ایرانیان جهان

آخرين مطالب

ضرورت تدابیر ویژه اقتصادی در شرایط بحرانی / مسئولان اقتصادی باید فضا را مدیریت کنند اخبار ایران

ضرورت تدابیر ویژه اقتصادی در شرایط بحرانی / مسئولان اقتصادی باید فضا را مدیریت کنند
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - نرخ دلار و طلا پس از افزایش سطح تنش‌ها در بازار داخلی ایران نیز افزایشی بود و قیمت ارز‌های دیجیتال در جهان نیز نسبت به این اتفاق، واکنش منفی شدیدی نشان داد. قیمت طلا و سکه در پی حملات ایران به سرزمین‌های اشغالی دچار افزایش قیمت هیجانی شد و به این ترتیب طلای 18 عیار بار دیگر قله 4 میلیونی را فتح کرد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
قیمت اونس جهانی طلا نیز، به رقم 2649 دلار رسیده است. دلار نیز در بازار آزاد به کانال 63 هزار تومان صعود کرد.
رفتار هیجانی باعث خروج از بازار سرمایه می‌شود در این زمینه علی مروی، اقتصاددان به اقتصادآنلاین گفت: وقتی که ریسک‌های سیاسی و امنیتی هر کشور بالا برود فعالان بازار سرمایه نسبت به آن واکنش منفی نشان می‌دهند. این فقط مختص ایران نیست و ذات بازار سرمایه است که سرمایه‌گذاران در بازار سرمایه تا حد خیلی زیادی ریسک گریزند و کوچک‌ترین ریسکی باعث می‌شود از بازار خارج شوند. اما برای ایران شرایط کمی متفاوت است و آن این که سرمایه‌گذاران بازار سرمایه ایران با این فضا ناآشنا نیستند و هم دوران سختش را تجربه کردند و هم دورانی که مدیریت بهتری در بازار وجود داشته است. 
وی افزود: در طول تنش‌های یک سال اخیر به نظر نمی‌رسد که بازار و بازیگران اصلی بازار به این جمع‌بندی رسیده باشند که سطح تنش از این هم فراتر برود. برعکس این که در بازار ارز خیلی از فعالان معتقدند که ریسک‌های بزرگتری ممکن است شاهد باشیم ولی در بازار سرمایه کمتر چنین پیش‌بینی وجود دارد و در حال حاضر در بازار سرمایه ما در طول این دو سال اخیر، کسانی در بازار باقی ماندند که وفادار به بازار سرمایه بودند. لذا آن‌هایی که خیلی هیجانی تصمیم می‌گیرند از بازار سرمایه تخلیه می‌شوند؛ بنابراین دو گروه باقی می‌مانند؛ آن‌هایی که رفتار‌ها یا کنش جدی ندارند، یعنی یا سهم خود را رها کرده و خیلی فعالیت نمی‌کنند و کسانی که خیلی هوشمندانه‌تر و محاسبه‌گرتر وارد بازار می‌شوند. گروه اول چسبندگی به بازار دارند، اما گروه دوم وفاداری به بازار دارند. این تحلیل وضعیت بازار است. اما سیاست‌گذار و وزیر اقتصاد و رئیس بورس و شورای عالی بورس طبعاً باید فضا را مدیریت کنند که این فضای نااطمینانی و محدود شدن فعالیت‌های بورسی خیلی زود جمع شود. قطعا بستن و محدود کردن دامنه نوسان و این مسایل اتفاقات خوبی است ولی برای مثلاً یک الی دو روز اثر می‌کند و باید برای اثرات بلند مدت تدابیر دیگری بیندیشند تا همین گروه اندک وفادار یا چسبنده بازار هم کم کم مجبور به ترک بازار نشوند.
این تحلیلگر اقتصادی بیان کرد: فارغ از هر تحول سیاسی و نظامی، خود عوامل درون بازار باعث می‌شود که بازار ما شکست بخورد و سقوط کند. بستن یا محدود کردن بازار سرمایه راهکار مقطعی است. ما در روز‌های منتهی به تعطیلات آخر هفته ممکن است نوسانات چندانی نداشته باشیم، اما از ابتدای هفته آینده باید منتظر باشیم اگر تنش‌ها ادامه پیدا کند فکر اساسی کنیم. شاید شنبه صبح این استراتژی، استراتژی خوبی نباشد و اگر وضعیت عمومی منطقه همین شکلی باشد که الان است، نگه داشتن دامنه نوسان در دامنه محدود اصلاً استراتژی خوبی نخواهد بود، چون کاملا سرمایه‌گذار را ناامید می‌کند و همچنین لازم است برای بهبود وضعیت بخشی از رفتار‌های سیاسی-حاکمیتی هم تعدیل و وضعیت درست شود.
مشکلات ساختاری بازار‌ها ربطی به تنش‌های اخیر ندارد علی مروی در پاسخ به این سوال که سیاست‌گذاران در شرایط فعلی چه باید کنند که از رفتار‌های هیجانی سرمایه‌گذاران کم کنند؟ توضیح داد: باید بر روی اصلاح ساختاری بازار سرمایه کار کرد. اگر مدیران بازار سرمایه بخواهند مشکلات ساختاری را پشت این نوسانات سیاسی و امنیتی قایم کنند و اعلام کنند که به این دلیل بازار سرمایه ما درست نمی‌شود و مشکل ناامنی سرمایه داریم این‌ها انصافاً یک جور گول زدن خودشان است و باعث می‌شود که نتیجه نگیرند. حداقل تا زمان هست باید به سمت اصلاحات ساختاری رفت. نیاز است نقش بازارگردان‌ها و نهاد‌های واسط مالی را پر رنگ کنند و اجازه فعالیت بیشتر کارگزاری‌ها به عنوان نهاد‌های کارگزار و تسهیل کننده معامله را بیشتر کنند. سراغ ابزار‌های جدید مالی به ویژه سهام‌های اولیه و ابزار‌های مالی جدیدتر بروند. این اقدامات واجبی است که الان باید انجام شود. اکنون فضای سیاسی داخلی تا حدی مدیریت شده و نباید باعث شویم این دو سه گروهی که فعلاً در بازار ماندند از آن خارج شوند.
علی مروی در پاسخ به این سوال که اکنون سوال اصلی سرمایه‌گذاران بازار‌ها این است که در حال حاضر با سرمایه خود چه کنیم؟ هم جواب داد: جواب قطعی برای این وجود ندارد، اما یکی از چیز‌هایی که باید از سرمایه‌گذاران بپرسیم اینکه چقدر ریسک پذیری دارند؟ و بر اساس مدل ریسکی که می‌پذیرند و وقتی که می‌خواهند اختصاص بدهند باید تصمیم بگیرند. اگر ریسک‌گریز هستند و برنامه خاصی برای سرمایه خود نداشته و فقط به دنبال رشد آن هستند، باید به سمت دارایی‌های حقیقی بروند مثلا سرمایه‌گذاری در بخش زمین و ملک یا بازار طلا و هر چیزی که دارایی حقیقی باشد. هر چقدر درجه ریسک پذیری آدم‌ها بیشتر شود آنها به سمت اوراق مالی و دارایی‌های مالی می‌روند. من معتقدم اگر کسی هم ریسک‌پذیر باشد، هم وقت داشته باشد و پای بازار بماند و نوسان گیری انجام دهد و هم‌زمان حواسش به شاخص بازار باشد، در همین شرایط هم از این بازار سود می‌کند، البته ساده نیست و برای آدم‌های حرفه‌ای هم سخت خواهد بود. به نظر در چنین شرایطی افراد برای سرمایه‌گذاری از دارایی‌های حقیقی می‌توانند شروع کنند و بعد به سرمایه گذاری در بازار سرمایه و خرید و فروش بپردازند.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1220530/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تمایل ژاپن به اشتراک‌‌ تجارب 80ساله انرژی هسته‌ای با ایران

ثبات در جریان انتقال گاز روسیه به اتحادیه اروپا

اقدامات خصمانه اروپا بعداز خروج آمریکااز برجام را فراموش نمی‌کنیم

جزئیات قطعنامه پیشنهادی تروئیکای اروپا علیه ایران در شورای حکام اعلام شد

عکس های جدید مژده لواسانی در سفر به چین

راه آهن سه جانبه پل ارتباطی جدید آسیای مرکزی با چین

مقایسه جنگنده چینی با سوخو روسی بحث بر انگیز شد

اصرار خودروسازان به واردات ورقِ دارای تولید داخل با ارز نیمایی/ ضربه بزرگ واردات ورق فولادی به کارخانجات داخلی

افزایش قیمت مس در بازارهای جهانی/آیا مس به روند صعودی بازگشته است؟

چرا ایران می خواهد از چین جنگنده بخرد ؟

ژاپن چگونه تاکتیک خاص برانکو را خنثی کرد!

نماینده مردم شیراز: لزوم تسریع در قرداد تهران و چین

اردوغان تصمیم بایدن درباره جنگ اوکراین را زیر سؤال برد

هیچ فشار جدیدی بر ایران تاثیرگذار نخواهد بود

نقشه تروئیکای اروپایی و آمریکا در شورای حکام چیست؟ / مهیا کردن مسیر برای اسنپ بک و بازگرداندن تحریم های شورای امنیت؟

درباره نتیجه مذاکرات علنا صحبت نمی‌کنم

محمود رضا بانکی کیست؟

صدور یک دستور مهم در روسیه

خبرنگار وال استریت ژورنال: اروپا و آمریکا علیه ایران به آژانس فشار می‌آورند

یک سیستم جدید برای محاسبات پیشرفته مبتنی بر هوش مصنوعی

رئیس پارلمان لبنان: توافق آتش‌بس در انتظار پاسخ اسرائیل است

توافق آتش‌بس لبنان در انتظار پاسخ اسرائیل

توافق آتش‌بس بین لبنان و اسرائیل در انتظار این عمل ماند

مجوز تسلیحاتی جدید آمریکا برای اوکراین

تعطیلی سفارت‌های اروپایی در شهر کی‌یف

ترمــزهای خودروسازان

هشدار درباره رفتن به سوی جنگ جهانی سوم

ایران و حزب‌الله موافق اجرای قطع‌نامه 1701 هستند

کرملین: پوتین برای مذاکره درباره اوکراین آماده است

صدور قرار وثیقه برای عمران خان در پرونده هدایای دولتی

حمله رژیم صهیونیستی به تدمر سوریه

اسرائیل: توافق ما با لبنان باید برای بلندمدت دوام داشته باشد

قاچاق روزانه 10 میلیون لیتر بنزین و 8 میلیون لیتر گازوئیل از کشور

افزایش عرضه گوشت قرمز در کشتارگاه‌های رسمی کشور

پاتک تعرفه ای مجلس به گران سازی خودرو

اطلاعات صورت های مالی صندوق بازنشستگی کشوری منتشر شد

کسری بودجه در روایت رسمی

انتقاد نماینده مجلس از خودروسازان؛ تعیین قیمت در زمان تحویل خودرو، شبیه قرارداد ترکمنچای است

اعلام قیمت انواع میوه و صیفی در بازار

بورس کالا زیرساخت‌ و مقررات عرضه خودرو را فراهم می‌کند

این مأ‌موریت دوست داشتنی است / کمپین جدید بلوبانک سامان با 100+ 10 میلیارد تومان جایزه آغاز شد

شروع مرحله جدید واگذاری زمین رایگان در دهه فجر

واکنش فراکسیون صادقون به تهدیدهای رژیم اسرائیل علیه عراق

◄ اعلام تعطیلی فعالیت مرزهای مشترک خوزستان با عراق

مرز شلمچه بسته شد

باامضای تفاهم نامه همکاری میان دو شرکت بازرسی ایران و روسیه؛فصل جدیدی از همکاری های تجاری میان دو کشور آغاز شد

اطلاعات صورت های مالی صندوق بازنشستگی کشوری افشا شد

دانشگاه علامه تقویت وفاق با همسایگان را بررسی می کند

عارف مأمور بررسی طرح انتقال پایتخت شد

همایش ملی «توسعه اقتصادی و اجتماعی جزایر سه‌گانه و تقویت وفاق با همسایگان»