ایرانیان جهان

آخرين مطالب

گفتگوی اختصاصی با مشاور پیشین کاخ سفید؛ ترامپ فشار را اهرم مهمی در مذاکره با ایران می‌داند/ ایران و آمریکا مذاکره خواهند کرد ایالات متحده آمریکا

گفتگوی اختصاصی با مشاور پیشین کاخ سفید؛ ترامپ فشار را اهرم مهمی در مذاکره با ایران می‌داند/ ایران و آمریکا مذاکره خواهند کرد
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - پروفسور «متیو بان» مشاور پیشین وزارت انرژی آمریکا می‌گوید: پرزیدنت ترامپ فشار را اهرم مهمی در مذاکرات می‌داند، اما با امضای این فرمان به صراحت اعلام کرد که از انجام این کار «ناراضی» است و در رسانه‌های اجتماعی گفت که امیدوار است با «توافقنامه صلح هسته‌ای تأیید شده» مذاکره کند.
«دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا شامگاه سه‌شنبه یک «یادداشت ریاست‌جمهوری» را درباره «احیای سیاست فشار حداکثری» علیه ایران امضا کرد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
ترامپ به‌منظور آنچه جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای و کاهش صادرات نفت آن خوانده، این یادداشت را امضا کرده است.
او گفت که درباره امضای این سند «مردد» بوده، با این حال این یادداشت «بسیار سختگیرانه» است. ترامپ گفت: امیدوارم از این (فشار حداکثری) زیاد استفاده نکنیم. باید ببینیم آیا می‌توانیم با ایران به توافق برسیم یا خیر.»
بر اساس این سند ایران نباید به سلاح هسته‌ای و موشک بالستیک قاره‌پیما دست یابد؛ شبکه تروریستی ایران باید خنثی شود؛ باید با توسعه موشکی و همچنین سایر تسلیحات و توانمندی‌های نامتعارف و متعارف مقابله کرد.
خبرنگار تابناک در گفتگوی اختصاصی با پروفسور «متیو بان» دانشمند برجسته هسته‌ای به بررسی موضوع گفتگوی ایران و آمریکا و همکاری تهران با آژانس بین المللی انرژی اتمی پرداخته که در ادامه می‌آید.
پروفسور «متیو بان» مشاور پیشین وزارت انرژی آمریکا و استاد دانشکده کندی در دانشگاه هاروارد است. او یکی از محققین اصلی پروژه مرکز بلفر دانشگاه هاروارد در مدیریت اتم است. 
قبل از آمدن به هاروارد، «بان» به عنوان مشاور دفتر سیاست علم و فناوری کاخ سفید از 1994 تا 1996 خدمت می‌کرد. بان در سال 1995 مطالعه محرمانه‌ای در مورد امنیت هسته‌ای را از شورای مشاوران رئیس جمهور در علم و فناوری (PCAST) هدایت و مدیریت کرد. این مطالعه به عنوان مبنایی برای تصمیم گیری ریاست جمهوری 41 (1995) عمل کرد که سیاست‌های دولت ایالات متحده را برای تامین امنیت مواد هسته‌ای تعیین کرد. 
از سال 1992 تا 1996، بان به عنوان مدیر مطالعات در آکادمی ملی علوم (آمریکا) مشغول به کار بود. در این مدت، او مدیریت و دفع سلاح‌های اضافی پلوتونیوم را مدیریت کرد و این مطالعه پایه و اساس سیاست دولت ایالات متحده در مورد دفع پلوتونیوم شد. (ایجاد چیزی که اکنون «دفتر دفع مواد» نامیده می‌شود، یک روز پس از انتشار گزارش اعلام شد.)
او مفاهیم «آماده به کار سرد» (cold standby) و «آماده به کار گرم» (warm standby) را برای سانتریفیوژ‌های ایران در زمانی که اشکال مختلف «تعلیق» برنامه ایران مورد بحث قرار می‌گرفت، توسعه داد و پیشنهاد‌های مصالحه‌ای برای حل مناقشه بر سر برنامه ایران را با عباس ملکی، معاون سابق وزیر امور خارجه ایران نوشت.
«بان» و همکارش آنتونی ویر اولین کسانی بودند که تلاشی چهار ساله برای تامین امنیت مواد هسته‌ای در سراسر جهان را پیشنهاد کردند، هدفی که در نهایت در اجلاس امنیت هسته‌ای سال 2010 با آن موافقت شد. بان، وییر و جان هولدرن، مشاور علمی سابق رئیس جمهور اوباما، برای اولین بار ترکیب کردن تلاش‌های ایالات متحده برای تبدیل راکتور‌های تحقیقاتی و حذف HEU را به یک برنامه واحد پیشنهاد کردند که به ابتکار جهانی کاهش تهدید تبدیل شد.
*ترامپ «یادداشت ریاست جمهوری» در خصوص ایران را امضا کرد. در این سند علاوه بر موضوع هسته‌ای بر خلع سلاح‌های متعارف نیز تاکید شده است و بر مواردی، چون سیاست منطقه‌ای ایران نیز تاکید شده است. آیا این سند را می‌توان نوعی تاکتیک مذاکراتی از سوی ترامپ دانست؟ ترامپ در مذاکرات همیشه یک فشار حداکثری اعمال می‌کند تا بتواند امتیازات لازم را از طرف مقابل بگیرد.
در واقع، پرزیدنت ترامپ فشار را اهرم مهمی در مذاکرات می‌داند، اما با امضای این فرمان به صراحت اعلام کرد که از انجام این کار «ناراضی» است و در رسانه‌های اجتماعی گفت که امیدوار است با «توافقنامه صلح هسته‌ای تأیید شده» مذاکره کند.
*بعد از امضای این سند، ایران مخالفت خود را با مذاکره با آمریکا اعلام کرد. در واقع در مقابل فشار حداکثری آمریکا، ایران نیز اعلام کرد تحت چنین شرایطی حاضر به مذاکره نخواهد بود. تصور می‌کنید این دو موضع در چه زمانی ممکن است به نوعی تعادل برای شروع گفت‌و‌گو برسد؟
این موضوع منوط به یافتن راهی برای کاهش تنش بین ایران و آمریکا در راستای منافع ملی هر دو طرف است. من معتقدم که آنها راهی برای گفت‌و‌گو پیدا خواهند کرد. اما با توجه به اختلافات بسیار واقعی بین ایران و ایالات متحده، برای یافتن توافقی قابل قبول برای هر دو طرف، نیاز به خرد و مهارت قابل توجهی است.
*در سند امضای شده علیه ایران، بر فعال سازی مکانیسم ماشه تاکید شده است. برخی افراد، چون الیوت آبرامز به ترامپ توصیه کرده‌اند این مکانیسم را برای فشار به ایران فعال سازد. به نظر شما ممکن است ترامپ قبل از شروع مذاکرات احتمالی، خواهان فعال شدن مکانیسم ماشه از سوی انگلیس یا فرانسه شود؟
فرمان اجرایی پرزیدنت ترامپ به نماینده وی در سازمان ملل دستور می‌دهد تا با «متحدان کلیدی» برای بازگرداندن تحریم‌ها (فعال کردن مکانیسم ماشه) همکاری کند. به نظر من ایران عاقلانه خواهد بود که با کشور‌های اروپایی همکاری کند تا آنها را متقاعد کند که نیازی به فعال کردن «مکانیسم ماشه» نیست.
*اگر مذاکره به نتیجه نرسد، ترامپ اعلام کرده از حمله نظامی اسرائیل به تاسیاست هسته‌ای ایران حمایت می‌کند. چنین اقدامی چقدر محتمل است؟
پرزیدنت ترامپ تمایلی به حمایت از اقدام نظامی در خاورمیانه مگر در موارد ضروری نداشته است. او به صراحت گفته است که ترجیح می‌دهد یک توافق مذاکره شده باشد.
*در صورت شکست مذاکرات، ایران ممکن است دکترین هسته‌ای خود را تغییر دهد. این اقدام باعث نوعی رقابت هسته‌ای در منطقه می‌شود و عربستان بر طبق سخنان مقامات آن به سمت بمب اتمی خواهند رفت. ترامپ چنین فضایی را خطرناک می‌داند. این موضوع تا چه میزان او را برای دستیابی به یک توافق سوق خواهد داد؟
پرزیدنت ترامپ گفته است که مشتاق دستیابی به توافق با ایران است، زیرا عواقب عدم انجام این کار «غیرممکن» (پر هزینه) است.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1363254/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اعیاد شعبانیه، فرصتی برای بازگشت به سوی خداوند و انتظار ظهور موعود است

دانشگاه الازهر: هیچ‌کس حق ندارد فلسطینی‌ها را از سرزمینشان بیرون کند

کاهش نرخ تور ژاپن و ویتنام در آستانه نوروز 1404؛ فرصتی طلایی برای سفر

کمترین و بیشترین حقوق بازنشستگی در کدام کشورهاست؟

حکم جدید دادگاه عالی چین؛ سرمایه‌گذاری رمزارزی خارجی بدون حمایت قانونی!

آمادگی افغانستان برای ارسال میوه‌های خشک به مالزی

طالبان: نظام اسلامی کنونی متعلق به همه افغان‌هاست

برگزاری نشست بررسی فرصت‌های توسعه روابط اقتصادی با افغانستان در خراسان جنوبی

آمریکا براساس شاخص بین‌ المللی، به بالاترین سطح فساد خود رسید

تماس تلفنی 1/5 ساعته پوتین با دونالد ترامپ

انتقاد آلمان و فرانسه از استراتژی ترامپ در قبال اوکراین

رژیم صهیونیستی چگونه از واتس‌آپ جاسوسی می‌کند؟

آمریکا نمی‌خواهد گفت‌وگو کنیم، می‌خواهد ما برویم پیش آن‌ها ذلیل شویم و ما نمی‌شویم

اسرائیل در حال ارزیابی حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران

«خطای محاسباتی»، علت شکست‌های آمریکا در برابر ایران

روسیه: ساعت قیامت به سمت نیمه شب خواهد رفت

جزئیات تازه از تماس تلفنی 90 دقیقه‌ای پوتین و ترامپ

مقام اطلاعاتی روسیه: فروپاشی اوکراین در راه است

مایک پنس؛ ترامپ اوکراین را رها کند این کشور جزئی از روسیه خواهد شد

حماس: صرفاً طبق جدول زمان‌بندی شده اسرا را آزاد ‌می‌کنیم

کمک سنگین پهپادی آلمان به اوکراین

اسرائیل چگونه از واتس‌آپ جاسوسی می‌کند؟

نرخ بلیت قطار تهران - وان اعلام شد

تسنیم: پیش‌فروش سکه با قیمت 60 میلیون تومان

بازدید هیئت دانشگاهی عراقی از پارک علم و فناوری دانشگاه تهران

فاجعه؛ دلار 110هزار تومانی قطعی شد! +جزئیات

قدرت‌های اروپایی خواستار نشستن بر سر میز مذاکرات اوکراین هستند

وزیر خارجه آلمان عنوان کرد اروپا باید در مذاکرات اوکراین مشارکت کند

بازگشایی 3 بازارچه مرزی خراسان جنوبی در کابل

پنج کشته و زخمی براثر انفجار انتحاری در افغانستان

جاده ماهیرود -فراه تسهیل‌کننده مبادلات تجاری بین ایران و افغانستان است

حمایت 82 ناشر بازار کتاب از مواضع رهبر معظم انقلاب در مقابل آمریکا

وال استریت ژورنال: اسرائیلی‌ها به دنبال کسب حمایت ترامپ برای حمله به تاسیسات هسته ای ایران

سودای اردوغان؛ خیز آنکارا برای احیای امپراتوری عثمانی از شام تا قفقاز/ فصل تازه مانور ترکیه در میانه رویارویی آمریکا و روسیه

شرط جدیدی که اروپا برای ترامپ گذاشت

خبر آمد، خبری در راه است

جادوگر فوتبال ایران دستگیر شد

افشای اسناد مهم عملیات‌های پنهان آمریکا در ایران/ از دخالت در انتخابات تا کمک صدها هزار دلاری به مسیح علی‌نژاد

وزیر دفاع آمریکا علیه اوکراین و اروپا؛ این چراغ سبز به پوتین بود؟ | فیلم

اروپا برای ترامپ خط و نشان کشید

سوال اساسی فرزند هاشمی‌رفسنجانی از دولت پزشکیان | بالاخره استراتژی و برنامه‌ای برای رفع تحریم‌ دارید یا نه؟

کنایه تند و تیز زیدآبادی به جنجال جدید رسایی

آلمان عنوان کرد متاسفیم که آمریکا قبل از مذاکرات، به روسیه امتیاز داده است

وزیر دفاع آمریکا علیه اوکراین و اروپا؛ این چراغ سبز به پوتین بود؟

در 90دقیقه‌ تماس تلفنی پوتین و ترامپ چه گذشت؟ | ترامپ برای جشن پیروزی به مسکو می رود؟

نویسنده آمریکایی: طرح ترامپ درباره غزه احمقانه‌ترین و خطرناک‌ترین طرح تاریخ است

گفتگوی تلفنی پوتین و ترامپ، یک تماس موفق بوده است

این گفتگو حیاتی است | جهان در آستانه آخرالزمان قرار گرفته است

کرملین: در حال تشکیل تیم مذاکره‌کننده با آمریکا هستیم

پیشنهاد پکن برای میزبانی از نشست پوتین و ترامپ