افزایش قیمت جهانی مس در پی رشد مثبت اقتصادی چین، کاهش شاخص دلار و کمبود عرضه
اخبار ایران
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - : در پی کاهش کم سابقه شاخص دلار در بازار فارکس، قیمت مس روز سه شنبه به سقف دو هفته ای خود رسیده و صبح روز چهارشنبه به وقت بازارهای آسیایی نیز هر تن مس با قیمت 9813 دلار در زمان تنظیم این گزارش در بورس فلزات شانگهای معامله می شود.
در حال حاضر، شاخص دلار در محدوده 99.13 قرار داشته که نسبت به یک ماه گذشته با بیش از 4.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
8 درصد ریزش مواجه شده است. همین امر منجر شده تا علاوه بر ثبت رکورد تاریخی طلا، بازار فلزات اساسی نیز با رشد قیمت مواجه شده و در این میان، مس به عنوان یکی از کلیدی ترین فلزات این بازار به ویژه در بخش هایی چون تولید خودروهای برقی، قطعات و چیپ های الکترونیکی مورد استفاده از ساخت تراشه ها و هوش مصنوعی، موفق شد رشد خوبی را به نام خود ثبت کند. رشد اقتصادی چین برای سه ماهه نخست سال جاری میلادی به 5.4 درصد رسیده که 0.3 درصد بالاتر از رشد مورد پیش بینی پکن بوده است
نکته دیگر اینکه مس موفق شد در تاریخ 26 مارس سال جاری به سقف تاریخی قیمت خود روی 11552 دلار برسد که در صورت ادامه روند فعلی، به نظر می رسد مس از فاز نزولی قیمت در کوتاه مدت خارج شده و به سمت اهداف بالاتر در حرکت است.
رشد اقتصادی چین در سایه تعرفه های گمرکی ترامپ
علاوه بر ریزش شاخص دلار، موضوع دیگری که منجر به رشد قیمت مس در بازارهای جهانی شده، به رشد اقتصادی چین به عنوان دومین اقتصاد جهان و بزرگترین بازار تولید جهان باز میگردد. بر اساس آخرین آمار منتشر شده، رشد اقتصادی چین برای سه ماهه نخست سال جاری میلادی به 5.4 درصد رسیده که 0.3 درصد بالاتر از رشد مورد پیش بینی پکن بوده است.
میزان سرمایه گذاری اندک، اختلال در نظام عرضه جهان در پی رشد هزینه های لجستیک و عدم کشش کافی بازار منجر به کاهش عرضه مس طی ماه های گذشته شده است
همین امر سبب شده تا بازار مس پس از دو هفته ریزش نسبتا مداوم، از روز سه شنبه با رشد قیمت مواجه شود. با اینحال، مساله وضع تعرفه های گمرکی ترامپ علیه چین که فعلا برای کمتر از سه ماه آینده به حال تعلیق درآمده، می تواند رشد اقتصادی این کشور را محدود کرده و البته روی روند قیمت فلزات اساسی همچون مس نیز تاثیر منفی بر جای بگذارد.
کاهش عرضه جهانی مس، موتور محرک قیمت
نکته دیگری که در خصوص قیمت مس باید به آن پرداخت اینکه میزان سرمایه گذاری اندک، اختلال در نظام عرضه جهان در پی رشد هزینه های لجستیک و عدم کشش کافی بازار منجر به کاهش عرضه مس طی ماه های گذشته شده است. تازه ترین آمار منتشر شده از سوی بورس فلزات لندن نشان می دهد که میزان تقاضای روزانه مس در جهان حدود 2.38 میلیون تن در روز بوده و این در حالیست که میزان عرضه این فلز به 2.30 میلیون تن رسیده که نشانگر کمبود عرضه به نسبت تقاضا است. پیش بینی می شود تا پایان سال جاری میلادی، با کمبود عرضه نزدیک به 76 میلیون تن در سال برسیم که در صورت ادامه رشد اقتصادی چین و حل و فصل مناقشات تعرفه ای میان این کشور با آمریکا، بازار با عطش بالایی به استقبال خرید مس خواهد رفت. همانطور که می دانیم، کمبود عرضه به نسبت تقاضا آن هم تقاضای در حال رشدف می تواند منجر به افزایش چشمگیر قیمت شود. با اینحال، بی ثباتی ایجاد شد در بازارهای جهانی در پی شکل گیری رکود نسبی و اقدامات مخرب دونالد ترامپ، پیش بینی روند قیمت فلزات اساسی همچون مس برای ماه های آتی را دشوار ساخته است.
اما اگر دولت آمریکا بتواند به توافقی مورد قبول با چین در خصوص نرخ تعرفه های گمرکی دست پیدا کند، می توان امیدوار بود که دور تازه ای از روند صعودی برای بازار مس طی ماه های آتی شکل بگیرد.
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1418515/