اثرات مرگبار قطع بودجه بخش بهداشت توسط دولت ترامپ
ایالات متحده آمریکا
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - نشریه نیویورک تایمز در مقالهای به بررسی اثرات مرگبار قطع بودجه بخشهای مربوط به سلامت عمومی در دولت آمریکا توسط دونالد ترامپ پرداخت. - اخبار بین الملل -
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، نشریه نیویورک تایمز در مقالهای به نتایج حمله مرگبار دولت ترامپ به بخش سلامت عمومی شامل قطع بودجه آژانس توسعه بینالمللی آمریکا و بودجه اتحاد جهانی واکسن و ایمنی سازی (گاوی) پرداخت و نوشت: کودکان زیادی بی دلیل می میرند.
تنها چیزی که بدتر از مرگ دردناک یک کودک است، مرگ دردناک به آسانی قابل پیشگیری یک کودک است. براساس این مقاله، این اقدام ترامپ ممکن است منجر به مرگ 1/2 میلیون کودک شده و 75 میلیون نفر نیز واکسیناسیون معمولی خود طی 5 سال آینده را دریافت نمی کنند.
در این مقاله یکی از کارمندان آژانس توسعه بین الملی آمریکا به بیان اثرات مخرب قطع بودجه این نهاد پرداخت و آنها را به صورت زیر نوشت:
-افزایش مرگ و میر کودکان در 48 کشور؛
-افزایش موارد سالانه ابتلا به مالاریا تا 18 میلیون نفر(166 هزار مرگ و میر بیشتر)
-ابتلای صدها میلیون نفر به بیماری فلج اطفال (فلج شدن 200 هزار کودک) تنها وقتی که در آستانه ریشه کنی این بیماری هستیم؛
-سالانه یک میلیون کودک به دلیل ابتلا به بیماری های حاد، اغلب چاقی و سوء تغذیه درمان نمی شوند.
-افزایش سالانه 28 هزار مورد جدید ابتلا به ابولا و افزایش هزینه های بهداشتی و درمانی؛
-افزایش هزینه درمان بیماران مقاوم در برابر داروهای مختلف؛
-شیوع کنترل نشده بیماری آبله میمون و آنفلوآنزای پرندگان، که شاید تنها در آمریکا 105 میلیون نفر مبتلا داشته باشد.
قطع بودجه غذایی مدارس و بانکهای آمریکاتهدید ترامپ به قطع بودجه دانشگاههای میزبان تجمع ضد اسرائیلی
صرفه جویی های حاصل از قطع بودجه این بخش به سرعت منجر به افزایش سرسام آور هزینه ها در شرایط قابل پیش بینی می شود.
این قطع بودجه نه تنها غیراخلاقی و ظالمانه است بلکه تجارت بسیار بدی نیز است.برای مثال، یک مطالعه نشان می دهد برای هر دلاری که در تحقیقات بخش کشاورزی آژآنس توسعه بین المللی آمریکا هزینه می شود، آمریکا با بازگشت 8/52 دلار در مشاغل جدید، صادرات و رشد اقتصادی بیشتر روبرو می شود.
قطع بودجه آژانس توسعه بین المللی تنها اقدام برای صرفه جویی نبوده است، و اقدامات احمقانه دولت نتایج عمیقا نگران کننده ای برای سلامت عمومی داشته است. آمریکا پس از خروج از سازمان جهانی بهداشت با فرمان اجرایی دونالد ترامپ، دیگر نمی تواند درباره مکان و چگونگی صرف منابع حیاتی این سازمان اظهارنظر کند.
علاوه بر این، با قطع بودجه سازمان گاوی، که زندگی 19 میلیون کودک را حفظ می کند، ما در حال افزایش مقدار نهایی بودجه همزمان با افزایش آسیب به انسان ها هستیم. علاوه بر این، رابرت کندی وزیر بهداشت دولت ترامپ نشست سازمان غذا و دارو برای به روزرسانی واکسن آنفلوآنزا برای سال آینده را لغو کرد.
علاوه بر این، کاخ سفید دفتر آمادگی اضطراری خود را تعطیل کرد. دولت همچنین تعداد کارکنان مرکز کنترل بیماری ها را کاهش داده، برنامه های تحقیقاتی برای بیماری ایدز را قطع کرده و مانع از دسترسی به اطلاعات مهم درباره آن شده است.
به علاوه ما بودجه موسسه ملی تحقیقات سلامتی را حدود 4 میلیارد دلار کاهش دادیم و این باعث شد مطالعات مهم ناتمام بماند و استعادادهای مهم پزشکی از دست رفته و در جریان تحقیقات مربوط به سرطان، بیماری های قلبی و بیماری های مسری در آینده وقفه ایجاد شود. بیماران مورد بررسی در مطالعه نیز به حال خود رها شدند.
تمام این اقدامات در مجموع نشان دهنده حمله ای آشکار به بخش سلامت عمومی، سلب اعتماد از منابع قابل اطمینان اطلاعاتی و به خطر افتادن درک عمومی از تهدیدهای اخیر نسبت به سلامت مردم آمریکا است.
پیشتر یک مقام ارشد آژانس توسعه بینالمللی آمریکا (USAID) در ایمیلی هشدار داد که اقدام دولت برای منحل کردن این آژانس منجر به مرگ و میرهای بی مورد خواهد شد.
نیکولاس انریچ دستیار موقت آژانس توسعه بینالمللی آمریکا برای سلامت جهانی، در یادداشتی 7 صفحهای که برای کارکنان خود ایمیل کرد، نوشت: یک رهبر سیاسی روند تحویل کمکهای بشردوستانه نجات بخش در سراسر جهان را غیرممکن کرده و تضمین های مارکو روبیو وزیر امور خارجه را مبنی بر اینکه این کمک ها به رغم اظهارات ترامپ برای قطع بودجه این نهاد ادامه می یابد، نقض می کند.
در یادداشت انریچ آمده است: شکی نیست که تعطیلی این آژانس منجر به وقوع موارد مرگ و میرهای قابل پیشگیری، بی ثبات شدن و تهدید امنیت ملی در مقیاسی وسیع خواهد شد.
در همین حال چندی قبل دولت ترامپ اعلام کرد که 1600 موقعیت شغلی در آژانس توسعه بینالمللی آمریکا را در ایالات متحده حذف میکند، بر این اساس دولت ابراز کرد که تمام کارکنان این سازمان بهجز مدیران و کارکنان کلیدی را در سراسر جهان، به مرخصی اداری با حقوق میفرستد.
همچنین کاخ سفید اعلام کرد با هدف بازنگری در کمکهای خارجی و کاهش هزینههای دولتی، این نهاد در وزارت امور خارجه ادغام میشود. مارکو روبیو وزیر امور خارجه نیز، با حفظ سمت، بهعنوان سرپرست موقت آژانس توسعه بینالمللی آمریکا(USAID) انتخاب شد.
دونالد ترامپ پیشتر اعلام کرد: این نهاد توسط دستهای از دیوانههای رادیکال اداره میشود و ما آنها را بیرون میکنیم و دوباره تصمیمگیری خواهیم کرد.
آژانس توسعه بینالمللی آمریکا بزرگترین سازمان مستقل امداد رسانی در جهان است. آمریکا در سال مالی 2023، مبلغ 72 میلیارد دلار کمک را توسط این سازمان به سراسر جهان در قالب کمک بهداشتی برای زنان در مناطق جنگ زده، دسترسی به آب پاکیزه، درمان مبتلایان به ایدز، امنیت انرژی و اقدامات ضد فساد ارسال کرده است. همچنین این آژانس 42 درصد تمام کمک های بشردوستانهای را که در سال 2024 توسط سازمان ملل شناسایی شده، تامین کرده است.
انتهای پیام/
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1404354/