ایرانیان جهان

آخرين مطالب

ماجرای انتشار گفتگوی جنجالی «جمال عبدالناصر» و «معمر قذافی» چیست؟ ایالات متحده آمریکا

ماجرای انتشار گفتگوی جنجالی «جمال عبدالناصر» و «معمر قذافی» چیست؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش خبرگزاری مهر، انتشار فایل صوتی مکالمه میان «جمال عبدالناصر»، رئیس جمهور وقت مصر و سرهنگ «معمّر قذافی»، رئیس مخلوع لیبی که به 54 سال قبل برمی‌گردد، این روزها مورد توجه رسانه‌ها و کاربران جهان عرب قرار گرفته است.
فایل صوتی مذکور به دو ماه قبل از فوت عبدالناصر در ماه آگوست 1970 برمی‌گردد.
رئیس جمهور فقید مصر که از چهره‌های برجسته ضداشغالگری صهیونیست‌ها و ضدامپریالیستی به شمار می‌رفت، در این فایل طولانی، از درک و فهم برخی از سران کشورهای عربی در قضیه بازپسگیری فلسطین و جنگ با رژیم صهیونیستی انتقاد می‌کند و می‌گوید برخی از کشورهای عربی و گروه‌های فلسطین در حالی منادی آزادی فلسطین هستند که در این باره حمایت عملی نمی‌کنند.
عبدالناصر در این گفتگو بر راهکار مسالمت آمیز برای پایان دادن به مناقشه فلسطین و رژیم صهیونیستی تأکید دارد و می‌گوید بقای این رژیم به دلیل حمایت‌های آمریکا است و این واشنگتن است که می‌تواند به این رژیم فشار بیاورد.
دومین رئیس جمهور مصر در این فایل به صراحت از کشورهایی مانند عراق، سوریه، الجزایر و یمن جنوبی انتقاد می‌کند و می‌گوید: «مصر آماده است در صورتی که این کشورها بخواهند با اسرائیل بجنگند، از آن‌ها حمایت مالی بکند».
جمال عبدالناصر از گفتمان انقلابی برخی کشورهای عربی مانند عراق و الجزایر و گروه‌های فلسطینی ابراز ناامیدی کرد و گفت که دعوت آن‌ها برای آزادسازی فلسطین «من النهر الی البحر» (از رود تا دریا) ممکن است به از دست‌دادن کامل «کرانه باختری»، «بیت‌المقدس» و حتی «غزه» منجر شود.
او گفت: «معنای حرف‌هایی که امروز عراقی‌ها می‌گویند این است که ما کرانه باختری، بیت‌المقدس و غزه را به یهودی‌ها می‌دهیم و ظرف یک یا دو سال، همه این مناطق یهودی‌نشین می‌شوند و دیگر باز نمی‌گردند.»
عبدالناصر به برتری نظامی رژیم صهیونیستی که از حمایت مالی و تسلیحاتی آمریکا برخوردار است، اشاره می‌کند و می‌گوید: «اسرائیل تنها در یک قرارداد تسلیحاتی 400 میلیون جنیه (واحد پول مصر) برای خرید تسلیحات هزینه کرده، درحالی‌که بودجه نیروهای مسلح عراق تنها 70 میلیون جنیه است.
او با تردید پرسید: «چطور می‌خواهند آزاد کنند؟»
او تأکید کرد: «راه‌حل مسالمت‌آمیز، واقع‌بینانه‌ترین گزینه است، اما نیازمند فشار بین‌المللی بر اسرائیل از طریق ایالات متحده آمریکا است».
او گفت: «راه‌حل مسالمت‌آمیز دور از دسترس است، یعنی باید یک موضع بین‌المللی جدی وجود داشته باشد، نه صرفاً قدرت خودمان. یک موضع بین‌المللی جدی که آمریکا را وادار کند بر اسرائیل فشار بیاورد».
این فایل صوتی چند روز بعد از آن منتشر شده است که رئیس جمهور آمریکا از لزوم مجانی شدن کانال‌های آبی پاناما و سوئز برای عبور کشتی‌های آمریکایی سخن گفته بود و مشخص نیست هدف از انتشار آن در این برهه چیست ولی عبدالناصر در این گفت‌وگو هرگونه عبور صهیونیست‌ها از کانال سوئز را منوط به تحقق حقوق فلسطینی‌ها دانسته است.
به گزارش رأی الیوم، «فوزی العشماوی»، مشاور اسبق وزیر خارجه مصر در این باره می‌گوید افشای این فایل صوتی، مدرک جدیدی است بر فاجعه دوگانه اعراب؛ از یک سو شکاف عمیق بین شعارها و لاف‌زنی‌های علنی آن‌ها با حقایق و محاسباتی را که در پشت درهای بسته کاخ‌ها و اتاق‌های خصوصی مطرح می‌شود، نشان می‌دهد و از سوی دیگر، بیانگر ادامه اختلاف فاحش و شکاف بزرگ و مزمن در موازنه قوا با رژیم صهیونیستی به عنوان سرنیزه غرب که در منطقه کاشته شده است.
او تأکید می‌کند که اگر ما متن و روح درز این فایل صوتی مذکور را بر شرایط کنونی، به ویژه در مورد مقاومت فلسطین، تطبیق دهیم، کاملاً حق داریم مانند عبدالناصر از طفره رفتن کشورهای عربی در ارائه حمایت در این مسئله و اکتفا کردن به انتقاد و رقابت‌های سیاسی خشمگین شویم.
عشماوی در ادامه مدعی شد: همچنین کاملاً حق داریم مقاومت را به خاطر انجام یک حمله خطرناک بدون محاسبه دقیق موازنه قوا، پیامدها و تبعات آن مورد انتقاد قرار دهیم. می‌توان بدون اغراق گفت که هیچ‌یک از افشاگری‌های سال‌های اخیر، سند برائتی برای هیچ نظام، رهبری یا دوره تاریخی نیست، بلکه همگی حکم محکومیتی برای همه هستند. هرچند این افشاگری‌ها تا حدی بر بخش‌های تاریک تاریخ معاصر ما نور می‌افکنند، اما متأسفانه این نور آنقدر کافی یا منظم نیست که به دیدگاهی روشنگر یا روایتی تاریخی بی‌طرفانه تبدیل شود. در نهایت این افشاگری‌ها حساب‌شده و مغرضانه هستند و به گفته او نه به دنبال منافع ملی‌اند و نه در جستجوی حقیقت.
کد خبر 6449812

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1424137/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عملکرد لیونل مسی مقابل اینتر در فصل 20-2019 لیگ قهرمانان اروپا

بحران بی‌برقی در 4 کشور قاره سبز |‌ اختلال گسترده در «زندگی نرمال» اروپایی

جام باشگاه‌های آسیا تکواندو قرعه‌کشی شد

صادرات ایران ظرفیت سه برابر شدن را دارد

گسترش روابط بانکی، کلید تجارت پایدار ایران و آفریقا است

حملات جدید آمریکا به یمن

ترامپ:بگذارید به شما بگویم که هیچ امری در این دنیا هرگز بی نقص نخواهد بود

برق عمومی در اسپانیا و پرتغال قطع شد؛ مردم در قطار گیر کردند

آمریکا بار دیگر به صنعا حمله کرد

استقبال حماس از جلسه دادگاه لاهه برای رسیدگی به عملکرد اشغالگران

پیش بینی قیمت دلار 9 اردیبهشت 1404

آیا حامیان دیکتاتوری به حامیان دموکراسی تبدیل می شوند؟ / گذار به دموکراسی: کله‌گنده‌های دیکتاتوری ‌فرانکو کجا رفتند؟

ابزارهای غیرنقدی تأمین مالی نقش مهمی در رفع ناترازی‌ها دارد/ 92 درصد تأمین مالی بنگاه‌های اقتصادی کشور توسط بانک‌ها انجام می‌شود

حمایت های ویژه ایران از جمهوری آذربایجان چه بود؟ | ماجرای آخرین سفر علی اف به تهران

خراسان جنوبی پلی برای توسعه روابط اقتصادی با افغانستان و بنگلادش

در میان تاریکی سراسری اسپانیا: تمرین بارسا لغو نشد

قهرمانی لیگ اروپا هم فصل یونایتد را نجات نمی‌دهد!

ریبرا: هیچ شاهدی دال بر خرابکاری در خاموشی گسترده وجود ندارد

تصویب چندین مصوبه برای تسهیل حمل و نقل با آفریقا

عارف: زیمباوه یکی ازشرکای مهم ایران در قاره آفریقا است

آیا پرچم آمریکا هنوز روی ماه است و می‌توان با تلسکوپ آن را دید؟

کاهش فاصله عملکردی چین و آمریکا در رقابت هوش مصنوعی

همزمان با مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا، معاون گروسی وارد تهران شد

تحریم‌های وزارت خزانه داری آمریکا علیه انصارالله یمن

محکومیت حملات هوایی آمریکا به مناطق مختلف یمن

کاهش 20 درصدی واردات LNG چین به دلیل ضعف تقاضا

روایت استاندار پیشین هرمزگان از انفجار اسکله بندرعباس

احتمالات یک فاجعه

تجاوزات رژیم صهیونیستی به لبنان ادامه دارد

گروسی: وضعیت نیروگاه‌های هسته‌ای اسپانیا پایدار است

ترامپ: جهان را اداره می‌کنم!

100 روز اول ترامپ2 چگونه گذشت؟

رایزن سابق ایران در کنیا: صادر‌کنندگان فکر می‌کنند هر کالایی به آفریقا ببریم بازار دارد!

راغفر: اقتصاد ایران در اختیار رفقا و قوم و خویش مسئولان است

مبادلات اقتصادی ایران و قرقیزستان تا یک میلیارد دلار افزایش یابد

سند راهبردی توسعه سرمایه‌گذاری خراسان جنوبی به زودی منتشر می‌شود

تهدید انصارالله در خصوص ادامه حملات به ناو‌های آمریکایی در دریای سرخ و عرب

مایلز لوئیس اسکلی: مارسلو و مالدینی الگوهایم هستند؛ تمرکز آرسنال روی قهرمانی در اروپا قرار دارد

دو میلیارد دلار از سرمایه ایران آماده خروج شد

بیانات رهبر معظم انقلاب درباره شکست آمریکا در طبس + فیلم

آمریکا تحریم‌ها علیه انصارالله را گسترش داد

ضعف اطلاع‌رسانی

بندر؛ یک روز پس از فاجعه

تقابل ترامپ و چین؛ آیا جنگ تجاری هدیه‌ای به پکن است؟

تا 200 میلیون تسهیلات بدون ضامن ویپاد؛ دیجیتال بانک پاسارگاد

گره‌های کور مستأجری، چرا باز نمی‌شوند؟

رای داوری دادگاه لاهه به‌نفع بانک ملی و صادرات تایید شد

تورم فروردین از 33 درصد عبور کرد

استاندار اربیل عراق حادثه بندرعباس را تسلیت گفت

امضای قرارداد همکاری بین استانداران تهران و اربیل عراق