ایرانیان جهان

آخرين مطالب

دزدی گوشی در تهران؛ فروش در کابل! افغانستان

دزدی گوشی در تهران؛ فروش در کابل!
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، چندی قبل بود که ردگیری یک گوشی دزدی، ماموران پلیس آگاهی تهران بزرگ را به مخفیگاهی رساند که باندی خانوادگی گوشی‌های مسروقه را از تهران تا افغانستان جابه‌جا می‌کرد.
ماجرا با یک دستور قضایی و اطلاعات میدانی شروع شد. ماموران پلیس آگاهی پایتخت در پی شناسایی و دستگیری عاملان اصلی خرید و انتقال گوشی‌های سرقتی بودند که به سرنخ عجیبی رسیدند؛ زنی تبعه افغانستان، سال‌هاست در تهران زندگی می‌کند و به صورت مخفیانه، خریدار اصلی گوشی‌های دزدی از سطح شهر است.
تحقیقات نشان داد این زن پس از جمع‌آوری گوشی‌ها از سارقان، منتظر بازگشت همسرش از افغانستان می‌ماند. مرد، در فواصل زمانی مشخص وارد ایران می‌شد، گوشی‌ها را در بسته‌بندی‌هایی خاص جاسازی می‌کرد و سپس آنها را به آن‌ سوی مرز منتقل می‌کرد.
در نهایت، ماموران پلیس آگاهی تهران بزرگ با هماهنگی مقام قضایی وارد محل سکونت این زن شدند و در بازرسی از خانه، موفق به کشف 40 دستگاه گوشی هوشمند و گران‌قیمت شدند که برآورد اولیه نشان داد ارزش این گوشی‌ها بیش از 6 میلیارد تومان بوده است.
این البته یکی از پرونده‌هایی است که ماجرای سرقت گوشی‌ها در تهران، فروش به مالخر و سپس خروج از مرز و فروش در بازار کابل را روایت می‌کند.
موردی دیگر هم در پی افزایش قاچاق گوشی‌های سرقتی از تهران به افغانستان، پلیس آگاهی تهران با همکاری مرزبانان تایباد موفق به کشف و توقیف محموله‌ای شامل 247 دستگاه گوشی هوشمند شد؛ این محموله که به‌طور ماهرانه‌ای در کامیونی جاسازی شده بود، پیش از خروج از کشور در مرز تایباد شناسایی و ضبط شد.
در ماه‌های اخیر، روند قاچاق گوشی‌های سرقتی از تهران به افغانستان افزایش یافته است. قاچاقچیان با استفاده از روش‌های پیچیده، این گوشی‌ها را از تهران به مشهد منتقل کرده و سپس از طریق مرز تایباد به افغانستان می‌فرستند.
پلیس آگاهی تهران بزرگ با رصد دقیق و همکاری مرزبانان، موفق به شناسایی و توقیف محموله‌هایی شده است که به‌طور ماهرانه‌ای در وسایل نقلیه جاسازی شده بودند.
در یکی از عملیات‌ها، 247 دستگاه گوشی هوشمند به ارزش بیش از 25 میلیارد ریال کشف و ضبط شد. این گوشی‌ها که عمدتا از برندهای مطرح بودند، قرار بود به بازار افغانستان وارد شوند، جایی که قیمت گوشی‌ها به‌طور قابل توجهی بالاتر از ایران است.
قاچاق موبایل؛ مسیری از خیابان‌های تهران تا بازار کابل
همچنین اطلاعات موجود نشان می‌دهد که در خیابان‌های شلوغ پایتخت، سارقان اغلب به دنبال گوشی‌های گران‌قیمت شهروندان هستند پس از سرقت، این گوشی‌ها به سرعت از طریق واسطه‌ها جمع‌آوری شده و به دست دلال‌هایی می‌رسد که آنها را به مقصد افغانستان صادر می‌کنند.
مسیر قاچاق به طور معمول از تهران به مشهد و سپس به تایباد می‌رسد و از آنجا محموله‌ها با عبور از مرز اسلام‌قلعه وارد خاک افغانستان می‌شوند. پلیس آگاهی پایتخت در چند نوبت موفق شده محموله‌هایی شامل صدها گوشی قاچاق را پیش از خروج از مرز توقیف کند؛ از جمله آن همان پرونده تایباد بود.
چرا بازار افغانستان مقصد گوشی‌های دزدی است؟
سوال اینجاست که چرا بازار موبایل افغانستان برای قاچاقچیان موبایل جذاب است؛ یکی از دلایلی که مطرح می‌شود، نبود سامانه رجیستری در افغانستان است. بدین معنا که برخلاف ایران که گوشی باید ثبت و رجیستر شود، در افغانستان چنین سیستمی وجود ندارد بنابراین، گوشی دزدی به‌راحتی قابل استفاده است.
دلیل دیگری که در این منوال مطرح می‌شود این است که به دلیل محدودیت واردات و تمایل روزافزون جوانان افغان به تکنولوژی، تقاضا برای گوشی‌های هوشمند در افغانستان بالاست.
سومین و مهمترین دلیل اینکه قیمت گوشی‌ها در بازار افغانستان در برخی موارد 30 تا 50 درصد گران‌تر از ایران است به عنوان نمونه یک گوشی آیفون 13 که در تهران حدود 45 میلیون تومان معامله می‌شود، در کابل ممکن است تا 60 میلیون تومان فروخته شود.
بررسی‌های پلیس پایتخت اما نشان می‌دهد قاچاق گوشی‌های سرقتی از تهران به افغانستان توسط شبکه‌هایی سازمان‌یافته انجام می‌شود که این شبکه‌ها از رانندگان ترانزیت، دلال‌های مرزی و حتی فروشندگان خیابانی برای جابجایی و توزیع استفاده می‌کنند.
گوشی‌های قاچاق پس از ورود به افغانستان، عمدتا در بازارهایی مانند «مرکز موبایل شهر نو» در کابل یا بازار «گل‌بهار «در مزار شریف عرضه می‌شوند که البته برخی فروشندگان افغان نیز آگاهانه یا ناآگاهانه این گوشی‌ها را خریداری و به مشتریان می‌فروشند.
در این رابطه اما تلاش‌های پلیس آگاهی تهران چشمگیر بوده است؛ استفاده از تیم‌های ویژه برای ردیابی گوشی‌های دزدی از طریق کدهای IMEI، همکاری با پلیس فتا برای رصد فروشندگان آنلاین، افزایش کنترل‌ در محورهای خروجی شهر و استان خراسان رضوی و در پایان همکاری با پلیس مرزی تایباد و نیروهای گمرک برای کنترل کامیون‌ها و خودروهای عبوری از دیگر برنامه‌های پلیس است.
اگر چه پلیس آگاهی تهران توانسته بخشی از مسیر قاچاق را مسدود کند اما باید اذعان کرد که حل کامل این معضل نیازمند همکاری‌های بین‌المللی است.
بدون مشارکت پلیس افغانستان در ردیابی گوشی‌های سرقتی، مقابله با این شبکه‌ها بسیار دشوار خواهد بود و البته همزمان، آگاه‌سازی مردم، سخت‌گیری در فروش گوشی‌های بدون فاکتور و پیگیری حقوقی علیه خریداران اموال دزدی نیز می‌تواند به کاهش این پدیده کمک کند.
رییس پلیس تهران بزرگ نیز اواخر سال 1403 در جمع خبرنگاران از مذاکره با یکی از کشورهای همسایه درباره موبایل‌های سرقتی خبر داده و گفته بود: با یکی از همسایگان مذاکراتی داشته‌ایم تا گوشی‌ها در خارج از کشور قابل رصد باشد همانطور که پیشتر در مورد یک نوع خودرو خاص این هماهنگی‌ها انجام شده بود.
سردار عباسعلی محمدیان تاکید کرد: پلیس برای رصد مجرمان و برخورد قاطع با برهم‌ زنندگان نظم و امنیت مردم با هیچکسی تعارف ندارد و برابر قانون با متخلفان و مجرمان برخورد خواهد کرد.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1406425/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ثبات قیمت نفت در معاملات اخیر

ایران به لحاظ تاکتیکی فرایند مذاکرات را با موفقیت مدیریت کرده است

آمریکا در مذاکرات با ایران دقیقاً به دنبال چیست؟!

رایج در آمریکا، عجیب در جهان

واشنگتن در تحقق اهداف خود در یمن ناکام ماند/انصارالله مقابله به مثل می‌کند

ایران در کانون فشار، اسرائیل در سایه: راز دوگانگی سیاست‌های هسته‌ای

آمریکا زیر میز مذاکره زد/ یک برجام دیگر در راه است؟

برای نابودی رژیم صهیونیستی دعا کنید

«سوقندی» مدیرکل ارشاد اسلامی قم شد

از کجا بفهمیم چقدر خدا را دوست داریم؟

آمریکا زیر حرفش زد!

نرخ ارز امروز 27 فروردین 1404 + جزئیات

دولت ترامپ ظرف صد روز خسارت‌های شدیدی به کشور زده است

پاکستان به دنبال واردات نفت آمریکا

واکنش دولت آمریکا به اظهارات ویتکاف درباره ایران

حمله بایدن به ترامپ در اولین سخنرانی اش

قدرت سیاسی ایران در برابر آمریکا؛ تهران به دنبال مذاکرات نمایشی نیست

تا روابط خارجی را درست نکنیم، حتی چینی‌ها و روس‌ها نیز حاضر به سرمایه گذاری در ایران نیستند

اعتراض شریعتمداری به مواضع ویتکاف

«رأی الیوم»: تهران به دنبال مذاکرات نمایشی نیست

هشدار انجمن اساتید دانشگاه کانادا ‌در رابطه با سفر به آمریکا

پنتاگون مقام ارشد دیگری را به علت نشت اطلاعات محرمانه تعلیق کرد

تلاش وزیر نتانیاهو برای سنگ‌اندازی در مسیر مذاکرات ایران و آمریکا

نتیجه شبیه‌سازی جنگ بین ایران و آمریکا؛ برنده کیست؟ | روایت سرهنگ ویلکرسون

تحلیل شریعتمداری از پیام جدید ویتکاف: تردیدی باقی نماند که آمریکا خطوط قرمز را رعایت نکرده و از اولین آزمون برای «‌راستی‌آزمایی ادعاها‌» رفوزه شد/ آمریکا برخلاف آنچه ادعا می‌کرد از مذاکره درباره موضوعاتی سخن می‌گوید که به هیچ‌وجه قابل مذاکره نیستند

ترامپ: به مهاجران غیرقانونی که داوطلبانه آمریکا را ترک‌ کنند پول می‌دهیم

یک اشتباه درباره نسبت ما ‌و آمریکا

ترامپ در اتاق بحران کاخ سفید درباره ایران چه گفت؟

توانمندی موشکی ایران و کاهش تهدیدات آمریکا

جزئیات جلسه اتاق بحران کاخ سفید درباره ایران

حمله بایدن متوهم به ترامپ دیوانه در اولین سخنرانی اش!

مذاکرات جاری بین ایران و آمریکا و ریزشِ ادب

قیمت جهانی نفت کاهشی شد

پاس عمقی ویتکاف به شریعتمداری؛ خطوط قرمز را رعایت نشد رفوزه شده‌اند!

آثار توافق احتمالی حاصل از مذاکرات ایران و آمریکا

ویدیو/ مراقب این تکنیک ترامپ در مذاکرات ایران و آمریکا باشید!

جلسه فوری اتاق بحران آمریکا درباره ایران / موضع ترامپ تغییر کرد ؟

44 روز است آب، غذا و دارو وارد غزه نشده است

سرمقاله اعتماد/ مذاکره مانع جنگ تحمیلی دوم

سرمایه خارجی؛ سراب یا واقعیت؟ ‌

سرمقاله کیهان/ گناه نابخشودنی

سی‌ان‌ان: چین در جنگ تجاری با آمریکا برگ برنده‌اش را رو کرد

ترامپ، چین را با تعرفه 245 درصدی تهدید کرد

دهک 4 از وام ودیعه 400 میلیونی حذف شد

واکنش قالیباف به تذکرات نمایندگاه درباره قطعی و ناترازی برق

سروش سپهر، به دنبال ایفای نقش موثر در تحقق شعار سال

کاهش قیمت نوبرانه‌ ها تا روزهای آینده

یک میلیون دلار محصولات دامی از زنجان صادر شد

صادرات کاشی و سرامیک به عراق در دستور کار باشد

بازدید سرپرست موسسه ایثار از مرکز فرهنگی ، ورزشی و توانبخشی ایثار قم با هدف ارتقای خدمات به ایثارگران