تشدید بحران مسکن در چین / خانههای خالی چین برای کل جمعیت برزیل کافی است
آسیا و اقیانوسیه
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - به گزارش ، روزنامه "وال استریت ژورنال" در گزارشی تازه با اشاره به این که در سالیان اخیر توسعهدهندگان املاک چینی به قدری در تنگنا قرار گرفتهاند که از آپارتمانهای فروخته نشده برای تسویه بدهی به شرکتهای ساختمانی و تامینکنندگان مبلمان استفاده کردهاند، به این موضوع پرداخته که اکنون دولتهای محلی چین نیز از این رویه پیروی میکنند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
این روزنامه مینویسد:"یک تامین کننده گاز در منطقه سین کیانگ در غرب چین در ماه آگوست به راه حلی برای تسویه 25 میلیون دلار قبوض معوقه گاز چندین نهاد دولتی در شهر چانگجی اندیشید. آن تامین کننده گاز به جای پول نقد عملا 260 واحد آپارتمانی ناتمام مانده در یک مجتمع مسکونی به سبک فرانسوی که توسط مشتریانش ساخته میشود را تصاحب خواهد کرد. خیابان اصلیای که آن مجتمع سبک فرانسوی در آن واقع شده نیز شانزه لیزه نام دارد. نام آن ارائه دهنده گاز "سین کیانگ ایست یونیورس" است. آن تامین کننده در سال 2022 موافقت کرده بود که گاز طبیعی را برای گروهی از خودروهای تامین مالی دولتی تامین کند. با این وجود، مشتریان آن شرکت هرگز صورتحسابهای را به طور کامل پرداخت نکردند. جای تعجبی ندارد که بزرگترین نهاد دولتی در آن گروه یعنی توسعه سرمایه گذاری ساختمانی شهر چانگجی، به شدت با کمبود نقدینگی مواجه است. طبق آخرین گزارش ها، آن شرکت با بدهی 1.8 میلیارد دلاری تا ماه ژوئن گذشته صرفا 97 میلیون دلار پول نقد در اختیار داشت. بنابراین، آن شرکت گاز با مشتری خود برای تصاحب آپارتمانهای متعلق به آن تامین کننده مالی به توافق رسید. طبق توافق بعمل آمده "سین کیانگ ایست یونیورس" یک شرکت ثالث را تعیین خواهد کرد تا پس از اتمام کار آپارتمانها را بفروشد و از درآمد حاصله برای بازپرداخت بدهی خود استفاده کند. اگر درآمد حاصل از فروش بیش از رقم قبض گاز باشد "سین کیانگ ایست یونیورس" میتواند مبلغ اضافی را نزد خود نگه دارد و اگر این گونه نباشد مبالغ صرف جبران ضرر و خسارت خواهند شد".
برای شرکتهایی مانند "سین کیانگ ایست یونیورس" که خدماتی را به دولتهای محلی چین ارائه میدهند دریافت آپارتمانهای نیمه ساخته بهتر از آن است که هیچ چیزی عایدشان نشود. "لان فوآن" وزیر دارایی چین در یک کنفرانس خبری در ماه اکتبر گفته بود که دولت چین 1.2 تریلیون یوان، معادل 164 میلیارد دلار، برای کمک به دولتهای محلی به منظور بازپرداخت پول بدهیهای شان به شرکتها اختصاص داده است".
در همین حال، "وال استریت ژورنال" پیشتر گزارش داده بود که بازار املاک چین پس از سالها رشد سرسام آور اکنون با 90 میلیون واحد مسکونی خالی مواجه است. این مقدار برای اسکان کل جمعیت برزیل با فرض سکونت سه نفر در هر خانه کافی میباشد. ارزش این واحدهای مسکونی هر ماه در حال کاهش است، زیرا قیمت مسکن در شهرهای بزرگ چین برای 17 ماه متوالی کاهش یافته است.
تاکتیک استفاده از آپارتمانهای فروخته نشده برای تسویه بدهی از چه زمانی آغاز شد؟ روزنامه "وال استریت ژورنال" در ادامه با اشاره به جزئیات بیشتر درباره تاکتیک استفاده از آپارتمانهای فروخته نشده برای تسویه بدهی مینویسد:"این تاکنیک توسط توسعه دهندگان چینی در روزهای اولیه بحران املاک آغاز شد. بسیاری از توسعه دهندگان املاک در سال 2022 میلادی پس از کاهش فروش مسکن و قطع خطوط اعتباری بانکها، خود را مواجه شده با تنگنای شدید نقدینگی دیدند. گروه "مونالیزا" تولید کننده کاشی و سرامیک مستقر در گوانگدونگ از سال گذشته آپارتمانها را به جای پرداخت نقدی از مشتریان املاک خود پذیرفت. این روند تا حدی پیش رفت که آن شرکت تا ماه سپتامبر 19 میلیون دلار املاک سرمایه گذاری در ترازنامه خود انباشته بود. مونالیزا در ماه اکتبر به رسانههای محلی خبر داد که با کارگزاریها همکاری خواهد کرد تا آن آپارتمانها را به هر کسی که میخواهد، از جمله کارمندان و تامینکنندگان خود بفروشد. هم چنین، طراحی معماری شهری شانگهای در ماه ژوئن پیشنهاد کرد که 115 آپارتمان را از شرکت توسعه املاک "گرینلند هولدینگ" شرکتی که در سال 2023 میلادی اوراق قرضه خود را نکول (عدم توانایی بازپرداخت بدهی) کرد برای تسویه بدهی آن شرکت تصاحب کند. علاوه بر آن، شرکت "سان فلای اینتلیجنت تکنالوجی" تولید کننده تجهیزات روشنایی LED و سایر تجهیزات الکتریکی، 50 میلیون دلار بدهی را با گروهی از توسعه دهندگان از جمله "کانتری گاردن" با تصاحب 334 آپارتمان تمام شده و ناتمام مانده در چندین شهر تسویه کرد".
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1326677/