ایرانیان جهان

آخرين مطالب

تلاش امارات و عربستان برای میانجیگری بین ایران و آمریکا ایالات متحده آمریکا

تلاش امارات و عربستان برای میانجیگری بین ایران و آمریکا
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش خبرنگار سیاسی ایونا به نقل از انتخاب: امارات و عربستان سعودی با تلاش برای احیای روابط دیپلماتیک، به‌عنوان واسطه‌های احتمالی در مذاکرات میان تهران و واشنگتن ظاهر شده‌اند.
هاآرتص نوشت: دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، به‌طور مکرر از حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی X استفاده می‌کند تا به جهان بگوید که چگونه باید باشد و چه تصمیمات سرنوشت‌سازی را علیه متحدان اروپایی‌اش، کانادا و مکزیک اتخاذ کرده است.
همچنین، به‌طور گسترده فرض می‌شود که او نحوه استفاده از ایمیل را نیز می‌داند.
به گزارش «انتخاب»، در ادامه این مطلب آمده است: با این حال، برای رساندن پیامی مهم به ایران تصمیم گرفت از یک مسیر دیپلماتیک کهنه استفاده کند: نامه. غول فناوری در برابر غول نفتی: نبرد ایلان ماسک و عربستان بخوانید
همان‌طور که در خدمات پستی رایج است، این نامه چندین روز در مسیر ماند تا به پیک سپرده شد و دو روز دیگر نیز طول کشید تا به وزیر امور خارجه ایران، عباس عراقچی، تحویل داده شد.
ترامپ البته نکات اصلی نامه‌اش را در چند جمله برای مخاطبان جهانی خود خلاصه کرد. به‌عنوان "استاد معامله"، توضیح داد که ترجیح او مذاکره با ایران است و این کشور باید طرح او را بپذیرد، در غیر این صورت با واکنش نظامی روبه‌رو خواهد شد.
تهران پیش از باز کردن نامه، به تهدید ترامپ پاسخ داد و گفت ایران نیز قادر است به تهدیدهای آمریکا با ضربات خود پاسخ دهد.
دو روز پیش از آن، نمایندگی ایران در سازمان ملل در X اعلام کرده بود: "اگر هدف مذاکرات، پرداختن به نگرانی‌ها در مورد هرگونه احتمال نظامی شدن برنامه هسته‌ای ایران باشد، چنین گفت‌وگوهایی ممکن است مورد بررسی قرار گیرد. اما اگر هدف، نابودی برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز ایران باشد تا ادعا شود آنچه اوباما موفق به انجامش نشد، اکنون محقق شده است، چنین مذاکراتی هرگز صورت نخواهد گرفت." برای خرید جون دوران برای النصر عربستان 80 میلیون پوند آب می خورد بخوانید
طبق روال همیشگی، یک گام به جلو و دو گام به عقب. این ماهیت گفت‌وگوهای اولیه‌ای بود که در آن هیچ پاسخ رسمی به نامه ترامپ داده نشد.
روز سه‌شنبه، رئیس‌جمهور ایران، مسعود پزشکیان، لحن دیپلماتیک این گفتمان سیاسی را تعیین کرد. او در سخنرانی‌ای خطاب به ترامپ گفت: "برای ما غیرقابل‌قبول است که [آمریکا] دستور بدهد و تهدید کند. من حتی با تو مذاکره هم نمی‌کنم. هر کاری که دلت می‌خواهد بکن."
پزشکیان از زمان به قدرت رسیدن تلاش کرده است زمینه مذاکرات با آمریکا را برای رفع تحریم‌های ایران فراهم کند. پس از هفت ماه در قدرت، او اکنون با مجلسی خصمانه روبه‌روست که وزیر اقتصاد را برکنار کرده و او را به بی‌توجهی به اقتصاد ایران متهم کرده است.
معاون راهبردی پزشکیان، جواد ظریف، نیز مجبور به استعفا شد. نتیجه بازی دیشب پرسپولیس و الاهلی عربستان: تساوی بدون گل در شب ناامیدکننده سرخ‌ها بخوانید
پزشکیان تقریباً به‌تنهایی با انتقادات شدید هم از سوی محافظه‌کاران و هم از سوی اصلاح‌طلبان مواجه است و با بحرانی اقتصادی دست‌وپنجه نرم می‌کند که روزبه‌روز وخیم‌تر می‌شود.
مانند هر کشور دیگری، ایران نیز درک روشنی از مسیر پیش روی ترامپ ندارد.
آیا ایران باید از قربانی شدن در یک آشتی احتمالی بین ترامپ و پوتین بترسد، همان‌طور که رسانه‌های ایرانی ماه گذشته هشدار دادند؟ آیا دیدارهای هیئت‌های آمریکایی و روسی در عربستان سعودی و سفر بعدی رئیس‌جمهور اوکراین، زلنسکی، به ریاض نشان‌دهنده تغییری راهبردی است که ایران را وادار می‌کند تا بار دیگر استحکام دیوار دفاعی سیاسی تأمین‌شده از سوی روسیه و چین را بررسی کند؟ چگونه باید بین تمایل اعلام‌شده ترامپ برای دستیابی به یک توافق هسته‌ای با ایران و تهدیدش مبنی بر حمله در صورت امتناع از مذاکره، تعادل برقرار کند؟
اولین واکنش از مسکو روز پنج‌شنبه توسط یوری اوشاکوف، دستیار پوتین، که در مذاکرات عربستان سعودی شرکت داشت، ارائه شد که ظاهراً باید ایران را آرام می‌کرد. ستاره هایی که قرار است به لیگ عربستان بروند بخوانید
اوشاکوف گفت: "آتش‌بس به اوکراین فرصتی برای سازمان‌دهی مجدد می‌دهد و به روسیه کمکی نمی‌کند" – چیزی که به نظر می‌رسید پایان ابتکار ترامپ باشد. اما چند ساعت بعد، در یک کنفرانس خبری در کرملین با حضور رئیس‌جمهور بلاروس، الکساندر لوکاشنکو، پوتین امید به آتش‌بس را زنده کرد و گفت که با پیشنهادها برای توقف درگیری‌ها موافق است.
ایران نمی‌تواند تا پایان مذاکرات بین روسیه و اوکراین منتظر بماند. این کشور باید به "دعوت" ترامپ برای مذاکره پاسخ دهد یا برای جنگ آماده شود.
بررسی قدرت بازدارندگی باقی‌مانده در "حلقه آتش" تهران در منطقه تنها تصویری جزئی از تهدید ایران ارائه می‌دهد. این ارزیابی، توانایی ایران در تهدید همسایگان عرب خود، قابلیت حمله به میادین نفت و گاز آن‌ها، و مسدود کردن حمل‌ونقل دریایی از طریق خلیج فارس را که می‌تواند یک بحران انرژی در مقیاس بین‌المللی ایجاد کند، در نظر نمی‌گیرد. به نظر می‌رسد که دقیقاً همین تهدید است که به کشورهای حوزه خلیج فارس اهرم فشاری قابل‌توجهی برای جلوگیری از جنگ علیه ایران می‌دهد و در نتیجه، به‌عنوان یک کمربند حفاظتی عمل می‌کند.
کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس که همگی در اردوگاه "طرفدار آمریکا" قرار دارند، در عین حال روابط دیپلماتیک کاملی با ایران دارند. دو کشور امارات و بحرین نیز پیمان صلح با اسرائیل را امضا کرده‌اند.
امارات متحده عربی در سال 2019 روند عادی‌سازی روابط با ایران را آغاز کرد و در آگوست 2022، هشت ماه پس از حمله موشکی و پهپادی حوثی‌ها، روابط دیپلماتیک خود را با تهران از سر گرفت.
این کشورها قرار بود بخشی از یک ائتلاف دفاعی منطقه‌ای علیه ایران باشند که اسرائیل نیز به آن ملحق شود. با این حال، تاکنون دعوت به پیوستن به ائتلاف نظامی تحت رهبری آمریکا در دریای سرخ را رد کرده‌اند و رهبران آن‌ها تأکید دارند که اجازه نخواهند داد از سرزمینشان برای حمله به ایران استفاده شود.
این راهبرد بر مجموعه‌ای پیچیده از منافع اقتصادی استوار است. امارات مهم‌ترین شریک تجاری ایران در خاورمیانه است و حجم تجارت سالانه میان آن‌ها 25 میلیارد دلار است و قصد دارد این رقم را به 30 میلیارد دلار برساند.
اینکه انور قرقاش، مشاور دیپلماتیک رئیس امارات، برای انتقال نامه ترامپ به ایران انتخاب شد، تصادفی نیست. قرقاش، که رهبری مذاکرات احیای روابط بین تهران و ابوظبی را بر عهده داشت، اوایل این ماه به ایران سفر کرد و با وزیر خارجه این کشور دیدار داشت تا درباره امکان پیشبرد گفت‌وگوهای ایران و آمریکا مذاکره کند.
میزان تجارت امارات متحده عربی با عربستان سعودی به‌طور قابل‌توجهی کمتر است، اما این دو کشور مذاکرات مستمری را درباره افزایش تجارت و همکاری امنیتی داشته‌اند، به‌ویژه پس از آنکه رئیس ستاد ارتش عربستان، فیاض الرویلی، در نوامبر گذشته با همتای ایرانی خود دیدار کرد.
انتخاب عربستان سعودی به‌عنوان میزبان هیئت‌های آمریکایی و روسی، و ایفای نقش به‌عنوان واسطه ترامپ برای ایران، ممکن است نشان‌دهنده نقشی باشد که رئیس‌جمهور ایالات متحده برای این کشور در مذاکرات با ایران در نظر دارد. این نقش ظاهراً بر اساس شناخت ترامپ از توانایی عربستان در تأثیرگذاری بر سیاست‌های ایران است.
ترامپ پیش‌تر انعطاف‌پذیری خود را در برابر فشار کشورهای عربی، به‌ویژه کشورهای ثروتمند، که میلیاردها دلار به اقتصاد آمریکا تزریق می‌کنند، نشان داده است. به‌عنوان مثال، عربستان سعودی در دوران ترامپ متعهد شد 600 میلیارد دلار در ایالات متحده سرمایه‌گذاری کند.
عقب‌نشینی ترامپ از ایده انتقال جمعیت غزه، برای نمونه، پس از مذاکرات سخت با پادشاه اردن و رئیس‌جمهور مصر رخ نداد، چراکه ترامپ قطعنامه اتحادیه عرب را نادیده گرفت.
این تغییر موضع نیازمند بسیج عربستان سعودی و امارات متحده عربی بود. اکنون این دو کشور می‌توانند همان‌هایی باشند که مشوق‌هایی را که ترامپ قصد دارد به ایران ارائه دهد، طراحی کنند تا این کشور را به مذاکره درباره برنامه هسته‌ای‌اش ترغیب کنند.
امارات و عربستان همچنین کانالی را شکل خواهند داد که اسرائیل را دور زده و ارتباط مستقیمی میان واشنگتن و تهران برقرار می‌کند.

ایرانیان جهان

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1376606/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

معاون عملیات نداجا: آمادگی کامل نیروی دریایی ارتش برای حراست از منافع کشور/ به دنبال برقراری صلح و امنیت جمعی هستیم

کاخ ریاست جمهوری یمن مورد هدف قرار گرفت/ کاخ سفید:بهتر است ایران، ترامپ را جدی بگیرد/هشدار ایران به آمریکا

افشای محتوای اصلی نامه ترامپ توسط یک مقام آمریکایی

عقب‌نشینی پهپاد‌ جاسوسی آمریکا از حریم هوایی ایران/ کاخ ریاست جمهوری یمن مورد هدف قرار گرفت/هشدار ایران به آمریکا

عقب‌نشینی پهپاد‌ جاسوسی آمریکا از حریم هوایی ایران/ کاخ ریاست جمهوری یمن مورد هدف قرار گرفت/ آغاز موج جدید حملات آمریکا به صنعا

توسعه گردشگری دریایی در هرمزگان؛ گامی به سوی رونق اقتصادی و فرهنگی

نتانیاهو، ترامپ را متقاعد برای ورود به جنگ کرده است/ حمله به کشتی‌های ایران محتمل است

سند/ وزارت خارجه رژیم بعثی عراق هدف حمله موشکی ایران قرار گرفت

وزارت امور اقتصادی و دارایی یک اطلاعیه صادر کرد

تجاوز مجدد آمریکا به خاک یمن

فرار ناو آمریکایی پس از درگیری با نیرو‌های یمنی/ کاخ سفید:بهتر است ایران، ترامپ را جدی بگیرد/هشدار ایران به آمریکا

هشدار ایران به آمریکا: هر گونه اقدام تجاوزکارانه پیامد‌های وخیمی در پی خواهد داشت

هشدار ایران به آمریکا: هر گونه اقدام تجاوزکارانه پیامدهای وخیمی دارد

دولت آمریکا به دنبال «صلح از طریق قدرت» است

آغاز موج جدید حملات آمریکا به صنعا

در ازای چند میلیارد دلار ترامپ به عربستان خواهد رفت؟

پیام ‌تهدیدآمیز رژیم صهیونیستی علیه دولت عراق

پیام‌هایی درباره تصمیم اسرائیل برای حمله به عراق دریافت کرده‌ایم

ادعای ترامپ برای برقراری آتش‌بس 30 روزه در اوکراین

آخرین تحولات یمن/فرار ناو آمریکایی پس از درگیری با نیرو‌های یمنی

پیام جدید چپ‌ها به آمریکا پس از حمله به یمن/ در سیاست خارجی، حجاب و اینترنت حالا وقت انتخاب است!

فرار ناو آمریکایی پس از درگیری با نیرو‌های یمنی/ کاخ سفید:بهتر است ایران، ترامپ را جدی بگیرد

فرار ناو آمریکایی پس از درگیری با نیرو‌های یمنی/ کاخ سفید:بهتر است ایران، ترامپ را جدی بگیرد/درخواست ایران از شورای امنیت

هشدار ایران به آمریکا درباره عواقب وخیم هرگونه تجاوزگری

پنتاگون: علیه انصارالله از نیروی مرگبار شدید استفاده خواهد شد

ایروانی:شورای امنیت نباید دربرابر تحریکات آشکار مقامات آمریکا سکوت کند

عراقچی تجاوز نظامی آمریکا و انگلیس به یمن را محکوم کرد

عراق رسما ایران را کنار گذاشت

وزیر خارجه عراق: آمریکا از ما نخواسته روابط با ایران را قطع کنیم

گرامی‌مقدم: تولید در سال جاری به رشد مطلوبی نرسید

واکنش قالیباف به نامه ترامپ؛ انتفاع اقتصادی ما در برجام نباید «صدقه سری» باشد+فیلم

شاهکار وینچنزو ایتالیانو در بولونیا؛ روسوبلو بازهم سهمیه لیگ قهرمانان اروپا را می‌خواهد

جنجال جدید ایلان ماسک و یارانش| پول پاشی آمریکا برای دخالت در انتخابات هند را لو دادند!

ادعاهای بی‌اساس وزیر خارجه انگلیس علیه ایران

سخنگوی کاخ سفید: بهتر است ایران ترامپ را جدی بگیرد

کاخ‌سفید: پیام به ایران این است که ترامپ را جدی بگیرد!

مهربانی در آستانه نوروز؛ توزیع 1000 بسته معیشتی به همت خیرین و بنیاد گلستان / کمک به خانواده‌های نیازمند، تجلی همدلی در روزهای سخت اقتصادی

مهمترین کمک معیشتی به مردم ساخت مسکن است/ مجلس دوازدهم برای حل مسائل اقتصادی نقشه راه دارد

درخشش ستاره محبوب هواداران استقلال در اروپا ادامه دارد + عکس

پنتاگون: در یمن از نیروی کشنده بیش از حد استفاده خواهیم کرد | ایران سامانه‌های شناسایی و اطلاعاتی را در اختیار حوثی‌ها قرار داد

عکس/ هواپیماهای آمریکا به نزدیکی ایران رسیدند؟

الحوثی: ناو هواپیمابر آمریکایی را فراری دادیم

کاخ سفید:ایران ترامپ را جدی بگیرد

سخنران تندرویی که حکم عزل پزشکیان را داده کیست؟

عکسی که ماجرای مرگ مارادونا را بار دیگر شعله‌ور ساخت

چگونه ورق به نفع پوتین برگشت؟

درگیری‌های خاورمیانه مربوط به تهران، تل آویو و یمن است؛ سر عراق به این کریدور گرم است

کارکنان بنیاد از لحاظ رضایت‌مندی نسبت به سایر دستگاه ها بالاترین نمره را داشته باشند

مهربانی در آستانه نوروز؛ توزیع 1000 بسته معیشتی به همت بنیاد گلستان

با افزایش حقوق کارگران، در سال آینده رونق اقتصادی را تجربه می کنیم

ویکی پدیاجستجو