ایرانیان جهان

آخرين مطالب

حضور جولانی در نشست قاهره برای تثبیت مشروعیت او خواهد بود/ افزایش نگرانی کشورهای عربی از پیامد طرح ترامپ در قبال غزه خاورمیانه‌

حضور جولانی در نشست قاهره برای تثبیت مشروعیت او خواهد بود/ افزایش نگرانی کشورهای عربی از پیامد طرح ترامپ در قبال غزه
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - حسن هانی زاده، کارشناس مسائل منطقه با اشاره دلایل و ابعاد حضور رئیس دولت موقت سوریه در نشست سران عرب در قاهره در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: نشست سران عرب که به میزبانی مصر و حدود دو هفته دیگر برگزار خواهد شد، در درون خود بحث پرونده غزه و طرح دونالد ترامپ برای کوچ فلسطینیان و ساکنان این جغرافیا را دارد و در این بین کشورهای عربی سعی دارند مسأله غزه را در مدار توجه این نشست قرار دهند.
در این میان باید توجه شود که چهار کشور از جمله اردن، مصر، عربستان سعودی و سوریه از جمله سرزمین‌هایی هستند که برای انتقال ساکنان غزه مورد نظر ترامپ و تیم او قرار دارند. در این میان عربستان، اردن و مصر بیشترین فشار را از سمت دولت فعلی ایالات متحده برای پذیرش ساکنان غزه تحمل می‌کنند و حتی مشوق‌های متعددی از سوی ایالات متحده به این کشورها برای پذیرش ساکنان غزه ارائه شده است. بر این اساس، نشست سران کشورهای عربی در قاهره از اهمیت بالایی برخوردار است و دولت‌های مذکور سعی می‌کنند به هر ترتیب که شده بتوانند سناریوهای ایالات متحده و اسرائیل در قبال غزه را واکاوی کرده و در قبال آن به یک جمع‌بندی مشخص دست پیدا کنند.
وی ادامه داد: حضور ابومحمد الجولانی در نشست سران عرب هم نشان‌دهنده آن است که اتحادیه عرب او را به عنوان رئیس‌جمهوری غیر منتخب سوریه پذیرفته است که این موضوع با واکنش‌های متعددی در سوریه از سوی نخبگان این کشور مواجه شده و آنها اعتقاد دارند که جولانی نمی‌تواند بدون مراجعه به آرای عمومی و جلب نظر شهروندان این کشور خود را به عنوان رئیس‌جمهوری سوریه معرفی کند و این اقدام را کاملا با اصول دموکراسی در جهان در تضاد می‌دانند. به هر ترتیب حضور جولانی در نشست قاهره نشان می‌دهد که کشوهای عربی نگاه دوگانه به مقوله تروریسم دارند و حتی ممکن است که او برای مدت طولانی رئیس‌جمهوری سوریه باشد و در این راستا احتمال دارد که از رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه هم برای شرکت در این نشست دعوت شود. باید توجه شود که حضور جولانی در نشست سران عرب به نوعی در راستای مشروعیت‌بخشی به وی به عنوان رئیس دولت موقت سوریه است. او با حمایت ترکیه، آمریکا و برخی کشورهای عربی منطقه مانند قطر و با توسل به یک نوع کودتای نظامی قدرت را در دست گرفت و بر همین اساس نمی‌توان گفت که یک انقلاب در سوریه با محوریت وی و تیم تحت هدایتش رخ داده است.
این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: با تمام این تفاسیر باید گفت که مشروعیت‌بخشی به جولانی، یکی از اقداماتی است که در این نشست و با هدف حضور وی در قاهره دنبال می‌شود. از سوی دیگر، باید توجه داشت که پس از بحران سال 2011 در سوریه، اتحادیه عرب عضویت سوریه در این بلوک سیاسی و نظامی را لغو کرد اما با تمام این تفاسیر در دوران ریاست جمهوری بشار اسد این کشور مجدداً به اتحادیه عرب بازگشت و حالا هم حضور جولانی در نشست سران عرب را باید در همین راستا تحلیل کرد. نگاه کشورهای عربی نسبت به حاکمیت بشار اسد یک نگاه بدبینانه بود؛ چراکه بسیاری از کشورهای منطقه به دلیل نزدیک بودن بشار اسد به محور مقاومت، یک نگاه بدبینانه به وی داشتند. حالا به دلیل آنکه جولانی به نوعی در تقابل با محور مقاومت است، در نهایت کشورهای عربی سعی می‌کنند تا مشروعیت کافی را به وی اعطا کنند و این در حالیست که در داخل سوریه نخبگان این کشور مخالف حکومت یک طرفه و یک جانبه وی هستند. واقعیت این است که شخصی به عنوان رئیس دولت موقت سوریه در حال ایفای نقش است که روزی در فهرست تروریستی ایالات متحده قرار داشته و همین حالا هم شورای عالی قضایی عراق علیه وی به دلیل اقداماتی که انجام داده، دستور تعقیب صادر کرده است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: اینکه کشورهای عربی به صورت علنی جولانی را به عنوان رئیس دولت موقت سوریه تایید می‌کنند و اساساً هیچ توجهی به اقدامات گذشته او و حتی طریقه به قدرت رسیدنش نمی‌کنند، نشان می‌دهد که دولت‌های عربی منطقه به دنبال آن هستند که تقابل با محور مقاومت را همچنان به صورت مشخص عملیاتی کنند و جولانی را هم بر همین اساس تقویت خواهند کرد. در این راستا باید توجه شود که کشورهایی مانند مصر و اردن هم اکنون درگیر طرح ترامپ برای غزه هستند و حتی از این ناحیه احساس خطر می‌کنند. در این فضا برخی از کشورهای عربی به دنبال آن هستند تا یک طرح جایگزین را به جای طرح مورد نظر ترامپ در قبال غزه و جابجایی ساکنان این منطقه ارائه کنند. باید توجه شود که حضور رئیس دولت موقت سوریه در نشست سران عرب هم یکی دیگر از اقداماتی است که آنها سعی می‌کنند در این راستا و برای تقویت وجه او عملیاتی کنند. البته در این خصوص نگاه کشورهای منطقه مانند قطر با سایر دولت‌ها از جمله امارات و عربستان سعودی متفاوت است؛ چراکه دوحه تلاش دارد تا حاکمیت اخوان المسلمین را در سوریه تقویت کند و در مقابل ریاض و ابوظبی مخالف این مسأله هستند.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1362930/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

احمد جمالی سرپرست شرکت سرمایه‌گذاری‌های خارجی ایران شد

سردار رادان: صیانت از امنیت اقتصادی ویژه‌ترین اقدام پلیس امنیت اقتصادی است

اظهارنظرهای ناآگاهانه لطمه بزرگی به کشور وارد می‌کند

سفر ملا برادر به قطر

مشکلات زیرساختی حوزه اقتصادی استان بوشهر پیگیری می‌شود

وزیر صنعت: ‌تجارت ملوانی ابلاغ شد

پیدا و پنهان سهم نفت از کیک اقتصاد ایران در 14 سال اخیر+ نمودار

دستورالعمل‌ فروش میوه شب عید اعلام شد

موفقیت طرح شوق زندگی و کاهش نوزادان در شیرخوارگاه‌های مشهد

زیرساخت‌های اقتصادی و کشاورزی «دشتی» توسعه می یابد

اعیاد شعبانیه، فرصتی برای بازگشت به سوی خداوند و انتظار ظهور موعود است

دانشگاه الازهر: هیچ‌کس حق ندارد فلسطینی‌ها را از سرزمینشان بیرون کند

کاهش نرخ تور ژاپن و ویتنام در آستانه نوروز 1404؛ فرصتی طلایی برای سفر

کمترین و بیشترین حقوق بازنشستگی در کدام کشورهاست؟

حکم جدید دادگاه عالی چین؛ سرمایه‌گذاری رمزارزی خارجی بدون حمایت قانونی!

آمادگی افغانستان برای ارسال میوه‌های خشک به مالزی

طالبان: نظام اسلامی کنونی متعلق به همه افغان‌هاست

برگزاری نشست بررسی فرصت‌های توسعه روابط اقتصادی با افغانستان در خراسان جنوبی

آمریکا براساس شاخص بین‌ المللی، به بالاترین سطح فساد خود رسید

تماس تلفنی 1/5 ساعته پوتین با دونالد ترامپ

انتقاد آلمان و فرانسه از استراتژی ترامپ در قبال اوکراین

رژیم صهیونیستی چگونه از واتس‌آپ جاسوسی می‌کند؟

آمریکا نمی‌خواهد گفت‌وگو کنیم، می‌خواهد ما برویم پیش آن‌ها ذلیل شویم و ما نمی‌شویم

اسرائیل در حال ارزیابی حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران

«خطای محاسباتی»، علت شکست‌های آمریکا در برابر ایران

روسیه: ساعت قیامت به سمت نیمه شب خواهد رفت

جزئیات تازه از تماس تلفنی 90 دقیقه‌ای پوتین و ترامپ

مقام اطلاعاتی روسیه: فروپاشی اوکراین در راه است

مایک پنس؛ ترامپ اوکراین را رها کند این کشور جزئی از روسیه خواهد شد

حماس: صرفاً طبق جدول زمان‌بندی شده اسرا را آزاد ‌می‌کنیم

کمک سنگین پهپادی آلمان به اوکراین

اسرائیل چگونه از واتس‌آپ جاسوسی می‌کند؟

نرخ بلیت قطار تهران - وان اعلام شد

تسنیم: پیش‌فروش سکه با قیمت 60 میلیون تومان

بازدید هیئت دانشگاهی عراقی از پارک علم و فناوری دانشگاه تهران

فاجعه؛ دلار 110هزار تومانی قطعی شد! +جزئیات

قدرت‌های اروپایی خواستار نشستن بر سر میز مذاکرات اوکراین هستند

وزیر خارجه آلمان عنوان کرد اروپا باید در مذاکرات اوکراین مشارکت کند

بازگشایی 3 بازارچه مرزی خراسان جنوبی در کابل

پنج کشته و زخمی براثر انفجار انتحاری در افغانستان

جاده ماهیرود -فراه تسهیل‌کننده مبادلات تجاری بین ایران و افغانستان است

حمایت 82 ناشر بازار کتاب از مواضع رهبر معظم انقلاب در مقابل آمریکا

وال استریت ژورنال: اسرائیلی‌ها به دنبال کسب حمایت ترامپ برای حمله به تاسیسات هسته ای ایران

سودای اردوغان؛ خیز آنکارا برای احیای امپراتوری عثمانی از شام تا قفقاز/ فصل تازه مانور ترکیه در میانه رویارویی آمریکا و روسیه

شرط جدیدی که اروپا برای ترامپ گذاشت

خبر آمد، خبری در راه است

جادوگر فوتبال ایران دستگیر شد

افشای اسناد مهم عملیات‌های پنهان آمریکا در ایران/ از دخالت در انتخابات تا کمک صدها هزار دلاری به مسیح علی‌نژاد

وزیر دفاع آمریکا علیه اوکراین و اروپا؛ این چراغ سبز به پوتین بود؟ | فیلم

اروپا برای ترامپ خط و نشان کشید