بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - به گزارش همشهری آنلاین، محمدعلی حسننیا؛ روزنامهنگار در روزنامه همشهری نوشت؛ترامپ یک راهبرد و منظومه کلی فکری در حوزه سیاست خارجی دارد: Peace through strength؛ یعنی صلح از طریق قدرت یا راحتتر بگوییم زور!
ترامپ معتقد است باید به هدف اصلی خود در عرصه سیاست خارجی برسد. جنگ تعرفهای علیه کانادا، چین، مکزیک و پاناما که صورتگرفته، بخشی از این راهبرد کلی ترامپ است.
اکنون چرخه او به سمت ایران آمده است. ترامپ به جای امضای فرمان اجرایی یک یادداشت کلی درخصوص ایران صادر کرده است.
یادداشت ترامپ نظریهای را پشتیبانی میکند که معتقد است باید به ایران فشار حداکثری وارد کرد و اگر تن به مذاکره نداد، آن وقت به سمت حمله به تاسیسات و مراکز هستهای برویم. اکنون ترامپ این روش را قبول کرده است. او به خواسته نتانیاهو و جریان افراطی آمریکا و اسرائیل برای حمله به تاسیسات ایران در وهله اول تن نداده، زیرا هنوز به این جمعبندی کلی نرسیده است که تهران کاملا ضعیف شده؛ چون ایران پیامهای هشدارآمیزی رد و بدل کرده که اگر تاسیسات هستهای هدف قرار گیرد به همانگونه تاسیسات هستهای اسرائیل مورد حمله قرار خواهد گرفت.
ترامپ قصد دارد با 2حربه تحریم در یک دست و صلح در دست دیگر، ایران را پای میز مذاکره بیاورد، اما او خواهان یک توافق و مذاکره برابر نیست، بلکه میخواهد هرچه که در دست ایران است گرفته و در ازای آن برخی تحریمها برداشته شود. در دستگاه محاسباتی ایران شامل شورای امنیت ملی و وزارت امور خارجه سناریوهای مختلفی برای حرکتهای ترامپ دیده شده که باید دید با راهبرد صلح از طریق قدرت چگونه باید با ترامپ برخورد کرد.
در این میان اروپاییها هم مات و مبهوت ماندهاند؛ تنها حربهای که اروپا دارد و آمریکا ندارد اسنپبک است که بهنظر نمیرسد اروپاییها در مقابل خواسته ترامپ مقاومت داشته باشند. هرگونه که صحنه را ببینیم درمییابیم اکنون زمان هیجان، عجله و ذوقزدگی برای نشاندادن مذاکره نیست.
باید کمی صبر کرد تا توان برابر در مذاکره ایجاد شود و بعد سراغ میز مذاکره رفت. از سوی دیگر ایران چند مرحله تجربه را پیشروی خود داشته است. آن روزهایی که وعده صادق 1 و 2 توسط ایران انجام شد، بارها دیپلماسی کشور با هدایت شهیدامیرعبداللهیان و عباس عراقچی با چاشنی قدرت یعنی ابزار فعلی نظم بینالمللی وارد گفتوگو و باعث شد که اسرائیل از برخی طرحهای خود عقبنشینی کند.
حتی در زمان وعده صادق2 تهدیدهای ضمنی وزیر امور خارجه به برخی کشورهای منطقهای و فرامنطقهای موجب شد که آنها بدانند توان ایران چگونه است. همین موضوع در صحبتهای اخیر رهبری هم مستتر بود که اگر آمریکا ما را تهدید کند، ما هم او را تهدید میکنیم.
آمریکا در زمان ترامپ راهبردی در پیش گرفته که مانند دونالد ریگان است و البته با چاشنی ترس و رعب بیشتر که اگر کشوری در مقابل ما مقاومت کند باید به اشد مجازات محکوم شود؛ منطقی که در نظم جدید پیشروی نظام بینالملل جای واقعی ندارد.
کد خبر 924964 منبع: روزنامه همشهری برچسبها ایران و آمریکا تحریم دونالد ترامپ دلار آمریکا
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1361828/