ایرانیان جهان

آخرين مطالب

دستاوردهای حقوقی و قضایی سفر رئیس دستگاه قضا به چین آسیا و اقیانوسیه

دستاوردهای حقوقی و قضایی سفر رئیس دستگاه قضا به چین
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - برنا - گروه سیاسی: سفر رئیس قوه قضائیه به چین برای حضور در نشست سازمان شانگهای دستاوردی مهم در راستای سند تحول قضایی و در مسیر توسعه و تقویت همکاری‌های حقوقی و قضایی جمهوری اسلامی ایران است.
به گزارش خبرگزاری برنا، سفر رئیس قوه قضاییه به چین برای حضور در رویدادهای مهم بین‌المللی نه فقط یک اقدام دیپلماتیک و تعامل با کشورها در عرصه بین الملل، بلکه ابزاری کلیدی برای تقویت جایگاه حقوقی و قضایی ایران از طریق ایجاد بستری برای ارتقاء همکاری‌های مشترک، مهارت‌های فنی و همگامی با تحولات روز دنیا در حوزه حقوقی و قضایی است.
دیدار‌های دو و چندجانبه رئیس قوه قضاییه با رؤسای دستگاه‌های قضایی کشور‌های عضو سازمان شانگهای نیز در راستای توسعه و تقویت همکاری‌های حقوقی و قضایی جمهوری اسلامی ایران انجام شدند.
مرتضی عبدی، رئیس کمیسیون امور بین الملل مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه در یادداشتی برای سایت معاونت امور بین الملل قوه قضائیه و ستاد حقوق بشر در خصوص اهمیت سفر رئیس دستگاه قضا و هیأت عالیرتبه همراه وی به چین و حضور در بیستمین اجلاس رؤسای نظام‌های قضایی کشور‌های عضو سازمان همکاری شانگهای نوشت:
 سفر رئیس دستگاه قضا به چین و اقداماتی مانند آن می‌تواند زمینه‌ساز تحولی مثبت در دیپلماسی قضایی کشور باشد و در نهایت به ارتقاء عدالت و امنیت قضایی در سطح ملی و منطقه‌ای بیانجامد. جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک بازیگر فعال و مسئول و تاثیرگذار در حوزه حقوقی و قضایی در منطقه محسوب می‌شود و تعاملات بین المللی با دیگر کشورها به ارتقای این نقش بین المللی می‌انجامد.
 این حضور باعث می‌شود دیگر کشورها ایران را طرفی قابل اعتماد برای مذاکره و همکاری قضایی بدانند و امکان ورود به توافق‌های جدید برای ایران فراهم شود. این مسئله به ویژه برای موضوعات منعکس‌شده در اجلاس بین المللی مسوولان قضایی سازمان شانگهای (مانند مبارزه با جرایم فراملی و حمایت از محیط زیست) که چالش‌های مشترک همه کشورها هستند و نیاز به همکاری و هماهنگی دارند، اهمیت مضاعفی پیدا می کند.
از مهم‌ترین نتایج عملی این نشست‌ها، زمینه‌سازی برای انعقاد توافق‌نامه‌های همکاری میان ایران و دیگر کشورهای عضو سازمان شانگهای است. توافقنامه هایی مانند : تسهیل مبادله و انتقال محکومان و زندانی‌ها میان ایران و کشورهای عضو، تسهیل مبادلات تجاری و سرمایه گذاری مشترک، می‌تواند مشکلات حقوقی اتباع کشورهای عضو را کاهش دهد. در زمینه معاضدت قضایی در تحقیقات و رسیدگی به جرایم فراملی نیز ایران می‌تواند با همکاری سایر کشورها شناسایی، پیگیری و استرداد مجرمان فراملی را در قالب توافقنامه‌های مشترک دنبال کند.
در کنار منافع دیپلماتیک، این حضورها می‌تواند از منافع ملی ایران در سطح بین‌المللی دفاع کند: پرداختن به مسائل اتباع ایرانی در خارج و تلاش برای حفظ حقوق آنان ، کمک به رفع تحریم‌ها یا فشارهای حقوقی ناعادلانه از کشورهای رقیب یا متخاصم.کسب حمایت سیاسی و حقوقی در پرونده‌های خاص یا معضلات پیچیده جهانی.
در نشست‌هایی مثل اجلاس شانگهای، تجربیات کشورها درباره استفاده از فناوری‌های نوین (مثلاً هوش مصنوعی در فرآیندهای قضایی) به اشتراک گذاشته می‌شود. این امر برای ایران فرصتی است تا سیستم قضایی خود را مطابق استانداردهای جدید به‌روزرسانی کند و بهره‌وری و شفافیت آن را افزایش دهد.
حضور فعال قوه قضاییه ایران، فقط جنبه حقوقی ندارد بلکه ابعاد امنیتی و اقتصادی را هم شامل می‌شود. چرا که جرایم اقتصادی، فساد، تروریسم و قاچاق به طور مستقیم امنیت و اقتصاد کشورها را تحت تاثیر قرار می‌دهد. ایران با همکاری منطقه‌ای بهتر می‌تواند با شبکه‌های مخرب مقابله کند و امنیت حقوقی بیشتری برای منافع خود ایجاد کند.
سفر رئیس قوه قضاییه ایران به چین، با توجه به شعار سال «سرمایه‌گذاری برای تولید»، چندین دستاورد کلیدی مرتبط با این شعار برای کشور دارد. در این سفر، محور اصلی مذاکرات بر گسترش همکاری‌های قضایی و اقتصادی میان ایران و چین بوده است. این همکاری‌ها می‌تواند به بهبود فضای کسب‌ و کار، تسهیل روند سرمایه‌گذاری، و ارتقای زیرساخت‌های حقوقی برای حمایت از سرمایه‌گذاران منجر شود.
با توجه به موقعیت چین به عنوان یکی از بزرگ‌ترین اقتصادهای جهان، این دیدار می‌تواند پنجره‌ای برای تسهیل سرمایه‌گذاری‌های مشترک و ایجاد توافق‌های تجاری و انتقال فناوری باشد. نتیجه این امر، ارتقای ظرفیت تولید داخلی و ایجاد اشتغال در کشور خواهد بود. حضور رئیس قوه قضاییه در چین و تاکید بر همکاری‌ها همچنین سبب می‌شود امکان حل و فصل مشکلات حقوقی و تجاری میان سرمایه‌گذاران دو کشور فراهم شود. این ویژگی یک اطمینان خاطر به سرمایه‌گذاران خارجی (خصوصاً چینی‌ها) برای حضور امن‌تر و پرانگیزه‌تر در ایران خواهد بود.
چین به عنوان یکی از کشورهای دارای نظام قضایی بزرگ و پرچالش، طی سال‌های اخیر اصلاحات متعددی را در نظام قضایی خود اعمال کرده است. سفر رئیس قوه قضاییه ایران می‌تواند زمینه‌ساز تبادل تجربیات، آشنایی با سازوکارهای نوین مدیریت پرونده، رسیدگی الکترونیک، فناوری‌های نوین قضایی و … باشد که همگی در سند تحول قضایی ایران مورد تاکید قرار گرفته‌اند.
یکی از اهداف سند تحول قضایی، فعال‌سازی دیپلماسی قضایی است تا از ظرفیت‌های بین‌المللی در حمایت از حقوق ایرانیان مقیم خارج، راه‌های حل اختلافات و پیگیری دعاوی بین‌المللی استفاده شود که دیدار و مذاکره با مسئولان چینی در این راستا مؤثر است. چین در زمینه توسعه شهرهای هوشمند و پیاده‌سازی فناوری‌های اطلاعات در دستگاه‌های حاکمیتی پیشرو است. بهره‌مندی از این تجربیات و جذب فناوری‌های روز می‌تواند به تحقق اهداف سند تحول در مسیر الکترونیکی‌سازی دادرسی و بهبود کارآمدی ساختار قضایی ایران کمک کند. انعقاد تفاهم‌نامه برای تبادل دانشجو، کارآموز قضایی و پژوهش‌های مشترک با دانشگاه‌های حقوقی چین می‌تواند به ارتقای علمی و تخصصی قضات ایرانی در راستای سند تحول کمک کند، این سفر فرصتی برای شتاب‌بخشیدن به اصلاحات و نوآوری‌های قضایی همسو با مفاد سند تحول قضایی خواهد بود و می‌تواند در زمینه‌هایی مانند فناوری، همکاری‌های حقوقی، دیپلماسی قضایی و تبادل تجربه نقشی موثر ایفا کند.
همچنین بر اساس این همکاری های مشترک و توافق‌های حاصل شده در دیدارهای بریکس، زمینه برای امضای “پیمان جامع همکاری راهبردی” هموارتر می شود که شامل حوزه‌های اقتصادی، فناوری، نظامی و همچنین قضایی است. جمهوری اسلامی ایران با این اقدامات به دنبال تبادل تجربیات فنی و تخصصی جهت توسعه قضایی و نیز عضویت فعال‌تر در عرصه دیپلماسی حقوقی و قضایی بین المللی است.
 همزمان، تاکید کشورهای عضو شانگهای بر “حاکمیت ملی” و نفی هژمونی غرب، بستر مناسبی برای اصلاح و تقویت ساختار حقوقی ایران جهت مقابله با فشارهای خارجی فراهم می‌کند. سفر رئیس قوه قضاییه زمینه تقویت همکاری های شکل گرفته در اجلاس بریکس را نیز فراهم می‌نماید. در کنار دیدارهای دوجانبه ریاست محترم قوه قضائیه با مسوولان بلند پایه قضایی کشور چین و دیگر کشورهای عضو ، حضور در اجلاسیه قضایی سازمان شانگهای نقطه عطفی در فعالیت‌های این سازمان در عرصه حقوقی و قضایی به شمار می رود.
سازمان همکاری شانگهای یک سازمان بین المللی منطقه ای مهم و تاثیرگذار با اهداف اقتصادی و سیاسی متعدد است. این سازمان هم اکنون 10 کشور عضو دارد و از سال 2023 ایران نیز به عضویت این سازمان درآمده است. همکاری قضایی و حقوقی بین کشورهای عضو این سازمان می تواند نقش مهمی در تامین صلح و امنیت در عرصه بین الملل داشته باشد. مبارزه با افراط گرایی و تروریسم و مبارزه با جرایم سازمان یافته بین المللی مهمترین اقداماتی است که تا کنون توسط کشورهای عضو سازمان شانگهای برای حفظ صلح و امنیت تحقق پیدا کرده است.
استفاده از ظرفیت سازمان شانگهای برای مقابله حقوقی با تحریم های یکجانبه و غیر قانونی ایالات متحده آمریکا و تحکیم اصول حقوق بین الملل اقتصادی و تجارت بین الملل محور جدیدی است که می بایست با همکاری میان کشورهای عضو محقق شود. لذا سفر رئیس قوه قضائیه به چین و ارتقای تعاملات حقوقی و قضایی بین المللی با کشورهای دیگر می تواند نقش مهمی در تحقق منافع ملی کشورمان در عرصه بین الملل داشته باشد. انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1418721/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

5 گلزن برزیلی برتر تاریخ لالیگا؛ رونالدو، ریوالدو و ببتو در لیست

روایت لگو از تیم‌های حاضر در نیمه نهایی لیگ قهرمانان اروپا

خاطرات فوتبالی با آلی مک کویست؛ برنده کفش طلایی 1992 و 1993 اروپا و ماشین گلزنی رنجرز با 355 گل

راه ‌های ردیابی تراکنش تتر

وزیر خارجه چین: ایران شریک راهبردی ما در خاورمیانه است/ چین از تعهد ایران برای تولید نکردن سلاح هسته‌ای قدردانی می‌کند

دوئل مبینا نعمت‌زاده و ناهید کیانی در تورنمنت چین

مبینا نعمت زاده هم ناهید را زد همه بقیه را

عراقچی: ایران همواره چین را شریک و دوست قابل اعتماد می‌داند

عراقچی: ایران، چین را شریک و دوست قابل اعتماد می‌داند

وزیر خارجه چین: ایران شریک راهبردی ما در غرب آسیا است

2025؛ سال طلایی در روابط ایران و چین/ مذاکرات هسته‌ای را با جدیت ادامه خواهیم داد

عراقچی: روابط ایران و چین تحت تأثیر کشور ثالث نخواهد بود

عراقچی پیام کتبی پزشکیان به رئیس‌جمهور چین را به وانگ‌یی تسلیم کرد

توئیت عراقچی به زبان چینی پس از سفر به چین+ عکس

لزوم همکاری ایران و افغانستان در مدیریت بحران‌های طبیعی + فیلم

امضای تفاهم‌نامه های تجارتی میان افغانستان و قزاقستان + فیلم

عراقچی: چین و روسیه را در جریان مذاکرات تهران-واشنگتن قرار دادیم

بیت کوین می‌تواند جهان را در اختیار بگیرد؟

اظهارات جدید عراقچی درباره مذاکرات ایران و آمریکا/ دور جدید مذاکرات چطور پیش می‌رود؟

شگفتی خبرنگار NBC آمریکا از پیشرفت هاکی روی یخ ایران | افرا ورزش

عراقچی: غیرمستقیم بودن، مانعی در مذاکرات ایجاد نکرده است/شنبه با جدیت وارد مذاکره خواهیم شد، اگر طرف مقابل هم با جدیت وارد شود، زمینه پیشرفت وجود دارد

سرنگونی 6 پهپاد ارتش آمریکا توسط نیروهای یمنی

غیرمستقیم بودن، مانعی در مذاکرات ایجاد نکرده است

سرعت مذاکرات همه را شگفت‌زده کرده/ توافق تا پایان 100 روز ترامپ شدنی است

عراقچی: میلی‌گرم به میلی‌گرم اورانیوم غنی شده در ایران تحت نظارت آژانس است

حمله وزارت خارجه آمریکا به حق غنی‌سازی ایران

کاخ سفید تعرفه‌های چین را 50 تا 65 درصد کاهش می‌دهد

عراقچی: به گفت‌وگوهای شنبه آینده خوشبین هستیم

روبیو: ایران مواد غنی‌شده را از خارج وارد کند

پزشکیان به چین سفر می‌کند

سرعت موشک های هسته ای کره شمالی

روبیو: آمریکا تمایلی به جنگ با ایران ندارد

تابوهای ایران و آمریکا / چرا شکست آن‌ها کلید پیشرفت مذاکرات است؟

درخواست روبیو از ایران درباره غنی‌سازی

اظهارنظر متناقص وزیر امور خارجه آمریکا در مورد برنامه هسته ای ایران!

پادکست |دور دوم مذاکرات هسته ای و چشم انداز دور سوم

عراقچی: پزشکیان به چین سفر می‌کند

روبیو: ایران حق غنی‌سازی نخواهد داشت

یک دریا رویافروشی؛ پروژه انتقال آب از دریای عمان تا تهران

توافق پایدار تر از برجام در راه است؟

هشدار مهم یک پژوهشگر: سیاست‌های آبی کشور مانند رمّالی شده است

آماده توافق هستیم

آتش‌سوزی گسترده در اسرائیل

واکنش جالب کاربران فضای مجازی به کوسه مجرم در اسرائیل!

تشدید حملات اسرائیل به غزه؛ واکسیناسیون فلج اطفال متوقف شد

توهین زشت محمود عباس به حماس: پدر سگ ها! گروگان ها را رها کنید تا جنگ متوقف بشود

جولانی به جنگویان خارجی تابعیت سوری می‌دهد

سرنوشت تفاهم‌نامه 61 هزار میلیارد تومانی با شرکت بابک زنجانی چه می‌شود؟

دنیامالی: توسعه روابط ورزشی با عراق اولویت دولت وفاق است/ قاسم المبرقع: باید مکانزیم مشترکی را به کار ببریم

دنیامالی: اشتراکات فرهنگی ایران و عراق را بیشتر بهم نزدیک می کند