ایرانیان جهان

آخرين مطالب

سرمقاله وطن امروز/ چرا شرافتمندانه نیست؟ خواندنی ها

سرمقاله وطن امروز/ چرا شرافتمندانه نیست؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - وطن امروز / «چرا شرافتمندانه نیست؟» عنوان یادداشت روز در روزنامه وطن امروز به قلم امیرعباس نوری است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
ترامپ منافقانه رفتار کرد. او از یک سو در اظهارات اعلامی خود با ساده‌سازی موضوع اختلاف با ایران، مدعی شد صرفا خواستار عدم حرکت ایران به سمت ساخت سلاح هسته‌ای است. ترامپ از زمان پیروزی در انتخابات تا همین چهارشنبه هفته گذشته که در کاخ سفید میزبان نتانیاهو بود، با همین عبارات ساده از تمایل خود برای مذاکره و توافق با ایران سخن می‌گفت اما همان‌طور که انتظار می‌رفت، واقعیت این نبود و نیست. امضای یادداشت اجرایی برای تشدید فشار بر ایران نشان داد ترامپ همانند دور نخست ریاست‌جمهوری خود تلاش می‌کند از طریق اعمال فشار حداکثری بر ایران و همزمان پیش کشیدن موضوع مذاکره، امتیازات حداکثری از ایران دریافت کند. آنچه ترامپ در این یاداشت اجرایی درباره ایران مطرح کرد، با آنچه او در مواضع رسمی خود می‌گوید کاملا متفاوت است. او در مواضع رسمی، خواسته خود از ایران را عدم حرکت به سمت ساخت بمب اتم عنوان می‌کند اما در عمل، همان شروط مضحک پمپئو را در قالب یک یادداشت امنیت ملی در دستور کار قرار می‌دهد. دولت آمریکا البته صرفا به این نیز بسنده نکرد و در نخستین گام، روز پنجشنبه 18 بهمن، اولین اقدام خود در راستای یادداشت جدید ترامپ را انجام داد و تحریم‌های جدیدی را علیه ایران اعمال کرد. آن هم کجا؟ صادرات نفت ایران! همان‌جایی که ترامپ از سال 2016 بر بستن و محدود کردن آن تاکید کرده است.
وزارت خرانه‌داری آمریکا روز پنجشنبه درباره این تحریم جدید گزارش داد: «امروز دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری (OFAC) یک شبکه بین‌المللی را به دلیل تسهیل ارسال میلیون‌ها بشکه نفت خام ایران به ارزش صدها میلیون دلار به چین تحریم می‌کند. این نفت به نمایندگی از ستاد کل نیروهای مسلح ایران و شرکت تحت تحریم آن که سپهر انرژی جهان‌نما پارس (سپهر انرژی) است، ارسال شده است. این تحریم‌ها شامل نهادها و افراد در حوزه‌های متعدد، از جمله چین، هند و امارات، همچنین چندین کشتی می‌شود».
این تحریم، یک تحریم بسیار خطرناک و هدف آن، به صفر رساندن فروش نفت ایران است. جز این تحریم، دولت جدید آمریکا در همین یکی دو هفته اخیر مذاکرات و لابی‌های گسترده‌ای را با برخی کشورها برای متوقف کردن تجارت خود با ایران آغاز کرده است. یکی از این فشارها مربوط به دولت عراق است. دولت ترامپ در روزهای اخیر فشار گسترده‌ای به دولت عراق وارد کرده است تا واردات برق و گاز از ایران را متوقف کند. خب! این رفتار نشان می‌دهد ترامپ همان ترامپ 2016 تا 2020 است. تنها تفاوتی که کرده این است که در دوره جدید، در قبال ایران مزورانه‌تر و منافقانه‌تر عمل می‌کند، اگرنه هیچ تغییری نکرده است. ترامپ در دور نخست ریاست‌جمهوری‌اش، تحریم‌های بی‌سابقه‌ای علیه ایران اعمال کرد و آنگاه خواستار مذاکره با ایران شد تا به زعم خود، با اعمال فشار حداکثری، پای میز مذاکره امتیازات حداکثری از ایران بگیرد. این بار اما به ظاهر کمی هوشمندانه عمل کرده و در سیاست مذاکره و تحریم، گفت‌وگو و فشار را همزمان اجرا می‌کند.
طبیعی است در چنین شرایطی، امکان مذاکره وجود ندارد. یعنی نباید امکان مذاکره را برای دولت آمریکا فراهم کرد. مذاکره در این حالت، احتمالا منجر به خسارتی به مراتب بیشتر از خسارت برجام خواهد شد. تعابیری که رهبر انقلاب درباره برجام به کار بردند، بسیار قابل تامل و عبرت‌آموز است. 

خب! چرا باید این مسیر را دوباره رفت؟ بویژه که این بار همان دولتی بر سر کار است که برجام را پاره کرد! چرا باید به این دولت اعتماد کرد؟ چرا اصلا باید به ترامپ اعتماد کرد؟ آیا ترامپ در قبال ایران تغییری کرده است؟ قطعا خیر! او درست در روزهایی که همه از تمایل او برای توافق با ایران می‌گویند، شدیدترین اقدامات تحریمی را علیه ایران امضا و سپس اعمال آن را آغاز کرد! بنابراین مذاکره و توافق با ترامپ بی‌فایده است. هرچند در ایران عده‌ای به آن دل بسته باشند یا برای آن دستپاچه شده باشند. نکته دیگر تبعات امنیتی پذیرش این معادله است. حضور پای میز مذاکره آن هم در حالی که طرف مقابل شما را زیر شدیدترین بمباران تحریمی قرار داده و می‌دهد، یک پیام بیشتر ندارد: ضعف! ارسال این پیام ضعف می‌تواند تبعات بسیاری برای امنیت کشور داشته باشد، بخصوص در شرایطی که رژیم صهیونیستی مترصد نخستین فرصت برای همراه کردن آمریکا و اقدام نظامی علیه ایران است. بنابراین بهترین واکنش به اقدام ترامپ در امضای یادداشت و تحریمی که پنجشنبه وزارت خزانه‌داری آمریکا علیه حوزه نفت و انرژی ایران اعمال کرد، اظهارات صریح و موضع شفاف رهبر انقلاب درباره بی‌فایده بودن مذاکره با آمریکا و عدم انجام آن است؛ «مذاکره با چنین دولتی غیرعاقلانه، غیرهوشمندانه و غیرشرافتمندانه است و با آن نباید مذاکره کرد». هر 3 تعبیری که رهبر انقلاب درباره مذاکره با دولت آمریکا در شرایط فعلی بیان کردند، بسیار دقیق انتخاب شده‌اند. اولا عاقلانه نیست، چرا که منجر به حصول نتیجه برای ایران نخواهد شد، غیر هوشمندانه است، چرا که می‌تواند پیام ضعف صادر کرده و خطرات و هزینه‌های بیشتری هم برای کشور ایجاد کند و از همه مهم‌تر غیرشرافتمندانه است، چون این میز مذاکره برای قربانی کردن و تحقیر ایران چیده شده است. از این منظر، می‌توان موضع رهبر انقلاب را یک موضع عاقلانه، هوشمندانه و شرافتمندانه تلقی کرد. بارها تاکید شده دلخوش کردن به مذاکره با آمریکا راه غلبه بر تحریم‌ها یا خنثی‌سازی آن نیست. با این حال اگر حتی قرار باشد برداشته شدن تحریم‌ها از مسیر مذاکره و توافق حاصل شود، راهش همانی است که روز جمعه رهبر انقلاب در حسینیه امام خمینی(ره) بیان کردند.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1356999/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کشورهای حوزه بالتیک از شبکه برق روسیه جدا شدند

دو سناریوی محتمل پس از نفی مذاکره با دولت ترامپ

ناراحتی کارگردان «1968» از اسراییلی خطاب کردن فیلمش/ایرج محمدی: من بلد نیستم فیلمی بسازم که در آن رقص بندری باشد

آلن دلون: دیپلم و از این حرف‌ها ندارم، جواز قصابی دارم/ در جنگ هند و چین شرکت کردم

چین به تصمیم جدید پاناما واکنش نشان داد

فناوری چین برای شناسایی زیردریایی‌های رادارگریز آمریکا

خشم ترامپ از آفریقای جنوبی

ایزدی : مذاکره با امریکا دردی را دوا نمی کند

همپای جلودار 26| تبیین؛ بیرون از حصار جنون قدرت

هشدار مقام اروپایی به ترامپ، فوری واکنش می دهیم

حکم قاضی فدرال اجرای دستور ترامپ درمورد سازمان توسعه جهانی را متوقف کرد

بحران تخم مرغی در آمریکا | فروشگاه‌ها خالی شدند

واکنش عضو کمیسیون امنیت ملی به رابطه ایران با آمریکا در مقابل چین و روسیه

وزیر دفاع آمریکا: مسئولان خروج از افغانستان مورد بازخواست جدی قرار می‌گیرند

پیام مهم رهبر ایران به جهان

محور رایزنی مقامات لبنانی با مقام آمریکایی

شوک برنامه مالیاتی ترامپ به دولت آمریکا/ کاهش 11 تریلیون دلاری درآمد در راه است؟

واکنش متفاوت پورمحمدی درباره مذاکره با آمریکا

سلاح لیزری جدید نیروی دریایی آمریکا رونمایی شد

واکنش ونزوئلا به «سرقت بی‌شرمانه» هواپیمای این کشور توسط آمریکا

ناقوس مرگ راه‌حل «دو دولتی»

جوان نوشت: نقطه پایان هزینه از رهبری برای تأیید برجام و مذاکره با امریکا

یک ملاقات پرماجرا

ارابه‌ی مرگ

امدادرسانی پزشکان شهر رام الله به اسرای شکنجه شده فلسطینی

عقب‌نشینی رئیس اطلاعات ارتش اسرائیل از گفته‌هایش

حمله اسرائیل به حومه دمشق

مهمترین چالش رئیس جدید ستادکل ارتش اسرائیل چه خواهد بود؟

رام‌الله به سخنان نتانیاهو درخصوص تشکیل کشور فلسطین در خاک عربستان واکنش نشان داد

نخست وزیر جدید لبنان برنامه‌هایش را اعلام کرد

درخواست مسکو از لندن برای تحقیقات در خصوص خبرنگار روسی

واکنش ونزوئلا به توقیف هواپیمای این کشور توسط آمریکا؛ «سرقت بی‌شرمانه»

مقام آمریکایی: اخراج مهاجران از لس‌آنجلس صورت خواهد گرفت

تأکید انگلیس بر اجرای کامل توافق آتش‌بس در غزه؛ تمامی اسرا باید آزاد شوند

قیمت دام زنده امروز 20 بهمن 1403

سکه همچنان می‌تازد؛ دلار به کانال 88 هزارتومان رسید

نخست‌وزیر عراق: تا سال 2028 به واردات گاز از ایران پایان می‌دهیم/ ما با ایران رابطه خوبی داریم و با آمریکا هم رابطه خوبی داریم و این یک مزیت است

32 تفاهم‌نامه و 7 قرارداد اقتصادی در کیش اکسپو منعقد شد/ از طریق تهاتر تحریم ها را دور می زنیم

طرح توسعه فاز اول کارخانه آرد فجر سنندج افتتاح و به بهره برداری رسید

چشم‌انداز نامشخص بازده خزانه‌داری؛ تحلیل تأثیر سیاست‌های مالی و بازار

استان بوشهر در مسیر توسعه صنعتی قرار دارد

فاصله‌ نامتقارن و حلقه‌ های تجارت در کریدورهای تجاری ایران

اتحاد احزب راستگرای منتقد اروپا علیه بروکسل

پیام موتا برای مهاجم ناراضی یوونتوس

ایران به مذاکره با اروپا ادامه می دهد

چین یک کاوشگر جهنده به ماه می‌فرستد

30 مفقود در پی حادثه رانش زمین در چین

تایوان بیانیه چین و برونئی درباره حاکمیت بر این جزیره را محکوم کرد

رانش زمین در چین+فیلم

همکاری با افغانستان ضروری است