نگران از ذخایر پنتاگون؛ کمکهای نظامی آمریکا به اوکراین کاهش یافته است
ایالات متحده آمریکا
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - براساس گزارش رسانه آمریکایی، پنتاگون به دلیل کمبود تسلیحات و مهمات در انبارهای خود برای هزینه کردن بودجه اضافی اختصاصداده شده از سوی کنگره برای کمکهای نظامی به اوکراین و خطر تاثیر خالی کردن انبارهای خود بر آمادگی ارتش آمریکا، بستههای محدودتری از کمکهای نظامی را به اوکراین ارائه میدهد که ارزش آنها نسبت به کمکهای ارائهشده در سال گذشته، کاهش قابل توجهی یافته است.
به گزارش ایسنا، یک رسانه آمریکایی درباره حمایتهای نظامی ارتش آمریکا از اوکراین در ماههای اخیر نوشت که بسته کمکهای نظامی در ماههای اخیر، با کاهش تعداد تسلیحات و تجهیزاتی که پنتاگون میخواهد از زرادخانههای خود به کییف بفرستد، کوچکتر شده است.
سیانان با انتشار این مطلب نوشت: این تغییر در میان نگرانیها درباره تاثیر عملکرد ناکافی کارخانههای تسلیحاتی آمریکا در قبال تقاضای کلان ایجاد شده برای آنها در پی جنگ اوکراین، بر آمادگی ارتش آمریکا ایجاد شده است.
کمبود موجودی انبارهای تسلیحاتی آمریکا برای اهدا به اوکراین دو مقام رسمی آمریکایی به سیانان گفتند که این کمبود به معنای این است که دولت بایدن هنوز 6 میلیارد دلار بودجه برای تامین تسلیحات و تجهیزات اوکراین دارد اما پنتاگون فاقد تعداد لازم تسلیحات و تجهیزاتی است که قصد دارد برای تامین تسلیحاتی اوکراین در مدت بیش از دو سال تحویل دهد.
یکی از این مقامات گفت: موضوع، ذخایر انبارهای ما، درخواست اوکراینیها و این است که آیا ما قادر هستیم با آنچه در اختیار داریم، خواسته آنها را اجابت کنیم یا نه.
«پت رایدر» سخنگوی پنتاگون گفت که این نهاد برای هزینه کردن بودجه مصوب حمایتهای نظامی از اوکراین پیش از پایان یافتن تاریخ آن در پایان سپتامبر فرصت بیشتری خواسته است. این موضوع تغییر قابل توجهی در رویه کمکهای نظامی آمریکا به اوکراین نسبت به زمستان گذشته است که در آن، دولت بایدن خواستار کمکهای مالی اضافی برای حمایت از اوکراین شده بود.
پیش از جنگ اوکراین، آمریکا، ماهانه، حدودا 12 هزار گلوله توپ تولید میکرد. با احداث کارخانهها و خطوط تولید جدید، آمریکا حالا، بیش از 40 هزار گلوله در ماه تولید میکند. اما پنتاگون برای رسیدن به هدف تولید 100 هزار گلوله در ماه، به بیش از یک ماه زمان نیاز دارد. روند افزایش تولید طبق برنامه پیش میرود اما چند سال طول میکشد و نیازمند تاسیسات تسلیحاتی جدید، کارخانههای بزرگتر و آمادگی کنگره برای تخصیص بودجه است.
اوکراین افت کمکهای نظامی آمریکا را احساس میکند این رسانه در ادامه گزارش خود آورده است: به گفته «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین، این کشور تاثیر این کمبود در انبارهای تسلیحاتی آمریکا را احساس میکند. زلنسکی در یکی از نشستهای گروه تماس دفاعی اوکراین در ماه گذشته در آلمان، به آمریکا و دیگر متحدان کییف گفت که تحویل سامانههای دفاع هوایی وعده داده شده بسیار کُند است و درباره افت «قابلتوجه» کمکهای حیاتی هشدار داد.
پنتاگون در آوریل و پس از تایید کمکهای مالی اضافی به اوکراین از سوی کنگره، اعلام کرد که بستهای از کمکهای نظامی به ارزش یک میلیارد دلار را مستقیما از انبارهای آمریکا به اوکراین میفرستد.
اگرچه، از آن پس، ارزش هر یک از بستههای کمکهای نظامی به اوکراین به طرز چشمگیری کاهش یافته و هیچ یک از آنها فراتر از 400 میلیون دلار نرفته و بیشتر در بازه 125 میلیون تا 250 میلیون دلار بوده است. پنتاگون در 2022 و 2023 به طور منظم، بستههای جدید کمکهای نظامی به ارزشی بین 600 میلیون تا 800 میلیون دلار را معرفی میکرد که بیشترین آن 2.85 میلیارد دلار در ژانویه 2023 بود.
این مطلب میافزاید: یک مقام آمریکایی دیگر نیز اشاره کرد که دولت برای اولین بار در چهار ماه از سال، به دلیل تاخیر در تایید بودجه اضافی، قادر نبوده کمکهای لازم را از انبارهای پنتاگون ارائه کند. این مقام آمریکایی همچنین گفت که آمریکا در تلاش است بیش از حد و یکباره به اوکراین تسلیحات ارسال نکند.
به گفته او، یکی دیگر از محدودیتهایی که بر سر راه ارسال بستههای کمکهای نظامی وجود دارد، سرعت فراگیری استفاده از این تسلیحات و مهمات و توزیع آنها است.
این مقام آمریکایی بیان کرد: آمریکا هنوز در تلاش است که تقریبا، هر دو هفته، بستههای کمکی جدید اعلام کند که اوکراین نیز از آن حمایت میکند، چراکه آنها معتقدند دریافت بستههای کمکی جدید، هر دو هفته یکبار، باعث روحیه گرفتن آنها میشود.
«لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا در دیداری در ماه جاری در آلمان، وعده داد که کمکهای نظامی به اوکراین ادامه مییابد و یک بسته 250 میلیوندلاری را نیز اعلام کرد. او در آلمان تایید کرد که آمریکا در تلاش است سرعت تولید تسلیحات و مهمات خود و ارائه آنها به اوکراین را افزایش دهد.
انتهای پیام
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1206456/