ایرانیان جهان

آخرين مطالب

درگیری مشاوران ترامپ در مورد سیاست‌گذاری آسیا/ ترامپ به توصیه‌های کدام یک از مشاورانش گوش می‌دهد؟ اخبار ایران

درگیری مشاوران ترامپ در مورد سیاست‌گذاری آسیا/ ترامپ به توصیه‌های کدام یک از مشاورانش گوش می‌دهد؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش ، بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید بحث‌های گسترده‌ای را در پایتخت‌های آسیایی در مورد بهترین نحوه مدیریت روابط آن کشور‌ها با ایالات متحده به راه انداخته است. در برخی کشور‌ها از جمله هندوستان، اعتماد و خوش بینی مبتنی بر روابط نزدیک "نارندرا مودی" با ترامپ در دوره نخست ریاست جمهوری او وجود دارد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
در کشور‌های دیگر، از جمله در تایوان، براساس نظرات ترامپ در ماه‌های اخیر نگرانی‌هایی ایجاد شده است. اگرچه واضح است که دولت ترامپ شعار "نخست آمریکا" را پذیرفته است، با این وجود، مشخص نیست که این شعار در عمل چه معنایی خواهد داشت.
دو دیدگاه متفاوت در قبال سیاست خارجی درون کابینه ترامپ سایت تحلیلی "ثینک چاینا" که به تحلیل مسائل چین و آسیا می‌پردازد با اشاره به دو دستگی دیدگاه میان مقام‌های دولت دوم ترامپ در مورد قدرت ایالات متحده می‌نویسد:"یک گروه که "مارکو روبیو" وزیر خارجه و "مایک والتز" مشاور امنیت ملی رهبری آن را برعهده دارند به طور سنتی از تلاش‌ها به منظور احیای مجدد اولویت جهانی ایالات متحده حمایت می‌کند. به نظر می‌رسد گروه دیگری که شخص "ترامپ" و "جی دی ونس" معاونش آن را رهبری می‌کنند، رویکرد محدودتری نسبت به تعاملات بین المللی را ترجیح می‌دهند. هر دو گروه ادعا خواهند کرد که استراتژی "نخست آمریکا" را از طریق قدرت دنبال می‌کنند، با این وجود، پیامد‌های سیاستگذاری هر یک از آن دو گروه برای متحدان و دشمنان ایالات متحده اساسا متفاوت خواهد بود".

ایرانیان جهان

گروه دوم در کابینه ترامپ چگونه فکر می‌کنند؟ این سایت در ادامه به دومین گروه مشاوران حلقه اطراف ترامپ پرداخته که به مهار و بازدارندگی باور دارند و معتقدند ایالات متحده بیش از اندازه در سیاستگذاری‌های پیشین توسعه یافته و نیازمند بازگرداندن تعهدات به سطحی پایدارتر است. 
این سایت می‌افزاید:"این طیف باور دارند که ایالات متحده منابع کافی برای فعال شدن در همه نقاط جهان را در اختیار ندارد، بنابراین، متحدان ایالات متحده باید در مناطق با اولویت پایین‌تر گام بردارند. به طور خاص، آنان اشاره می‌کنند که واشینگتن باید دفاع از میهن و قاره آمریکا و بازدارندگی چین را در اولویت قرار دهد. این بدان معناست که از نظر آن طیف، ناتو باید اقدامات بیشتری برای بازدارندگی در برابر روسیه انجام دهد در حالی که کره جنوبی باید اقدامات بیشتری برای بازدارندگی در برابر کره شمالی انجام دهد. بسیاری از اعضای این طیف از حفظ حضور آمریکا در خاورمیانه و در عین حال واگذاری برخی مسئولیت‌ها به اسرائیل و کشور‌های حاشیه خلیج فارس برای بازدارندگی در برابر ایران حمایت می‌کنند".
نبرد بین این دو طیف در چهار سال آینده جریان خواهد داشت "ثینک چاینا" در ادامه اشاره می‌کند که دولت ترامپ به طور همزمان در چهار سال پیش رو هر دو دیدگاه را بازتاب خواهد داد، با این وجود، این موضوع باعث ایجاد تنش در موضوعات کلیدی خواهد شد از جمله این که آیا آمریکا باید از اوکراین حمایت کند؟ این حمایت باید چگونه باشد؟ آیا باید برخی از نیرو‌های آمریکایی را از اروپا و کره جنوبی خارج کرد؟ آیا باید از تایوان حمایت کرد؟ یا آن که حمایت بی معناست؟ چه سطحی از بودجه برای هزینه‌های دفاهی ایالات متحده مناسب است؟ به نظر می‌رسد ترامپ به صورت متناوب به سوی هر یک از دو دیدگاه پیش‌تر ذکر شده برای ارائه پاسخ به این پرسش‌ها نوسان خواهد داشت.
اختلاف نظر بر سر نحوه مدیریت تعاملات اقتصادی با چین این سایت با اشاره به این که "دونالد ترامپ" درباره نحوه مدیریت تعامل اقتصادی بین المللی، به ویژه با چین دو دیدگاه بسیار متفاوت پیش‌تر ذکر شده را خواهد شنید، می‌نویسد:" تیم امنیت ملی عموماً از سیاستگذاری‌های سخت گیرانه‌تر در مورد چین حمایت می‌کند که طیفی از مسائل از تایوان تا فناوری و ظرفیت مازاد صنعتی را در بر می‌گیرد. با این وجود، بسیاری از مشاوران اقتصادی ترامپ می‌خواهند از یک درگیری اقتصادی بزرگ با چین که می‌تواند اقتصاد آمریکا را مختل کند یا به کسب‌وکار‌های آمریکایی و قیمت سهام آنان آسیب برساند، اجتناب ورزند. مقام‌های ارشد امنیت ملی و اقتصادی ترامپ، به ویژه "اسکات بسنت" وزیر خزانه داری و "هوارد لوتنیک" وزیر بازرگانی، از تعرفه‌ها برای اعمال تغییر در رفتار اقتصادی چین استقبال کرده‌اند. آنان احتمالا از توصیه "باب لایتیزر" مذاکره‌کننده تجاری ارشد ترامپ برای اعمال تعرفه بر طیف گسترده‌ای از محصولات چینی (احتمالاً در کنار تعرفه جهانی) پیروی خواهند کرد. آنان احتمالا به دنبال مرحله دوم توافق تجاری خواهند بود که ترتیباتی که دو طرف در دوره اول ریاست جمهوری ترامپ انجام دادند را گسترش خواهد داد. با این وجود، چهره‌های تندرو در حوزه امنیت ملی خواهان عدم توافق تجاری میان آمریکا و چین خواهند بود و می‌خواهند ترامپ تعرفه‌های بالاتری را برای جدا کردن بیشتر دو اقتصاد وضع کند. آنان با توجه به اقتصاد در حال سقوط چین، واشنگتن را دارای اهرمی بر پکن خواهند دانست و از این رو از اعمال محدودیت‌های سرمایه گذاری خارجی در شرکت‌های چینی حمایت می‌کنند".

ایرانیان جهان

ایرانیان جهان

این سایت می‌افزاید:"نتیجه نهایی ترکیبی از سیاستگذاری‌های مورد حمایت هر دو طرف خواهد بود. تندرو‌های حوزه امنیت ملی و اقتصادی شاهد وضع تعرفه‌ها خواهند بود، مشاوران میانه روتر این تضمین را دریافت خواهند کرد که بسیاری از شرکت‌ها از معافیت برخوردار خواهند شد. رهبران چین از شرکت‌های آمریکایی درخواست کمک خواهند کرد و شرکت‌های چینی از شرکت‌های لابی‌گر آمریکایی برای محدود کردن خسارت استفاده خواهند کرد. همانند مورد تیک تاک، "شی جین پینگ" رئیس جمهور چین گاهی اوقات از نفوذ خود بر ترامپ به منظور کسب امتیاز استفاده می‌کند. چنین اقداماتی در مورد شرکت فناوری چینی ZTE در دوره نخست ریاست جمهوری ترامپ موفقیت آمیز بود. هر دو گروه مشاوران تاثیرگذار باقی خواهند ماند، بنابراین، هیچ یک از آنان از سیاستگذاری‌های اقتصادی دولت ترامپ به طور کامل راضی نخواهند شد".
ترامپ باید شخصا درباره بسیاری از مسائل مهم آسیا تصمیم گیرنده باشد "ثینک چاینا" اشاره می‌کند که نتیجه مجموعه دیدگاه‌های رقیب در میان حلقه مشاوران ترامپ آن خواهد بود که ترامپ باید شخصا انتخاب کند تا چه حد در زمینه وضع تعرفه‌ها پیش برود و یا آن که در نهایت مرحله دوم معامله تجاری با چین را انجام دهد یا خیر. او همچنین باید تصمیم بگیرد که چگونه استقرار نظامی ایالات متحده در آسیا را نسبت به اروپا یا خاورمیانه در اولویت قرار دهد. بنابراین، درک غرایز شخص ترامپ برای ارزیابی سیاستگذاری‌های احتمالی او امری حیاتی خواهد بود. با این وجود، این وضعیت غیر قابل پیش بینی بودن را نیز تشدید می‌کند. رهبران آسیایی باید با این موضوع سازگار شده و در چهار سال آینده رویکرد انعطاف پذیرتری را از خود در مواجهه با ایالات متحده نشان دهند.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1361877/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بازگشت یوکوهاما مارینوس به صدر جدول لیگ نخبگان شرق

نخست وزیر ژاپن از طرح ترامپ درباره غزه فاصله گرفت

10 گلزن برتر تاریخ لیگ قهرمانان اروپا؛ 8 نفر بالاتر از کیلیان امباپه

رئال مادرید به رکورد 300 پیروزی در لیگ قهرمانان اروپا رسید

توافق ترکمنستان و ترکیه برای صادرات گاز از طریق ایران

بازار خودروهای برقی داغ کرد

آماده همکاری با ایران هستیم!

عبور ناوشکن‌های آمریکایی از تایوان، خشم چین را برانگیخت

زمان پخش و تکرار سریال گروه نجات از شبکه تماشا

چین و روسیه از مذاکرات هسته‌ای با ایران حذف شدند؟!

ساخت توربین‌های بادی غول‌پیکر؛ برگ برنده جدید دانمارک برای رقابت با چین

دانلود مستقیم قسمت 1 سریال گروه نجات + لینک تلوبیون سریال گروه نجات قسمت اول

دانلود مستقیم قسمت 2 سریال گروه نجات + لینک تلوبیون سریال گروه نجات قسمت دوم

غرب دنبال حذف کامل چین و روسیه از مذاکرات هسته‌ای با ایران؟

ائتلاف فضایی چین در آفریقا؛ رقابتی جدید با ایالات متحده

افشای خطرناک: مایکروسافت در پروژه آموزش هوش مصنوعی آفریقای جنوبی متهم به سوءاستفاده شد!

تقابل طالبان و ترامپ بر سر تجهیزات نظامی بر جای مانده آمریکایی در افغانستان + فیلم

رایزنی ایران و ترکمنستان درباره افغانستان

مسکو: منتظر حذف طالبان از فهرست ممنوعه هستیم

مسیری که ایران برای هند و افغانستان هموار کرد

رایزنی وزرای خارجه ایران و ترکمنستان درباره افغانستان

اقدام عجیب و بحث‌برانگیز طالبان علیه ایران در سکوت و لبخند مسئولان

مسکو منتظر حذف طالبان از فهرست ممنوعه

حمایت 7239 استاد دانشگاه از موضع رهبر انقلاب در قبال فریبکاری آمریکا

تداوم رشد عرضه تولیدکنندگان نفت خارج از اوپک

آماده مذاکره‌ای جامع با آمریکا در موضوعات هسته ای و موشکی هستیم!

ترامپ: شنبه آخرین فرصت!

کرملین پیشنهاد زلنسکی را رد کرد

تغییر موضع آشکار دولت: به مذاکره «نه» می‌گوییم؛ آمریکا متوجه‌اش نمی‌شود

ارتش در حالت آماده باش!

ابقای 2 مقام ارشد اداره مهاجرت آمریکا دربحبوحه اخراج مهاجران

مخالفت چین با استقرار سامانه موشکی «تایفون» در فیلیپین

تهدید ترامپ علیه دو کشور!

انتقاد تند بولتون به ترامپ

ترامپ به نخست وزیر اسرائیل گفتند که فعلا قصد حمله نظامی علیه تهران را ندارند

رئیس جمهور: رفع مشکلات مردم بوشهر پیگیری می‌شود

قیمت جهانی نفت کاهشی شد

«خلیج آمریکا» روی نقشه گوگل نقش بست

به مذاکره «نه» می‌گوییم؛ آمریکا متوجه‌اش نمی‌شود

اوکراین برای تبادل زمین با روسیه اعلام آمادگی کرد

ترامپ، تهدید یا فرصت؟

حمایت جمعی از اساتید از بیانات رهبری و قدردانی از رئیس‌جمهور

خیز ارمنستان برای پیوستن به اتحادیه اروپا

نظرسنجی در آمریکا؛ رئیس جمهور با کمترین میزان محبوبیت مشخص شد

تشدید قوانین مهاجرتی؛ انگلیس دستورالعمل جدید صادر کرد

بولتون: اقدامات جنجالی ترامپ باعث بی اعتمادی به ایالات متحده می شود

دانشگاه مونیخ سخنرانی گزارشگر ویژه سازمان ملل را لغو کرد

بازی تبلیغاتی پادشاه انگلیس در نشست با رهبران یهودی و مسلمان

اسرائیل مدعی تمدید دوره اجرای آتش‌بس در لبنان شد

مخالفت بیروت با درخواست تل‌آویو برای ماندن در جنوب لبنان