ایرانیان جهان

آخرين مطالب

چیز جدیدی درباره ذخائر اورانیم 60 درصد ایران در گزارش جدید آژانس وجود ندارد/ اروپا به جای آمریکا طلایه دار قطعنامه ضد ایرانی شده است ایالات متحده آمریکا

چیز جدیدی درباره ذخائر اورانیم 60 درصد ایران در گزارش جدید آژانس وجود ندارد/ اروپا به جای آمریکا طلایه دار قطعنامه ضد ایرانی شده است
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - دیپلمات‌های غربی خبر دادند که سه کشور اروپایی عضو توافق هسته‌ای و آمریکا، رسما قطعنامه ضدایرانی جدیدی را به شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ارائه کردند.
منابع دیپلماتیک گفتند کشور‌های غربی، امروز (چهارشنبه) به طور رسمی، قطعنامه ضدایرانی جدیدی را به شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ارائه کرده‌اند که امروز آغاز به کار می‌کند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
خبرگزاری فرانسه با انتشار این مطلب گزارش داد که یک منبع دیپلماتیک به شرط فاش نشدن هویتش به این خبرگزاری گفت: متن قطعنامه، رسما، ارائه کردند. یک دیپلمات دیگر نیز ارائه پیش‌نویس این قطعنامه را تایید کرد.
روز گذشته، خبرگزاری فرانسه به نقل از دیپلمات‌های غربی مدعی شد که سه کشور اروپایی عضو برجام با حمایت آمریکا برنامه دارند با ادعای همکاری ضعیف ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، در نشست فصلی شورای حکام آژانس که قرار است از امروز 20 نوامبر (30 آذر) تا 22 نوامبر (2 آذر) برگزار شود، اقدامی تنبیهی انجام دهند.
خبرگزاری فرانسه گزارش داد که انگلیس، فرانسه و آلمان (تروئیکای اروپا) با حمایت آمریکا قرار است در میانه نگرانی‌ها از آنچه توسعه سریع برنامه هسته‌ای ایران خوانده شده، قطعنامه جدیدی به شورای حکام معرفی کنند.
دیپلمات‌ها به خبرگزاری فرانسه گفته‌اند که این قطعنامه تنبیهی با هدف افزایش فشار‌های دیپلماتیک بر ایران برای بازگشت به پایبندی به تعهدات هسته‌ای خود و رسیدگی به نگرانی‌های دیرینه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ارائه می‌شود.
خبرگزاری فرانسه با ادعای این که رونوشتی از پیش‌نویس این قطعنامه را رویت کرده، نوشت: قدرت‌های غربی، این بار، خواستار «گزارشی جامع» از سوی «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هستند.
این گزارش در پی شفاف‌تر شدن فعالیت‌های هسته‌ای ایران، از جمله «گزارش کاملی» از همکاری تهران با آژانس درباره ذرات اورانیوم یافت‌شده در محل‌های اعلام نشده خواهد بود.
سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان از ماه‌های گذشته فشار به ایران را در دستور کار قرار داده‌اند و با تفسیری منحصر به خود درخواست همکاری‌های فراپادمانی و برجامی از ایران دارند که طبعا از سوی ایران پذیرفته نیست. از سویی روابط ایران و آژانس درباره 2 مکان، بازرسان آژانس و درخواست‌های آژانس برای اعمال اقدامات نظارتی بیشتر، در ماه‌های اخیر کمتر پیشرفت داشته است.
این در حالی است که برجام در سال هشتم یعنی 2025، سال سرنوشت‌سازی برای ایران است؛ چرا که 6 قطعنامه تحریمی شورای امنیت علیه ایران در چارچوب قطعنامه 2231 لغو خواهد شد. مقامات ایران تلاش دارند تا فضای همکاری و تعامل به لحاظ فنی و سیاسی با آژانس و اعضای برجام حفظ شود هر چند که توافق هسته‌ای عملا از سوی 2 طرف اجرا نمی‌شود.
در همین راستا، «محمد اسلامی» رییس سازمان انرژی اتمی ایران، اخیرا درباره چگونگی واکنش ایران به هرگونه صدور قطعنامه علیه ایران در نشست تازه شورای حکام تاکید کرد: دنبال این نباشند با فشار و زور ما از برنامه خود روی برگردان شویم ما برنامه‌ای شفاف داریم و عمده فعالیت ما برای تولید برق و توسعه رادیودارو و توسعه پرتوهاست.
اسلامی گفت: صدور هرگونه قطعنامه در شورای حکام را «قاطع و به سرعت» پاسخ می‌دهیم یعنی تا رأی‌شان به قطعنامه خشک نشده ما اقدام‌مان را انجام می‌دهیم.
«سید عباس عراقچی» وزیر خارجه ایران نیز در تماس تلفنی با وزیر خارجه فرانسه، تصمیم سه کشور آلمان، فرانسه و انگلیس برای ارائه قطعنامه در نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را به شدت تقبیح کرد و تصریح نمود این حرکت سه کشور اروپایی در تقابل آشکار با فضای مثبت ایجاد شده در تعاملات ایران و آژانس تلقی می‌شود و صرفا به پیچیده‌تر شدن موضوع خواهد انجامید.
در خصوص این موضوع خبرنگار تابناک گفتگویی با «طارق رئوف» رئیس سابق بخش امنیت سیاسی و شفاف سازی آژانس بین المللی انرژی اتمی انجام داده که در ادامه می‌آید.
«رئوف» مشاور پیشین هسته‌ای هیات کانادا و در حال حاضر رئیس برنامه خلع سلاح، کنترل سلاح و عدم اشاعه موسسه صلح استکهلم (سیپری) است.
*گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی نشان می‌دهد که ذخایر اورانیوم ایران از آخرین گزارش سه ماهه این آژانس افزایش یافته است. ارزیابی شما از این گزارش چیست؟
هیچ چیز جدیدی در مورد افزایش اندک در 60% وجود ندارد. نرخ تولید ماهانه تقریباً ثابت است. افزایش قابل توجهی وجود ندارد.
*این گزارش همچنین نشان می‌دهد که ایران با انتصاب چهار بازرس با تجربه بیشتر آژانس موافقت کرده است. ارزیابی آژانس از این تعهد چیست؟ تعهد ایجاد اعتماد یا پادمان؟ گزارش آژانس حاکی از آن است که در سفر رافائل گروسی به تهران، در مورد امکان عدم افزایش ذخایر اورانیوم غنی شده ایران به 60 درصد بحث شد. ظاهرا این اقدام برای جلوگیری از صدور قطعنامه از سوی آژانس بوده است. ارزیابی شما چیست؟
تحت ریاست جمهوری جدید، ایران در تلاش برای برقراری ارتباط با ایالات متحده آمریکا است؛ بنابراین موافقت کرد که تولید HEU 60 درصد را در حال حاضر محدود کند و 4 بازرس جدید را برای برای انجام بازرسی در تاسیسات غنی سازی در نظر بپذیرد. این نکته کلیدی است. همچنین گروسی از کارخانه‌های غنی سازی بازدید کرد و در نهایت اظهاراتی مبنی بر عدم حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران صادر کرد.
*آیا روند فعلی همکاری با آژانس مانع از فعال شدن سازوکار ترویکای اروپایی می‌شود؟
اتحادیه اروپا به جای آمریکا قهرمان اصلی تلاش برای دستیابی به یک قطعنامه است. اتحادیه اروپا در نسل کشی غزه در کنار نتانیاهو قرار می‌گیرد، تظاهرات طرفداران فلسطینی را سرکوب می‌کند. مخالفت با آرای دیوان کیفری بین المللی/ دیوان بین المللی دادگستری سازمان ملل در صدور حکم بازداشت برای نتانیاهو و ... از جمله حمایت‌های اتحادیه اروپا از اسرائیل است. 
بروکسل به طور کامل از نتانیاهو حمایت می‌کند و تصورات او درباره تهدید ایران به ویژه پس از حملات موشکی ایران به اسرائیل را می‌پذیرد. برخی در تیم بایدن می‌خواهند اوضاع را برای ترامپ پیچیده کنند. البته و از سویی ترامپ بسیار طرفدار اسرائیل نیز هست.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1272569/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اصرار خودروسازان به واردات ورق دارای تولید داخل با ارز نیمایی/ ضربه بزرگ واردات ورق فولادی به کارخانجات داخلی

افزایش قیمت عناصر فلزی کمیاب با توقف عملیات معدنکاری میانمار

دادگاه عالی چین بیانیه بسیار مهمی در مورد ارزهای دیجیتال منتشر کرد

نمایشگاه بزرگ فناوری چین؛ قدرت‌نمایی در یکپارچگی آموزش، تحقیقات و صنعت

◄ راننده کامیون های ایرانی گرفتار در افغانستان به کجا پناه ببرند؟

روزانه بیش از 4هزار تبعه افغان به صورت قانونی وارد کشور می شوند! | تعداد آنها روز به روز در حال افزایش است

ورود روزانه 4000 افغانستانی با ویزا به کشور

توافق رئیس پارلمان لبنان برای آتش‌بس با اسرائیل

«با دشمنان مدارا» چگونه می تواند به تشدید دشمنی تبدیل شود؟

اردوغان: مخالف به کارگیری موشک‌های دوربرد از سوی اوکراین هستیم

با آمریکا حتما می‌توان مذاکره کرد و به توافق رسید

فروش تسلیحات به تایوان، چین را خشمگین کرد/ درخواست وزیر دفاع آمریکا رد شد

چین درخواست آمریکایی ها را رد کرد

تاثیر ریاست جمهوری ترامپ بر صادرات نفت ایران

آیا عربستان به لاس‌وگاس خاورمیانه تبدیل می‌شود؟

شلیک در روز هزارم

نماینده یهودیان ایران نوشت: صهیونیسم علیه یهودیت

دبیرکل حزب الله لبنان: دشمن منتظر پاسخ ما در تل‌آویو باشد

هلاکت 2 نظامی صهیونیست در «حادثه امنیتی سخت» در جنوب لبنان

نابودی 25 تا 100 هزار شغل به ازای هر یک میلیارد دلار واردات کالای دارای مشابه داخل

زمان واریز یارانه نقدی آبان‌ماه مشخص شد

نفرت این ستاره پرسپولیس از پنالتی زدن

عملیات جدید مقاومت اسلامی عراق علیه رژیم صهیونیستی

ادامه ضربه های مقاومت اسلامی عراق اسرائیل

حمله مقاومت اسلامی عراق به شمال سرزمین‌ های اشغالی

حمله مقاومت اسلامی عراق به شمال سرزمین‌های اشغالی

علی اکبر ولایتی: آمریکا داعش را علیه سوریه و عراق ایجاد کرد

مشکلات اقتصادی و کاهش تمایل به خرید فولاد سبز در اروپا

سال آینده میانگین قیمت سنگ آهن 100 دلار است

صمصامی: خروجی بودجه 1404 اجازه افزایش قیمت‌ها را می‌دهد و سال آینده موجی از گرانی‌ها خواهیم داشت

مرتضی عمادی مدیر روابط عمومی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی کشور شد

جزئیات جدید درباره زمان افزایش حقوق کارمندان

تمایل ژاپن به اشتراک‌‌ تجارب 80ساله انرژی هسته‌ای با ایران

ثبات در جریان انتقال گاز روسیه به اتحادیه اروپا

اقدامات خصمانه اروپا بعداز خروج آمریکااز برجام را فراموش نمی‌کنیم

جزئیات قطعنامه پیشنهادی تروئیکای اروپا علیه ایران در شورای حکام اعلام شد

عکس های جدید مژده لواسانی در سفر به چین

راه آهن سه جانبه پل ارتباطی جدید آسیای مرکزی با چین

مقایسه جنگنده چینی با سوخو روسی بحث بر انگیز شد

اصرار خودروسازان به واردات ورقِ دارای تولید داخل با ارز نیمایی/ ضربه بزرگ واردات ورق فولادی به کارخانجات داخلی

افزایش قیمت مس در بازارهای جهانی/آیا مس به روند صعودی بازگشته است؟

چرا ایران می خواهد از چین جنگنده بخرد ؟

ژاپن چگونه تاکتیک خاص برانکو را خنثی کرد!

نماینده مردم شیراز: لزوم تسریع در قرداد تهران و چین

اردوغان تصمیم بایدن درباره جنگ اوکراین را زیر سؤال برد

هیچ فشار جدیدی بر ایران تاثیرگذار نخواهد بود

نقشه تروئیکای اروپایی و آمریکا در شورای حکام چیست؟ / مهیا کردن مسیر برای اسنپ بک و بازگرداندن تحریم های شورای امنیت؟

درباره نتیجه مذاکرات علنا صحبت نمی‌کنم

محمود رضا بانکی کیست؟

صدور یک دستور مهم در روسیه