ایرانیان جهان

آخرين مطالب

تلاش ایران برای دسترسی و فروش نفت‌های بلوکه شده در چین آسیا و اقیانوسیه

تلاش ایران برای دسترسی و فروش نفت‌های بلوکه شده در چین
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - ایران از یک سایت ذخیره سازی در چین نزدیک به سه میلیون بشکه نفت را ارسال کرده تا بتواند بدین طریق بودجه‌ای تعریف کرده و از آن برای افزایش توان بازدارندگی‌اش در خاورمیانه و گسترش توان و نفوذ خود استفاده کند.
ناظران با استناد به ادعای برخی از منابع مدعی‌اند که تهران برای آمادگی در برابر رویکرد احتمالی ترامپ جهت اعمال فشار حداکثری بخشی از ذخایر نفت خود را با مجوز پکن از بنادر این کشور خارج کرده است؛ گزاره‌ای که سوال‌های مهمی را مطرح می‌کند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
به گزارش اقتصادنیوز، وال استریت ژورنال با انتشار گزارشی به نقل از منابع آگاه مدعی شد: ایران از یک سایت ذخیره سازی در چین نزدیک به سه میلیون بشکه نفت را ارسال کرده تا بتواند بدین طریق بودجه‌ای تعریف کرده و از آن برای افزایش توان بازدارندگی‌اش در خاورمیانه و گسترش توان و نفوذ خود استفاده کند.
به ادعای این منابع، این نفت از ذخایر حداقل 25 میلیون بشکه‌ای است که ایران در اواخر سال 2018 به چین فرستاد، زیرا نمی‌خواست تکرار اعمال تحریم‌های جدید توسط دولت اول ترامپ مانع از صادرات نفت این کشور شود.
ایران برای بازگشت ترامپ آماده می‌شود در همین راستا، نشریه وال استریت ژورنال مدعی شد: چین ماه گذشته پس از مذاکرات ماه‌های نوامبر و دسامبر با مقامات ایرانی موافقت خود را برای خروج محموله‌ها اعلام کرد.
به ادعای این نشریه، این اولین باری نیست که ایران به دنبال کاهش فروش نفت است، اما پکن پیشتر چراغ سبز نشان نداده بود. همزمان سخنگوی وزارت خارجه چین گفت: این کشور از این وضعیت اطلاعی ندارد، اما ادعا کرد که پکن با همه کشور‌ها از جمله ایران در چارچوب قوانین بین‌المللی همکاری می‌کند.
سخنگوی چین خاطر نشان کرد: پکن با سوءاستفاده آمریکا از تحریم‌های یکجانبه غیرقانونی و غیرمنطقی مخالفت کرده است.
در این میان نمایندگی ایران در سازمان ملل در نیویورک از اظهارنظر در این باره خودداری کرد. وزارت امور خارجه ایالات متحده نیز به درخواست برای اظهار نظر در این باره پاسخ نداد.
بیشتر بخوانید: رمزگشایی از سخنان قالیباف درباره نفت؛ قبلا دشمنان را با نفت تهدید می‌کردیم حالا کو نفت؟/ حذف نفت از معادلات سیاسی، نتیجه کاغذپاره خواندن تحریم‌ها توسط احمدی نژاد
درآمد اضافی نفت در شرایط کنونی برای ایران حیاتی است، از یک طرف تهران با تغییر معادلات منطقه رو‌به‌رو است و در یک سال گذشته رویارویی‌های اسرائیل با حماس و حزب‌الله موجب شد تا مقاومت بیش از هر زمان دیگر بر معادلات داخلی متمرکز شود.
در مقابل ناظران مدعی‌اند که با سقوط دولت اسد در سوریه، مسیر انتقال کمک‌های لجستیکی تهران به حزب‌الله نیز فعلا مسدود شده است. علاوه بر این، ایران درگیر بحران اقتصادی و تورم بالاست که بخشی از آن ماحصل تحریم‌های ایالات متحده است.
مجوز چین به ایران جهت ارسال نفت می‌تواند تنش‌ها با واشنگتن را تشدید کند، بالاخص آن که دونالد ترامپ برای روی ورود به کاخ سفید آماده می‌شود. ترامپ در اولین دوره ریاست جمهوری‌اش به شدت برای کاهش فروش نفت ایران تاکید داشت.
تیم انتقالی ترامپ گفته است که رئیس جمهوری 20 ژانویه پس از ورود به کاخ سفید می‌خواهد کمپین فشار حداکثری علیه ایران را بازتعریف کند. این تصمیم برای چین به عنوان بزرگترین خریدار نفت ایران می‌تواند برای این تلاش حیاتی باشد. ترامپ ممکن است مجبور شود با توجه به خواسته‌هایش در مورد تجارت و سایر مسائل در رابطه با پکن اولویت‌هایش را بازتعریف کند.
بعد از چین، مقصد نفت ایران کجاست؟ به ادعای وال استریت ژورنال، ایران در سال 2018 نفت خود را در دو بندر دالیان در شرق پکن و ژوشان در جنوب شانگهای ذخیره کرده بود. به ادعای این نشریه دو کشتی – مید استار و سی اچ بیلیون - اخیراً برای بارگیری بخشی از نفت ایران عازم دالیان شدند.
به ادعای این منابع، مید استاراول ژانویه بندر دالیان را با بارگیری 2 میلیون بشکه نفت ترک کرد و گمان می‌رود که سی اچ بیلیون همچنان در آنجا لنگر انداخته و قرار است با 700 هزار بشکه نفت بارگیری شده راهی شود.
وال استریت ژورنال، مدعی است که مید استار انتقال موقعیت و مسیر برنامه‌ریزی شده خود را تحت سیستم سیگنال بین‌المللی «ای‌ای اس» به مدت سه روز در حالی که نزدیک آب‌های دالیان بود متوقف کرد. به ادعای این نشریه کشتی فوق بعد از آن به سمت آب‌های کره جنوبی حرکت کرد تا نفت را به کشتی دیگری منتقل کند. در این میان سی اچ بیلیون فقط برای یک دوره کوتاه در 6 ژانویه داده‌های مکان خود را مخابره کرد. در این میان داده‌های سرویس ردیابی کشتی مارین ترافیک حرکت کشتی‌ها آنگونه که وال استریت ژورنال مدعی است، تأیید کرد.
بیشتر بخوانید: دود شدن یک چهارم ارزش نفت بلوکه شده ایران در چین/ تحریم‌ نعمت است، اما برای پالایشگاه‌های چینی!/ گیر افتادن 1.75 میلیارد دلار نفت ایران برای 6 سال در تله بنادر چینی
به ادعای ناظران اگر قرار بود ایران کل ذخایر را به قیمت روز بفروشد، ارزش به دست آمده بیش از 2 میلیارد دلار خواهد بود. وال استریت ژورنال مدعی اتس که ایران می‌تواند تا یک میلیارد دلار درآمد داشته باشد چرا که تهران حدود یک میلیارد دلار هزینه ذخیره سازی به چین بدهکار است. این نشریه در ادامه گزارشش مدعی شد، نگرانی‌ها در مورد این محموله‌ها بالاخص بعد از عملیات ارسال تشدید شده است. برخی از منابع مدعی‌اند که تهران درآمد‌های حاصل از آن را برای حمایت از متحدانش در خاورمیانه اختصاص داده است. طبق داده‌های شرکت تحقیقاتی کپلر، چین مدت‌ها بزرگترین خریدار نفت ایران بوده، اما از سال 2022 به دلیل ترس از تحریم‌های آمریکا، خرید نفت از ایران را متوقف کرده است. ایران شبکه‌های کشتیرانی پیچیده‌ای برای صادرات نفت به چین تعریف کرده است. حتی اگر یک خریدار چینی بخواهد نفتی را که در انبار نگهداری می‌شده بخرد، برای جلوگیری از نقض تحریم‌ها، باید نفت ایران به خارج از چین ارسال شود و به عنوان نفت غیرایرانی علامت گذاری گردد.
مقامات آمریکایی با فشار بر چین و دیگر کشور‌ها برای عدم مشارکت در صادرات نفت ایران و اعمال تحریم‌ها بر کشتی‌هایی که مدعی‌اند می‌توانند به انتقال نفت کمک کنند، به دنبال جلوگیری از ارسال نفت ایران هستند. یکی از این منابع آگاه مدعی شد که مقامات آمریکایی به طور خاص و در تماس با مقام‌های پکن در باب سرنوشت پول‌های به دست آمده از فروش نفت ابراز نگرانی کرده‌اند. 3 دسامبر وزارت خزانه داری ایالات متحده 35 نهاد و کشتی را تحریم کرد که به گفته این نهاد در انتقال نفت غیرقانونی ایران به بازار‌های خارجی نقش داشتند.
چندین کشتی متعلق به هنگ کنگ و چین تحت تأثیر قرار گرفتند. 19 دسامبر، وزارت خزانه داری کشتی‌ها و نهاد‌های دیگری، از جمله یک شرکت چینی را را به منظور متوقف کردن درآمد به دست آمده ایران از صادرات راهدف تحریم قرار داد. به ادعای ناظران ایران در سال 2024، 587 میلیون بشکه نفت صادر کرده و در این میان واردات چین 91 درصد از کل صادرات ایران را به خود اختصاص داده است. گرگوری برو، تحلیلگر ارشد ایران و انرژی در گروه اوراسیا، یک شرکت مشاوره، در این باره مدعی شد:، اما بسیاری از وجوه حاصل از این فروش‌ها به دلیل تأثیر تحریم‌های مالی ایالات متحده بر تهران در خارج از کشور باقی مانده است. به ادعای این تحلیلگر حتی اگر ایران در نهایت بتواند تمام نفت ذخیره شده در چین را بفروشد، مشخص نیست که دقیقا چقدر پول خواهد داشت. نفت ایران در نتیجه تحریم‌ها در حال حاضر با تخفیف به قیمت‌های بازار فروخته می‌شود. تحلیلگران مدعی‌اند که به واسطه تشدید تحریم‌های واشنگتن، برخی از کشتی‌ها ریسک حمل و نقل آن را نمی‌پذیرند و هزینه‌های فروش نفت را افزایش و سرعت فروش آن را کاهش می‌دهند.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1324857/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گلزنی گزینه مشترک استقلال و پرسپولیس در اروپا

نگرانی اتحادیه اروپا از احتمال لغو تحریم‌های روسیه توسط ترامپ

انجماد بسته حمایت از صنایع در کمیسیون اقتصادی دولت

برگزاری المپیک تابستانی آمریکا در هاله ای از ابهام

کدام کشور بیشترین گورهای دسته جمعی را دارد؟| کشف بیش از 200 گور جمعی

افزایش فعالیت عناصر داعش در عراق

چین بزرگ‌ترین کارخانه فرآوری آلومینا در گینه را احداث می‌کند

ربات‌های انسان‌نما در خدمت دولت چین برای مراقبت از سالمندان

طالبان مقابل ایران عقب نشینی کرد

نشانه‌هایی از تغییر در سیاست‌های بازدارندگی ایران پس از روی کار آمدن ترامپ/ تحلیل یک گزارش اطلاعاتی: ایران آماده پذیرایی از رئیس‌جمهور جدید آمریکا است!

کاهش عرضه نفت عربستان به چین در 2ماه ابتدایی 2025

دعوای کارشناسان دولت بر سر یک ایده غیرعملی/ ارسال پیام به آمریکا به بهانه یک آتش سوزی!

پیشنهاد سفیر ژاپن برای خواهر خواندگی بین مشهد و یکی از شهرهای ژاپن

هشدار جدی کمیسیون اروپا به «ایلان ماسک»

ایران همسایه اتحادیه اروپا می شود؟

اختلاف طالبان و پاکستان بالا می‌گیرد؟

زور، تهدید و فروش اجباری؛ سرزمین‌هایی که آمریکا به زور تصاحب کرد

مقام ارشد سپاه: 10 سال است درگیر جنگ شناختی با نفوذ اطلاعاتی هستیم/ آمریکا ادعای زیادی درباره پیشرفت دارد، اما با کوچک‌ترین بلا نتوانستند مقابله کنند

پیش‌بینی ترسناک فرماندار کالیفرنیا از آتش‌سوزی‌ مهیب آمریکا

آخرین خبر از آتش سوزی لس‌آنجلس/ ایرانیان مقیم در آمریکا در معرض خطر

معاون ترامپ زمان توافق آتش‌بس در غزه را اعلام کرد

آتش‌سوزی لس‌آنجلس می‌تواند بدترین فاجعه تاریخ آمریکا شود

پیدا و پنهان روابط ایران و عراق؛ از جنگ تحمیلی تا رویارویی با داعش/ چگونه آمریکا معادلات بغداد را به نفع ایران تغییر داد؟

ادغام حشد شعبی در وزارت دفاع تکذیب شد

گذرگاه جدید داعش بین عراق و سوریه

تعلل ایران از «جاده توسعه عراق»

راه «رشد» از پتروشیمی

ظرفیت پر «ظرفیت‌های خالی»

مسلمانان چه زمانی در اروپا به اکثریت می‌رسند؟

کاهش تحریم‌های سوریه در دستور کار این کشور اروپایی

واکنش عجیب دبیر ستاد امر به معروف قم به آتش‌سوزی لس‌آنجلس

سرگردانی 25 میلیون بشکه نفت ایران در انبارهای چین

کانادا، آمریکا را به قطع عرضه برق و انرژی تهدید کرد

سهمیه‏‌بندی خاموش ؟

یمن، پدیده ناشناخته برای اسرائیل

رادیکال‌ها؛ هم «وهم» هم «وهن»!

زائران عتبات عالیات مجوز حمل چه داروهایی را در سفر دارند؟

عراق: فعالیت عناصر داعش افزایش یافته است

هشدار وزیر خارجه عراق به خطر گروه تروریستی داعش

کتاب «جوانبی از توسعه اقتصادی ایران مدرن» منتشر شد

شهرستان آمل دارای ظرفیت‌های فراوان علمی، فرهنگی، اقتصادی و تولیدی است

اجرای دهمین مرحله طرح تشدید پیشگیری و مبارزه با قاچاق کالا و ارز از مبادی رسمی کشور

استان تهران تا پایان سال آینده در تأمین مرغ به خودکفایی 30درصدی می‌رسد

کاهش تحریم‌های سوریه در دستور کار دولت آلمان

هشدار کمیسیون اروپا به «ماسک» درباره دخالت در انتخابات آلمان

بایدن با متحدان آسیایی خود گفت‌ و‌ گو می‌کند

طالبان: به اجرای توافقات با تهران پایبندیم

فرمان جدید طالبان/ پیوند کلیه در افغانستان ممنوع شد!

طالبان بهای دشمنی با پاکستان را خواهند پرداخت

در خسارت‌بار‌ترین آتش سوزی کالیفرنیا چه بر آمریکا می‌گذرد؟ + فیلم