ایرانیان جهان

آخرين مطالب

نبرد برای آینده مالی: آیا بریکس می تواند دلار را به چالش بکشد؟ ایالات متحده آمریکا

نبرد برای آینده مالی: آیا بریکس می تواند دلار را به چالش بکشد؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - فرایند کاهش وابستگی به دلار آمریکا در تجارت و امور مالی بین‌المللی، به یکی از موضوعات مهم در اقتصاد جهانی تبدیل شده است. اگرچه دلار همچنان پایه اصلی سیستم مالی جهان است، اما سلطه آن به‌طور فزاینده‌ای به چالش کشیده می‌شود. تنش‌های ژئوپلیتیک، تحریم‌های اقتصادی و تمایل کشورها به استقلال پولی از جمله عواملی هستند که کشورها را به سوی آن سوق داده است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
در این ارتباط سایت تحلیلی آذربایجان نیوز در طی مقاله ای نوشت: بار دیگر جهان در انتظار فروپاشی دلار که موضوعی بسیار شایع شده می باشد، است. اما در حال حاضر ما شاهد نمایش دیپلماتیک دیگری به نام ارز بریکس هستیم. این اجرا دارای لحظات کمدی و تراژدی خاص خود است؛ برزیل با ایده‌های آرمان‌شهری، روسیه با حمایت اجباری، چین با جاه‌طلبی‌ها، هند با احتیاط و ایالات متحده آمریکا با یک باشگاه تعرفه‌ای 100 درصدی.
نمایش فوق از سه سال پیش آغاز شد که برزیل پیشنهاد ایجاد واحد پولی بریکس را داد. واحد پولی بریکس ایده زیبایی است اما آیا واقع بینانه است؟ ابتکار برزیل به سرعت در روسیه مورد حمایت قرار گرفت و این امر با توجه به اینکه مسکو قبلاً از سیستم دلاری خارج شده جای تعجب ندارد. روسیه مدت‌هاست که از روند دلارزدایی حمایت می‌کند، اما سوال اصلی این است: جایگزین دلار چیست؟
هند رویای مشارکت استراتژیک با واشنگتن علیه چین را در سر می پروراند و آزمایش های مبهم ارزی بریکس با این دستور کار مطابقت ندارد
چین فوراً نمایش را خراب کرد و اعلام کرد که نیازی به ارز واحد بریکس ندارد. پکن دلیل خوبی برای مخالفت خود دارد؛ اگر قرار باشد ارزی جایگزین ارز آمریکایی شود، اسکناس مردم چین خواهد بود. هند محتاط نیز از شرکت در این سرمایه گذاری خودداری کرد. دهلی می داند که اگرچه ممکن است عاشق دلار نباشد، دشمنی با ایالات متحده آمریکا ارزشش را ندارد. علاوه بر این، هند رویای مشارکت استراتژیک با واشنگتن علیه چین را در سر می پروراند و آزمایش های مبهم ارزی بریکس دقیقاً با این دستور کار مطابقت ندارد.
آفریقای جنوبی به طور منطقی در کنار هند قرار گرفت. پول عاشق سکوت است و زمانی که تحریم ها یا موانع تجاری به وجود می آیند، دور ماندن از معارضه انتخاب عاقلانه تری به نظر می رسد. پس از بحث های فراوان، کشورهای بریکس به این نتیجه رسیدند که ارز واحد بسیار رادیکال است. در عوض، آنها ایجاد سیستمی برای مبادله ارزهای دیجیتال را پیشنهاد کردند و اینجاست که نمایش سرگرم کننده می شود.
اول، کشورهای بریکس هنوز نیاز به توسعه ارزهای دیجیتال دارند. منظور از ارز دیجیتال استخراج رمزارز در زیرزمین نیست، بلکه ارزهای دیجیتال ملی است که بیشتر آنها هنوز در مراحل آزمایشی هستند.
دوم، مبادله یک روپیه دیجیتال با یک روبل دیجیتال یا واقعی همچنان پیچیده است. چگونه باید به آنها ارزش داد؟ بار دیگر - از طریق دلار. به این معنی که حتی در درون سیستم «ضد دلاری» خود، بریکس همچنان به همان هژمونی که به دنبال فرار از آن است، گره خورده است.
«دونالد ترامپ» هشدار داد اگر کشورهای بریکس جرات کنار گذاشتن دلار را داشته باشند، تعرفه های 100 درصدی علیه کالاهای آنها وضع خواهد کرد. منطق وی ساده است: حفظ حاکمیت اقتصادی. اظهارات ترامپ به این معنی است که برای جنگ اقتصادی آماده شوید.
اما روسیه یک پیشنهاد متقابل دارد: اگر امریکا مخالف دلارزدایی است تحریم های بانک های روسیه را لغو کند و 30 میلیارد دلاری که مسدود کرده را برگرداند. یک موضع دیپلماتیک مستحکم که به روسیه دسترسی عادی به سیستم دلار می دهد در مقابل روسیه جایگزینی برای سیستم مبتنی بر دلار ایجاد نخواهد کرد. اگر ترامپ امتناع کند و احتمالاً چنین خواهد کرد، روسیه به حرکت خود به سمت یک سیستم مالی مستقل ادامه خواهد داد. به هر حال، تحریم‌ها فقط ایجاد مکانیسم‌های جایگزین را تسریع می‌کنند.
اگر ایالات متحده آمریکا واقعاً می خواهد سلطه ارز خود را حفظ کند، شاید باید بیشتر مذاکره کند و کمتر تهدید کند
در حال حاضر، تلاش های بریکس برای ایجاد یک ارز واحد در حد تئوری باقی مانده است. پیشرفت کند است، اعضا تقسیم شده اند و نفوذ دلار همچنان قوی است. با این حال، یک موضوع واضح است: هر چه فشارهای واشنگتن بیشتر باشد، دیگر کشورها سخت تر به دنبال جایگزین می گردند. اگر ایالات متحده آمریکا واقعاً می خواهد سلطه ارز خود را حفظ کند، شاید باید بیشتر مذاکره کند و کمتر تهدید کند. در غیر این صورت، ممکن است روزی متوجه شود که «هژمون» نه تنها توسط بریکس، بلکه با نفوذ خود از تخت سلطنت پاین کشیده شده است.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1354372/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خاک‌های کمیاب اوکراین چیست و چرا ترامپ آن‌ها را می‌خواهد؟

قیمت یورو امروز پنجشنبه 18 بهمن 1403

پیش بینی انباشت بیت کوین در بانک های مرکزی اروپا

قرعه فوتسال بانوان در جام ملت‌ها مشخص شد

“شاردینگ 1 میلیون تراکنش در ثانیه: APTOS به دنبال حل مشکلات مقیاس‌پذیری در بلاک‌چین”

موافقت تنها 40 هزار کارمند فدرال با پیشنهاد بازخرید؛ فضای دولت آمریکا ملتهب شد

تعرفه‌های تلافی جویانه چین بر آمریکا

پاناما ادعای آمریکا را رد کرد

بهای نفت جهانی افزایش یافت| نفت برنت 74 دلار و 75 سنت

پیشتازی آسیا ــ اقیانوسیه در معاملات خرد بیت کوین نسبت به آمریکا و اروپا

پزشکیان: اوپک باید در برابر تحریم‌های آمریکا متحد شود

نیویورک‌تایمز مدعی شد طرح ترامپ درباره غزه تخیلی و دیوانه‌وار است

شیوه جدید برندسازی اعراب؛ آمادگی قطر برای میانجیگری میان ایران و آمریکا

عروس ترامپ مجری تلویزیون شد + عکس

انتقاد تند از فیلم کفایت مذاکره به خاطر استفاده از شوخی جنسی

پکن هم مخالفت خود با طرح ترامپ را اعلام کرد

مراقب معاملات بیت کوینی خود باشید/ شرایط بازار باثبات نیست

رئال مادرید در شوک؛ ماجرای درگیری مودریچ و وینیسیوس

وزیر دفاع آمریکا می گوید ارتش این کشور آماده بررسی همه گزینه ها برای غزه است

موج مخالفت مقام‌های اروپایی با طرح غزه ترامپ

مدیریت کانال پاناما: عوارض عبور از این کانال برای کشتی های دولتی آمریکایی لغو نشده

سرمقاله وطن امروز/ انقلاب ناتمام!

سنت‌شکنی ترامپ در برابر تهران

تمایل نماینده کنگره آمریکا برای استیضاح ترامپ

جزئیات عیدی 1403 کارمندان دولت

توصیه یک اقتصاددان به دولت پزشکیان: سازمان حمایت را منحل کنید

یک شرکت مونتاژکار برای تصاحب سایپا دست به جیب شد

ناگفته‌هایی از برگزاری مجمع پرحاشیه ایران خودرو توسط کروز

رئیس جمهور عراق: برای واردات گاز از ایران معافیت تحریمی داریم

رسمی؛ ایمن حسین به الوکره قطر پیوست

دیدار و رایزنی ظریف با رهبر جریان ملی عراق + فیلم

عکس/ عضویت در FATF و رفع تحریم‌ها سرآغاز حل مشکلات اقتصادی ایران

منافع FATF برای اقتصاد ایران چیست؟

تغییر دامنه‌نوسان بورس در دستور کار نیست/ اولویت سازمان بورس، حفظ ثبات، آرامش و مدیریت ریسک‌های بازار است

حیف و میل منابع در کشور بسیار بالا است

53 درصد از معادن خراسان رضوی غیرفعال هستند

واعظی: اگر در لیست سیاه FATF باشیم مشکلات اقتصادی حل نمی‌شود

رئیس عدلیه: نتیجه تورم، مشکلات اقتصادی و مسکن در دادگستری‌ها دیده می‌شود

نرخ بسیار پایین‌تر مطالبات غیرجاری تسهیلات خرد نسبت به کلان

کشور نیازمند صرفه‌جویی است

افزایش محدود دلار؛ کارشناسان اقتصادی چه می‌گویند؟ +جدول

نشست کمیته همکاری‌های کشاورزی ایران و ارمنستان برگزار می‌شود

وزارت رفاه: دهک بندی جدید خانوار‌ها تا پایان بهمن اعلام می‌شود

پروژه عمرانی و اقتصادی ملارد افتتاح و کلنگ زنی شد

گروه مالی اقتصادنوین غرفه برتر کیش اکسپو 2025 شد

19 طرح عمرانی و اقتصادی در شهرستان آبدانان به بهره برداری رسید

افتتاح طرح‌های دهه فجر اراک زمینه ساز اشتغال بیش از 6 هزار نفر

واعظی: عضویت در FATF سر آغاز حل مشکلات اقتصادی است

رکورد تاریخی برای ترانزیت خارجی ایران

مجموعه‌های اقتصادی با ایجاد اشتغال در امنیت تاثیرگذارند