ایرانیان جهان

آخرين مطالب

معنای سوخو-35 برای سیستم دفاعی ایران چیست؟ خواندنی ها

معنای سوخو-35 برای سیستم دفاعی ایران چیست؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - صبح نو /متن پیش رو در صبح نو منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
در شرایطی که مقام‌های روسی طی روزهای اخیر تاکید کردند برنامه‌ریزی‌ها برای انجام سفر رئیس‌جمهور ایران به روسیه در حال انجام است، انتشار اخبار تایید نشده درباره تحویل جنگنده‌های روسی «سوخود 35» همچنان مورد توجه رسانه‌ها قرار دارد.
برهمین اساس روز گذشته، تلویزیون دولتی روسیه اعلام کرد که «تحویل تمام سوخو 35 های روسی در ماه مارس و آوریل 2025 به ایران انجام خواهد شد؛ درحال حاضر 15 فروند تحویل ایران داده شده است.» 
پیش از در اخبار تائید نشده‌ای آمده بود که 4 آشیانه تقویت شده برای سوخو 35 در پایگاه هوایی همدان ساخته شده و 4 آشیانه دیگر نیز در دست ساخت است. همچنین ادعا شده بود که اقامتگاه مستشاران روسی که قرار است برای آموزش و مدیریت کادر فنی به ایران بیایند نیز آماده شده‌است. ازسوی دیگر گفته شد که «ورود نخستین اسکادران جنگنده سوخو 35 به ایران نزدیک است و این اسکادران در پایگاه هوایی شهید نوژه مستقر می‌شود».
همچنین، «میدل‌ایست اسپکتور» در تازه‌ترین خبر در این زمینه، در کانال تلگرامی خود مدعی شد گزارش‌های موثق حاکی از آن است که ایران دو اسکادران جنگنده سوخو 35 از روسیه دریافت خواهد کرد که یک اسکادران 25 فروندی در همدان و 25 فروند دیگر در اصفهان مستقر خواهند شد.
«میدل‌ایست اسپکتور»، که پیش از این با انتشار اسناد محرمانه وزارت دفاع آمریکا پیرامون آمادگی رژیم صهیونیستی برای حمله به ایران، که صحت آنها نیز ازسوی مقام‌های آمریکایی تایید شد، خبرساز شده بود، در ادامه ادعا کرده است که «به گفته یک منبع موثق دیگر، که چند هفته پیش از آن خبر دادیم، دو فروند سوخو 35 فلانکر هم‌اکنون در داخل ایران هستند و فقط باید مونتاژ شوند». این منبع همچنین مدعی شده احتمالا قرار است 25 جنگنده نخست تا پایان سال 2025 به طور کامل به ایران تحویل داده شود.
رسانه اوکراینی «کی‌یف پست» در گزارشی مدعی شده بود که «مسکو مجوز مونتاژ سوخو30 روسی را به ایران داده است و در حال آماده شدن برای راه‌اندازی کارخانه مونتاژ است».
کی‌یف پست هم مدعی شده بود «روسیه در جریان نشست بریکس در کازان، که طی روزهای 29 مهرماه تا 1 آبان‌ماه گذشته با حضور مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران، برگزار شد، ارائه مجوز ساخت 42 فروند سوخو 35 و «تعداد نامعلومی سوخو 30 را به ایران نهایی کرده‌است.»
اینها در حالی است که طی ماه‌های اخیر موضوع تحویل جنگنده‌های روسی به ایران مورد توجه رسانه‌های آمریکایی و صهیونیستی بوده است و اخیرا نیز شبکه «کان» اسرائیل در گزارشی به جزئیات معامله خرید جنگنده‌های سوخو 35 توسط ایران از روسیه و تاثیر آن بر رویارویی ایران و رژیم صهیونیستی پرداخت.
اخبار تحویل سوخوی روسی به ایران از ان جهت مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفته است که در شرایط کنونی که معادلات امنیتی خاورمیانه به واسطه تحولات سوریه دستخوش تغییراتی جدی شده است، بسیار با اهمیت است. نشریه «نشنال اینترست» مدعی است، روسیه برای تهیه هواپیماهای بدون سرنشین و سایر تسلیحات برای جنگ خود در اوکراین به ایران متکی است (ادعایی که بارها توسط تهران رد شده است) در حالی که برای ایران حمایت دیپلماتیک روسیه در صحنه جهانی و همانطور که ورود هواپیماهای روسی نشان می‌دهد دسترسی به تجهیزات نظامی پیشرفته روسیه بسیار با اهمیت است و می‌تواند سیستم دفاع هوایی و نظامی این کشور را تقویت کند. جالب اینجاست که دو هواپیمای سوخو 35 اس ای که توسط روسیه عرضه می‌شود، در قیاس با 24 پرنده دیگر سوخو 35 اس ای در موقعیت بهتری قرار دارند و پیشرفته‌تر و مجهزتر هستند.
نشنال اینترست در ادامه یادداشت ادعایی خود به رویارویی ایران و اسرائیل اشاره کرد و مدعی است که ورود ادعایی سوخو-35‌های روسیه به ایران موجب می‌شود که تهران در صورتی که رویارویی‌ها با تل‌آویو در آینده تکرار شود، به لحاظ سیستم هوایی و دفاعی در موقعیت برتری در قیاس با امروز قرار بگیرد. مصری‌ها دریافته‌اند که سوخو-35 که در اختیار دارند دارای رادار قدرتمند روسی Irbis-E است و وقتی در برابر هواپیمای جنگی قدرتمند و قدیمی‌تر دیگر از جمله مجموعه داسو رافال فرانسوی، Dassault Rafale (ECM) آزمایش می‌شود، به راحتی بر این هواپیمای جنگی افسانه‌ای غلبه می‌کند. رافال‌ها در نیروی هوایی چندین کشور منطقه تعریف شده‌اند و از آن‌ها به عنوان جنگده‌های رقیب تجهیزات ایران یاد می‌شود. در همین حال ایران با در اختیار داشتن 26 فروند سوخو-35 به طور قابل توجهی قادر خواهد بود تا رویاروی رقبای منطقه قرار گرفته و بر آن‌ها غلبه کند.
با این همه به نوشته نشنال اینترست، ایران با موفقیت توانست پایگاه هوایی نواتیم اسرائیل را هدف قرار دهد؛ جایی که ناوگان اف-35 اسرائیل در آن قرار داشت. ناظران مدعی‌اند که سوخو-35 توسط سیستم ترابری روسی موسوم آنتونوف ای‌ان-124 و در کارخانه هواپیماسازی کمسومولسک در قطعات کوچک بارگیری و به فرودگاه مهرآباد تهران منتقل خواهد شد. اک ثر جت‌های ایران متعلق به خانواده هواپیماهای جنگی نسل سوم است. ایران همچنین در زرادخانه‌اش فانتوم‌های اف- 4 ذخیره کرده و حالا به دنبال آن است تا سوخو 35 روس را جایگزین اف -14 تام کت کند. به ادعای این نشریه در حالی که طی سی سال گذشته گام‌هایی جدی برای نوسازی ناوگان نیروی هوایی ایران برداشته شد، گام‌هایی چون خرید جنگنده‌های میگ 24 فولکروم در دهه 1990 از روسیه، اما در این زمینه اقدام جدی صورت نگرفت.
پذیرش سوخو- 35به این معنی است که ایران به سرعت در حال توسعه قابلیت‌های رزمی هوایی خود برای تعادل بهتر با رقبای منطقه‌ای خود است. برخورداری از ظرفیت نسل چهارم، ایرانی‌ها را در موقعیت برتری قرار می‌دهد. چنین گزاره‌ای در شرایطی که محیط امنیتی خاورمیانه به شدت پیچیده و مبهم است، با اهمیت است. با این همه ناظران مدعی‌اند این جنگده توانایی نظامی ایران را افزایش داده و بازدارندگی اش را تقویت خواهد کرد.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1310864/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نبرد غول‌های فوتبال اروپا برای تصاحب مدافع جوان پالمیراس

دردسر اف-22‌های‌ آمریکا برای تقابل با پهپادهای ایران

غیبت لیونل مسی در مراسم دریافت مدال آزادی ریاست جمهوری آمریکا از جو بایدن

سقوط سنگ ‏‏‌آهن به کف قیمتی سه‌ماهه

ویروس اچ ام پی وی چیست؟ + علائم و عوارض

آیا ترامپ به کرد‌های سوریه خیانت خواهد کرد؟/ احتمال افزایش تنش ترکیه و اسرائیل در سوریه

رونمایی از چهره کلیدی جدید تیم خاورمیانه‌ای کاخ سفید

افشاگری و هشدار درباره طرح اسرائیل برای تجزیه کشورهای منطقه

سردار سلیمانی نیروی قدس را به ابعاد جنگ ترکیبی تجهیز کرد

هشدار نوری المالکی نسبت به تصمیم اسرائیل

درک مکتب حاج قاسم اکسیر آینده‌ساز انقلاب اسلامی است

حکمرانی اقتصادی صنعت‏‏‌زدا

پرجمعیت‌ترین خانواده جهان 102 فرزند دارد

ویروس تنفسی "اچ ام پی وی" در چین/ شبیه‌سازی شیوع اولیه کووید-19

آمریکا: چین انصارالله یمن را مسلح می‌کند

آنچه در سوریه رخ داد، می‌تواند مقدمه‌ی تجزیه کشور‌های منطقه به کشور‌های کوچک باشد

دوراهی اقتصاد 2025

ستاره‌ای که بازهم از دست پرسپولیس پرید

این ستاره‌ از دست پرسپولیس پرید

کلیسای بی‌سایه در چین/عکس

اطلاعات جدید درباره ویروس جدید چینی

رویای آمریکایی مسی: دریافت مدال افتخار از بایدن

عراقچی: تحریم یک ابزار زورگویی و قلدری است که توسط آمریکا استفاده می‌شود و آمریکا ناکارآمدی آن را هم دیده است

مدال افتخار بایدن برای لیونل مسی

‌نمی‌توان از آلودگی هوای اردکان چشم پوشی کرد

دولت برای تصمیم‌گیری اقتصادی از ظرفیت اتاق ایران استفاده کند

کمبود تقاضای لوازم خانگی در 10 سال اخیر بی سابقه بوده است/ نگرانی تولیدکنندگان از افزایش نرخ دلار

یک اقتصاددان درباره استیضاح همتی: مشکلات ساختاری در 3 ماه حل نمی‌شود

تاکید بر تمرکز سیاست‌گذاری در حوزه تجارت خارجی/ ترسیم چشم‌انداز توسعه تجاری

واکنش مجلس به عدم حضور ایران در اکسپوی ژاپن

الکس مرت در آستانه تمدید قرارداد با ناپولی/نقل و انتقالات فوتبال اروپا امروز 15 دی 1403

افزایش صادرات نفت ایران به چین

قصه تلخ کشتی سانچی

ابهامات وقوع حادثه دلخراش کشتی سانچی

راه‌اندازی سدهای افغانستان یعنی خشکی مطلق سیستان و خراسان

اخراج پناهجویان افغانستانی از پاکستان

بایدن کفر ترامپ را درآورد

توصیه‌های یک نشریه وابسته به کنگره به ترامپ

طوفان بزرگ زمستانی در راه؛ اخطار به 62میلیون نفر | سنگین ترین برف یک دهه اخیر خواهد بارید؟ | یخ و کولاک و طوفان‌های شدید رعد و برق ایجاد می شود

جامعه تن به گفتمان رادیکال نمی‌دهد

تلاش جریان سایه‌نشین برای بر هم زدن وفاق

ایران با این برگ جدید، آمریکای ترامپ را به چالش می‌کشد

حماس: عملیات رام‌الله، پاسخی به نسل‌کشی دشمن است

نوری المالکی: رخدادهای سوریه می‌تواند مقدمه تجزیه منطقه باشد

تظاهرات گسترده در تل‌آویو علیه نتانیاهو

تخریب یک برج دیده بانی ارتش لبنان توسط رژیم صهیونیستی

قیمت مرغ گرم کاهشی شد

هشدار نوری المالکی نسبت به تصمیم اسرائیل برای ترسیم مجدد نقشه عراق

41 ماه زمان برای خرید خودروی اقتصادی نیاز است

تسهیلات و بسته‌های حمایتی از صنایع، راهکار دولت برای جبران خسارت ناترازی انرژی