ایرانیان جهان

آخرين مطالب

جمهوری اسلامی: راه مذاکره با آمریکا هنوز بسته نشده ایالات متحده آمریکا

جمهوری اسلامی: راه مذاکره با آمریکا هنوز بسته نشده
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش خبرنگار سیاسی ایونا به نقل از برترین ها، مسیح مهاجری، مدیرمسئول روزنامه جمهوری اسلامی، در یادداشتی به نقد اوصاف مذمومی پرداخته است که برخی از مخالفان مذاکره با آمریکا به موافقان این مذاکره نسبت می‌دهند.
او در این زمینه نوشت: ما که باقیمانده‌های نسل اول انقلاب اسلامی هستیم، هرگز فکر نمی‌کردیم در نظام برآمده از این انقلاب کسانی به خود اجازه بدهند بدیهی‌ترین حقوق اسلامی و انسانی مردم را منکر شوند و افرادی را که درصدد ابراز عقیده خود درباره موضوعات مختلف برمی‌آیند، خائن، بی‌شعور و وابسته به بیگانگان بدانند.
یکی از اهداف اصلی انقلاب اسلامی این بود که به خفقان پایان بدهد و آزادی اندیشه، آزادی بیان و آزادی قلم آحاد مردم را تأمین کند و مانع خدشه وارد شدن به حرمت و کرامت انسان‌ها شود.
اصول متعدد قانون اساسی جمهوری اسلامی بر انواع آزادی‌های آحاد مردم ایران تأکید می‌کنند و جلوگیری کردن از این حق مسلّم و بدیهی مردم را ممنوع و خلاف قانون می‌دانند.
تدوین‌کنندگان قانون اساسی نظام جمهوری اسلامی به ویژه شهید مظلوم آیت‌الله بهشتی به گواهی متن مشروح مذاکرات مجلس خبرگان قانون اساسی و فیلم‌هائی که از جلسات این مجلس موجودند، تلاش زیادی کردند تا مانع گنجانده شدن کمترین عباراتی در این قانون شوند که ممکن بود مانع آزادی‌های مشروع مردم باشند. اسناد روشنی از صحنه‌های مذاکرات مجلس خبرگان قانون اساسی وجود دارند که نشان می‌دهند بعضی اعضاء آن مجلس با نیت خیرخواهانه درصدد گنجاندن یک کلمه یا یک جمله در قانون اساسی بودند که به نظر آنها نوعی محکم‌کاری برای تأمین امنیت جامعه و حفاظت از نظام بود ولی، چون احتمال کمی وجود داشت که باعث سلب آزادی و منجر به پیدایش دیکتاتوری شود، آیت‌الله بهشتی به عنوان مدیر جلسه مخالفت کردند و با تکیه بر منطق و استدلال محکم و متقن مانع به نتیجه رسیدن آن اقدامات شدند.
منظور از لزوم آزاد بودن افراد برای ابراز نظر در مورد موضوعات مختلف ازجمله مذاکره با آمریکا این نیست که راه برای انجام کار‌های خلاف قانون باز شود. همان قانون اساسی که بر آزادی اندیشه و بیان و قلم تأکید می‌کند، همان قانون اساسی در اصل 110 می‌گوید «تعیین سیاست‌های کلی نظام، نظارت بر حُسن اجرای سیاست‌های کلی نظام و اعلان جنگ و صلح و بسیج نیروها» از اختیارات رهبر است. بنابراین، ابراز نظر مردم هیچ منافاتی با حقوق رهبری ندارد و نباید اینطور تصور شود که وقتی رهبری نظری درباره یکی از موضوعات دارد هیچکس حق ندارد درباره آن موضوع اظهارنظر کند.
اینکه نماینده مجلس کسانی را که معتقد به مذاکره با آمریکا هستند «جریان نفوذ»، «فاقد شرافت» و «مجنون» بداند و بنویسد آنها «اگر بر شرافت‌فروشی خود اصرار کنند دیگر به یادداشت بسنده نخواهیم کرد» و آن دیگری طرفداران مذاکره با آمریکا را خائن و بی‌شعور بداند و آن امام جمعه موقت تهران که خودش بشدت زیر سؤال است وقتی عده‌ای در نمازجمعه به یکی از فعالان برجام توهین می‌کنند بگوید «در مقابل شما احساس تواضع می‌کنم و زانو می‌زنم» چنین برخوردهائی نه منطبق با قانون اساسی جمهوری اسلامی هستند، نه با تعالیم اسلامی سازگارند و نه برای اقناع افکار عمومی مناسب.
در یک جامعه اسلامی مردم باید آزادانه نظر خود را بگونه‌ای مطرح کنند که به گوش حاکم اسلامی برسد تا با اطلاع داشتن از دیدگاه‌های مختلف تصمیم‌گیری کند درست همانطور که قرآن کریم به پیامبر اکرم می‌فرماید مشورت‌ها را بگیرند ولی تصمیم نهائی با ایشان است.
درخصوص سخنان ترامپ که با واکنش منفی رهبری مواجه شد، توجه به این نکته لازم است که، چون رئیس جمهور آمریکا درباره ایران با زبان قلدرمآبانه سخن گفت و خواسته‌های نامعقولی را مطرح کرد، همین پاسخ را هم باید از ایران می‌شنید. نتیجه‌ای که از این واقعیت می‌توان گرفت اینست که اگر رئیس جمهور آمریکا زبان قلدری را کنار بگذارد و محترمانه و متواضعانه با ایران سخن بگوید، راه مذاکره باز خواهد بود.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1360399/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

لزوم بهره‌گیری از تجارب ژاپن در مدیریت شهری

سرمایه‌گذاری 200 میلیارد دلاری اتحادیه اروپا در زمینه هوش مصنوعی

رهبر انصارالله یمن: آمریکا و اسرائیل دو روی یک سکه

بدرالدین الحوثی: تهاجم مجدد به غزه را با ازسرگیری حمله به سرزمین‌های اشغالی پاسخ می‌دهیم/ طرح‌های آمریکا علیه ملت‌های منطقه است

ترامپ: اگر مصر و اردن طرح من درباره اسکان فلسطینیان را نپذیرند، کمک‌های به این دو کشور را متوقف می‌کنم

«نظم یالتا»؛ آخرین تلاش‌ ترامپ و آمریکا برای حفظ هژمونی؟

رهبر انصارالله یمن: رویکرد واقعی آمریکا سلطه و سیطره یافتن است

خط‌ قرمز ما مذاکره با آمریکا است | ما کاملاً آماده هستیم | منافع ما را به خطر بیاندازند؛ پاسخ می‌دهیم

دوباره محاسبه کنید

واکنش پاپ به اخراج مهاجران توسط ترامپ

احمد صابری تولایی:ما در روابط بین‌الملل دوست نداریم هم پیمان داریم/تنها دوست ما حزب الله لبنان است/محمدعلی جنت‌خواه: آمریکا هرجا ورود می‌کند، درآمد سرانه آن کشور بیشتر می‌شود/حزب جمهوری خواه آمریکا بیشترین اشتراک را با ایران دارد

قصد ترامپ برای منفجر کردن تاسیسات هسته‌ای قطعی شد! +ویدیو

ثبت نام افراد تراجنسیتی ارتش آمریکا ممنوع شد

دیوان کیفری بین‌المللی این اقدام ترامپ را محکوم کرد

اقدامات ترامپ ثبات جهان و حاکمیت قانون را تهدید می‌کند

اظهارات یک مقام ارشد سپاه درباره احتمال درگیری ایران با آمریکا

واریز سورپرایز نوروزی دولت برای همه اقشار تا این تاریخ/ خبر مهم عارف درباره توزیع بسته‌های معیشتی رمضان

ترودو هشدار داد: پاسخ قاطع کانادا به تعرفه‌های آمریکا بر آلومینیوم و فولاد

هشدار کره شمالی به آمریکا درباره زیردریایی‌های هسته‌ای

هگست: نیروهای آمریکایی را به اوکراین نمی‌فرستیم

علت ترس سرمایه‌ گذاران طلا چیست؟ / جنگ تجاری ترامپ در راه است؟

ارز؛ یک کابوس جمعی

علیه فکت‌شیت ترامپ

الجزیره: فشار حداکثری شانسی برای توافق باقی می‌گذارد؟

ماسک، پنتاگون را زیر و رو می‏‌کند؟

سفیر آمریکا در مسکو با دیپلمات ارشد روسیه گفت‌وگو کرد

ترودو: در صورت نیاز پاسخی شدید و قاطعانه به آمریکا خواهیم داد

سئول: اون 200 قبضه توپ دوربرد به روسیه تحویل داده است

وزیر دفاع آمریکا: نیروهای آمریکایی را به اوکراین نمی‌فرستیم

تشییع پیکر سیدحسن نصرالله با حضور نمایندگان 79 کشور جهان

رهبر انصارالله: چگونه اعراب از شناخت دوست از دشمن ناتوانند؟

حامیان توافق مبادله اسیران تلاش کردند به دفتر نتانیاهو وارد شوند

مهم‌ترین تخلفات اسرائیل در توافق آتش‌بس غزه چیست؟

ژنرال اسرائیلی: تصمیم حماس در تعلیق تحویل اسرا نشانگر توازن واقعی قدرت است

سخنگوی مرکز مبادله ایران: نرخ‌های پیش‌فروش سکه حتما جذاب‌تر از بازار خواهد بود

فقط با پرداخت 490 هزار تومان صاحب یک ریش تراش فوق العاده شوید

کارشناس اقتصادی: بدون اصلاحات ساختاری، افزایش نرخ ارز بحرانی فراگیر و طولانی خواهد بود

پیش بینی قیمت دلار 24 بهمن 1403

نشست مشترک اساتید دانشگاه‌های عراق با فرمانده دانشگاه عالی دفاع ملی

آیا راه آهن شلمچه ــ بصره، تهدیدی برای پروژه «بندر فاو» است؟

بازار ارز فقط از سیاست‌های دولت نشأت نمی‌گیرد

تمرکز بر توسعه اقتصادی اصفهان بر مبنای توسعه گردشگری

برگزاری مراسم تکریم و معارفه فرماندهی یگان حفاظت سپاه فرودگاه بین المللی پیام

پیش‌بینی افزایش قیمت دلار به 100 هزار تومان تا یک ماه آینده

نه ترامپ و نه هیچ کس دیگری نمی‌تواند غزه را بخرد

دبیرکل اتحادیه عرب: به دنبال یک طرح جایگزین مقابل طرح ترامپ هستیم

شانس بزرگ طارمی در ایتالیا؛ «یوونتوس را قربانی کن»

منچسترسیتی – رئال مادرید؛ نبرد تکراری اروپا

تباس: پرز می‌خواهد من را برکنار کند!

بهترین ضربات آزاد لیگ قهرمانان اروپا | با درخشش مسی، آنری و چالهان‌اوغلو را ببینید!