زمان وقوع جرم مؤثر نبود و چنانچه 10 سال پیش هم جرمی واقع شده بود، قابلیت رسیدگی در دادگاه‌های ویژه را داشت.
محسنی اژه‌ای گفت: از سال 1397 که دادگاه‌های ویژه رسیدگی به جرائم اخلال‌گران نظام اقتصادی آغاز شد، معاون اول قوه قضائیه، در این زمینه مسئولیت های ویژه‌ای برعهده داشت و وفق بندی از استجازه و آیین نامه آن (چه استجازه نخست و چه استجازه تمدیدشده) کلیه‌ی پرونده‌های مرتبط، با نظر و نظارت معاون اول به شعب ویژه ارجاع می‌شد همچنین طبق آیین نامه ، دبیرخانه‌ای در معاونت اول قوه قضائیه برای پیگیری امور مربوط به دادگاههای مفاسد اقتصادی تشکیل شد.
رئیس قوه قضاییه افزود: باید توجه داشت که شرط اصلی برای برگزاری دادگاه‌های ویژه رسیدگی به جرائم اخلال‌گران نظام اقتصادی آن بود که مندرجات در نامه‌های استجازه که به موجب آنها، برگزاری دادگاه‌های ویژه مجاز می‌شدند، از طریق مجلس شورای اسلامی تبدیل به قانون شوند. با تمام تلاشی که در زمان آیت‌الله آملی و شهید رئیسی صورت گرفت، تبدیل مندرجات استجازه به قانون از طریق مجلس محقق نشد.
رئیس دستگاه قضا گفت: در تاریخ 30 شهریور 1400، من به عنوان رئیس قوه قضائیه نامه‌ای به محضر رهبر معظم انقلاب نوشتم و در آن درج کردم که اصلاح قانون «مجازات اخلالگران در نظام اقتصادی کشور» در دستور کار قوه قضائیه و مجلس شورای اسلامی قرار گرفته و در زمان ریاست آیت‌الله رئیسی در قوه قضائیه، طرحِ اصلاح قانون مذکور به طور مشترک تدوین شده و پس از طی فرایند تقنینی امیدوار بودیم طرح مزبور در اوایل سال 1400 در صحن مجلس مطرح و رأی‌گیری شود لکن برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و فرآیند رأی اعتماد به وزراء در سال 1400 موجب طولانی شدن روند اصلاح قانون مذکور شد. فلذا من نیز در نامه شهریور 1400 به محضر رهبر معظم انقلاب، درخواست تمدید استجازه را مطرح کردم.
رئیس عدلیه اظهار کرد: از همان شهریور 1400 که استجازه مجدداً تمدید شد، ما تلاش زیادی را برای اصلاح قانون «مجازات اخلالگران در نظام اقتصادی کشور» انجام دادیم اما به هر ترتیب این مهم محقق نشده است و طرح مذکور با رفت و برگشت‌هایی مواجه بوده است؛ اخیراً به تازگی کلیات طرح اصلاح قانون مجازات اخلالگران در نظام اقتصادی کشور در کمیسیون حقوقی قضایی مجلس تصویب شد. ما نیز در قوه قضائیه با اجماعی که حاصل شده و موافقت رهبر معظم انقلاب به این نظر رسیدیم تا زمان تصویب قانون مربوطه، به شرایط قبل از استجازه بازگردیم.
قاضی‌القضات در ادامه نشست امروز با اشاره به ضرورت بسیج امکانات در همه قوا جهت تحقق شعار سال، گفت: تحت هیچ شرایطی نباید از تحقق شعار سال ناظر بر «سرمایه‌گذاری برای تولید» غافل شویم؛ باید همه همت خود را مصروف بر تحقق الزامات مرتبط با راهبردِ «سرمایه‌گذاری برای تولید» کنیم؛ باید امنیت را برای سرمایه‌گذاران فراهم آوریم و از سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی که دل در گروی جهش تولید و تقویت بنیه اقتصادی کشور دارند، حمایتی تمام و کمال به عمل آوریم. در این عرصه، شیوه اطلاع‌رسانی‌های ما نیز بسیار مؤثر است؛ باید به جهات گوناگون، این اطمینان را در سرمایه‌گذاران ایجاد کنیم، که امنیت سرمایه‌های شان در کشور ما تأمین است.
محسنی اژه‌ای در ادامه با اشاره به فضائل کثیر ماه ذی‌القَعده که در آستانه ورود به آن هستیم از خداوند متعال طلب کرد که در این ماه پرفضیلت، شر دشمنان بویژه رژیم جنایتکار و غاصب صهیونیستی را از سر بلاد اسلامی بخصوص غزه کم کند.
رئیس قوه قضاییه همچنین با گرامیداشت دو روز مهم «معلم» و «کارگر»، ضمن تمجید و تکریم جایگاه معلمان و کارگران به عنوان نیروهای پیشتاز و پیشران اجتماعی، خطاب به مقامات و مسئولان قضایی تاکید کرد که ارتباطات و دیدارهای‌شان را با دو قشر زحمتکش و شریف معلمین و کارگران افزایش دهند و در راستای رفع مسائل و مشکلات حقوقی و قضایی آنها کوشا باشند.
رئیس دستگاه قضا این را هم گفت که ما مقامات و مسئولان نیز به شنیدن توصیه‌ها و کمک گرفتن از معلمین و کارگرها نیاز داریم و همیشه اینگونه نیست که ما مسائل آنها را حل کنیم بلکه آنها نیز می‌توانند کمک کار ما باشند.
حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای اظهار کرد: در راستای کمک به تحقق شعار سال، ضرورت دارد مدیران و مسئولان قضایی، بازدیدهای میدانی خود را از واحدهای تولیدی افزایش دهند؛ این بازدیدهای میدانی باید به صورت مسئله‌محور و در راستای احصاء مسائل و مشکلات تولیدکنندگان و برطرف کردن مشکلات و موانع موجود باشد.
رئیس عدلیه افزود: بعد از انجام این بازدیدهای میدانی و تلاش برای حل مشکلات موجود، نباید تولیدکنندگان به حال خود رها شوند؛ باید وضعیت آنها را مجددا پیگیری کرد تا مانع و مشکل قبلی دوباره بر سر راه آنها ایجاد نشود.
رئیس قوه قضائیه همچنین گفت: یکی از مشکلات موجود بر سر راه سرمایه‌گذاری‌های مولد در کشور این است که یک مسئول می‌تواند با تصمیم خود، قرارداد دولتی منعقد شده را بر هم ‌بزند؛ بارها گفته‌ایم و باز هم تاکید می‌کنیم که تضمین قراردادهای دولتی باید از همه قراردادهای دیگر بیشتر باشد.
حجت‌الاسلام والمسلمین محمد موحدی آزاد دادستان کل کشور نیز در ادامه جلسه با اشاره به ماموریت محوله از سوی رئیس دستگاه قضا به وی در زمینه تدوین برنامه ویژه قوه قضاییه برای تحقق شعار سال 1404، اظهار کرد: طی هفته‌های گذشته چندین نشست تخصصی با حضور معاونان و مسئولان عدلیه، در رابطه با راهکارها و برنامه‌های قوه قضائیه برای تحقق شعار سال 1404 برگزار شده و همچنین نظرات، پیشنهادات و دیدگاه‌های روسای کل دادگستری استان‌ها نیز در این زمینه اخذ گردیده است.
وی افزود: در مقوله تدوین برنامه ویژه قوه قضاییه برای تحقق شعار سال، ما تلاش کرده‌ایم که این برنامه، کوتاه مدت و دارای قابلیت اجرایی باشد و مانعی را برای انجام وظایف قانونی سایر سازمان‌ها ایجاد نکند.
دادستان کل کشور گفت: رویکردهای اصلی قوه قضائیه برای تحقق شعار سال، «حمایت و تسهیل‌گری قانونی برای دولت»، «حمایت از حقوق قانونی سرمایه‌گذاران» و همچنین «رفع موانع سرمایه‌گذاری‌های مولد» است.
حسن بابایی رییس سازمان ثبت اسناد و املاک نیز در ادامه جلسه اظهار کرد: طی هفته گذشته، در راستای حمایت از تولید بخش خصوصی و کمک به تحقق شعار سال، با مشارکت اداره کل صنعت و معدن استان سیستان و بلوچستان برای 1461 قطعه در شهرک‌های صنعتی چابهار، ایرانشهر و زاهدان سند صادر و تحویل صاحبان آنها شده است.
وی همچنین از صدور سند مالکیت منطقه آزاد تجاری صنعتی چابهار واقع در ریمدان به مساحت 4996 هکتار در نقطه صفر مرزی ایران و پاکستان خبر داد و گفت: با توجه به برطرف شدن تعارضات موجود، طی هفته‌های آینده سند منطقه آزاد چابهار در پهنه‌ای به مساحت 68 هزار هکتار صادر خواهد شد.
به گفته بابایی، با اصلاح حد بستر رودخانه باهوکلات چابهار و آزادسازی 30 هزار هکتار از اراضی کشاورزی و روستایی در شورای حفظ حقوق بیت المال، برای روستاییان و کشاورزان این منطقه نیز سند صادر شد.
وی همچنین با بیان اینکه هفته آینده همایش ملی قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول در شهرستان ساری برگزار می‌شود، گفت: 970 مقاله به دبیرخانه این همایش واصل شده است.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1424192/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

در میان تاریکی سراسری اسپانیا: تمرین بارسا لغو نشد

قهرمانی لیگ اروپا هم فصل یونایتد را نجات نمی‌دهد!

ریبرا: هیچ شاهدی دال بر خرابکاری در خاموشی گسترده وجود ندارد

تصویب چندین مصوبه برای تسهیل حمل و نقل با آفریقا

عارف: زیمباوه یکی ازشرکای مهم ایران در قاره آفریقا است

آیا پرچم آمریکا هنوز روی ماه است و می‌توان با تلسکوپ آن را دید؟

کاهش فاصله عملکردی چین و آمریکا در رقابت هوش مصنوعی

همزمان با مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا، معاون گروسی وارد تهران شد

تحریم‌های وزارت خزانه داری آمریکا علیه انصارالله یمن

محکومیت حملات هوایی آمریکا به مناطق مختلف یمن

کاهش 20 درصدی واردات LNG چین به دلیل ضعف تقاضا

روایت استاندار پیشین هرمزگان از انفجار اسکله بندرعباس

احتمالات یک فاجعه

تجاوزات رژیم صهیونیستی به لبنان ادامه دارد

گروسی: وضعیت نیروگاه‌های هسته‌ای اسپانیا پایدار است

ترامپ: جهان را اداره می‌کنم!

100 روز اول ترامپ2 چگونه گذشت؟

رایزن سابق ایران در کنیا: صادر‌کنندگان فکر می‌کنند هر کالایی به آفریقا ببریم بازار دارد!

راغفر: اقتصاد ایران در اختیار رفقا و قوم و خویش مسئولان است

مبادلات اقتصادی ایران و قرقیزستان تا یک میلیارد دلار افزایش یابد

سند راهبردی توسعه سرمایه‌گذاری خراسان جنوبی به زودی منتشر می‌شود

تهدید انصارالله در خصوص ادامه حملات به ناو‌های آمریکایی در دریای سرخ و عرب

مایلز لوئیس اسکلی: مارسلو و مالدینی الگوهایم هستند؛ تمرکز آرسنال روی قهرمانی در اروپا قرار دارد

دو میلیارد دلار از سرمایه ایران آماده خروج شد

بیانات رهبر معظم انقلاب درباره شکست آمریکا در طبس + فیلم

آمریکا تحریم‌ها علیه انصارالله را گسترش داد

ضعف اطلاع‌رسانی

بندر؛ یک روز پس از فاجعه

تقابل ترامپ و چین؛ آیا جنگ تجاری هدیه‌ای به پکن است؟

تا 200 میلیون تسهیلات بدون ضامن ویپاد؛ دیجیتال بانک پاسارگاد

گره‌های کور مستأجری، چرا باز نمی‌شوند؟

رای داوری دادگاه لاهه به‌نفع بانک ملی و صادرات تایید شد

تورم فروردین از 33 درصد عبور کرد

استاندار اربیل عراق حادثه بندرعباس را تسلیت گفت

امضای قرارداد همکاری بین استانداران تهران و اربیل عراق

استاندار تهران: اقلیم کردستان می‌تواند بارانداز کالاهای ایرانی باشد

صنایع استان بوشهر نگاه ویژه ای به نیروهای بومی داشته باشند

دستاوردهای 3 دوره مذاکره غیر مستقیم ایران و آمریکا تشریح شد

تسلیت دبیرکل سازمان همکاری اقتصادی اکو به مناسبت حادثه بندر شهید رجایی

تجارت؛ زبان مشترک ملت‌ها و پل پیوند فرهنگ‌ها

تهیه بیانیه‌ای در مجلس درباره الزامات وزیر پیشنهادی اقتصاد

توپ ریلی غول‌ پیکر نیروی دریایی ژاپن

همگروهی دختران فوتسال ایران با ژاپن، مالزی و گوام

حذف بنیامین فرجی از مسابقات تایلند – آفتاب نو | اخبار ورزشی

حادثه در بندر شهید رجایی؛ چین با دولت و مردم ایران ابراز همدردی کرد

اسرائیل در توهم استقلال ژئوپلیتیک: آیا نتانیاهو نظم جدید خاورمیانه را بدون آمریکا رقم می‌زند؟

چرا نتانیاهو این روزها اضطراب درمورد مذاکرات ایران و آمریکا دارد؟

تأکید مجدد ترامپ بر پیوستن کانادا به آمریکا هم‌زمان با برگزاری انتخابات فدرال

تحریم های وزارت خزانه داری آمریکا علیه انصارالله یمن

دست‌اندازهای توافق تهران و واشنگتن