ایرانیان جهان

آخرين مطالب

امنیت یا رفاه؟ انتخاب اجتناب‌ناپذیر اروپا در برابر روسیه اروپا

  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان -

ایرانیان جهان

به گزارش وال‌استریت ژورنال، اکنون اما کشورهای اروپایی دریافته‌اند که از دست دادن این قدرت نظامی تبعاتی داشته است، زیرا با آغاز جنگ اوکراین، تنش‌هایی مشابه دوران جنگ سرد دوباره احساس می‌شود و این بار ایالات متحده سعی دارد تمرکز خود را به چین معطوف کند.
اروپا اکنون به فکر تقویت دوباره قدرت نظامی خود افتاده است، اما به گزارش رسانه آمریکایی، این مسیر برای قاره سبز بسیار دشوار است. به گزارش وال‌استریت ژورنال، وعده‌های فراوانی برای افزایش هزینه‌های نظامی مطرح شده، اما وزرای دفاع کشورهای اروپایی اذعان دارند که در تأمین نیازهای خود با مشکل مواجه هستند.
«بوریس پیستوریوس» وزیر دفاع آلمان اخیراً در واکنش به برآورده نشدن بودجه درخواستی‌اش برای سال میلادی آینده، گفت: «این ناامیدکننده است. این یعنی نمی‌توانم برخی کارها را با سرعتی که تهدیدات ایجاب می‌کند، انجام دهم.» به گزارش رسانه آمریکایی، آلمان در دوران جنگ سرد نزدیک به 800 هزار سرباز در اختیار داشت، اما اکنون سربازان آن به 200 هزار نفر هم نمی‌رسند. بسیاری از پایگاه‌های نظامی هم به مراکز ورزشی و خانه‌های سالمندان بدل شده‌اند.
فشار انتخابات آمریکا بر اساس این گزارش، ایالات متحده نیز در این ناامیدی با وزیر دفاع آلمان شریک است، زیرا واشنگتن دو سوم هزینه‌های نظامی ناتو را تأمین می‌کند و هر 2 نامزد ریاست‌جمهوری ایالات متحده گفته‌اند که می‌خواهند اروپا در تأمین هزینه‌های امنیتی خود به خودکفایی بیشتری دست یابد.
بر اساس این گزارش، اگر «دونالد ترامپ» نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات آمریکا پیروز شود، احتمالاً درخواست‌ها برای استقلال مضاعف اروپا جدی‌تر خواهد شد. ترامپ در اوایل سال میلادی جاری گفت، ایالات متحده از کشورهایی که استاندارد حداقلی برای اختصاص 2 درصد از تولید ناخالص داخلی به بودجه نظامی را رعایت نکنند، دفاع نخواهد کرد و روسیه می‌تواند «هر کاری که بخواهد» با این کشورها بکند. ترامپ در روزهای اخیر حتی از 2 درصد هم فراتر رفته و گفته است متحدان اروپایی آمریکا در ناتو باید برای نزدیک شدن به سهم ایالات متحده، 3 درصد از تولید ناخالص داخلی خود را هزینه کنند.

ایرانیان جهان

ره صدساله یا کاهش سطح رفاه وال‌استریت ژورنال با اشاره به گزارش ماه گذشته مؤسسه اقتصاد جهانی «کیل» گزارش داد اگر آلمان با سرعت کنونی به احیای قدرت نظامی خود ادامه دهد، 100 سال طول خواهد کشید تا ذخایر توپخانه‌ای خود را به سال 2004 برگرداند.
آلمان در حال حاضر به اندازه بودجه دفاعی سالانه خود، به خانواده‌های دارای فرزند کمک‌هزینه سالانه 3000 یورویی پرداخت می‌کند، کمک هزینه‌ای که فرزندان این خانواده‌ها تا سن 25 سالگی فرصت بازپرداخت آن را خواهند داشت. «رابرت هابک» وزیر اقتصاد آلمان درباره این دوراهی برای حفظ سطح بالای رفاه یا افزایش بودجه نظامی می‌گوید: «این ایده که دولت رفاهی را منحل کنیم تا پول بیشتری به نظامی‌گری اختصاص یابد، برای من فاجعه‌آمیز خواهد بود.»
او با اشاره به قدرت‌گیری جریان‌های راست افراطی به دلیل کاهش سطح رفاه در این کشور گفت: «هزینه‌های اجتماعی برای حفظ انسجام کشور ضروری هستند.»
یک اندیشکده آلمانی گزارش داد که این کشور در اوایل دهه 1980 میلادی، حدود 3 درصد از تولید ناخالص داخلی را به مسائل نظامی اختصاص می‌داد، اما در سال 2022 این بودجه به 1.4 درصد رسیده بود. اعداد و ارقام نشان می‌دهد که آلمان با کاهش بودجه نظامی مجموعاً 680 میلیارد یورو پس‌انداز کرد که صرف بازسازی آلمان شرقی و برقراری دولت رفاه در این منطقه شد. این اندیشکده اعلام کرد اروپا به‌طورکلی از سال 1991 تاکنون با رعایت نکردن استاندارد 2 درصدی در بودجه نظامی خود، حدود 1.8 تریلیون یورو پس‌انداز کرده است.
مخالفت با کاهش بودجه رفاهی چند روز پس از آغاز جنگ اوکراین در 2022، صدراعظم آلمان قول داد هزینه‌های نظامی را به بالای 2 درصد از تولید ناخالص داخلی افزایش دهد و از تأسیس یک صندوق سرمایه‌گذاری ویژه 100 میلیارد یورویی برای احیای قوای تسلیحاتی خبر داد، اما حالا با گذشت 2 سال، بودجه نظامی آلمان روی کاغذ 1.3 درصد از تولید ناخالص داخلی است و صندوق سرمایه‌گذاری مذکور کمک کرده که این بودجه به 2 درصد افزایش پیدا کند. بااین‌حال، این صندوق در سال 2028 تمام خواهد شد و آلمان باید بودجه دفاعی پایه خود را در آن سال 60 درصد افزایش دهد تا آن را بالاتر از 2 درصد نگه دارد، امری که به باور کارشناسان، غیرممکن است.

ایرانیان جهان

احزاب راست افراطی و چپ افراطی در آلمان با وعده کاهش بودجه نظامی و افزایش هزینه‌های رفاهی مانند توزیع غذای رایگان در مدارس، در حال کسب قدرت هستند و درعین‌حال، پروژه‌های نظامی با مخالفت‌های محلی روبرو شده است. چندی پیش شرکت تسلیحاتی «راین‌متال» قصد افتتاح یک کارخانه جدید داشت تا ضمن ارسال مهمات به اوکراین، انبارهای تسلیحاتی آلمان را هم پر کند، اما در پی مقاومت شدید محلی و نگرانی عمومی فزاینده نسبت به حمله روسیه به این کارخانه، شرکت راین‌متال اعلام کرد ظرفیت یکی دیگر از کارخانه‌های خود را افزایش می‌دهد و از ساخت این کارخانه جدید منصرف شده است.
تخمین‌ها نشان می‌دهد که پر کردن شکاف در بودجه دفاعی آلمان تا سال 2030 هزینه‌ای بالغ بر 103 میلیارد یورو خواهد داشت و برخی کارشناسان کاهش بودجه‌های رفاهی را گزینه‌ای نامناسب می‌دانند. یک فرماندار محافظه‌کار آلمانی در این باره می‌گوید: «کشور به هزینه دفاعی بیشتر نیاز دارد، اما به مدارس، زیرساخت‌ها و موارد دیگر نیز نیاز دارد. فکر می‌کنم آنچه ما نیاز داریم، افزایش سرعت رشد اقتصادی است.»
منبع: خبرگزاری ایسنا

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1204754/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمربی سابق ژاپن و تیم ترسناکی که در کره ساخته!

دانشگاه تهران به سازمان تحقیقات هسته‌ای اروپا (CERN) پیوست

2 رویکرد متضاد درباره سفر عراقچی

چین دنبال شرکت در رقابت بر سر تسلیحات هسته‌ای با کشورهای دیگر نبوده

دبی برج 17 طبقه ویژه ارزهای دیجیتال می سازد!

رقیب آلمانی خودرو‌های چینی به میدان آمد

طالبان ایجاد بازارهای مرزی با پاکستان را نپذیرفت

لاوروف: مشارکت هند در گفتگوهای افغانستان مهم است

شعر فارسی در افغانستان در معرض نابودی است

ترامپ با راه‌اندازی سازمان جدید، به دنبال جذب درآمدهای خارجی است

ایجاد نهادی برای جمع آوری درآمد از منابع خارجی در آمریکا

کدخدا بودن آمریکا باید از ذهن برخی افراد خارج شود

4 سال پشت در ویزای آمریکا بودم + فیلم

تاثیر سیاست‌های ترامپ بر افزایش ارزش دلار

دوسال حبس برای یک استوری/ شکایت ژیلا صادقی از پوربخش برای انتشار موضوع شهروندی آمریکا

یک سال شکست آمریکا و انگلیس/ یمن قوانین مقاومت را دوباره تعریف می‌کند

صلح و تنش‌زدایی؛ محتوای پیام جدید پزشکیان برای آینده ایران چه خواهد بود؟

هادی چوپان: مثل یک سامورایی عمل کردم / 4 سال پشت در ویزای آمریکا بودم

مقامات اروپایی: ترامپ اوکراین را مجبور به گفت‌و‌گو با روسیه نخواهد کرد

مثل یک سامورایی عمل کردم / 4 سال پشت در ویزای آمریکا بودم

ایلان ماسک به شکایت کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا واکنش نشان داد

یمن: ناوهواپیمابر آمریکا را برای ششمین بارهدف قرار دادیم

وضعیت این گروه از مهاجران افغان برزخی شد

بیانیه ارتش یمن درباره حمله به یک ناو آمریکایی

بیانیه ارتش یمن درباره حمله به ناو آمریکایی در شمال دریای سرخ

چینی‌ها آماده یک حمله نظامی می‌شوند

ادعای کانال 12 اسراییل: چراغ سبز حماس برای تصویب توافق تبادل اسرا

حادثه امنیتی برای اشغالگران اسرائیلی در بیت‌حانون

ضرب و شتم نخست‌وزیر اسبق گرجستان

کرملین: مطلع هستیم مزدوران خارجی در جبهه اوکراین می‌جنگند

العامری: درخواست آمریکا برای انحلال الحشد الشعبی کذب است

توافقات جدید سوریه و لبنان

ششمین حمله یمنی‌ها به ناو هواپیمابر یو اس اس هری ترومن

کی پلاس، بازیگر مهم ارتقا سطح کیفی ساختمان کشور / 2 خبر خوب برای فعالان صنعت ساخت و ساز

توافق دولت عراق با شرکت انگلیسی درخصوص توسعه چهار میدان نفتی

عضو اتاق تهران: یک لنج به اندازه تولید سه ماه یک کارخانه، پارچه بدون تعرفه وارد می‌کند

زمان بندی واگذاری سهام متعلق به صندوق‌های بازنشستگی اعلام شد+جدول

جزئیات شرایط جدید واردات خودرو ابلاغ شد

مذاکره وزیر نفت با مقام‌های روسی در بخش انرژی

داعش در سوریه زنگ خطر را برای عراق به صدا درآورد

العامری: درخواست آمریکا برای انحلال حشدالشعبی کذب است

دعوت استقلال تهران از هواداران برای بازی با الشرطه عراق

خاطرات جنگ: روایت یک رزمنده از عملیات کربلای 5

اظهارات نخست وزیر عراق درباره درخواست آمریکا برای انحلال الحشد الشعبی

سودانی: دولت جدید سوریه نباید ابزار دست بیگانگان باشد

کشف بیش از یک میلیون و 476 هزار نخ سیگار قاچاق

اعتراف سعودی‌ها به ضرر 400 میلیون یورویی از نیمار

ورود یک فروند ایرباس به ناوگان هوایی ایران

بسته موضوعات کلان کشور در دستور کار شورای عالی راهبری برنامه هفتم

کشف بیش از 120 میلیارد ریال لوازم جانبی موبایل قاچاق در شهرری