ایرانیان جهان

آخرين مطالب

میلیاردرهای حامی ترامپ به خاک سیاه نشستند ایالات متحده آمریکا

میلیاردرهای حامی ترامپ به خاک سیاه نشستند
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - حامیان مالی ترامپ در صنعت فناوری که مدیرانشان در مراسم تحلیف او نیز حضور داشتند، اکنون با شوک اقتصادی جدیدی ناشی از تعرفه‌های وی روبرو هستند.
به گزارش مشرق، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در برنامه انتخاباتی خود از جمله تصمیم‌هایش برای تقویت اقتصاد آمریکا را اعمال تعرفه‌های جدید و فشرده بر کالاهای وارداتی به کشورش اعلام کرده بود.
بالاخره صبح روز پنجشنبه گذشته، سوم آوریل(چهاردهم فروردین)، جهان با تصمیم ترامپ مبنی بر وضع تعرفه‌های گمرکی جدید از خواب بیدار شد.
ارزش این تعرفه‌ها بسته به نوع کالای وارداتی و کشور مبدأ متفاوت بود، اما در مجموع همه آنها بیش از 10 درصد بوده است به‌طوری که با اجرایی‌شدن آن از همان روز، بلافاصله سهام شرکت‌های غول‌پیکر آمریکایی شروع به سقوط آزاد و کاهش کرد.
این کاهش ارزش سهام تقریباً همه شرکت‌های آمریکایی را شامل می‌شود، اما بیشترین ضرر را شرکت‌های فناوری متحمل شدند که مجموع زیان آنها از حدود یک تریلیون دلار فراتر رفته است. در خط مقدم این شرکت‌ها، اپل قرار داشت که وحشتناک‌ترین ضرر را از زمان همه‌گیری کووید-19 متحمل شده، زیرا یک‌شبه بیش از 300 میلیارد دلار از دست داد.
تیر تعرفه‌ها به 185 کشور جهان
در ابتدا و در جریان مبارزات انتخاباتی ترامپ، تعرفه‌های جدید وی محدود به محصولات وارداتی از چین به آمریکا بود، اما به‌تدریج، این فهرست به همه کشورهای اطراف ایالات متحده و همچنین کشورهای اروپایی و هر کشوری که روابط تجاری مستقیم با آمریکا دارد، گسترش یافت.
بر اساس آنچه در نیویورک پست منتشر شده، عوارض ترامپ بر کالاهای وارداتی از چین به 54 درصد، 26 درصد برای محصولات هندی و 46 درصد برای کالاهای ویتنامی رسیده است و درحالی‌که این عوارض شامل بسیاری از کشورهای دیگر می شود، این سه کشور دلیل اصلی زیان بیش از 300 میلیارددلاری اپل یا 9 درصد از ارزش کل سهام اپل بوده‌اند.
اگرچه اپل با گروهی از محصولات فنی منحصربه‌فرد خود در خط مقدم تولیدکنندگان آمریکایی قرار دارد، اما مدیریت، عملیات نرم‌افزاری و سیستم‌ها و طراحی محصول این شرکت تنها در آمریکا انجام می‌شود و این شرکت برای ساخت گوشی‌ها و محصولات خود به‌طورکلی به گروهی از کارخانه‌های مختلف در سراسر جهان متکی است.
باتوجه‌به نابسامانی‌های اقتصادی مختلف بین ایالات متحده و چین، اپل در تلاش بوده است به کارخانه‌های دیگر در کشورهای دوست منتقل شود، مانند کارخانه‌های جدید هندی این شرکت که سال گذشته بیش از 12.5 میلیون آیفون تولید کرد و برنامه‌ریزی کرده که این میزان تولید تا پایان سال 2025 به دوبرابر افزایش یابد و همچنین کارخانه‌های دیگری که درگیر تولید قطعات لازم برای گوشی هستند، مانند ژاپن، کره جنوبی، تایوان و ویتنام که مشمول تعرفه‌های ترامپ شده‌اند و مطمئناً موجب افزایش قیمت آیفون در سال‌های آینده خواهد شد.
این تنها اپل نبوده که از سیاست‌های ترامپ متضرر شده به طوری که پس از آن شرکت انویدیا 7.8 درصد از ارزش کل بازار خود را از دست داد یا معادل تقریباً 210 میلیارد دلار و آمازون نیز 187 میلیارد دلار یا معادل 9 درصد از ارزش کل بازار خود را از دست داد و شرکت متا نیز به همین میزان ضرر کرد.
همه این شرکت‌ها به دلیل ترس از تعرفه‌های جدید و عملکرد شرکت‌ها در بازارهای آمریکا، درصد زیادی از ارزش خود را از دست دادند و درحالی‌که اتکای این شرکت‌ها به تولید خارج از ایالات متحده در مقایسه با اپل ناچیز است، اما ضرر آنها کمتر از اپل نبود.
علی‌رغم موقعیت نزدیک ایلان ماسک به دولت ایالات متحده و به‌ویژه دونالد ترامپ، تسلا خوش‌شانس تر از دیگران نبود، زیرا این شرکت نیز پس از اعلام تعرفه‎های جدید، 11 میلیارد دلار ضرر کرد، چیزی که ادامه مجموعه زیان‌هایی است که تسلا از زمان روی کار آمدن ترامپ به ریاست‌جمهوری و ورود ماسک به کاخ سفید متحمل شده است.
زیان بازار سهام آمریکا نیز به تمام تولیدکنندگانی که برای ساخت محصولات خود به کارخانه‌های خارجی متکی هستند، کشیده شده است. تخمین زده می‌شود که بازار سهام جهانی بیش از 2 تریلیون دلار در شاخص استانداردند پورز 500 ازدست‌داده باشد چیزی که کارشناسان آن را احیای رکود بزرگی می‌دانند که در سال 1920 رخ داد.
جدای از تأثیر اقتصادی گسترده این تعرفه‌ها و زیان‌هایی که تقریباً همه شرکت‌های آمریکایی را متأثر کرده، دولت ترامپ توانست در عرض چند ماه با همه کشورهای جهان خصومت ایجاد کند، زیرا اکثر کشورهای جهان هزینه‌های مشابهی را بر کالاهای وارداتی از ایالات متحده اعمال کردند که شبیه به بسته‌شدن کامل بازارهای آمریکا با تنگ گردن هم‌زمان حلقه واردات و صادرات است.
دوره جدید ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا با طیف گسترده‌ای از نگرانی‌ها همراه شده، از جمله نگرانی در مورد روابط نزدیک ترامپ با شرکت‌های فناوری و رهبران آنها، به‌خصوص که ترامپ بارها از جمله در مراسم تحلیف به این نزدیکی در روابط فیمابین اذعان کرده بود.
تمامی شرکت‌های فناوری که به دلیل تعرفه‌های دولت امریکا زیان‌دیده‌اند به مراسم تحلیف کمک کرده بودند و رؤسای آنها نیز در ردیف اول حاضران این مراسم حضور داشتند. این علاوه بر جلسات غیرعلنی است که بین ترامپ و همه شرکت‌های فناوری صورت گرفت که منجر به مجموعه‌ای از تغییرات در سیاست این شرکت‌ها شد، مانند تغییر نام «خلیج مکزیک» به «خلیج آمریکایی» و تغییر سازوکار نظارت بر محتوا توسط متا منجر شد.
علی‌رغم این رابطه نزدیک بین ترامپ و شرکت‌های فناوری، فیس‌بوک، گوگل و اپل پس از تصمیم‌گیری ترامپ درباره تعرفه‌های جدید، جزء بزرگ‌ترین بازندگان و خسارت‌دیدگان بوده‌اند اما مدیریت این شرکت‌ها در مورد موضعشان در قبال تعرفه‌های جدید و سازوکار انطباق با آن هیچ اظهارنظری نداشته‌اند.
حالا این سؤال مطرح می‌شود که آیا شرکت‌های فناوری برای تحت‌فشار قراردادن ترامپ در تغییر قانون تعرفه‌های جدید و حذف یا کاهش تعرفه بر برخی از محصولات مداخله خواهند کرد؟ یا اینکه این موج تعرفه‌ها به قوت خود باقی خواهد ماند که نشان‌دهنده تداوم رکود در بازارهای آمریکاست؟
منبع: فارس

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1394795/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بقائی: پاسخی از سوی آمریکا درخصوص مذاکره غیرمستقیم دریافت نکرده‌ایم

بقائی: پاسخی از سوی آمریکا درخصوص مذاکره غیرمستقیم دریافت نکرده‌ایم/تشکیل گروه برای مذاکره با آمریکا شایعه است/ موافقت با سفر گروسی به تهران

بقائی: همسایگان را نسبت به آتش‌افروزی‌ها آگاه می‌سازیم

افزایش شمار قربانیان سیل و طوفان در آمریکا به 20 نفر

دولت ترامپ روادید 4 دانشجوی خارجی دانشگاه کلمبیا را باطل کرد

بقائی: تشکیل گروه برای مذاکره با آمریکا شایعه است؛ پاسخی از سوی آمریکا درخصوص مذاکره غیرمستقیم دریافت نکرده‌ایم

نایب رئیس مجلس: آمریکا دست به شرارت بزند پشیمان خواهد شد/ چون اعتمادی به آمریکا نداریم اعلام کردیم که مذاکرات باید به صورت غیر مستقیم باشد

ویدیو/ جزئیات تازه از مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا از زبان بقایی

درخواست ماکرون و زلنسکی برای افزایش فشارها بر روسیه

واعظی: تغییر رویکرد در مذاکرات برای دستیابی به توافق غیرممکن نیست

گزارشی از همه دردسرهای کیهان حسین شریعتمداری برای سیاست خارجی ایران

چه کسی مسئول مذاکرات با آمریکا خواهد بود؟

آیا فرود هواپیمای C-17 آمریکا در بگرام واقعیت داشت؟

حاجی بابایی: آمریکا دست به شرارت بزند پشیمان خواهد شد

اولین ویدیو از نخستین دیدار نتانیاهو در ابتدای ورود به آمریکا

مفهوم تحرکات نظامی آمریکا علیه ایران چیست؟/ تبعات بی شمار اشتباه محاسباتی ترامپ

شک‌ و تردید آمریکا در قبال پایگاه‌های نظامی روسیه در سوریه

ترامپ شرایط جدیدش برای توافق با چین را اعلام کرد

دشمن حرکت ابلهانه‌ای مرتکب شود پاسخی کوبنده دریافت می‌کند

سرمقاله جوان/ کلاهبرداری اینترنتی حتی شما هم؟!

سرمقاله وطن امروز/ همان همیشگی!

شنیده شدن صدای انفجار در ادلب سوریه

طوفان انسانی در مراکش؛ تظاهرات گسترده در حمایت از غزه

نظامیان صهیونیست‌ تجهیزات جنگی تل‌آویو را سرقت کردند

تجمع مقابل محل اقامت نتانیاهو در واشنگتن

ترامپ بورس‌ها را به ته دره فرستاد

خون سه خبرنگار در محوطه بیمارستانی در خان‌یونس جاری شد

ینی شفق: اردوغان استراتژی جدیدی را برای مساله کُردها تعیین کرد

ساعت معاملات صندوق‌های طلای بورس کالا تغییر کرد

جدول سن فرسودگی خودروها در سال 1404 منتشر شد

گزارشی از وضعیت اسفناک محیط زیست تا ادعای ورود برنج‌های آلوده به کشور

قیمت دینار عراق امروز دوشنبه 18 فروردین 1404

ایران هراسی و تجربه جنگ سرد

دیدار مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران

آمریکا به نام برابری، قلدری اقتصادی می‌کند

سالی نو،عزمی نو؛ با همدلی و تلاش در مسیر شکوفایی موسسه اعتباری ملل

عراقچی:اسامی مطرح شده درباره مذاکره‌کنندگان غلط است

سیاست‌های ترامپ بین بحران‌های اقتصادی و خطرات ژئوپلیتیکی

صندوق توسعه ملی وارد مسیر پرهیز از بنگاه‌داری شد

تعیین نصاب جدید صندوق‌های صندوق در صندوق

رویکرد عدلیه حمایت همه‌جانبه از سرمایه‌گذاری‌های اقتصادی است

ظرفیت تولید شلرد افزایش می‌یابد

یک پیش‌بینی مهم از قیمت دلار در روزهای پیش رو

نفت آمریکا به زیر 60 دلار در هر بشکه سقوط کرد

حضور ظریف در مذاکره ایران و آمریکا صحت دارد؟

سخنگوی وزارت امورخارجه: شروع مذاکره ایران با آمریکا کذب است + فیلم

بقایی: آمریکا به پیشنهاد ایران پاسخ نداد

کاهش قیمت طلا؛ آیا زمان مناسب برای سرمایه‌گذاری فرا رسیده است؟

رییس جمهور سابق آمریکا بیرون کاخ سفید چگونه زندگی می‌کند؟

نقش آیفون در رسوایی آمریکا در حمله به یمن فاش شد