ایرانیان جهان

آخرين مطالب

آمریکایی‌ها انقلاب را از مردم ایران جدا نمی‌دانند ایالات متحده آمریکا

آمریکایی‌ها انقلاب را از مردم ایران جدا نمی‌دانند
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش ، مهدی فضائلی درباره ریشه‌های کینه‌ورزی آمریکا و به قول معروف کینه شتری آمریکا نسبت به ایران توضیح داد: به نظر می‌رسد که سابقه این بحث به جایگاهی برمی‌گردد که آمریکایی‌ها در دوران پهلوی در ایران داشتند. در واقع پس از کاهش حضور انگلیسی‌ها در ایران و به‌ویژه پس از کودتای 28 مرداد، حضور آمریکایی‌ها در صحنه سیاست داخلی ایران بسیار پررنگ‌تر شد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
وی ادامه داد: این روند صعودی بود و نفوذ و نقش آمریکایی‌ها در ایران روزبه‌روز افزایش یافت، تا جایی که ایران به یکی از ایالت‌های آمریکا تبدیل شد. به بیان دیگر، ایران ظاهراً کشوری مستقل بود، اما در واقعیت آمریکایی‌ها در اینجا احساس تملک می‌کردند.
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب عنوان کرد: اگر بخواهیم میزان این نفوذ را بررسی کنیم، می‌توانیم به بهره‌برداری‌های آن‌ها در عرصه‌های مختلف، از مسائل اقتصادی، نظامی و فرهنگی گرفته تا مسائل مربوط به سیاست خارجی، اشاره کنیم.
فضائلی یادآور شد: مسائل زیادی در این خصوص وجود دارد، اما به چند نمونه می‌توان اشاره کرد که مبتنی بر اسناد لانه جاسوسی است و نشان می‌دهد که آمریکایی‌ها در ایران چه نقشی داشتند و انقلاب چه ضربه‌ای به این موقعیت آن‌ها وارد کرد. در واقع، با بررسی این نمونه‌ها مشخص می‌شود که منشاء کینه‌ شتری آمریکایی‌ها از ایران کجاست و چه چیزهایی از آن‌ها گرفته شده است.
وی افزود: آمریکایی‌ها زمانی که اینجا سفارت داشتند، به حدی در ایران نفوذ کرده بودند که عوامل سیا نیازی به جمع‌آوری مستقیم اطلاعات از مسائل داخلی ایران نداشتند، زیرا ساواک در اختیارشان بود و آن‌ها تقریباً همه اطلاعات مورد نیاز خود را از ساواک دریافت می‌کردند.
قطع یک حلقه اتصال
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب گفت: براساس اسناد به دست آمده از لانه جاسوسی، آمریکایی‌ها در جریان پیروزی انقلاب اسلامی غافلگیر شدند و با انحلال ساواک، حلقه اتصال خود را از دست دادند و دیگر هیچ ارتباطی با جریان‌های داخلی ایران نداشتند. به همین دلیل شروع کردند به نقش‌آفرینی تا به انقلاب آسیب بزنند.
فضائلی بیان کرد: نکته دیگری که باید به آن اشاره کرد این بود که با توجه به هم‌مرز بودن ایران با اتحاد جماهیر شوروی سابق و تقابلی که بین آمریکا و شوروی سابق وجود داشت، موقعیت ایران برای اشراف روی اتحاد جماهیر شوروی بسیار استراتژیک بود.
وی ادامه داد: این موقعیت ایران برای آمریکایی‌ها آنقدر ارتقاء پیدا کرد که ایران به یکی از مهمترین پایگاه‌های آمریکا در دنیا تبدیل شد و به همین دلیل آمریکا برخی از پایگاه‌های اطلاعاتی خود را جمع‌آوری و به ایران منتقل کرد.
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب خاطرنشان کرد: آمریکایی‌ها در زمان پهلوی در بهشهر در شمال کشور تاسیساتی ایجاد کرده بودند که در آنجا تمام تحرکات نظامی شوروی را زیر نظر داشته و اقداماتی مانند شنود انجام می‌دادند. علاوه بر این، آن‌ها در خراسان نیز پایگاه‌هایی داشتند و به این شکل توانسته بودند که مناطقی از شوروی را تحت اشراف خود قرار دهند.
فضائلی اظهار داشت: زمانی که انقلاب صورت گرفت، یکی از آسیب‌های جدی آن‌ها به دلیل از دست رفتن اشراف‌شان روی اتحاد جماهیر شوروی بود. به همین دلیل وارد مذاکره شدند تا بتوانند این امکان را حفظ کنند.
50 هزار مستشار در ایران
وی توضیح داد: این مسائل نمونه‌های کوچکی از نقش ایران برای آمریکایی‌هاست. آمریکایی‌ها در حوزه مسائل نظامی نیز مستشارانی در ارتش ایران داشتند. البته این مستشاران در بخش‌های دیگر مانند اقتصاد نیز در ایران حضور داشتند. رهبر معظم انقلاب نیز اشاره کردند که نزدیک به 50 هزار مستشار آمریکایی در بخش‌های مختلف در ایران حضور داشته‌اند و هزینه‌های آن‌ها توسط منابع داخلی ایران تامین می‌شد.
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب تاکید کرد: بنابراین چیزی که کارتر قبل از 19 دی 56 به عنوان جزیره ثبات مطرح کرد، یک باور بسیار جدی بود.
فضائلی با اشاره به اینکه ایران به عنوان کشوری با موقعیت ژئوپلیتیک فوق‌العاده اهمیت زیادی داشت، گفت: با توجه به اینکه ایران از شمال با شوروی سابق هم‌مرز بود و همچنین به دلیل امکان دسترسی به خلیج فارس و دریای عمان و ذخایر نفت و گاز، برای آمریکایی‌ها جایگاه مهمی داشت.
به گفته وی، اما پس از پیروزی انقلاب اسلامی به دلیل رفتار خود آمریکایی‌ها، این ارتباط قطع شد.
سفارت یا ستاد عملیات علیه ایران
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب یادآور شد: یکی از نکات مهمی که در بحث اسناد لانه جاسوسی مطرح است، فعالیت آمریکایی‌ها در این محل است و توصیه می‌کنم علاقمندان به این مسائل کتاب «ایستگاه خیابان روزولت» را مطالعه کنند، زیرا اطلاعات دقیق و روایت جالبی دارد از آنچه در این سفارتخانه می‌گذشته است.
فضائلی ادامه داد: نکته مهم این است که سفارت آمریکا در تهران فقط جاسوسی نمی‌کرده، زیرا ممکن است برخی بگویند یکی از فعالیت‌های همه سفارتخانه‌ها در دنیا جمع‌آوری اطلاعات است. اما آنچه در سفارت آمریکا انجام می‌شد، فقط جمع‌آوری اطلاعات نبود، بلکه اقدام و عمل آمریکایی‌ها برای نقش‌آفرینی بوده است.
وی گفت: براساس اسناد لانه جاسوسی، سفارت آمریکا اقداماتی انجام داد تا مانع پیروزی انقلاب شود. از همان روزهای اول پیروزی انقلاب، آمریکایی‌ها جلساتی تشکیل دادند و برای کودتا در ایران برنامه‌ریزی می‌کردند.
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب گفت: آمریکایی‌ها با افرادی که به نوعی مخالف انقلاب بودند نیز ارتباط برقرار کردند؛ برای نمونه با آیت‌الله شریعتمداری، همچنین با گروه‌های کومله و دموکرات ارتباط برقرار و آن‌ها را تحریک کردند.
به گفته فضائلی، آمریکایی‌ها یک ستاد عملیاتی تشکیل داده بودند تا بتوانند ضرباتی به انقلاب وارد کنند.
وی عنوان کرد: حداقل عنوانی که می‌توان به سفارت آمریکا در ایران داد، لانه جاسوسی است، زیرا این سفارت یک ستاد عملیات علیه ایران بود.
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب خاطرنشان کرد: قبل از پیروزی انقلاب، آمریکایی‌ها هرچه اراده می‌کردند برایشان مهیا بود. برای نمونه، می‌توان به قراردادهای کلانی که با چند برابر قیمت واقعی تنظیم می‌کردند اشاره کرد. در واقع انقلاب همه منافع نامشروع آمریکایی‌ها را از آن‌ها گرفت و این کینه‌ شتری از آنجا آغاز شد.
فضائلی گفت: آمریکایی‌ها انقلاب را از مردم ایران جدا نمی‌دانند، به عبارت دیگر آمریکایی‌ها از مردم ایران نیز کینه دارند. نمونه‌هایی از اهانت به مردم ایران در اظهارات مقامات آمریکایی وجود دارد که نشان می‌دهد این کینه ریشه‌دار است.
گفتمان انقلاب و مقاومت
وی گفت: انقلاب اسلامی یک مفهوم را پایه‌گذاری کرده است؛ این مفهوم بسیار مهم مانع منافع نامشروع کسانی است که در پی سلطه‌گری هستند. این مفهوم ایستادگی در مقابل ظلم و ظلم کردن است.
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب خاطرنشان کرد: عدم پذیرش ظلم بخشی از این مفهوم است که بحث فرهنگ مقاومت نیز از آن می‌آید.
فضائلی گفت: وقتی این مفهوم در سطح جهان ارائه شود، طرفداران زیادی پیدا می‌کند و محدود به مرزهای ایران نمی‌شود.
وی تصریح کرد: گفتمان انقلاب و مقاومت، ظلم نکردن و زیر بار ظلم نرفتن است و این مفهوم برای افرادی که استقلال و آزادی را طلب می‌کنند بسیار جذاب است و به همین دلیل این گفتمان گسترش پیدا کرده است.
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب گفت: در واقع آن چیزی که ما در کشورهای مختلف از آن به عنوان جبهه مقاومت یاد می‌کنیم و در حال گسترش به جاهای دیگر نیز هست، پذیرش همین گفتمان است.
فضائلی توضیح داد: رهبر معظم انقلاب فرمودند ما نیروی نیابتی نداریم. به این معنا که حزب‌الله، جهاد اسلامی، حشدالشعبی و دیگر گروه‌ها این گفتمان را پذیرفته‌اند و ایران آن‌ها را استخدام نکرده است. این گروه‌ها جذب این گفتمان شده‌اند، زیرا در مناطق خود شاهد ظلم بوده‌اند و اکنون در مقابل ظلم ایستاده‌اند.
وی تاکید کرد: بنابراین یکی دیگر از دلایل کینه‌ورزی آمریکایی‌ها نسبت به انقلاب این است که مردم ایران الهام‌بخش چنین مفاهیمی هستند. انقلاب اسلامی گفتمانی را ایجاد کرد که به مرزهای ایران محدود نشد، بنابراین نه تنها منافع آمریکا در ایران، بلکه منافع نامشروع آن‌ها در نقاط دیگر منطقه و جهان نیز به خطر افتاده است.
+
آخرین اخبار ورزشی را در جامعه ورزشی آفتاب نو بخوانید.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1323901/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

همدردی دولت پزشکیان با مردم آمریکا و اعلام آمادگی برای اعزام نیرو به آنجا

چالش دوگانگی مدیریت در مناطق آزاد مانع ایفای نقش آنها شده است

موضوعات مربوط به ابلاغ تعرفه خدمات و معافیت مالیات بر ارزش افزوده مناطق ویژه اقتصادی بررسی شد

خیز بازیگر چینی برای قبضه بازار لیتیوم

قیمت دینار عراق در ایستگاه جدید

سفر پزشکیان به روسیه گامی برای رفع نیازهای مشترک ایران و روسیه

هشدار انصارالله به عربستان

روایتی از درماندگی آمریکایی‌ها در مقابله با حادثه آتش‌سوزی + فیلم

عکس | شاهکار یک عکاس در مراسم تشییع جنازه جیمی کارتر رئیس جمهور اسبق آمریکا

عراق آماده گسترش ارتباط در زمینه گردشگری، علمی و سلامت با اصفهان است

دبیرکل جنبش عصائب اهل الحق عراق: عربستان و امارات از رخدادهای سوریه وحشت‌زده هستند

مختصات غلبه بر خاموشی

برای بهبود دوستی‌هایتان این سوالات را از خود بپرسید

کارخانه‌های کشتی‌سازی چین به بالاترین میزان سود در 4 سال دست یافتند

بیش از 12 هزار ساختمان سوخت و 100 هزار نفر فراری شدند

یمن: برای پنجمین بار ناوهواپیمابر آمریکا را هدف قرار دادیم

سه بازی لیگ NBA بخاطر آتش سوزی در آمریکا لغو شد

پیام ویژه انصارالله به کشورهایی مخالف با اقدام خصمانه علیه یمن

مهمترین آورده همایش وفاق‌ملی چه بود؟

عبرت از نُه سقوط! تکیه به خارج

فارن پالیسی: آیا ترامپ راهی تهران می‌شود؟

وفاق پزشکیان چه هست و چه نیست؟

فعالیت کنسولگری عراق در اصفهان آغاز شد

فدراسیون هندبال ایران وعراق تفاهم نامه همکاری امضاء کردند – آفتاب نو | اخبار ورزشی

طرحی نو برای مکران

ریشه ناترازی، اقتصاد دستوری است

بهترین کامبک‌های تاریخ لیگ قهرمانان اروپا؛ بازگشت‌هایی که فراموش نمی‌شوند

اعلام آمادگی آتش‌نشانی ایران برای خاموش کردن آتش در آمریکا | توصیه‌های مهم آتش‌نشانی ایران به آمریکایی‌ها + فیلم

درخواست ایتالیا درباره سوریه پس از دیدار با وزرای خارجه آمریکا، انگلیس، آلمان و فرانسه

اژدهای دو سر ماسک-ترامپ

درماندگی اروپا با اژدهای دو سر ماسک-ترامپ

آمریکا نگاه اسلام ستیز دارد و مرگ خود را در آن می‌بیند/ بر اساس فرمایشات رهبری؛ مذاکره با آمریکا موضوعیت ندارد

واکنش مداح معروف به راننده تاکسی شدن حمید فرخ‌نژاد در آمریکا + عکس

لغو سه بازی NBA بخاطر آتش سوزی در لس‌آنجس آمریکا

واکنش رهبر جریان صدر به آتش‌سوزی‌ها در آمریکا

نکاتی درباره آتش‌سوزی لس‌آنجلس

خطای باکو

محدودیت خاتمی در سالگرد هاشمی

بازی‌سازی حزب‌الله در پنجشنبه بیروت

30 هزار دانشجوی پزشکی در سال 1404 یعنی 15 برابر ظرفیت، یعنی فاجعه

کشته شدن 4 نظامی اسرائیلی در شمال نوار غزه

منبع فلسطینی: متن توافق آتش بس برای امضا آماده است

بن سلمان باز هم مرد اول جهان عرب شد

همکاری‌های دوجانبه ایران و چین در حوزه‌ کشاورزی

هشدار ویتالیک بوترین: اولین قدم های مخرب در زمینه بلاکچین

صنعا: مهمترین جنگ‌افزار آمریکا را بی‌خاصیت کرده‌ایم

مسکو: روسیه آموخت هیچ مشارکتی با غرب نمی‌تواند شکل بگیرد

تصاویر مناطق مختلف قبل و بعد آتش‌سوزی در آمریکا + فیلم

تصاویر مناطق مختلف قبل و بعد از آتش‌سوزی در آمریکا + فیلم

المشاط: حمایت ما از مردم غزه ادامه دارد