ایرانیان جهان

آخرين مطالب

نفوذ خزنده اروپا در خلیج‌فارس؛ فرصت سازی عربستان، قطر و امارات از تحریم روسیه/ نقشه اعراب برای قاره سبز چیست؟ اروپا

نفوذ خزنده اروپا در خلیج‌فارس؛ فرصت سازی عربستان، قطر و امارات از تحریم روسیه/ نقشه اعراب برای قاره سبز چیست؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - موسسه مطالعاتی ispionline با انتشار یادداشتی مدعی شد: بازگشت امنیت انرژی به عنوان یک نگرانی اساسی برای اروپا، موجب شده تا این گروه از بازیگران به سمت خاورمیانه چرخش داشته باشند. اما نگرانی‌های مربوط به انتقال انرژی همچنان پابرجاست و کشور‌های خلیج به طور فزاینده‌ای در منابع انرژی کم کربن سرمایه‌گذاری می‌کنند و اروپا را به عنوان یک بازار کلیدی در نظر می‌گیرند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
کادری سیمسون، کمیسر انرژی اتحادیه اروپا، در طول دوره پنج ساله تصدی‌اش، به ویژه از زمانی که حمله روسیه به اوکراین در فوریه 2022، امنیت انرژی را در دستور کار سیاسی قرار داد، به طور منظم از کشور‌های غنی از انرژی خاورمیانه بازدید کرده است.
این تعامل فزاینده در سطح ملی تکرار شده و سیاستمداران ارشد کشور‌های اروپایی به ویژه برای بحث در مورد روابط انرژی به عربستان سعودی، امارات متحده عربی و قطر سفر دارند.
تهاتر انرژی میان خلیج فارس و اروپا این موسسه مطالعاتی در ادامه یادداشت خود آورد: تمرکز غیرقابل انکاری بر روی نفت و گاز در طول چنین ماموریت‌هایی وجود داشته، اما بر خلاف بحران‌های انرژی پیشین، نگاه جدی به انتقال انرژی و فرصت‌های تجارت انرژی کم کربن بین دو منطقه وجود داشته است.
کشور‌های شورای همکاری خلیج فارس از مزایای طبیعی خود برای تولید انرژی خورشیدی کم هزینه استقبال می‌کنند و در خط مقدم سرمایه‌گذاری‌های جهانی در تولید هیدروژن کم کربن قرار دارند. کشور‌های خاورمیانه به طور فزاینده‌ای در حال برنامه‌ریزی برای تکمیل عرضه‌های سنتی هیدروکربن خود با صادرات انرژی کم کربن هستند و اروپا را به عنوان یک بازار بالقوه بزرگ می‌بینند.
در مورد اروپا، ماهیت مکمل «مشارکت استراتژیک اتحادیه اروپا با خلیج فارس» در سال 2022، که هدف آن گسترش و تعمیق روابط بین اتحادیه اروپا و شورای همکاری خلیج فارس است و طرح کمیسیون اروپا برای «کاهش سریع وابستگی به سوخت‌های فسیلی روسیه و تکیه به انرژی سبز» تضمین می‌کند که یک چارچوب استراتژیک وجود دارد که بر اساس آن می‌توان همکاری بخش انرژی پاک‌تر را توسعه داد.
این موسسه مطالعاتی در ادامه خاطرنشان کرد: تلاش‌های مداومی برای ایجاد یک پیمان انرژی بین اتحادیه اروپا و عربستان سعودی، بزرگترین کشور شورای همکاری خلیج فارس، در حال انجام است. در حالی که در ماه آوریل نماینده عربستان سعودی در نشست مجمع جهانی اقتصاد (WEF) حضور داشت، سیمسون در مورد یادداشت تفاهم عربستان و اتحادیه اروپا (MoU) در مورد همکاری انرژی که بخش‌های انرژی متعددی را پوشش می‌دهد و انتقال انرژی را در هسته خود دارد، بحث کرد. 
بیشتر بخوانید: بازی پیچیده میانجی‌ها در زمین ایران و آمریکای ترامپ/ آیا ترامپ باید نگران مذاکرات ایران و اتحادیه اروپا باشد؟
اهمیت عربستان سعودی به عنوان یک تامین کننده قابل اعتماد انرژی برای اروپا در سال گذشته افزایش یافته، زیرا صادرات این کشور می‌تواند حملات حوثی‌ها به کشتیرانی در جنوب دریای سرخ را که صادرات دیگر از منطقه را مختل کرده است، دور بزند.
ریاض همچنین در مراحل اولیه توسعه اختیاری برای تامین انرژی کم کربن به اروپاست. پرمخاطب‌ترین نمونه، تأسیسات در حال ساخت شرکت Neom Green Hydrogen برای تولید 237 هزار تن هیدروژن سبز در سال است تا به 1.2 میلیون تن آمونیاک سبز در سال دست یابد.
این فعل در سال 2026 به صورت آنلاین انجام می‌شود و شرکت آمریکایی ایر پروداکتز مسئول حجم بازاریابی است. ایر پروداکتز در ماه ژوئیه قراردادی را با توتال انرژی امضا کرد تا از سال 2030، 7 هزار تن هیدروژن سبز را به پالایشگاه‌های اروپایی این شرکت عرضه کند.
اعراب جای روسیه را گرفتند! به ادعای ناظران، عربستان سعودی همچنین در حال بررسی امکان صادرات "الکترون سبز" - برق تولید شده توسط انرژی‌های تجدیدپذیر - به اروپا از طریق مصر است. اتصال 500 کیلوولت جریان مستقیم ولتاژ بالا (HVDC) بین عربستان سعودی و مصر در سال 2025 به صورت آنلاین انجام می‌شود. در حالی که مصر هم در حال برنامه‌ریزی یک کابل زیردریایی‌ای وی دی سی به طول 2800 کیلومتر به ایتالیاست، عربستان سعودی و یونان در حال بحث در مورد اتصال بالقوه این کابل هستند.
همزمان در سطح دوجانبه، آلمان و امارات پیشرو بوده‌اند و روابط بین دولت اولاف شولتز، صدراعظم آلمان و رهبری امارات در این باره گرم است. دو سال پیش، دو کشور در زمانی که شولز در ابوظبی بود، توافقنامه‌ای را امضا کردند که هدفش تعریف پروژه‌های فانوس دریایی مشترک در زمینه اقدام اقلیمی، کربن زدایی و امنیت انرژی است.
امارات متحده عربی سپس محموله مورد نیاز برای انتقال گاز مایع طبیعی شناور آلمان در برونسبوتل را در اوایل سال 2023 تامین کرد. همزمان امارات در سپتامبر 2022 محموله آزمایشی آمونیاک کم کربن را برای شرکت صنعتی Aurubis به هامبورگ ارسال کرد.
نماد روابط رو به رشد بخش انرژی بین دو کشور، پیشنهاد 11.7 میلیارد یورویی ADNOC برای شرکت شیمیایی آلمانی Covestro در 1 اکتبر است که به دنبال آن، وزیر انرژی امارات متحده عربی، سهیل المزروعی گفت: "امارات عربی روابط طولانی مدت با آلمان در جهت تحقق این قرار دارد و روابط ما را بیشتر خواهد کرد.»
این خرید همچنان نیاز به تایید مقررات دارد، اما عدم انتقاد از سوی هیچ یک از بازیگران سیاسی نشان می‌دهد که امارات تا چه حد روابط قوی با همتایان آلمانی خود ایجاد کرده است. در همین حال، قطر به عنوان یکی از سه صادرکننده بزرگ گاز طبیعی در جهان، از سال 2022 به عنوان متحد کلیدی برای اروپا شناخته شده است.
زمانی که کشور‌های اروپایی به دنبال یافتن تامین کنندگان گاز جایگزین برای روسیه بودند، بسیاری برای کمک به پر کردن شکاف به قطر مراجعه کردند. واردات گاز طبیعی قطر در سال 2022 نسبت به مدت مشابه سال قبل 17 درصد افزایش یافت که در نتیجه به 18.7 میلیون تن رسید. بریتانیا با استفاده از ظرفیت واردات خود به عنوان دروازه ورود به اتحادیه اروپا با 5.6 ​​میلیون تن بزرگترین دریافت کننده بود، پس از آن ایتالیا با 4.6 میلیون تن و بلژیک با 4.2 میلیون تن در نوبت قرار گرفتند.
سعد شریدا الکعبی، وزیر دولت قطر در امور انرژی در فوریه 2022 طی تماسی با سیمسون تاکید کرد که "قطر آماده حمایت از شرکای خود در سراسر جهان در مواقع ضروری است. " با این حال، در واقعیت، نقش اتحادیه اروپا در تامین گاز طبیعی از قطر و جا‌های دیگر بسیار کم بوده است، زیرا تجارت توسط کاربران نهایی که مستقیماً از قطر یا از طریق شرکت‌های واسطه خرید می‌کنند، انجام می‌شود.
اتحادیه اروپا در تلاش است تا نقش خود را در تجارت افزایش دهد، از همین رو این نهاد منطقه‌ای اهرمی را تعریف کرد که به عنوان مکانیزم جدید اتحادیه اروپا امکان تجمیع تقاضا و خرید مشترک گاز در سطح اروپا را در آوریل 2023 فراهم کرد؛ اما تا به امروز نقش آن محدود بوده است.
در آینده، قطر تقاضای اروپا برای تامین گاز طبیعی را تامین می‌کند و همزمان تقاضای برق به طور قابل توجهی در میان افزایش برق رسانی در بحبوحه انتقال انرژی افزایش می‌یابد. اگرچه بسیاری از این تقاضای افزایشی برق توسط انرژی‌های تجدیدپذیر برآورده می‌شود، اما قطر مطمئن است که مقیاس این افزایش به این معنی است که تقاضای گاز در اروپا برای آینده قابل پیش‌بینی قوی باقی خواهد ماند.
نهاد‌های فعال در حوزه انرژی اروپایی با این ارزیابی موافق هستند و طی دو سال گذشته قرارداد‌های بلندمدتی برای عرضه گاز طبیعی قطر به بازار‌های اروپایی امضا کردند. در سال 2022 آلمان 2 میلیون تن در سال گاز طبیعی قطر را به مدت 15 سال از سال 2026 از طریق ConocoPhillips مستقل ایالات متحده تضمین کرد، در حالی که TotalEnergies و Shell قرارداد‌های عرضه 27 ساله 3.5 میلیون تنی در سال را با فرانسه و هلند امضا کردند.
منبع: اقتصاد نیوز

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1384208/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

موضع رئیس جمهور درباره مذاکره با آمریکا چیست؟

توافق ایران و آمریکا نزدیک است؟!

نخست‌وزیر گرینلند: دست آمریکا به جزیره ما نخواهد رسید

آمریکا به شمال شرق صنعا حمله کرد

رونمایی ترامپ از گفتگوی غیرمستقیم با ایران/ احتمال اخراج حامی سرسخت حمله نظامی به ایران

لیلا عباسی که در آمریکا اخراج شد کیست؟ + عکس

خبر «پذیرش مذاکره با آمریکا از سوی ایران و نزدیک بودن توافق» صحت دارد؟

شکست نخستین پرتاب موشک فضایی اروپا

ایران قهرمان واترپلو زیر 20 سال آسیا شد – خبرگزاری ورزش ایران

رونمایی ترامپ از گفتگوی غیرمستقیم با ایران/ احتمال اخراج حامی سرسخت حمله نظامی به ایران از کابینه ترامپ

امیر اکرمی‌نیا: مذاکره همراه با اِعمال فشار و تهدید، پذیرفتنی نیست/ نیروهای مسلح در آمادگی بالایی قرار دارند

تصمیم اروپا برای اعزام نیروی هوایی و دریایی به اوکراین

احتمال حمله ایران به آمریکا قوت گرفت

هشدار تحلیل‌گران غربی درباره سرعت گرفتن دلارزدایی

اسکوچیچ سرمربی تیم ملی عراق می‌شود؟

10 گام مثبت در سال گذشته برای بازار سرمایه چه بود؟

بزرگ‌ترین صنایع بورسی جهان کدامند؟

گفتگوی تلفنی ترامپ با نخست‌وزیر انگلیس

تولید با سرمایه‌گذاری شکوفا می‌شود؛ بانک صنعت و معدن در خط مقدم تحقق شعار سال

خیز ترامپ برای تصدی سومین دوره ریاست جمهوریآمریکا

نحوه پاسخ ایران به حمله احتمالی آمریکا چیست ؟

تبریک‌ عید فطر از سوی بزرگ‌ترین باشگاه‌های اروپا + تصاویر

رهبر طالبان: کافران علیه مسلمانان متحد شده‌اند

تهدید ایران به یک حمله متفاوت / پایگاه دیگو گارسیا چگونه می‌تواند هدف موشک‌های ایرانی قرار بگیرد؟

شهادت یک غیرنظامی در حملات آمریکا به یمن

گفتگوی تلفنی وزیران خارجه ایران و امارات

ترامپ دور سوم ریاست جمهوری را رد نکرد

پنج شهید و زخمی در پی حملات آمریکا به یمن

پایداری در مسیر حق؛ کلید حل تنگناهای اقتصادی و اجتماعی

9 مدال از 10 وزن: فتح آسیا با یک رکورد ویژه

روانخواه: گل اول ما در سطح فوتبال اروپا بود

سرخیو راموس؛ آخرین اسطوره مادریسیمو، خالق 92:48 و تنها فاتح نبرد با پدرخوانده!

آزادکاران ایران قهرمان کشتی آسیا شدند

آزادکاران ایران مقتدرانه قهرمان آسیا شدند +نتایج

کارترون: من چندین سال در آفریقا زندگی کرده‌ام و این مسائل را دیده‌ام؛جادوگری مزخرف است

شهاب‌سنگ‌های جدید موزه نراق؛ نمونه‌هایی از سومالی و شمال غرب آفریقا

پاسخ کوبنده نخست‌وزیر گرینلند به دونالد ترامپ | آمریکا گرینلند را دریافت نخواهد کرد

نخست‌وزیر گرینلند: هرگز به آمریکا ملحق نمی‌شویم

نماینده کنگره: ترامپ به دنبال ویرانی کامل اقتصاد ایران است/ رییس جمهور آمریکا به فشار حداکثری ادامه می دهد

ادعای دونالد ترامپ برای شرکت در سومین دوره ریاست جمهوری

آخرین تحولات بازار ارز ایران امروز 10 فروردین

واکنش ایران به تهدیدات ترامپ؛ پایگاه‌های آمریکا از جنگ فراگیر در امان نیست!

5 نکته درباره تحصن حجاب که جمع شد

حقوق کارگران 1404 در سایه تورم شدید و جهش قیمت طلا و ارز

تاکید استاندار فارس بر تحقق شعار سال/ معاون جدید هماهنگی امور اقتصادی استانداری معرفی شد

این زن با این ریخت و قیافه ادعا می کند زیباترین زن جهان است/ تصاویر

کشتی آزاد قهرمانی آسیا| ایران بالاتر از ژاپن قهرمان شد+رده بندی کامل انفرادی و تیمی

کشتی آزاد ایران با اختلاف قهرمان آسیا شد/ 4 طلا، یک نقره و 4 برنز + رده‌بندی انفرادی و تیمی

رتبه اول بازار خودروی چین در دست چه کسی است؟ + ویدئو

تأثیرات نامه ایران به آمریکا در بازار ارز و طلا