ایرانیان جهان

آخرين مطالب

سرمایه‌گذاری برای تولید؛ نقش رسانه در تبدیل شعار به عمل اخبار ایران

سرمایه‌گذاری برای تولید؛ نقش رسانه در تبدیل شعار به عمل
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - سال 1404 با نام‌گذاری هوشمندانه مقام معظم رهبری به عنوان سال «سرمایه‌گذاری برای تولید»، فرصتی تاریخی برای جهش اقتصاد ایران از چرخه ویرانگر سوداگری به چرخه مولد تولید است.
این نامگذاری، صرفاً یک شعار نیست، بلکه نقشه راهی است که تحقق آن مستلزم هماهنگی تمامی ارکان کشور، از دولت و بخش خصوصی تا رسانه‌ها و نظام بانکی است که در این میان، رسانه به عنوان حلقه اتصال سیاست و عمل، نقشی محوری در تبدیل این شعار به واقعیت ایفا می‌کند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
پیش‌نیازهای تحقق شعار: ثبات اقتصادی و حمایت از بخش خصوصی «واقعی»
اولین شرط جذب سرمایه به سمت تولید، ایجاد اقتصاد پیش‌بین‌پذیر است ، نوسان سیاست‌ها، تغییرات پی در پی قوانین مالیاتی و مداخلات غیرکارشناسی، اعتماد سرمایه‌گذاران را تخریب می‌کند.
بخش خصوصی «واقعی» (که دغدغه اصلی آن تولید، اشتغال‌زایی و توسعه فناوری است) تنها در سایه ثبات قوانین و حمایت عملی رشد می‌کند. این حمایت شامل اصلاح مقررات دست‌وپاگیر، حذف رقابت‌های نابرابر (مانند نفوذ بنگاه‌های شبه دولتی و خصولتی ها) و تسهیل فرآیندهای اداری است.
نکته کلیدی، تمایز قائل شدن بین «بخش خصوصی واقعی» و «بخش خصوصی رانتی» است ؛ تولیدکنندگانی که با چالش‌هایی مانند بیمه، مالیات، تأمین مواد اولیه و انرژی دست‌ و پنجه نرم می‌کنند،نیازمند حمایت‌های هدفمند هستند، نه رقابت با بازیگرانی که از رانت‌های سیاسی یا اقتصادی بهره می‌برند.
دردهای تولیدکننده: از برق صنایع تا رانت‌های پنهان
وقتی هزینه‌های تولید (از مالیات و بیمه تا انرژی و نهاده‌ها) سود سرمایه‌گذاری را به صفر می‌رساند یا حتی وارد ضرر میکنند ، تولیدکننده یا به دامان دلالی می‌غلتد یا مجبور به تعطیلی واحد خود می‌شود ؛ اینجاست که رسانه باید به میدان بیاید: نه با گزارش‌های کلیشه‌ای، بلکه با روایت میدانی از مشکلات تولیدکنندگان در نقاط مختلف کشور.
برای مثال، مشکل برق یک کارگاه در خراسان، چالش بیمه یک واحد تولیدی در خوزستان، یا معضل مالیات یک صنعتگر در آذربایجان، باید به دغدغه ملی تبدیل شود.
رسانه با انعکاس این مسائل، هم آگاهی عمومی را افزایش می‌دهد و هم مسئولان را به پاسخگویی فرامی‌خواند که این گزارش‌ها باید فراتر از توصیف مشکل، به دنبال راهکارهای عملی نیز باشند؛ مانند معرفی ظرفیت‌های مناطق کمتربرخوردار در «تورهای رسانه‌ای» یا بررسی الگوهای موفق تولیدی برای الهام‌بخشی به سایرین.
رسانه؛ سه گانه فرهنگ‌سازی، شفاف‌سازی و پیگیری‌
رسانه در سال سرمایه‌گذاری برای تولید، سه مأموریت اساسی دارد:
فرهنگ‌سازی : ترویج گفتمان تولیدمحور به جای سوداگری، از طریق معرفی «قهرمانان تولید ملی» در برنامه‌های پرمخاطب و ایجاد الگوهای موفقیت برای جوانان با روایت داستان‌های کارآفرینانی که با تکیه بر نوآوری و مقاومت، بر چالش‌ها غلبه کرده‌اند.
شفاف‌سازی : افشای پروژه‌های غیرواقعی که با عنوان «سرمایه‌گذاری»، منابع ملی را هدر می‌دهند ، بررسی رانت‌های اقتصادی و مداخلاتی که رقابت را نابرابر می‌کند.
پیگیری‌: استمرار در انعکاس مشکلات تولیدکنندگان تا حل آنها ؛ برنامه‌هایی مانند «پیگیری متمرکز» در شبکه‌های اجتماعی با ظرفیت های منطقه ای و بومی می‌تواند فشار افکار عمومی را برای رفع موانع افزایش دهد.
بانک‌ها؛ از بنگاه‌داری تا تسهیل تولید
نظام بانکی باید از سفته‌بازی و بنگاه‌داری فاصله بگیرد و منابع مالی را به سمت تولید واقعی هدایت کند ؛ اما همچنان وام‌های کلان در اختیار بخش‌های غیرمولد قرار می‌گیرد، درحالی‌که تولیدکنندگان با سودهای سنگین بانکی مواجه هستند.
رسانه‌ها می‌توانند با بررسی عملکرد بانک‌ها، شفاف‌سازی و انعکاس تجربیات موفق و ناموفق، به اصلاح این روند کمک کنند.
نتیجه‌گیری:
شعار را به عمل تبدیل کنیم نام‌گذاری سال 1404، فرصتی برای اصلاح مسیر اقتصادی کشور است. اما این مهم، تنها زمانی محقق خواهد شد که از سطح شعار عبور کرده و به یک برنامه عملیاتی مستمر تبدیل شود.
رسانه‌ها باید در کنار تولیدکنندگان، مشکلات را شفاف کنند، مسئولان را به پاسخگویی وادار کنند و سرمایه‌گذاران را به فرصت‌های واقعی هدایت کنند. همان‌طور که رهبر انقلاب تأکید کردند، «پشت این شعار باید توجه جدی شود» و این توجه، بدون رسانه‌های مسئول و پیگیر، محقق نخواهد شد.
علی غیور
فروردین 1404
+
آخرین اخبار ورزشی را در جامعه ورزشی آفتاب نو بخوانید.
مارمولک‌بازی ساسی؛ تهدیدی خاموش برای نسل جوان بحران سرقت در ایران: ناامیدی شهروندان از عملکرد قانون بحران سرقت در ایران: ناامیدی شهروندان از عملکرد قانون آخوند بلاگر؛ حراج دین برای لایک و کامنت بیشتر! دود و سینما: وقتی سیگار دبیر جشنواره فجر خبرساز می‌شود

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1382572/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اجرای قانون جدید اتحادیه جهانی برای کشتی فرنگی

افغانی تا کجا رفت؟ / جدیدترین قیمت افغانی به تومان امروز شنبه 9 فروردین ماه 1404

ترامپ: به توافق نرسیم اتفاقات بسیار بدی برای ایران خواهد افتاد!

77 حمله آمریکایی‌ها به یمن طی یک روز اخیر

آمریکا به شهروندانش برای سفر به سوریه هشدار داد

اروپا «اسنپ بک» را به آمریکا تقدیم می‌کند؟

واکنش جنبلاط به ادعای اسرائیل درباره دروزی‌ها

جدیدترین قیمت دلار آزاد امروز شنبه 9 فروردین 1404 + جدول قیمت | قیمت دلار آمریکا و قیمت دینار عراق

عراق دو قرارداد با جنرال الکتریک و زیمنس برای تقویت تولید برق امضا می‌کند

دینار طوفانی تر از دلار! / جدیدترین قیمت دینار عراق امروز 9 فروردین ماه 1404

دیدار وزیر راه و شهرسازی با وزیر خارجه ترکمنستان/ کمیسیون اقتصادی مشترک به میزبانی تهران برگزار می‌شود

صندوق بین‌المللی پول با اعطای 400 میلیون دلار به اوکراین موافقت کرد

شهاب زاهدی علیه مدعی قهرمانی ژاپن

ویدیو/ زلنسکی عنوان کرد آمریکا هیچ کاری را رایگان برای ما انجام نمی‌دهد!

مذاکرات ایران و اروپا در ژنو؛ نکته جدید چیست؟

دلار با این اوضاع جنگ چقدر شد؟ / جدیدترین قیمت دلار آمریکا امروز شنبه 9 فروردین ماه 1404

هشدار آمریکا به شهروندانش برای سفر به این کشور

متد ذهنی جواد طباطبایی برای حل مسائل ایران

اولین بارقه‌های امید برای تبادل اسرای جنگ تحمیلی

فقط درباره موضوع هسته‌ای مذاکره می کنیم

استقلال بانک مرکزی کلید حل بحران‌های اقتصادی/ بانک مرکزی باید با بانک‌های ناتراز جدی‌تر برخورد کند

تولید پنل خورشیدی در ایران، گامی به سوی استقلال انرژی

برای اولین بار ترور یک مقام بلند پایه خارجی در ایران اتفاق افتاد| به اندازه ده سال در ایران و منطقه تحول رخ داد

گفتگوی ترامپ با نخست وزیر کانادا در بحبوحه جنگ تجاری – آفتاب نو | اخبار ورزشی

گذر آرژانتین از دل بحران؛ خاویر میلی تورم را ضربه فنی کرد/ رشد اقتصادی پیش‌بینی‌ها را شکست داد

سفیران اقتصادی؛ محرک تحقق شعار سال در گلستان

با ترامپ چه باید کرد؟ مذاکره یا عدم مذاکره؟/ شاید فشار حداکثری یک شیوه معاملاتی است/ باید در استراتژی‌های امنیت ملی تجدیدنظر کنیم

واکنش جنجالی ترامپ به نامه ایران

رمضانی بونش: عدم موفقیت طالبان در به‌ رسمیت شناخته شدن توسط جامعه بین‌الملل/ حاشیه‌نشینی عمران خان و تقابل کابل - اسلام‌آباد/رشد قدرت سیاسی و اقتصادی هند

مانور اردوغان در قاره سیاه؛ زورآزمایی ترکیه و مصر در شاخ آفریقا/ چگونه آنکارا مصر، امارات و چین را خلع سلاح کرد؟

لحن پرخاش جویانه ترامپ علیه ایران / برآورد نظامی مطرح آمریکایی از ابعاد جنگ ایران و آمریکا / هشدار باهنر درباره اصرار بر لایحه حجاب / ویدیوی جنجالی منتهی به بازداشت سهراب پاکزاد / ادعای جنجالی درباره کارت پروازها

واکنش تهدیدآمیز ترامپ پس از پاسخ ایران

لحن پرخاش جویانه ترامپ علیه ایران / برآورد نظامی مطرح آمریکایی از ابعاد جنگ ایران و آمریکا / هشدار باهنر درباره اصرار بر لایحه حجاب

آمریکا روز جمعه بیش از 70 بار یمن را بمباران کرد

موافقت صندوق بین المللی پول برای اعطای 400 میلیون دلار به اوکراین

اکسپلور طرفداری؛ تیم منتخب بهترین بازیکنان بارسلونا در فصل 2008/09 با حضور اتوئو، مسی و آنری

گفتگوی ترامپ با نخست وزیر کانادا در بحبوحه جنگ تجاری

آیا داده‌های PCE آمریکا می‌تواند بیت کوین را نجات دهد؟

ببینید | تصویری از بمباران یمن توسط آمریکا

صعود تیم ملی ایران به جام جهانی و یک بام و دوهوای آمریکایی

دستور ترامپ به ایران برای نابودی حشدالشعبی

گزینه استقلال به دنبال انتقال تابستانی به اروپا

آمریکا: دانمارک نتوانسته امنیت گرینلند را در برابر روسیه و چین حفظ کند

دور جدید توحش آمریکا در یمن – آفتاب نو | اخبار ورزشی

قالیباف بخشی از محتوای نامه ترامپ را فاش کرد

جذابیت بازار‌های ارز و بیت‌کوین باید برداشته شود

ترامپ زیر توافق با اوکراین زد

تهدید شدید ترامپ به ایران: تعامل کنید یا اتفاق خیلی بدِ بدی می‌افتد +ویدئو

تعیین شیخ «اسامه الرفاعی» به سمت مفتی کل سوریه

ترامپ: اگر به توافق نرسیم، اتفاقات بدی برای ایران رخ خواهد داد!