ایرانیان جهان

آخرين مطالب

سرگردانی 25 میلیون بشکه نفت ایران در انبارهای چین ایالات متحده آمریکا

سرگردانی 25 میلیون بشکه نفت ایران در انبارهای چین
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش آفتاب نو،رویترز با انتشار گزارشی مدعی شده 25 میلیون بشکه نفت ایران از سال 2018 در انبارهای چین سرگردان است. چین در ازای انبارداری این میزان نفت، بیش از 450 میلیون دلار از ایران طلب دارد. به نظر می‌رسد با توجه به روی کار آمدن ترامپ، ایران در تلاش است که این حجم از نفت را به فروش برساند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
در همین زمینه، رویترز با انتشار گزارشی مدعی شده ایران در تلاش است 25 میلیون بشکه نفت سرگردان را از چین بازگرداند. 25 میلیون بشکه نفت سرگردان، به دلیل تحریم‌های آمریکا، شش سال در بندرهای چین گیر کرده بود. نفت سرگردان ایران ارزش 1.75 میلیارد دلاری دارد و از سال 2018 در مخازن چین باقی مانده است.
باید دید این حجم از نفت سرگردان که از سال 2018 در مخازن چین باقی مانده، در نهایت دچار چه سرنوشتی می‌شود؛ چرا مقامات چینی با وجود اینکه بارها عنوان کرده‌اند تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا را به رسمیت نمی‌شناسند، باز هم حاضر به استفاده از این نفت سرگردان نیستند؟ در واقع به نظر می‌رسد مقامات چینی حاضر نیستند نفت را با نام ایران به شکل رسمی بخرند.
بازگشت ترامپ و احتمال افزایش تحریم‌ها علیه صنعت نفت ایران دونالد ترامپ ، رئیس جمهوری منتخب آمریکا، قرار است در 20 ژانویه به قدرت بازگردد و تحلیلگران پیش‌بینی می‌کنند که او قرار است تحریم‌های صادرات نفت ایران را مانند دوران اول ریاست جمهوری خود تشدید کند تا درآمدهای ایران محدود شود.
چین که تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا را به رسمیت نمی‌شناسد، در سال‌های اخیر حدود 90 درصد از صادرات نفت ایران را با تخفیف‌های ویژه خریداری کرده است. موضوعی که منجر به کاهش هزینه 10 میلیارد دلاری پالایشگاه‌های کوچک چینی یا همان «تی‌پات‌ها» شد.
آن‌طور که رویترز گزارش داده، با وجود تحریم‌های سنگین غرب، ایران با استفاده از شبکه‌ای از نفتکش‌های موسوم به «ناوگان سایه»، تجارت جهانی نفت خود را ادامه می‌دهد. بیشتر نفت ایران که به چین می‌رسد، در مسیر بندرهای چین به‌ عنوان نفت غیرایرانی ثبت می‌شود.
با این حال، دو منبع آشنا به این محموله‌ها به رویترز اعلام کردند نفت سرگردان، توسط شرکت ملی نفت ایران در اکتبر 2018 به عنوان نفت ایران به بندرهای چین تحویل داده شده است. دلیل این امر به معافیت‌های ارائه‌شده از سوی ترامپ در آن سال بازمی‌گردد.
نفت مذکور، در مخازن اجاره‌شده در بندرهای دالیان و ژوشان چین ذخیره می‌شود. این مخازن به ایران امکان انعطاف بیشتری برای فروش در چین یا انتقال به خریداران دیگر در منطقه را می‌داد. اما در سال 2019، ترامپ معافیت‌ها را لغو کرد. به همین دلیل نفت تحویلی به بندرهای چین خریدار پیدا نکرد و در گمرک چین باقی ماند.
مقامات چینی هزینه انبارداری و ذخیره‌سازی را از ایران می‌خواهند
چنان‌که رویترز گزارش داده، مخازن نفت در بندر دالیان تحت مدیریت شرکت «PDA Energy» بوده و این شرکت از ایران طلب بیش از 450 میلیون دلار هزینه ذخیره‌سازی و انبارداری از سال 2018 دارد. در ژوشان نیز مخازن را شرکت خصوصی «CGPC» مدیریت می‌کند.
گفت‌وگوهای مقامات ایرانی و شرکت‌های انباردار چین درباره پرداخت هزینه‌های ذخیره‌سازی و سایر شرایط برای آزادسازی نفت در هفته‌های اخیر فوریت بیشتری پیدا کرد. دلیل این امر نیز نگرانی ایران از تشدید مجدد تحریم‌ها از سوی ترامپ عنوان شده است.
به گفته رویترز، عباس عراقچی ، وزیر امور خارجه ایران، در دسامبر به چین سفر کرد و به در این زمینه رسید. البته ایران احتمالاً مجبور می‌شود نفت سرگردان را از مخازن به کشتی‌ها بارگیری کند، سپس با انتقال کشتی به کشتی در دریا، مدارک را تغییر دهد و آن را برای فروش آماده کند. چین مایل نیست به خاطر نفت ایران، مراودات تجاری با آمریکا را از دست بدهد
با توجه به گزارش رویترز باید گفت در حال حاضر با اینکه چین بیش از 90 درصد از نفت ایران را خریداری می‌کند، اما مایل به استفاده از نفتی نیست که مشخصاً به نام ایران در انبارها ذخیره شده است. ایران در حال حاضر، با ترفندهای متفاوت و استفاده از نفتکش‌های غیرایرانی، نفت خود را می‌فروشد و از این طریق تحریم‌ها را دور می‌زند.
با اینکه پالایشگاه‌های کوچک چینی، در حال حاضر از نفت ارزان ایران استفاده می‌‎کنند، اما حاضر نیستند نفتی را که مشخصاً به نام ایران است به کار گیرند. به نظر می‌رسد آنها تنها حاضر به استفاده از نفت ارزانی هستند که به نام ایران به مقصد نرسیده است!
این بدان معناست که چین نیز در روابط بین‌الملل خود ملاحظاتی دارد. با اینکه مقامات چینی بارها اعلام کرده‌اند تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا را به رسمیت نمی‌شناسند، اما مشخص است که حاضر نیستند روابط 500 میلیارد دلاری خود با آمریکا را به خاطر نفت ایران به خطر بیندازند. سال 2023، حدود 500 میلیارد دلار کالا یا معادل 15 درصد از ارزش کل صادرات چین به آمریکا صادر شد و با بازگشت ترامپ، چین نمی‌تواند به‌راحتی این مراوده تجاری را از دست بدهد.
با این حال باید دید با روی کار آمدن ترامپ، چه تغییراتی در صنعت نفت ایران حاصل می‌شود.
+

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1325161/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رونمایی آیفون 140 میلیونی در فروشگاههای آنلاین

دستور عجیب طالبان / پیوند اعضای بدن در افغانستان ممنوع شد

راز بزرگ گرینلند؛ ترامپ چه در سر دارد؟

قوی‌ترین و ضعیف‌ترین پاسپورت‌ها در 2025

مثلث ترسناک ام‌اس‌ان دوباره در بارسا زنده شد!

قطر به‌جای وعده‌های اسرائیل، از آمریکا ضمانت می‌خواهد

از وابستگی تا استقلال در سیاست خارجی

انحلال حشدالشعبی غیرممکن است/ مقاومت عراق نقشه صهیونیست‌‌ها را خنثی می‌کند

تقویت روابط دوجانبه تهران - بغداد در حوزه انرژی

آغاز پروازهای مستقیم به اروپا از این تاریخ

هشدار بغداد درباره حضور داعش در شرق سوریه و غرب عراق

عظمت و تاریخ پرشکوه؛ بارسلونا جام شماره 100 را بالای سر برد

حمله خطرناک مرد شرور به یک مدرسه

ترودو: لفاظی‌های ترامپ را جدی بگیرید!

هشدار فرماندار کالیفرنیا درباره تداوم آتش‌سوزی‌های این ایالت

آتش سوزی‌های آمریکا چقدر خسارت می‌زنند؟

تکذیب درخواست ادغام الحشد الشعبی در وزارت دفاع عراق

محسن تنابنده از روز‌های پایانی تصویربرداری سریال پایتخت 7 خبر داد

گلزنی گزینه مشترک استقلال و پرسپولیس در اروپا

نگرانی اتحادیه اروپا از احتمال لغو تحریم‌های روسیه توسط ترامپ

انجماد بسته حمایت از صنایع در کمیسیون اقتصادی دولت

برگزاری المپیک تابستانی آمریکا در هاله ای از ابهام

کدام کشور بیشترین گورهای دسته جمعی را دارد؟| کشف بیش از 200 گور جمعی

افزایش فعالیت عناصر داعش در عراق

چین بزرگ‌ترین کارخانه فرآوری آلومینا در گینه را احداث می‌کند

ربات‌های انسان‌نما در خدمت دولت چین برای مراقبت از سالمندان

طالبان مقابل ایران عقب نشینی کرد

نشانه‌هایی از تغییر در سیاست‌های بازدارندگی ایران پس از روی کار آمدن ترامپ/ تحلیل یک گزارش اطلاعاتی: ایران آماده پذیرایی از رئیس‌جمهور جدید آمریکا است!

کاهش عرضه نفت عربستان به چین در 2ماه ابتدایی 2025

دعوای کارشناسان دولت بر سر یک ایده غیرعملی/ ارسال پیام به آمریکا به بهانه یک آتش سوزی!

پیشنهاد سفیر ژاپن برای خواهر خواندگی بین مشهد و یکی از شهرهای ژاپن

هشدار جدی کمیسیون اروپا به «ایلان ماسک»

ایران همسایه اتحادیه اروپا می شود؟

اختلاف طالبان و پاکستان بالا می‌گیرد؟

زور، تهدید و فروش اجباری؛ سرزمین‌هایی که آمریکا به زور تصاحب کرد

مقام ارشد سپاه: 10 سال است درگیر جنگ شناختی با نفوذ اطلاعاتی هستیم/ آمریکا ادعای زیادی درباره پیشرفت دارد، اما با کوچک‌ترین بلا نتوانستند مقابله کنند

پیش‌بینی ترسناک فرماندار کالیفرنیا از آتش‌سوزی‌ مهیب آمریکا

آخرین خبر از آتش سوزی لس‌آنجلس/ ایرانیان مقیم در آمریکا در معرض خطر

معاون ترامپ زمان توافق آتش‌بس در غزه را اعلام کرد

آتش‌سوزی لس‌آنجلس می‌تواند بدترین فاجعه تاریخ آمریکا شود

پیدا و پنهان روابط ایران و عراق؛ از جنگ تحمیلی تا رویارویی با داعش/ چگونه آمریکا معادلات بغداد را به نفع ایران تغییر داد؟

ادغام حشد شعبی در وزارت دفاع تکذیب شد

گذرگاه جدید داعش بین عراق و سوریه

تعلل ایران از «جاده توسعه عراق»

راه «رشد» از پتروشیمی

ظرفیت پر «ظرفیت‌های خالی»

مسلمانان چه زمانی در اروپا به اکثریت می‌رسند؟

کاهش تحریم‌های سوریه در دستور کار این کشور اروپایی

واکنش عجیب دبیر ستاد امر به معروف قم به آتش‌سوزی لس‌آنجلس

سرگردانی 25 میلیون بشکه نفت ایران در انبارهای چین