ایرانیان جهان

آخرين مطالب

توانیر: صادرات برق ایران به عراق ادامه دارد عراق

توانیر: صادرات برق ایران به عراق ادامه دارد
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - درحالی‌که گزارش‌های رسانه‌های غربی از تمدید نشدن معافیت واردات برق عراق از ایران خبر می‌داد، مدیرعامل شرکت تولید و توزیع نیروی برق ایران تأکید کرد صادرات برق به عراق بر اساس قرارداد فی‌مابین ادامه خواهد داشت.
به گزارش خبرگزاری ایمنا، مصطفی رجبی مشهدی اظهار کرد: با توجه به وجود قرارداد صادرات برق به عراق مابین دو کشور و مدت‌زمان باقیمانده از این تعهد، واردات برق به عراق بر اساس قرارداد فی‌مابین ادامه خواهد داشت.
وی افزود: صادرات برق به عراق ادامه خواهد داشت البته اولویت تأمین برق با داخل کشور است و صادرات برق ساعات خارج از اوج مصرف و بر اساس تعهدات انجام می‌شود.
این مقام ایرانی درباره دریافت مطالبات صادرات برق به عراق گفت: مطابق مذاکرات انجام شده فی‌مابین دو کشور؛ مقرر شده بدهی‌های معوقه چند ماه اخیر در اسرع وقت پرداخت شود که بخشی از آن نیز طی ماه گذشته واریز شده است.
رجبی مشهدی درباره تحت تأثیر قرار گرفتن صادرات برق به ترکیه و روسیه با اعمال فشار و محدودیت احتمالی از سوی آمریکا تأکید کرد: مذاکرات جهت انجام تجارت برق با ترکیه و روسیه ادامه دارد و در آینده نزدیک ان‌شاءالله محقق خواهد شد.
از اوایل دهه 1990، عراق از کمبود عمده برق و قطعی برق رنج می‌برد که در تابستان به اوج خود می‌رسد و از همین رو در تمام فصل سال مناطق مختلف عراق با قطعی‌های برنامه‌ریزی شده برق مواجه است. به گفته زیاد علی فاضل، وزیر برق عراق میانگین تولید برق در عراق 26 هزار مگاوات است که شش هزار مگاوات آن با گاز صادراتی از ایران به عراق تولید می‌شود.
میزان واردات برق عراق از ایران نیز حدود 1200 مگاوات است اما در سال 2023 این میزان به دلیل نیاز داخلی ایران به 625 مگاوات کاهش‌یافته بود و تنها حدود 4 درصد از برق مصرفی عراق را تأمین می‌کرد. درحالی‌که صادرات برق ایران به عراق بسیار اندک بوده سخنگوی وزارت خارجه آمریکا امروز یکشنبه گفته که دولت آمریکا معافیت‌های عراق برای واردات برق از ایران را تمدید نکرده است. جمعه گذشته، وزارت امور خارجه آمریکا از عراق خواسته بود تا هرچه زودتر به وابستگی به منابع انرژی ایران پایان دهد اما مهلتی برای آن تعیین نکرد. عراق در حال حاضر 27 هزار مگاوات برق از طریق نیروگاه‌های خود تولید می‌کند که بیشتر آنها با گاز کار می‌کنند، اما ظرفیت تولید گاهی به 17000 مگاوات کاهش می‌یابد. این مقدار در حداکثر خود پاسخگوی نیاز برق کشور نیست، زیرا عراق باید تولید خود را به 40 هزار مگاوات افزایش دهد تا از تأمین انرژی شبانه‌روزی اطمینان حاصل کند.
کشور ایران در حالت معمول بدون هیچ مشکلی گاز را با نرخ روزانه 40 میلیون فوت مکعب به عراق صادر می‌کند، درحالی‌که کل نیاز روزانه عراقی‌ها به گاز برای تولید برق به 55 میلیون فوت مکعب می‌رسد. این مقادیر گاز از ایران به نیروگاه‌های حیاتی برق مانند ایستگاه بسمایه (جنوب بغداد) می‌رسد که 3500 مگاوات برق تولید می‌کرد و همچنین نیروگاه الصدر در بغداد که 560 مگاوات برق تولید می‌کرد و نیروگاه منصوریه (شرق استان دیالی) که 770 مگاوات برق تولید می‌کرد. مقامات عراقی در مقطع اخیر بارها تأکید کردند در حال حاضر جایگزینی برای گاز ایران به‌منظور ادامه فعالیت نیروگاه‌های برق خود ندارد و اتکای این کشور به گاز داخلی بیش از دو سال زمان نیاز دارد.
منبع: فارس
کد خبر 848955

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1375434/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جدیدترین خط و نشان فرمانده کل سپاه پاسداران برای آمریکا

ترامپ فرمان اجرایی محدودیت فعالیت صدای آمریکا را صادر کرد

حملات هوایی آمریکا و انگلیس به یمن ادامه دارد

حملات آمریکا و انگلیس به یمن ادامه دارد؛ انصارالله: قطعاً پاسخ می‌دهیم

بمباران شهر ذمار/تاکید آمریکا بر ادامه تجاوزات به یمن

بهترین روش برای استعلام دهک بندی یارانه خانوار + با کد ملی

انصارالله: حمله آمریکا به یمن بدون پاسخ نخواهد ماند

واکنش انصارالله به حملات نظامی آمریکا به یمن

انتقاد تند آیت الله نوری همدانی از صداوسیما : نظرات رهبری را هم عملی نمی‌کنند

ادعای رییس جمهور علیه ایران پس از حمله به یمن

اعلام جهاد علمای یمن علیه آمریکا و انگلیس

ادعای رسانه آمریکایی: در حمله آمریکا منازل حوثی ها هدف قرار گرفته شد

ترامپ با دستور حمله به یمن، ایران را هم تهدید کرد!

سردار فدوی با دولت ترامپ اتمام حجت کرد

سود هنگفت رئال مادرید در لیگ قهرمانان اروپا، لبخند رضایت پرز را به ارمغان آورد

دونالد ترامپ: دستور حمله ارتش آمریکا به یمن را صادر کردم

تجاوز مجدد آمریکا و انگلیس/ یمن: مقابله به مثل می‌کنیم

18 شهید و زخمی در حملات هوایی آمریکا و انگلیس به یمن

حمله آمریکا به یمن 18 شهید و مجروح برجای گذاشت

حملات گسترده امریکا به یمن / ترامپ به ایران هشدار داد

به دستور ترامپ حملات هوایی گسترده به یمن آغاز شد

واکنش‌ها به ازسرگیری تجاوزات حامیان صهیونیست‌ها به یمن

ویدیو حملات هوایی آمریکا به یمن

آرین‌منش: موانع ساختاری و تحریم‌ها اجازه جهش تولید را نداد

9 شهید و 9 زخمی در حملات وحشیانه ائتلاف آمریکایی- انگلیسی به صنعا یمن/ ترامپ: ایران «فوراً» به حمایت از حوثی‌ها پایان دهد!

تهدید پوشالی ترامپ علیه ایران در خصوص یمن

موضع یمن در قبال فلسطین تغییر نمی‌کند

حملات آمریکا و انگلیس به یمن+ ویدئو | تاکنون 9 نفر شهید شده اند

ادعای جدید هاآرتص درباره مذاکره ایران و آمریکا/ تهران قربانی آشتی ترامپ و پوتین می‌شود؟

امپراتوری آمریکا تمام شده است

مدیران بانک‌های استان ریسک‌پذیر باشند

متأسفانه بی اخلاقی‌ها زیاد شده

رمز گشایی یک روزنامه اصلاح‌طلب از اظهارات صریح رئیس قوه قضائیه درباره فساد/ یک نکته خاص در مورد تجمع حامیان قانون حجاب و عفاف

اعتراضات هزاران نفر در ایتالیا علیه راست افراطی

18 شهید و زخمی در حمله آمریکا به دستور ترامپ علیه یمن

چند ساعت قبل از حمله آمریکا به یمن، معاون اول رئیس جمهور آمریکا: ترامپ فردی صلح طلب است +فیلم

ترامپ ایران را تهدید کرد؛ خطاب به ایران...| دستور حمله قاطعانه و قوی به یمن را صادر کردم

شهادت و مجروحیت 18 نفر در اثر حملات آمریکا و انگلیس به پایتخت یمن

9 شهید و 9 زخمی در حملات وحشیانه ائتلاف آمریکایی- انگلیسی به صنعا یمن/ ترامپ: ایران به حمایت از حوثی‌ها پایان دهد!

انصارالله: موضع یمن در قبال فلسطین تغییر نمی‌کند

حمله هوایی آمریکا به یمن/ 9 غیرنظامی شهید شدند

18 شهید و مجروح در اثر حملات آمریکا و انگلیس به پایتخت یمن

واکنش ترامپ به خبر معطلی 9ساعته نماینده‌اش برای دیدار با پوتین | خدا به آمریکا برکت دهد

کارکنان صدای آمریکا به مرخصی فرستاده شدند

شهادت و جراحت 18 یمنی در حمله آمریکا و انگلیس به صنعا

تناقض‌گویی رسانه‌های حامی دولت درباره افزایش قیمت ارز

فارن پالیسی: چرا پکن ناگهان برای مذاکرات هسته‌ای پیش‌قدم شد؟

دفاعیه‌ قانع‌کننده نبود؛ رای خروج برای طارمی!

فوری | کارکنان «صدای آمریکا» به مرخصی اجباری فرستاده شدند؛ VOA خاموش شد؟ + جزئیات

ترامپ حمله به یمن را بر عهده گرفت + سند

ویکی پدیاجستجو