ایرانیان جهان

آخرين مطالب

درگیری مشاوران ترامپ در مورد سیاست‌گذاری آسیا/ ترامپ به توصیه‌های کدام یک از مشاورانش گوش می‌دهد؟ اخبار ایران

درگیری مشاوران ترامپ در مورد سیاست‌گذاری آسیا/ ترامپ به توصیه‌های کدام یک از مشاورانش گوش می‌دهد؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش ، بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید بحث‌های گسترده‌ای را در پایتخت‌های آسیایی در مورد بهترین نحوه مدیریت روابط آن کشور‌ها با ایالات متحده به راه انداخته است. در برخی کشور‌ها از جمله هندوستان، اعتماد و خوش بینی مبتنی بر روابط نزدیک "نارندرا مودی" با ترامپ در دوره نخست ریاست جمهوری او وجود دارد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
در کشور‌های دیگر، از جمله در تایوان، براساس نظرات ترامپ در ماه‌های اخیر نگرانی‌هایی ایجاد شده است. اگرچه واضح است که دولت ترامپ شعار "نخست آمریکا" را پذیرفته است، با این وجود، مشخص نیست که این شعار در عمل چه معنایی خواهد داشت.
دو دیدگاه متفاوت در قبال سیاست خارجی درون کابینه ترامپ سایت تحلیلی "ثینک چاینا" که به تحلیل مسائل چین و آسیا می‌پردازد با اشاره به دو دستگی دیدگاه میان مقام‌های دولت دوم ترامپ در مورد قدرت ایالات متحده می‌نویسد:"یک گروه که "مارکو روبیو" وزیر خارجه و "مایک والتز" مشاور امنیت ملی رهبری آن را برعهده دارند به طور سنتی از تلاش‌ها به منظور احیای مجدد اولویت جهانی ایالات متحده حمایت می‌کند. به نظر می‌رسد گروه دیگری که شخص "ترامپ" و "جی دی ونس" معاونش آن را رهبری می‌کنند، رویکرد محدودتری نسبت به تعاملات بین المللی را ترجیح می‌دهند. هر دو گروه ادعا خواهند کرد که استراتژی "نخست آمریکا" را از طریق قدرت دنبال می‌کنند، با این وجود، پیامد‌های سیاستگذاری هر یک از آن دو گروه برای متحدان و دشمنان ایالات متحده اساسا متفاوت خواهد بود".

ایرانیان جهان

گروه دوم در کابینه ترامپ چگونه فکر می‌کنند؟ این سایت در ادامه به دومین گروه مشاوران حلقه اطراف ترامپ پرداخته که به مهار و بازدارندگی باور دارند و معتقدند ایالات متحده بیش از اندازه در سیاستگذاری‌های پیشین توسعه یافته و نیازمند بازگرداندن تعهدات به سطحی پایدارتر است. 
این سایت می‌افزاید:"این طیف باور دارند که ایالات متحده منابع کافی برای فعال شدن در همه نقاط جهان را در اختیار ندارد، بنابراین، متحدان ایالات متحده باید در مناطق با اولویت پایین‌تر گام بردارند. به طور خاص، آنان اشاره می‌کنند که واشینگتن باید دفاع از میهن و قاره آمریکا و بازدارندگی چین را در اولویت قرار دهد. این بدان معناست که از نظر آن طیف، ناتو باید اقدامات بیشتری برای بازدارندگی در برابر روسیه انجام دهد در حالی که کره جنوبی باید اقدامات بیشتری برای بازدارندگی در برابر کره شمالی انجام دهد. بسیاری از اعضای این طیف از حفظ حضور آمریکا در خاورمیانه و در عین حال واگذاری برخی مسئولیت‌ها به اسرائیل و کشور‌های حاشیه خلیج فارس برای بازدارندگی در برابر ایران حمایت می‌کنند".
نبرد بین این دو طیف در چهار سال آینده جریان خواهد داشت "ثینک چاینا" در ادامه اشاره می‌کند که دولت ترامپ به طور همزمان در چهار سال پیش رو هر دو دیدگاه را بازتاب خواهد داد، با این وجود، این موضوع باعث ایجاد تنش در موضوعات کلیدی خواهد شد از جمله این که آیا آمریکا باید از اوکراین حمایت کند؟ این حمایت باید چگونه باشد؟ آیا باید برخی از نیرو‌های آمریکایی را از اروپا و کره جنوبی خارج کرد؟ آیا باید از تایوان حمایت کرد؟ یا آن که حمایت بی معناست؟ چه سطحی از بودجه برای هزینه‌های دفاهی ایالات متحده مناسب است؟ به نظر می‌رسد ترامپ به صورت متناوب به سوی هر یک از دو دیدگاه پیش‌تر ذکر شده برای ارائه پاسخ به این پرسش‌ها نوسان خواهد داشت.
اختلاف نظر بر سر نحوه مدیریت تعاملات اقتصادی با چین این سایت با اشاره به این که "دونالد ترامپ" درباره نحوه مدیریت تعامل اقتصادی بین المللی، به ویژه با چین دو دیدگاه بسیار متفاوت پیش‌تر ذکر شده را خواهد شنید، می‌نویسد:" تیم امنیت ملی عموماً از سیاستگذاری‌های سخت گیرانه‌تر در مورد چین حمایت می‌کند که طیفی از مسائل از تایوان تا فناوری و ظرفیت مازاد صنعتی را در بر می‌گیرد. با این وجود، بسیاری از مشاوران اقتصادی ترامپ می‌خواهند از یک درگیری اقتصادی بزرگ با چین که می‌تواند اقتصاد آمریکا را مختل کند یا به کسب‌وکار‌های آمریکایی و قیمت سهام آنان آسیب برساند، اجتناب ورزند. مقام‌های ارشد امنیت ملی و اقتصادی ترامپ، به ویژه "اسکات بسنت" وزیر خزانه داری و "هوارد لوتنیک" وزیر بازرگانی، از تعرفه‌ها برای اعمال تغییر در رفتار اقتصادی چین استقبال کرده‌اند. آنان احتمالا از توصیه "باب لایتیزر" مذاکره‌کننده تجاری ارشد ترامپ برای اعمال تعرفه بر طیف گسترده‌ای از محصولات چینی (احتمالاً در کنار تعرفه جهانی) پیروی خواهند کرد. آنان احتمالا به دنبال مرحله دوم توافق تجاری خواهند بود که ترتیباتی که دو طرف در دوره اول ریاست جمهوری ترامپ انجام دادند را گسترش خواهد داد. با این وجود، چهره‌های تندرو در حوزه امنیت ملی خواهان عدم توافق تجاری میان آمریکا و چین خواهند بود و می‌خواهند ترامپ تعرفه‌های بالاتری را برای جدا کردن بیشتر دو اقتصاد وضع کند. آنان با توجه به اقتصاد در حال سقوط چین، واشنگتن را دارای اهرمی بر پکن خواهند دانست و از این رو از اعمال محدودیت‌های سرمایه گذاری خارجی در شرکت‌های چینی حمایت می‌کنند".

ایرانیان جهان

ایرانیان جهان

این سایت می‌افزاید:"نتیجه نهایی ترکیبی از سیاستگذاری‌های مورد حمایت هر دو طرف خواهد بود. تندرو‌های حوزه امنیت ملی و اقتصادی شاهد وضع تعرفه‌ها خواهند بود، مشاوران میانه روتر این تضمین را دریافت خواهند کرد که بسیاری از شرکت‌ها از معافیت برخوردار خواهند شد. رهبران چین از شرکت‌های آمریکایی درخواست کمک خواهند کرد و شرکت‌های چینی از شرکت‌های لابی‌گر آمریکایی برای محدود کردن خسارت استفاده خواهند کرد. همانند مورد تیک تاک، "شی جین پینگ" رئیس جمهور چین گاهی اوقات از نفوذ خود بر ترامپ به منظور کسب امتیاز استفاده می‌کند. چنین اقداماتی در مورد شرکت فناوری چینی ZTE در دوره نخست ریاست جمهوری ترامپ موفقیت آمیز بود. هر دو گروه مشاوران تاثیرگذار باقی خواهند ماند، بنابراین، هیچ یک از آنان از سیاستگذاری‌های اقتصادی دولت ترامپ به طور کامل راضی نخواهند شد".
ترامپ باید شخصا درباره بسیاری از مسائل مهم آسیا تصمیم گیرنده باشد "ثینک چاینا" اشاره می‌کند که نتیجه مجموعه دیدگاه‌های رقیب در میان حلقه مشاوران ترامپ آن خواهد بود که ترامپ باید شخصا انتخاب کند تا چه حد در زمینه وضع تعرفه‌ها پیش برود و یا آن که در نهایت مرحله دوم معامله تجاری با چین را انجام دهد یا خیر. او همچنین باید تصمیم بگیرد که چگونه استقرار نظامی ایالات متحده در آسیا را نسبت به اروپا یا خاورمیانه در اولویت قرار دهد. بنابراین، درک غرایز شخص ترامپ برای ارزیابی سیاستگذاری‌های احتمالی او امری حیاتی خواهد بود. با این وجود، این وضعیت غیر قابل پیش بینی بودن را نیز تشدید می‌کند. رهبران آسیایی باید با این موضوع سازگار شده و در چهار سال آینده رویکرد انعطاف پذیرتری را از خود در مواجهه با ایالات متحده نشان دهند.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1361877/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جهان عرب تخلیه سرزمین تاریخی فلسطین را نمی‌پذیرد

زندگی در ژاپن چگونه جریان دارد؟ + عکس

داوران ایرانی به ژاپن رسیدند

دختران ایران در 5 × 4 کیلومتر تیمی اسکی صحرانوردی بانوان ششم شدند

بنیادی فرد بازی سامورایی‌ها مقابل شانگهای شهنوا را سوت می‌زند

قضاوت داوران ایرانی در لیگ نخبگان آسیا

قیمت یورو امروز چهارشنبه 24 بهمن 1403

نگرانی اتحادیه اروپا از اعمال تعرفه‌های آلومینیوم

بازگشت طوفانی حسین‌ زاده؛ 13 گل و 9 پاس گل برای ستاره بی‌چون‌وچرای این فصل لیگ برتر

اعتراضات ضددولتی در گرجستان به هفتادوپنجمین روز خود رسید

مسکو: تحریم‌های غرب علیه روسیه دامن اتحادیه اروپا را گرفته است

محکومیت جمهوری آذربایجان در پرونده «نارداران» از سوی اروپا

ابلاغ دستورالعمل تولیدهمزمان داروهای دامپزشکی درایران و اروپا

پکن: غزه متعلق به فلسطینیان و بخش جدایی‌ناپذیر فلسطین است

سفیر روسیه در تهران: بدون ما و چین، مذاکرات با ایران هرگز به هدف خود نمی‌رسد

باز هم اقدام بحث‌برانگیز طالبان در قبال ایران

طالبان دوباره ایران را دور زد

هدایت آب هیرمند به شوره زار‌های افغانستان توسط طالبان

آغاز ثبت‌نام اسکان رایگان نیمه شعبان در قم

آغاز جنگ تجاری ترامپ

تحریم چابهار، به ضرر هند و به نفع چین

طعنه جانسون به ترامپ؛ «مار-ئه-لاگو» برای اسکان مردم غزه فوق‌العاده است

ماجرای 600 خبر جعلی تطهیرکننده پهلوی

واریز پاداش پایان خدمت فرهنگیان

محدودیت‌های ترافیکی پایان هفته

عیدی بازنشستگان هفته آینده پرداخت می‌شود؟

نهایی شدن طرح اعمال تعرفه‌های متقابل ترامپ

توضیحات مرکز رسانه قوه قضائیه درباره پرونده نیلوفر حامدی و الهه محمدی

قیمت دلار و یورو 24 بهمن 1403 + جدول

واکنش کاربران جهان عرب به طرح تاجر آمریکایی؛ خریدار غزه تو هستی، فروشنده کیست؟!

تهدید، توییت و ترامپ؛ سه‌گانه ناقض قوانین بین‌المللی

سایه وحشت از ترامپیسم بر شصت و یکمین کنفرانس امنیتی مونیخ

مکرون: نمی‌توانید به 2 میلیون نفر بگویید جابه‌جا شوند

ارتش مصر در صحرای سینا و رفح به حالت آماده‌باش درآمد

رسانه قطری مطرح کرد: چرخش دمشق به سوی تل‌آویو ؟

سرمقاله آرمان ملی/ شرط‌گذاری برای مذاکره محکوم است

ورود نظامیان اسرائیلی به حومه جنوبی قنیطره و وحشت ساکنان

آمار شهدای غزه به 48 هزار و 222 نفر رسید

نظر رئیس جمهور جدید سوریه درباره طرح ترامپ برای غزه

تیک‌های شدید عصبی پادشاه اردن در دیدار با ترامپ

رئیس‌جمهور جدید یونان تعیین شد

تمجید حماس از مواضع قاهره و امان در مخالفت با طرح ترامپ

قیمت بنزین افزایشی می شود؟

دینار عراق با 3 هزار و 500 تومان کاهش/ نرخ درهم امارات و سایر ارزها در بازار امروز 24 بهمن 1403 + جدول

گفت‌وگوی بارزانی و بن زاید

گلستان، قطب کشاورزی کشور است

دانشگاه باید همزمان با ارتقاء علمی، نقش خود را در ارتقاء فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی کشور ایفا کنند

بازار داغ سودجویی ها در ولنتاین و قیمتهای نجومی کادو و گل / این خرس لاکچری 69 میلیون تومان قیمت دارد!

پنجشنبه‌ها جدی جدی تعطیلی شد

500 واحد تولیدی راکد خوزستان نیازمند دریافت تسهیلات است / تناسبی بین پرداخت تسهیلات به منابع و سپرده‌های بانکی در استان وجود ندارد