ایرانیان جهان

آخرين مطالب

آمریکا از رقابت ارزی عقب افتاد اخبار ایران

آمریکا از رقابت ارزی عقب افتاد
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - ایسنا /صدور فرمان دونالد ترامپ مبنی بر ممنوعیت ایجاد «دلار دیجیتال»، آمریکا را در رقابت برای ارز دیجیتال از چین و اتحادیه اروپا که به پیشرفت ارزهای دیجیتال بانک مرکزی خود ادامه می‌دهند، عقب خواهد انداخت.
به گزارش ایسنا، رئیس‌جمهور آمریکا، فرمان اجرایی تحت عنوان «تقویت رهبری آمریکا در فناوری مالی دیجیتال» را در 23 ژانویه امضا کرد تا کارگروهی در بازارهای دارایی دیجیتال، ازجمله ارزهای دیجیتال، در شورای اقتصاد ملی ایجاد شود و در عین حال، موسسات آمریکایی را از توسعه، انتشار یا استفاده از ارز دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) منع کرد.
وی استدلال کرد که ارز بانک مرکزی، ثبات مالی، حریم خصوصی فردی و حاکمیت ایالات‌متحده را تهدید می‌کند و بحث میان کارشناسان مالی و حامیان ارزهای دیجیتال را برانگیخت.

با چنین دستوری که فدرال رزرو را از ایجاد دلار دیجیتال منع می‌کند، خطر عقب افتادن بیشتر ایالات‌متحده در رقابت فناوری مالی (فین تک) وجود دارد.
با وجود رویکرد محتاطانه فدرال رزرو برای دیجیتالی کردن دلار، اکنون ایالات‌متحده اولین کشوری است که بانک مرکزی خود را از توسعه ارز دیجیتال منع می‌کند.
کارشناسان می‌گویند این اقدام به چین و اتحادیه اروپا اجازه می‌دهد تا رهبری خود را در فناوری مالی مستحکم کنند.
عواقب بلندمدت تصمیم ترامپ نامشخص است، اما شکست در همگامی با آنچه در حال وقوع است، می‌تواند جایگاه جهانی دلار آمریکا را تضعیف کند.
ارز دیجیتال بانک مرکزی، توسط بانک‌های مرکزی صادر و پشتیبانی می‌شود اما دارایی‌های دیجیتالی مانند بیت‌کوین، غیرمتمرکز بوده و توسط یک شبکه جهانی از رایانه‌ها نگهداری می‌شوند.
بانک‌های مرکزی در سراسر جهان، به ویژه بانک مرکزی اروپا و بانک خلق چین، در حال توسعه ارز دیجیتال خود و سیستم‌های پرداخت هستند و رشد محبوبیت ارزهای رمزپایه و استیبل کوین‌ها، مانند تتر (USDT) نیز که با دلار آمریکا مرتبط است، همچنان ادامه دارد.
بر اساس داده‌های اندیشکده آمریکایی «شورای آتلانتیک»، از سپتامبر سال گذشته، 134 کشور و اتحادیه ارزی که 98 درصد از اقتصاد جهانی را تشکیل می‌دهند، در حال تحقیق در مورد ارزهای دیجیتال خود بودند. ایالات‌متحده آمریکا در میان آنها بود، اما فرمان اجرایی ترامپ اکنون موضع این کشور را تغییر داده است. در ماه مه 2020، تنها 35 کشور در حال مطالعه ارزهای دیجیتال بودند.
بر اساس این گزارش، تا سپتامبر سال گذشته، 66 کشور در مرحله پیشرفت ارز دیجیتال بانک مرکزی بودند که شامل مراحل «توسعه، آزمایش یا راه‌اندازی» است. هر کشور گروه20 نیز ارز دیجیتال بانک مرکزی خود را بررسی می‌کند که 19 مورد از آنها در مراحل راه‌اندازی ارز بانک مرکزی قرار گرفتند.
در حال حاضر، از این تعداد، 13 کشور ازجمله ترکیه، روسیه، استرالیا، هند، ژاپن و برزیل در مرحله آزمایشی ارز دیجیتال بانک مرکزی خود هستند و در همین حال، باهاما، جامائیکا و نیجریه قبلا ارز دیجیتال بانک مرکزی خود را راه‌اندازی کرده‌اند.
این گزارش همچنین خاطرنشان کرد که بانک مرکزی اروپا در مرحله آماده‌سازی یورو دیجیتال است و قوانینی را برای ارز دیجیتال بانک مرکزی خود ارائه می‌دهد و ارائه‌دهندگانی را برای توسعه زیرساخت این پلتفرم برمی‌گزیند.
بانک مرکزی اروپا در دسامبر، دومین گزارش پیشرفت خود در این زمینه را منتشر و اعلام کرد که بررسی اولین پیش‌نویس کتاب قوانین یورو دیجیتال را تکمیل کرده است.
خبرگزاری آناتولی گزارش کرد، در همان زمان، بانک خلق چین تلاش‌ها را برای توسعه شبکه‌های پرداخت داخلی و فرامرزی با استفاده از ارز دیجیتال خود پیش برد؛ ارز دیجیتال چین، یوآن دیجیتال (e-CNY)، از سال 2017 در حال توسعه است و تا ژوئن 2024، حدود 260 میلیون کاربر داشت و حجم کل تراکنش 986 میلیارد دلاری ثبت کرد.
شکست فدرال رزرو در تصمیم‌گیری در مورد دلار دیجیتال
حتی قبل از فرمان اجرایی ترامپ در مورد ممنوعیت دلار دیجیتال، ایالات‌متحده از رقبای خود در توسعه ارز دیجیتال عقب مانده بود. فدرال رزرو، مزایا و خطرات بالقوه این ارز را بررسی و جروم پاول، رئیس بانک مرکزی آمریکا اظهار کرد: این بانک مرکزی قبل از انتشار دلار دیجیتال، به دنبال تایید کنگره خواهد بود. مجلس نمایندگان در ماه مه 2024، لایحه‌ای برای جلوگیری از راه‌اندازی ارز دیجیتال بانک مرکزی توسط فدرال رزرو تصویب کرد اما سنا آن را تایید نکرد.
کارشناسان استدلال کردند در حالی که هدف مقامات آمریکایی حفظ ثبات دلار است، آنها به اشتباه تصور می‌کنند که نیازی به مدرن‌سازی ندارد. فدرال رزرو این شانس را داشت که استانداردهای جهانی را برای سیستم‌های پرداخت آینده تعیین کند، اما بلاتکلیفی بانک مرکزی آمریکا در این مورد، زمینه‌ساز رهبری دیگران شد.
دارل دافی، اقتصاددان و استاد امور مالی در دانشگاه استنفورد گفت: فرمان اجرایی ترامپ، عملا توسعه دلار دیجیتال را متوقف کرد، اگرچه در حال حاضر نیز پیشرفت حداقل بوده، هیچ پیشرفت قابل‌توجهی در پروژه ارز دیجیتال ایالات‌متحده آمریکا صورت نگرفته و از سال گذشته، حمایت سیاسی یا علاقه چندانی به دلار دیجیتال وجود نداشته است.
وی خاطرنشان کرد که دولت ایالات‌متحده نسبت به هر کشور دیگری، موضع قوی‌تری در برابرارز دیجیتال بانک مرکزی اتخاذ کرده است، در حالی که بانک مرکزی اروپا پیشرفت قابل‌توجهی در یورو دیجیتال داشته و چین مدت‌هاست که پروژه یوآن دیجیتال خود را اجرا می‌کند.
دافی اظهار کرد: اگرچه ممکن است عواقب فوری عقب افتادن ایالات‌متحده در رقابت ارز دیجیتال بانک مرکزی، مشخص نباشد، اما حاکی از این است که معرفی ارز دیجیتال برای ایالات‌متحده به دلیل عدم حمایت از آن، زودهنگام بوده است.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1354351/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله آرمان ملی/ ترامپ، نتانیاهو و پرونده هسته‌ای ایران

«اشک تمساح»؛ انتقاد کیهان از مقاله عباس عبدی

رای عدم اعتماد به نخست‌وزیر فرانسه ناکام ماند

قیمت دینار عراق 18 بهمن 1403

تصویری از ظریف در محل یادمان شهادت سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس/ چرا او به عراق رفته است؟

تور ارزان دبی از کرمان، سفری لوکس با قیمت اقتصادی

رونق اقتصادی در شهرکرد؛ بسته‌های سرمایه‌گذاری جدید در راه است

مفاهیم تجارت در کشور به‌روز نشده است؛ نیازمند قوانین نوین هستیم

ظرفیت پیمان‌های اقتصادی بریکس و اکو در خدمت توسعه اقتصاد ایران

23 درخواست فعالان اقتصادی لرستان از رئیس سازمان بازرسی

راهبرد «دیپلماسی فرسایشی» برای مهار ترامپ

سفر تیم ملی والیبال نشسته به آمریکا – آفتاب نو | اخبار ورزشی

کشور عربی میانجی گری بین ایران و آمریکا است

ذوق‌زدگی از وعده‌های تکراری!/ رهبرانقلاب: مذاکره با آمریکا مشکل را حل نمی‌کند

موافقت رهبر انقلاب با عفو یا تخفیف مجازات بیش از سه هزار نفر از محکومان محاکم

امروز؛ میهمانی لاله‌ها در 20 هزار گلزار شهدای کشور

خروج رژیم اسرائیل از شورای حقوق بشر سازمان ملل؟

تاخت و تاز طوفانی دلار! / جدیدترین قیمت دلار آمریکا امروز پنجشنبه 18 بهمن ماه 1403

گاردین: ایران و آمریکا آماده اند!

حدیث روز | حواست به دل‌بستگی‌هایت باشد

وقوع یک سانحه هوایی دیگر در آمریکا+ فیلم

ایران طرح پاکسازی غزه را محکوم کرد

بازیگری منافقانه ترامپ

سرمقاله آرمان امروز/ ترامپ چه می‌خواهد؟

کاخ سفید: ترامپ اعزام نیرو به غزه را تایید نکرده است

نماینده فلسطین در سازمان ملل: غزه بخشی از کشور فلسطین است

اعلام تخلفات صورت گرفته در مجمع ایران خودرو به رییس سازمان بورس

دینار عراق طوفان به پا کرد؟! / جدیدترین قیمت دینار عراق امروز پنجشنبه 18 بهمن ماه 1403

دیدار ظریف و حکیم در بغداد

ظریف در عراق با حکیم دیدار کرد

ظریف در محل یادبود سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس+ عکس

رایزنی در بغداد؛ در دیدار حکیم با ظریف چه گذشت؟

دیدار استاندار قم و مدیرکل بنیاد شهید با جانباز شیمیایی حسن فروزان

ایران و چین؛ شرکای تجاری استراتژیک در دنیای تحولات

نشست فعالان اقتصادی لرستان با رئیس سازمان بازرسی آغاز شد

مقایسه هزینه اجاره در تهران با استانبول/ کدام بهتر است؟

چین جنگ تجاری با آمریکا را تشدید کرد!

عکس | نبرد تن به تن یک پرسپولیسی با سامورایی

انتشار 175 سند محرمانه از مقابله FDIC با کسب‌وکارهای ارز دیجیتال

غوغای قیمت افغانی با این افزایش! / جدیدترین قیمت افغانی به تومان، امروز پنجشنبه 18 بهمن ماه 1403

6 فوریه در تاریخ؛ از سلطنت ملکه الیزابت تا مرگ نخست وزیر گرجستان

ضرر آمریکا و کانادا از تعرفه‌های جدید/ چرا کانادایی‌ها نگران تعرفه‌های آمریکا نیستند؟

سفر تیم ملی والیبال نشسته به آمریکا

این قدرت ایران چالش بزرگ اسرائیل است؛ گزارش نشنال اینترست | ابزاری که به ایران اجازه می‌دهد ناوهای نظامی آمریکا را هدف قرار دهد

عراقچی با کنایه جواب ترامپ را داد؛ افراد زیرک «عقلانیت حداکثری» را انتخاب می‌کنند

آزمون فشار حداکثری یا توافق برای اقتصاد ایران؟

اعلام آمادگی قطر برای میانجی‌گری بین ایران و آمریکا

قطر واسطه مذاکره ایران و آمریکا می‌شود

قطر برای میانجی‌گری بین ایران و آمریکا آماده شد!

خیال ترامپ راحت؟! این خیلی خام بود ؛ ترامپ منتظر همین یک جمله مبارک ایشان بود تا بگوید بله مرسی!