ایرانیان جهان

آخرين مطالب

آینده پرتلاطم انرژی در اروپا اروپا

آینده پرتلاطم انرژی در اروپا
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش میز نفت،انرژی ستون جامعه مدرن است. بدون انرژی، نوآوری و رشد اقتصادی یا پیشرفت وجود نخواهد داشت. امنیت انرژی که برای چندین دهه موضوعی کم اهمیت به شمار می رفت، امروز واقعیتی کاملاً متفاوت دارد.
تنش های ژئوپلیتیک، نوسانات بازار، رهبران فناوری جدید و الزامات کربن زدایی طوفان کاملی را به راه انداخته اند.
برای اروپا، این فقط یک چالش انرژی نیست، بلکه یک موضوع استراتژیک بلندمدت است. درگیری اوکراین که اکنون بیش از سه سال از آن گذشته است، نقاط ضعفی را آشکار کرده که دیگر نمی‌توان آنها را نادیده گرفت.
اروپا، متکی به واردات انرژی
اروپا دهه‌هاست که برای برآورده کردن نیازهای انرژی خود به تامین‌کنندگان خارجی و واردات متکی بوده است،چیزی که آسیب‌پذیری‌های بزرگی را در زمانی که انرژی به‌عنوان سلاح‌ سیاسی مورد استفاده قرار می‌گیرد، هویدا کرده است.
در عین حال، افزایش تقاضای جهانی برای انرژی، ناشی از دیجیتالی شدن و بهبود اقتصاد در سراسر مناطق جغرافیایی دنیا، دسترسی به منابع انرژی را مورد مناقشه و نامطمئن‌تر از همیشه قرار داده است.
اروپا در سه سال گذشته، شاهد تحول بی‌سابقه‌ای در بخش انرژی بوده است. پیش از جنگ، تقریبا نیمی از گاز مصرفی در اتحادیه اروپا از روسیه وارد می شد. امروزه این وابستگی به میزان قابل توجهی کاهش یافته است. واکنش اتحادیه اروپا سرمایه گذاری در گاز طبیعی مایع (ال ان جی)، توسعه زیرساخت های استراتژیک و تسریع برقی شدن زیرساخت های اقتصاد بوده است.
موضوعاتی که پیشتر به عنوان یک هدف بلندمدت اقلیمی در نظر گرفته می شد، اکنون به یک ضرورت فوری برای ایجاد ثبات اقتصادی و ژئوپلیتیک تبدیل شده است. مثلا پرتغال، برخلاف برخی از شرکای اروپایی خود، آمادگی بیشتری برای این واقعیت جدید داشت.
تفریق گاز روسیه
بدون گاز روسیه از طریق خطوط لوله، این کشور در توسعه تاسیسات ال ان جی سرمایه گذاری کرد و به میزان قابل توجهی روی منابع انرژی تجدید پذیر شرط بندی کرده است. در حال حاضر، این استراتژی موفق، پرتغال را در موقعیتی سودمند برای رهبری گذر انرژی در اروپا قرار می دهد.
در ژانویه 2025 میلادی، آمار دولت پرتقال نشان می دهد که 79.9 درصد از سبد برق مصرفی این کشور در حال حاضر تجدیدپذیر است و انرژی حرارتی سوخت فسیلی تنها 14.5 درصد از برق تولیدی را تشکیل می دهد.
امنیت انرژی امروزه صرفاً تضمین تأمین انرژی نیست. داشتن منبع پایدار و قابل اعتماد برق و گاز مهم است، اما این کافی نیست. باید یک سیستم انرژی انعطاف پذیر، متنوع و پایدار مطمئن داشت که بتواند در برابر بحران های ژئوپلیتیک، نوسانات بازار و افزایش تقاضای جهانی مقاومت کند.
درگیری اوکراین صرفاً سرآغاز کوه یخ پدید آمدن یک بحران انرژی طولانی مدت بود. در زیر آن، دهه‌ها آسیب‌پذیری ساختاری، سرمایه‌گذاری ناکافی در شبکه‌ها و بوروکراسی بیش از حد وجود دارد و بدیهی است که تنوع بخشیدن به منابع انرژی و سرعت بخشیدن به حرکت به سمت انرژی‌های تجدیدپذیر دیگر گزینه‌ها نیستند، بلکه ضروری‌های ضروری هستند.
شروع یک تغییر مهم
در گذشته هرگز چنین تصمیمات راهبردی برای رهبران اروپایی در مورد سرنوشت انرژی قاره کهن وجود نداشته است. در شرایطی که ما با بحران‌های متوالی، رشد تصاعدی تقاضای جهانی برای انرژی و محصولات استراتژیک و نگرانی‌های زیست‌محیطی روبرو هستیم، تضمین تامین پایدار انرژی به چیزی بیش از تنوع منابع و پیشرفت تکنولوژی نیاز دارد.
بهبود بهره وری انرژی و آموزش انرژی مورد نیاز است و شهروندان و شرکت ها را با آگاهی و انعطاف پذیری بیشتر به عنوان مصرف کننده ایجاد می کند.
شرکت های اروپایی بین سه تا پنج برابر قیمت های بالاتری را برای گاز طبیعی در مقایسه با همتایان خود در آمریکای شمالی هزینه می کنند. در عین حال، اروپایی‌ها همچنان دلارهای بالایی را برای قدرت می‌پردازند، در حالی که انرژی در آمریکا و چین ارزان‌تر است، جنبه‌ای که رقابت صنعتی دشوار اروپایی‌ها را رمزگشایی می‌کند.
تا سال 2023 میلادی، نزدیک به 99 درصد از شرکت های چینی یارانه مستقیم دریافت کرده بودند که در مجموع بیش از 32 میلیارد یورو بود. این حمایت‌ها، همراه با قیمت‌های پایین‌تر انرژی، محیطی را فراهم می‌کنند که در آن شرکت‌های چینی می‌توانند بی‌رحمانه در بازار جهانی رقابت کنند، اما شرکت‌های اروپایی با موانعی مواجه هستند که آنها را در معرض ضرر قرار می‌دهد.
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا اخیرا تعرفه 25 درصدی بر واردات آمریکا از اتحادیه اروپا بر صنایع کلیدی مانند صنعت خودرو وضع کرده است. این، برای کاهش کسری تجاری ایالات متحده، فشار بر اقتصادهای اروپایی است که با مسائل داخلی و رقابت جهانی دست و پنجه نرم می کند.
توجه داشته باشید که بالا بودن قیمت انرژی در اتحادیه اروپا تصادفی نیست. آنها به دلیل ترکیبی از چندین عامل مانند سرمایه گذاری کم در زیرساخت های انرژی، تداوم قوانین سنتی بازار و مالیات سنگین برای انرژی هستند.
اروپا باید چه کند؟
اروپا باید سیاست مالیاتی انرژی را تغییر دهد، مالیات گاز و برق را هماهنگ کند و در بازار رقابتی انرژی در کشورهای عضو اتحادیه اروپا سرمایه گذاری کند. نگرانی مهم دیگر اروپا، سرمایه گذاری در شبکه های برق است. رشد اقتصاد به زیرساخت‌های جدید بستگی دارد تا اطمینان حاصل شود که بازار می‌تواند با انرژی‌های تجدیدپذیر ادغام شده و فناوری ذخیره‌سازی انرژی تولید کند.
با این حال، با بازار پراکنده، اروپا در بهره برداری حداکثری از انرژی های تجدیدپذیر در فضای اروپا شکست خورده است. این مانع اقتصاد سبز را قادر به رشد و ترکیب فناوری‌های جدید مانند هوش مصنوعی به کار رفته در مدیریت انرژی نمی‌کند.
اروپا باید راه‌حل‌هایی بیابد که آن را مستقل‌تر کرده و از منابع خود به‌طور کامل استفاده کند، نه فقط برای تضمین امنیت انرژی خود، بلکه برای رقابت در دنیایی که به صورت فزاینده‌ای آشفته‌تر می‌شود.
اگر قرار است قاره سبز به رهبری و دستیابی به رشد اقتصادی پایدار ادامه دهد، باید روی یک استراتژی نوآورانه، کارآمد و پایدار سرمایه‌گذاری کند. اما بین جاه طلبی و واقعیت یک حاشیه نگران کننده وجود دارد.
فراموش نکنید که در دهه گذشته، سهم اروپا از درآمد جهانی فناوری از 22 درصد به 18 درصد کاهش یافته است.
نویسنده: نلسون لاگ
منبع: www.europianfilles.eu
مترجم: محسن داوری

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1406555/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نخستین سفر یک هیئت از کنگره آمریکا به سوریه پس از سقوط حکومت اسد

تجاوز جدید آمریکا به صنعا، صعده و الجوف

رئیس کارکنان پنتاگون کناره گیری می‌کند

آمریکا شمار نیروهای خود را در سوریه را کاهش می‌دهد

کارشناس آمریکایی: باید به شکست کمپین فشار حداکثری علیه ایران اعتراف کنیم

ترامپ افغان‌ها را اخراج کرد!

ترامپ با وجود فشار تندروها دیپلماسی با ایران را انتخاب کرد

جدیدترین قیمت دلار امروز شنبه 30 فروردین ماه 1404 / دلار امروز چند؟

هاشمی طباء: مدعیان «حلقه سخت نظام» کجا بودند؟ | چرا یک نفر از شما به جنگ غزه نرفت؟

برنامه پنتاگون برای کاهش نیروهای آمریکایی در سوریه

فشار ترامپ بر ایران قیمت نفت را منفجر کرد

فیلم کشتار دسته‌جمعی آمریکا بعد از حمله به بندر نفتی یمن

یک نفر در کنفرانس مطبوعاتی ترامپ بیهوش شد!

هشدار یمن به آمریکا و اسرائیل: منتظر غافلگیری های بزرگ باشید

عراقچی در پایان سفر به مسکو: ملاقات با پوتین بیش از یک ساعت و نیم طول کشید/ در گفت‌وگوهای ما با آمریکا، نقش روسیه می‌تواند بسیار مهم و سازنده باشد/ برای رایزنی با مقامات چین به پکن خواهم رفت/ در شرایط سخت تحریمی، روس‌ها کمک‌های زیادی به ما داشتند

حمله آمریکا به پایتخت یمن + جزییات

آمریکا از حمله قریب الوقوع به سوریه خبر داد | هیچ نقطه‌ای از خشونت در امان نخواهد بود!

آمریکا تعدادی از نظامیانش را از سوریه خارج می کند

جمع بندی اخبار مهم در 29 فروردین ماه 1404 | خلاصه‌ای از مهم‌ترین رویدادهای شبانگاهی

اعلام ناگهانی آمریکا از حملات قریب‌الوقوع به یک کشور؛ هیچ نقطه‌ای در امان نیست!

احتمالا آمریکا امروز در مذاکرات مواضع شدیدتری برای امتیازگیری اتخاذ کند

هشدار یمن؛ آمریکا و اسرائیل منتظر غافلگیری‌های بزرگ باشند

پیش بینی قیمت دلار امروز 30 فروردین 1404/ قیمت دلار در دوراهی سقوط و صعود

آیا این توافق سه مرحله‌ای ایران و آمریکا حقیقت دارد؟

فیلم کشتار دسته‌جمعی آمریکا بعد از حمله به بندر نفتی یمن | حاوی تصاویر دلخراش 18+

ورود طلا به کانال 5 میلیون تومان در صورت توافق ایران و آمریکا

دیدار وزیر خارجه عمان با همتای ایتالیایی در آستانه مذاکرات ایران و آمریکا در رم + عکس

آمریکا به پایتخت یمن حمله کرد

شرق آسیا گرفتار بر سر دوراهی؛ آیا جرقه نبرد جهانی در قاره زرد زده می‌شود؟/ آماده‌باش نظامی در دریای جنوبی چین

هشدار یمن به آمریکا و اسرائیل: منتظر غافلگیری‌های بزرگ باشید

دونالد ترامپ: چندان طرفدار زلنسکی نیستم

دیدار وزیر خارجه عمان با همتای ایتالیایی در آستانه مذاکره رم

انتقاد شدید الموسوی نسبت به دعوت از جولانی به عراق

پایان رقابت های بین المللی کشتی فرنگی جوانان جام شاهد – اندیمشک/نفرات و تیم برتر مشخص شدند

آیا ایران مقاومت عراق و یمن را معامله می‌کند؟

حملات قریب‌الوقوع احتمالی به خاک سوریه؟

تجاوز مجدد آمریکا به خاک یمن

نعیم قاسم: ما از تهدیدهای آمریکا و رژیم اسرائیل نمی ترسیم

زمان و ساعت دقیق مذاکره غیر مستقیم ایران با آمریکا

زمان و محل دقیق دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا مشخص شد

عراقچی: در گفت‌وگوهای ما با آمریکا، نقش روسیه می‌تواند بسیار مهم و سازنده باشد

آخرین اخبار از مواضع متضاد در درون کابینه ترامپ درباره ایران

اولویت اصلی ما در گفتگوی غیرمستقیم با آمریکا رفع تحریم‌ها است/ ترامپ موضع مشخصی ندارد

حمله مجدد آمریکا به مناطق مختلف یمن

بحران جام باشگاه‌های جهان: آمریکا مالیات می‌گیرد!

گزیده‌های نفتی هفته

«ستاره‌های غریب»؛ کتابی درباره شهدای غریب استان مرکزی در دوران اسارت منتشر شد

معرفی نفرات و تیم های برتر مسابقات بین المللی کشتی فرنگی در اندیمشک

الموسوی: دعوت از جولانی به عراق اهانت به خون شهیدان است

پرافتخارترین فوتبالیست های تاریخ