ایرانیان جهان

آخرين مطالب

محمد هاشمی:برنامه‌ اقتصادی نباید فقط برای 30میلیون نفر باشد،باید برای 300 میلیون نفر باشد/ برخی کشورهای همسایه که در گذشته با ایران مخالف بودند اما... اخبار ایران

محمد هاشمی:برنامه‌ اقتصادی نباید فقط برای 30میلیون نفر باشد،باید برای 300 میلیون نفر باشد/ برخی کشورهای همسایه که در گذشته با ایران مخالف بودند اما...
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش خبرآنلاین، ، در ارزیابی خود از نقش وفاق در بهبود شرایط سیاسی و اقتصادی، گفت: دکتر پزشکیان وفاق را به‌عنوان مفهومی مطرح می‌کند که بر ضرورت مدیریت کشور با مشارکت همه جناح‌ها و گروه‌ها تأکید دارد. از نظر او، اداره کشور نباید صرفاً در اختیار یک جناح خاص باشد، بلکه همه نیروهای توانمند و متخصص باید فرصت ایفای نقش و پذیرش مسئولیت را داشته باشند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
بنابر گزارش ایرنا، وی افزود: این نگاه، بر اهمیت همکاری همگانی در بهبود شرایط کشور، به‌ویژه در حوزه اقتصاد، تأکید دارد، چراکه اقتصاد تمام اقشار جامعه، از جمله کسبه و بازاریان را در بر می‌گیرد و حضور و مشارکت آن‌ها می‌تواند در بهبود وضعیت اقتصادی مؤثر باشد.
وفاق، نقش مهمی در بهبود شرایط اقتصادی دارد فعال سیاسی اصلاح‌طلب بیان کرد: وفاق، به تعبیری که رئیس‌جمهور بیان می‌کند، نقش مهمی در بهبود شرایط اقتصادی دارد. تجربه‌های گذشته نشان داده شده که مشارکت همگانی می‌تواند تأثیر چشمگیری بر اقتصاد کشور داشته باشد. به‌عنوان نمونه، در دوران دکتر مصدق، زمانی که آمریکا ایران را تحریم کرد و از پرداخت وام 60 میلیون دلاری خودداری نمود، مصدق از مردم خواست هر آنچه می‌توانند صادر کنند.
هاشمی رفسنجانی بیان کرد: در نتیجه، مردم به صادرات محصولات خود روی آوردند و درآمد حاصل‌شده نه‌تنها نیاز کشور را تأمین کرد، بلکه از مبلغ وام وعده‌داده‌شده نیز فراتر رفت. بنابراین، وفاق به معنای همکاری و مشارکت عمومی در اداره کشور، به‌ویژه در حوزه اقتصاد و معیشت، می‌تواند تأثیر بسزایی در پیشرفت و بهبود شرایط داشته باشد.
وی در عین حال به پاشنه آشیل وفاق اشاره کرد و گفت: وفاق به معنای همکاری و مشارکت همه اقشار جامعه در حوزه‌های اقتصادی و سیاسی است. بااین‌حال، ناامیدی در میان گروه‌های فعال در این زمینه‌ها می‌تواند مانعی جدی برای این مشارکت باشد. ازاین‌رو، تقویت همگرایی و وفاق، به‌ویژه در بخش‌های کلیدی مانند صادرات و واردات، نقشی اساسی در توسعه و بهبود وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم ایفا می‌کند.
عضو پیشین مجمع تشخیص مصلحت نظام، مهمترین اولویت دولت در سال 1404 را رسیدگی جدی به مسائل اقتصادی و معیشتی مردم دانست و بر مشارکت همگانی در این مسیر تاکید کرد.
هاشمی رفسنجانی با بیان اینکه برای دستیابی به این هدف، برنامه اقتصادی کشور باید با در نظر گرفتن ظرفیت‌ها، جایگاه و موقعیت استراتژیک ایران در منطقه تدوین شود، خاطرنشان کرد: ایران در صورت داشتن تولید مناسب، می‌تواند به صادرات قابل‌توجهی دست یابد. تمرکز صرف بر مازاد تولید کافی نیست؛ بلکه با توجه به دسترسی به بازارهای منطقه و مزیت قیمت‌های رقابتی، باید توسعه صادرات را در اولویت قرار داد.
وی خاطرنشان کرد: مرحوم آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در دیدار با تولیدکنندگان همواره تأکید می‌کردند که برنامه‌ریزی اقتصادی نباید فقط برای 30 میلیون نفر باشد، بلکه باید برای 300 میلیون نفر انجام شود، زیرا جمعیت کل منطقه در آن زمان این رقم بود. اگر تولید داشته باشیم و محصولات خود را صادر کنیم، اقتصاد کشور رونق خواهد گرفت و معیشت مردم بهبود خواهد یافت.
تمرکز برنامه‌های آتی دولت و نظام بر مشارکت در تولید و مازاد صادرات منجر به رونق کسب‌وکار می‌شود این فعال سیاسی با بیان اینکه نباید به یارانه‌ها تکیه کنیم، چراکه مردم نسبت به یارانه نگاه خوبی ندارند و رقم آن هم ناچیز است و نمی‌توانند با این مبلغ کاری انجام دهند، تصریح کرد: برنامه آتی دولت و نظام باید بر تولید و مشارکت در تولید و مازاد صادرات متمرکز باشد تا رونق کسب‌وکار در کشور حاصل شود.
هاشمی رفسنجانی در ارزیابی خود از میزان موفقیت دولت چهاردهم در شکل‌گیری وفاق گفت: پیشنهادها و دیدگاه‌های آقای پزشکیان همواره از نظر تئوری مطرح بوده است، اما جناح‌های دیگر، به‌ویژه جبهه پایداری، که باید در عمل از ایشان حمایت می‌کردند، این همراهی را انجام نداده‌اند.
وی با تاکید بر اینکه برخی جناح‌ها نه‌تنها از همکاری و مشارکت با پزشکیان خودداری کردند، بلکه با کارشکنی در برنامه‌های رئیس‌جمهور، مانع تحقق وفاق و اهداف ایشان شدند، افزود: درواقع، به نظر می‌رسد که آن‌ها تلاش داشتند شکست‌های انتخاباتی خود را به نوعی جبران کنند.
دیپلماسی دولت چهاردهم تقویت روابط و تنش‌زدایی با همسایگان است عضو پیشین مجمع تشخیص مصلحت نظام، دیپلماسی دولت چهاردهم در ارتباط با همسایگان را مثبت ارزیابی کرد و با بیان اینکه دیپلماسی دولت چهاردهم با همسایگان بر مبنای تقویت روابط و تنش‌زدایی با آن‌ها به‌خوبی مؤثر واقع شده است، گفت: برخی کشورهای همسایه که در گذشته با ایران مخالف بودند و در جبهه‌ای دیگر قرار داشتند، اکنون تمایل به برقراری روابط دارند و از جمهوری اسلامی حمایت می‌کنند.
هاشمی رفسنجانی با اشاره به اهمیت مسائل بین‌المللی، اظهار کرد که با وجود مطرح بودن موضوع آمریکا و ترامپ در عرصه جهانی، روابط ایران با کشورهایی مانند چین، روسیه، ژاپن و کره جنوبی در سطح بسیار خوبی قرار دارد ما همچنان روابط خاصی با آمریکا نداریم، اگرچه گاهی از سوی آن‌ها تهدیداتی مطرح و پیشنهاداتی ارائه می‌شود.
وی با بیان اینکه این موضوع تنها محدود به روابط با آمریکا است و شامل کل جهان نمی‌شود، تاکید کرد: مهم این است که براساس شعارها و استراتژی نظام، که پس از پیروزی انقلاب تحت عنوان «نه شرقی، نه غربی؛ جمهوری اسلامی» مطرح شد، وابسته به هیچ قطبی نباشیم و در عین حال تعاملات خود را برقرار کنیم. در این روابط، برنامه‌ها و ارزش‌های جمهوری اسلامی، شامل جمهوریت و اسلامیت، باید مورد توجه قرار گیرد و این اهداف باید به‌طور جدی تحقق یابند.
وی در ارزیابی خود از دستاوردهای دولتِ چهاردهم اظهار کرد: تلاش آقای دکتر پزشکیان از ابتدای روی کار آمدن دولت چهاردهم بر افزایش قدرت پول ملی و بهبود وضعیت اقتصادی متمرکز بود، اما این تلاش‌ها به دلیل تغییرات در نظام بین‌الملل، از جمله روی کار آمدن ترامپ و افزایش قیمت دلار، با چالش‌هایی مواجه شد که تلاش‌های دولت را ناکام گذاشت.
مشارکت کشورهای همسایه در جایگزینی ارزهای ملی به جای دلار عضو پیشین مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه تلاش‌های اولیه‌ای برای همکاری با برخی کشورهای منطقه و ایجاد ارتباطات بر مبنای ارزهای ملی به جای دلار آغاز شده و جمهوری اسلامی ایران نیز در این زمینه مشارکت خوبی داشته است، خاطرنشان کرد: این اقدام پیشنهاد مناسبی است، هرچند هنوز اهداف به‌طور کامل محقق نشده‌اند، اما حرکت اولیه‌ مثبت بوده است. البته این موضوع تنها یک موفقیت خاص برای ایران به‌تنهایی محسوب نمی‌شود و نتیجه اقدام مشترک کشورهای همسایه است.
هاشمی رفسنجانی به دستاورد دیگر دولت چهاردهم در حوزه سیاسی اشاره و بیان کرد: آقای دکتر پزشکیان از تمامی گروه‌ها و افرادی که می‌توانند در پیشبرد امور کشور و حل مشکلات مردم مؤثر باشند، دعوت به همکاری کرده است. در مجموع، دعوت به همکاری و مشارکت از همه گروه‌ها اقدامی مثبت بوده است، زیرا توانسته برخی از بهانه‌گیرها را خلع ید کرده و فضای تعامل و هم‌افزایی را فراهم کند.
27215
کد خبر 2041257

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1383532/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حادثه مرگبار واشنگتن در حال تکرار بود؛ عبور خطرناک جنگنده از کنار هواپیما

افشای جنایت جدید صهیونیست‌ها علیه صدها نفر

شکوفایی اقتصاد صنایع دستی طبس در نوروز؛ فروش دو میلیاردی در یک هفته

بسکتبال 3 نفره کاپ آسیا| تیم ملی مردان مغلوب ژاپن شد

عربستان اثبات کرد: رؤیای ژاپن هنوز خام است!

تیم ملی بسکتبال 3 نفره برابر ژاپن شکست خورد

گل مورد علاقه مسی از نظر خودش

فقط یک تیم از چین بدتر است!

واکنش چین به اظهارات وزیر دفاع ترامپ؛ پکن با دادن اخطار به مانیل اقدام به گشت نظامی در دریای چین‌جنوبی کرد

بازگشت قدرتمندانه هواوی چین به اوج درآمد خود

ارسال 22 محموله کمک‌های بشردوستانه از غرب افغانستان به غزه

مردم در روز قدس، تنفرشان از آمریکا و رژیم صهیونیستی را فریاد زدند

قیمت نفت افزایش یافت

نرخ ارز امروز 9 فروردین 1403 + جزئیات

احتمال حملات ترورریستی در سوریه در ایام عید فطر

ترس زلنسکی از رد توافق با آمریکا و بروز اختلافات جدید با واشنگتن

قیمت نفت کاهش یافت

72حمله آمریکا به یمن طی24 ساعت

وزیر دفاع آمریکا در اولین سفر آسیایی خود قول داد با چین مبارزه کند!

ترامپ: باید با ایران به توافق برسیم و گرنه...

سرلشکر صفوی: رژیم صهیونیستی در مسیر سقوط و آزادی قدس حتمی است

آمریکا طی24 ساعت 72 حمله به یمن کرد

رئیس دانشگاه کلمبیا بر اثر فشارهای ترامپ استعفا داد

رئیس جمهور آمریکا آماده معامله در جنگ تجاری شد

برگزاری مراسم گرامیداشت روز جهانی قدس در بورکینافاسو

مبلغ کمک معیشت ماهانه جانبازان و معلولان در سال 1404 اعلام شد

چرا صنعت نفت، اولویت نخست سرمایه‌گذاری در ایران است؟

رد پای طلا در بازار ارز؛ نوسانات قیمت دلار ذره‌بین بازارساز/ دلار در مسیر تعادل؟/ پیش‌بینی قیمت دلار امروز 9 فروردین 1404

امنیت غذایی؛ چالشی جهانی در عصر تغییرات اقلیمی و بحران‌های اقتصادی

آمار جدید مهاجران افغان در ایران

خوزستان در مسیر پیشرفت؛ سال1403 سرشار از حضور، تحول و امید

موتور ستاره محبوب هواداران استقلال در فوتبال اروپا روشن شد + جزئیات

پکن به مانیل با گشت نظامی در دریای چین‌جنوبی، اخطار داد

واکنش چین به اظهارات وزیر دفاع ترامپ؛ پکن بادادن اخطار به مانیل اقدام به گشت نظامی در دریای چین‌جنوبی کرد

تنها کشور شرق آسیا که از ایران نفت می‌خرد

افشای کمک اطلاعاتی «اسرائیل» به آمریکا در حملات به یمن

رشد قیمت نفت برای سومین هفته متوالی

قیمت جهانی نفت امروز 1404/1/9 |برنت 73 دلار و 63 سنت شد

بحران عجیب قیمت مسکن در آمریکا و کاهش عرضه املاک/ چرا آمریکا با بحران مسکن مواجه شده است؟

گرینلند دولت جدید تشکیل داد

سیل و طوفان مرگبار در مرز آمریکا و مکزیک | ویدئو

محدودیت جدید ترامپ برای سازمان جهانی تجارت

بهای نفت جهانی کاهش یافت| نفت برنت 73 دلار و 63 سنت

کارشناسان: تصمیم ترامپ قیمت خودرو را بالا می‌برد و عرضه را کم می‌کند

افزایش عجیب قیمت نفت برای سومین هفته متوالی

قیمت جهانی طلا امروز 9 فروردین؛ قیمت جهانی طلا در مدار صعود

تیتر حیرت‌آور یک روزنامه ایرانی درباره مذاکرات، مربوط به اردیبهشت 1381

قیمت جهانی نفت امروز9 فروردین؛ برنت 73 دلار و 63 سنت شد

فشار آمریکا به دولت لبنان علیه حزب‌الله

هشدار درباره خبرهای جعلی ثبت نام جدید سهام عدالت