بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - به گزارش خبرآنلاین، ایرنا به نقل از نیویورک تایمز، نوشت: هند به دنبال این است که نشان دهد میتواند از تعرفههای سنگینی که دولت ترامپ بر این کشور وضع کرده، بگریزد. این درحالیست که واشنگتن در تلاش برای ایجاد یک نظم جدید در تجارت جهانی است و معاون رئیس جمهوری این کشور، در این راستا سفر چهار روزه به هند را از دیروز دوشنبه آغاز کرد.
مقامهای ارشد هند و برخی از تحلیلگران حضور ونس در هند را نشانهای از این موضوع میدانند که ایالات متحده قصد دارد به کار در راستای توافق تجاری دوجانبه که ترامپ و مودی در ماه فوریه مشخص کرده بودند، ادامه دهد.
هپیمون جیکوب، دانشیار دیپلماسی و خلع سلاح در دانشگاه «جواهر لعل نهرو» در دهلی نو گفت: این دیدار بسیار مهم است و در زمانی انجام میشود که در سطح بین المللی نسبت به آنچه دولت ترامپ با کشورهای دوست از جمله هند انجام داده است، ناراحتی وجود دارد. این دیدار برای اطمینان دادن به هند است که این رابطه به طور کامل به بیراهه نخواهد رفت.
در سالهای اخیر، هند به دنبال آن بوده است که روابط خود با آمریکا را به ستونی از استراتژی سیاست خارجی خود تبدیل کند؛ زیرا دولت آمریکا به هند برای کمک به مقابله با چین چشم دوخته است.
اما دهلی نو با بازگشت ترامپ به قدرت، خود را در شرایط نامشخصی یافته است. رئیس جمهوری آمریکا از طرفی نخست وزیری مودی را تحسین کرده و از سوی دیگر دولت هند را به خاطر تعرفههای بالا که ورود شرکتهای آمریکایی به بازار را سخت میکند، مورد آزار و اذیت قرار داده است.
ترامپ، هند را به سوء استفاده از تعرفهها متهم و این کشور را «پادشاه تعرفه» توصیف کرده است. قبل از وقفه 90 روزه تعرفههای متقابل ترامپ، صادرات هند به آمریکا با عوارض 27 درصدی مواجه بود؛ عددی که بر اساس اندازه کسری تجاری آمریکا با هند محاسبه میشود.
ونس که همانند ترامپ به سخنان تند علیه متحدان آمریکایی معروف است، هنگام ورود به دهلی نو در روز دوشنبه به نظر با رویکرد متفاوت تری نسبت به متحدان اروپایی، با مقامهای هند تعامل داشت و عصر دوشنبه با مودی در اقامتگاه نخست وزیر گفتوگو کرد.
بر اساس بیانیه دفتر مودی، سران دو کشور از پیشرفت قابل توجه در مذاکرات برای نیل به یک توافق تجاری «دوجانبه سودمند» استقبال کردند.
هند در حالی که مذاکرات با آمریکا، بزرگترین شریک تجاری و بزرگترین بازار صادراتی خود را دنبال کرده، با اتخاذ موضعی سازگارانه، تعرفه برخی واردات کالاهای آمریکایی را کاهش داده است.
در فوریه، زمانی که مودی و ترامپ در واشنگتن ملاقات داشتند، یک توافق تجاری تنظیم کردند که هدف آن 500 میلیارد دلار (بیش از 2 برابر مقدار فعلی) تجارت دوجانبه تا سال 2030 است.
طرح کلی شامل بده بستانهای زیادی است. آمریکا تجهیزات دفاعی بیشتری را که هند برای گشت زنی در مرزهای خود به آن نیاز دارد، میفروشد و تولید میکند. هند نفت خام و گاز طبیعی مایع بیشتری از آمریکا خریداری و با مهاجرت غیرقانونی با قدرت بیشتری مقابله خواهد کرد. آمریکا به حمایت خود از حفظ امنیت در منطقه هند و اقیانوس آرام ادامه خواهد داد.
توافقنامه همکاری با عضویت ژاپن، استرالیا، هند و آمریکا، معروف به کواد (Quad)، به ویژه برای هند مهم است. این کشور مدتها نگران نفوذ چین در منطقه، از جمله در آبراههای حیاتی است. انتظار میرود ترامپ در پاییز به هند سفر کند تا در نشست این گروه شرکت کند.
روز دوشنبه وزارت بازرگانی چین به سایر کشورها هشدار داد که پکن قاطعانه با هر طرفی که به توافقی با آمریکا به ضرر چین دست یابد مخالف است.
سخنگوی این وزارتخانه گفت: اگر این اتفاق بیفتد، چین هرگز آن را نخواهد پذیرفت و قاطعانه اقدامات متقابل انجام خواهد داد. برای دستیابی به منافع شخصی و موقتی، اگر کسی بخواهد با آسیب زدن به منافع دیگران، چیزی به نام «معافیت» به دست آورد، مانند «مذاکره با ببر برای گرفتن پوستش» است.
315 315
کد خبر 2053467
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1417521/