ایرانیان جهان

آخرين مطالب

آماده سازی اروپا برای جنگ جهانی سوم اروپا

آماده سازی اروپا برای جنگ جهانی سوم
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش سرویس پلاس نبض بازار، رسانه انگلیسی در مقاله‌ای با اشاره به تلاش فوری کشور‌های اروپایی برای افزایش توانایی نظامی، گزارش داد که دولت انگلیس در این زمینه کم‌کاری کرده و برای جنگ با روسیه آماده نیست.
به گزارش ایندیپندنت، در لهستان فنلاند و کشور‌های حوزه بالتیک بلدوزر‌ها و بیل‌های مکانیکی به‌سرعت در حال ساخت استحکامات دفاعی هستند، از جمله حفر خندق‌های ضدتانک و ایجاد سنگر‌های بتنی.
این کشور‌ها همچنین در حال بررسی کاشت مین‌های ضد نفر هستند.
علاوه بر این، لهستان مبلغ 2.5 میلیارد یورو برای تقویت سامانه دفاع مرزی خود اختصاص داده است، از جمله برای ساخت یک سامانه پدافند هوایی مشابه « گنبد آهنین » که قرار است از مرز‌های شرقی این کشور در برابر حملات احتمالی روسیه محافظت کند.
«دونالد تاسک» نخست‌وزیر لهستان در ماه مه در جلسه‌ای با رهبران اروپایی در ورشو با بیان اینکه اروپا در وضعیت خطرناکی قرار دارد، گفت: «ایجاد یک گنبد آهنین برای مقابله با موشک‌ها و پهپاد‌ها ضروری است. دلیلی وجود ندارد که اروپا سیستم پدافند موشکی نداشته باشد.»
دولت لهستان در این پروژه دفاعی، قصد بهره‌مندی از موانع فیزیکی ضد تانک، ایجاد پناهگاه و برخورداری از سامانه‌های ضدپهپادی مبتنی بر هوش مصنوعی را دارد تا به قدرت شناسایی زودهنگام تهدیدات دست یابد.
بر اساس این گزارش، لهستان در حال حاضر 37 میلیارد یورو معادل 4.7 درصد از تولید ناخالص داخلی خود را برای مصارف دفاعی هزینه می‌کند. کشور‌های حوزه بالتیک هم برای آمادگی در برابر تاکتیک‌های جنگ ترکیبی، صد‌ها میلیون یورو به تقویت خطوط دفاعی خود اختصاص دادند و استونی، لتونی و لیتوانی یک پروژه بزرگ دفاعی در دست دارند که در سال 2025 آغاز خواهد شد.
در بخش‌های زیادی از شمال اروپا، با سرعتی که از جنگ جهانی دوم تاکنون بی‌سابقه بوده، بیش از یک میلیارد یورو به ساخت سریع کارخانه‌های جدید مهمات‌سازی اختصاص یافته است، به ویژه برای تولید گلوله‌های توپ 155 میلیمتری.
رسانه انگلیسی با اشاره به اینکه رهبران اروپایی باور دارند روسیه حملات خود را به کشور‌های حوزه بالتیک، فنلاند یا حتی لهستان گسترش خواهد داد، به اظهارات برخی کارشناسان اشاره کرد که باور دارند این اتفاق در 3 تا 5 سال آینده رخ خواهد داد. این در حالیست که در کمترین حالت، تولید یک جنگنده 28 تا 30 ماه، تولید یک تانک 18 تا 24 ماه و ساخت یک ناوچه تا 30 ماه زمان خواهد برد.
علاوه بر این اقدامات فوری در اروپا، کشور‌های قاره سبز همچنین در حال افزایش بودجه‌های نظامی خود هستند. فرانسه در 8 سال گذشته بودجه دفاعی خود را افزایش داده و پیش‌بینی می‌شود تا سال 2027 از بریتانیا هم پیشی بگیرد. علاوه بر این، هلند که به مدت چندین دهه روند کاهشی در بودجه دفاعی خود را در پیش گرفته بود، در 2 سال گذشته این روند را معکوس کرده و قصد دارد طی 5 سال، بودجه دفاعی خود را 2 برابر کند. همچنین سوئد، نروژ و دانمارک هم در حال افزایش بودجه‌های دفاعی خود هستند.
حتی آلمان هم به‌عنوان نخستین کشوری که بعد از جنگ سرد کاهش سریع بودجه دفاعی خود را در پیش گرفته بود، پس از الحاق شبه‌جزیره کریمه در سال 2014، بودجه نظامی خود را 2 برابر کرده است. با آغاز جنگ اوکراین، هزینه‌های دفاعی در آلمان یک نقطه عطف را پشت سر گذاشته و «اولاف شولتس» صدر اعظم این کشور متعهد شده تا برای رفع کمبود‌های دفاعی، سرمایه‌گذاری فوری 100 میلیارد یورویی انجام دهد.
از فوریه 2022 تا امروز، برلین حدود 30 تا 40 میلیارد یورو برای خرید جنگنده‌های آمریکایی «اف-35» و بیش از 60 میلیارد یورو برای افزایش مهمات و موشک‌های خود هزینه کرده است.
روزنامه ایندیپندنت با اشاره به افزایش بودجه‌های دفاعی در میان بخش بزرگی از کشور‌های اروپا، از کم‌کاری دولت انگلیس در افزایش بودجه دفاعی انتقاد کرد.
رسانه انگلیسی آرامش خاطر نسبی لندن در این رابطه را ناشی از چتر امنیتی اعضای ناتو دانست و اشاره کرد که روسیه برای رسیدن به بریتانیا ابتدا باید از کشور‌های حوزه بالتیک و فنلاند عبور کرده، دریای بالتیک را پشت سر گذاشته، با آلمان، سوئد، دانمارک و نروژ روبرو شده و سپس از دریای شمال عبور کند.
«گرانت شاپس» وزیر دفاع سابق انگلیس هم پیش‌تر در پاسخ به پرسشی درباره تهدید حمله موشکی به انگلیس گفته بود که کشور‌های ناتو بین روسیه و بریتانیا قرار گرفته‌اند و چنین تهدید‌هایی را دفع خواهند کرد.
ایندیپندنت با اشاره به اینکه بریتانیا در برابر بسیاری از انواع حملات مدرن بی دفاع است، به اظهارات «تونی راداکین» رئیس ستاد ارتش انگلیس اشاره کرد که اخیراً در یک کنفرانس دفاعی بر لزوم پیروی از کشور‌های نوردیک و بالتیک در تقویت قدرت دفاعی و آمادگی مدنی تاکید کرده بود.
بر اساس این گزارش، نیروی دریایی انگلیس نمی‌تواند حتی یک گروه ناو هواپیمابر را بدون اتکا به کشتی‌ها و هواپیما‌های ایالات متحده در منطقه‌ای مستقر کند. ارتش انگلیس حتی نمی‌تواند یک لشکر 15 هزار نفری از نیرو‌های 70 هزار نفری خود را به میدان بیاورد و مهمات این ارتش تنها کفاف یک ماه جنگ را می‌دهد. از سوی دیگر، از ناوگان 100 فروندی جنگنده‌های تایفون انگلیس، تنها کمی پیش از 20 فروند جنگنده آماده اجرای عملیات هستند.
در این گزارش آمده است که اگر یکی از اعضای ناتو ماده 5 این ائتلاف نظامی را اجرا کند، دولت انگلیس توان ارائه حمایت نظامی را ندارد و در آن زمان دولت این کشور نمی‌تواند محدودیت‌های اقتصادی را به‌عنوان یک دلیل موجه برای این ناتوانی ارائه کند.
در انتهای این گزارش با اشاره به اینکه ائتلاف ناتو بر اصلِ «حمله به یکی حمله به همه است» استوار است، تاکید شده است که بریتانیا نسبت به همسایگان اروپایی خود به‌شدت در حوزه‌های دفاعی کمبود دارد.
منبع: ایسنا

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1275818/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سخنگوی سیاست خارجی اتحادیه اروپا: دیپلماسی بهترین راه برای یافتن راه‌حل‌ها درباره مسائل مهم با ایران است.

افزایش فشار برای هیچ طرفی نتیجه‌بخش نیست، به دنبال منافع مشترک باشیم

ولایتی، مشاور رهبرانقلاب: صحنه بین‌المللی درآستانه تحولی مهم است/ غرب بزرگترین کشور اروپا را فدای اغراض سیاسی خود کرد/ حتی دوستان قسم خورده اسرائیل نیز از رای دیوان کیفری لاهه استقبال کردند/ ایران همچنان با قوت به حمایت از جبهه مقاومت ادامه می‌دهد

صحنه بین‌المللی در آستانه تحولی مهم است/غرب بزرگترین کشور اروپا را فدای اغراض سیاسی خود کرد/ حتی دوستان قسم خورده اسرائیل از رای دیوان کیفری لاهه استقبال کردند

دیپلماسی هسته‌ای با ایران به‌زودی احیا می‌شود؟

واکنش سخنگوی اتحادیه اروپا به از سر گیری مذاکرات هسته ای با ایران

حال غول والیبال اروپا با قهرمان المپیک خوب شد

ویترین تسنیم شماره 794/«چین دوست تزلزل‌ناپذیر ایران است»

مدیرعامل انویدیا قصد دارد نوآوری را با استانداردهای نظارتی تحت ترامپ هماهنگ کند

کیفیت خدمات صحی در افغانستان باید استاندارد باشد

قیمت افغانی افغانستان امروز یکشنبه 4 آذر 1403

قالیباف از راه‌اندازی سانتریفیوژهای جدید و پیشرفته خبر داد

کار ایران و ترامپ به کجا می‌رسد؟ | آینده با ترامپ

نرخ ارز امروز 4 آذر 1403 +جزئیات

احمد خاتمی: به قطعنامه شورای حکام پاسخ قاطع بدهید | گرانی‌ها به نظام ضربه می‌زنند

فرمانده نیروی دریایی ارتش: هسته‌های اصلی‌ یگان‌های دریایی آمریکا در حال ترک منطقه هستند

آمریکا تهدید کرد؛ نتانیاهو را بازداشت کنید، شدیداً تحریم می‌شوید

مدیر ارشد تیک‌تاک به سمت ایلان ماسک دست دوستی دراز کرد!

سقوط هواپیمای آموزشی در «کلرادو» آمریکا 2 کشته برجا گذاشت

آمریکا از تایوان برای ایجاد بحران در آسیا استفاده می‌کند

نسخه‌ی جدید لاریجانی!

مذاکره مستقیم ایران و آمریکا «حرام» نیست

هسته‌های اصلی یگان‌های دریایی آمریکا در حال ترک منطقه هستند

آمریکا و سه کشور اروپایی، آژانس انرژی اتمی را بی‌اعتبار می‌کنند

هزینه سفر هوایی در معرض جهــش

سرمقاله ایران/ سفر رئیس‌جمهور به سیستان و بلوچستان همراه با تأملات رویکردی

تهدید به قتل رئیس جمهور فیلیپین از سوی دختر دوترته

موج جدید درگیری‌های خونین در پاراچِنار پاکستان 37 کشته برجای گذاشت

رسانه‌های عبری: جسد خاخام اسرائیلی پیدا شده است

نکات مهمی که درباره لیزیک باید بدانید

بیت‌کوین فراتر از 100 هزار دلار می‌رود؟

قیمت دینار عراق امروز یکشنبه 4 آذر 1403

فراموشی وعده‌های انتخابات

استاندار مازندران: دولت تعامل خوبی را بین صاحبان اقتصادی مازندران و بانک ها ایجاد کرده است

باید با وفاق و همدلی، مسیر توسعه را هموار کنیم

راه نجات اقتصاد از نظر میرسلیم | آمریکا با این کار مشکلات اقتصادی خود را به دیگر کشورها منتقل کرد

بلایی که قطع برق سر نانوایی‌های کرمانشاه می‌آورد

تفویض اختیارات به سطوح استانی خواسته استاندار سیستان و بلوچستان از رئیس جمهور

زنجان مزیت‌های بیشماری در حوزه‌های اقتصادی و اجتماعی دارد

اجلاس2027 شهرهای تاریخی جهان کنش‌یار توسعه اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی اصفهان خواهد بود

اجلاس 2027 شهرهای تاریخی جهان کنش‌یار توسعه اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی اصفهان خواهد بود

ایجاد کنسرسیوم صادراتی ایران و عراق/ بازار صادراتی ایران نجات می یابد؟

نگاهی نو به اصالت و فرهنگ ژاپن از دریچه تجربه وحید یامین‌پور

امیدواری اتحادیه اروپا به دیپلماسی هسته‌ای با ایران

ادعای سخنگوی سیاست خارجی اتحادیه اروپا: خط سیر هسته‌ای ایران بسیار نگران‌کننده است

بلایی که «ایران‌هراسی» سر گردشگری ایران آورد؛ حتی چینی‌ها هم از سفر به ایران می‌ترسند!

فوری؛ راه‌اندازی سانتریفیوژهای جدید و پیشرفته در ایران آغاز شد

رمزگشایی مهم قالیباف از واکنش ایران به قطعنامه شورای حکام؛ مجموعه‌ای از سانتریفیوژهای جدید و پیشرفته راه‌اندازی می‌شود

بازگشت دوباره آمریکا به صحنه جرم

بدهی ملی آمریکا از رکورد 36 تریلیون دلار فراتر رفته است