ایرانیان جهان

آخرين مطالب

زیان 16هزار میلیارد تومانی صندوق‌های طلا در 1 هفته اخبار ایران

زیان 16هزار میلیارد تومانی صندوق‌های طلا در 1 هفته
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - تسنیم /داده‌های مرکز نظارت بر صندوق‌های سرمایه‌گذاری سازمان بورس و اوراق بهادار نشان می‌دهد: در هفته گذشته (بازه زمانی 22 تا 28 فروردین سال 1404)، مجموع خالص ارزش دارایی صندوق‌های طلا با 16 همت افت به 163 همت رسیده و افتی 10 درصدی را تجربه کرده است.
نرخ هر اونس طلا در بازارهای جهانی، در هفته گذشته، رشد 5 درصدی داشت. نرخ دلار هم در بازارهای داخلی افت خیره کننده 15.7 درصدی را تجربه کرد.
گواهی شمش طلا و سکه نیز به عنوان مهم‌ترین دارایی‌های صندوق‌های طلا در این بازه زمانی به ترتیب 7.4 و 8 درصد افت کردند.
رشد 5 درصدی نرخ هر اونس طلا
بررسی روند قیمت هر اونس طلا در بازار جهانی در بازه زمانی 22 تا 28 فروردین 1404 نشان می‌دهد این فلز گران‌بها در این مدت با افزایشی محسوس همراه بوده است.
بازار
قیمت هر اونس طلا از 3175 دلار در روز 22 فروردین به 3336 دلار در 28 فروردین رسید که این افزایش معادل 5.07 درصد رشد در طول یک هفته است.
روند تغییرات به گونه‌ای بود که پس از یک جهش قابل توجه در روز 23 فروردین، قیمت کمی کاهش یافت، اما در روزهای بعدی دوباره روند صعودی خود را ادامه داد و در نهایت به سطح بالای اولیه بازگشت.
این نوسانات کوتاه‌مدت، در چارچوب یک روند کلی افزایشی قابل تفسیر هستند. افزایش قیمت طلا در این دوره می‌تواند تحت تأثیر مجموعه‌ای از عوامل اقتصادی و سیاسی قرار گرفته باشد.
از یک سو، احتمالا افزایش تنش‌های ژئوپولیتیک – به‌ویژه در مناطق حساسی مانند خاورمیانه یا اروپای شرقی – نقش مهمی در هدایت سرمایه‌گذاران به سمت دارایی‌های امنی هم‌چون طلا داشته است.
از سوی دیگر، گمانه‌زنی‌ها درباره تغییرات در سیاست‌های پولی فدرال رزرو آمریکا، به‌ویژه کاهش احتمالی نرخ بهره، می‌تواند جذابیت طلا را نسبت به دلار افزایش داده باشد.
هم‌چنین، تضعیف نسبی دلار آمریکا در این بازه زمانی، طلا را برای خریداران غیردلاری مقرون‌به‌صرفه‌تر کرده و به رشد تقاضای جهانی برای این فلز منجر شده است.
در نهایت، انتشار برخی داده‌های نگران‌کننده اقتصادی از اقتصادهای بزرگ، به‌ویژه آمریکا یا چین، ممکن است بر نگرانی‌های مربوط به رشد اقتصادی دامن زده و تمایل به سرمایه‌گذاری در بازار طلا را افزایش داده باشد.
در مجموع، روند قیمت اونس در این هفته نشان‌دهنده واکنش بازارهای جهانی به نااطمینانی‌های جهانی و جایگاه محکم طلا به‌عنوان یک دارایی امن است.
افت 15.7 درصدی نرخ دلار در بازار آزاد
در بازه زمانی 23 تا 28 فروردین 1404، بازار آزاد ارز ایران شاهد نوساناتی محسوس در نرخ دلار بود. قیمت دلار در روز 23 فروردین حدود 98,600 تومان ثبت شده که یکی از بالاترین مقادیر در این بازه به شمار می‌رود.
اما تنها یک روز بعد، یعنی در 24 فروردین، نرخ دلار با سقوطی چشم‌گیر به 84,500 تومان رسید؛ این کاهش معادل حدود 14.3 درصد کاهش در یک روز است.
پس از آن، نرخ دلار کمی افزایش یافت و در 25 فروردین به 85,000 تومان رسید. در 26 فروردین نیز قیمت تا 90,000 تومان بالا رفت که بازتابی از بازگشت موقت تقاضا یا احتیاط بازار بود.
با این حال، این افزایش پایدار نماند و دلار مجدد در روزهای 27 و 28 فروردین به ترتیب به 84,000 تومان و 83,000 تومان کاهش یافت.
این نوسانات، به‌ویژه کاهش شدید اولیه، احتمالاً به شدت تحت تأثیر اخبار مربوط به مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در عمان و ایتالیا بوده است.
انتشار خبر این مذاکرات باعث افزایش امیدواری به بهبود روابط دیپلماتیک و کاهش فشار تحریم‌ها شده و در نتیجه، انتظارات تورمی و سفته‌بازی در بازار ارز را کاهش داده است.
بازار آزاد ایران همواره به‌شدت به تحولات سیاسی و اخبار مربوط به مناسبات بین‌المللی، به‌ویژه روابط ایران با غرب، واکنش نشان می‌دهد.
در مجموع، کاهش حدود 15.7 درصدی قیمت دلار از 23 فروردین (98,600 تومان) تا 28 فروردین (83,000 تومان)، نشان‌دهنده اثر روانی قوی خبر مذاکرات بر بازار و احتمالاً مداخله هدفمند بازارساز برای تثبیت انتظارات است.
افت 7.4 درصدی ارزش گواهی سکه طلا
در هفته پایانی فروردین 1404، بازار گواهی سکه طلا شاهد نوسانات قابل توجهی بود که عمدتاً تحت تأثیر اخبار سیاسی و تحولات بازارهای ارز و طلا قرار گرفت.
در روز 23 فروردین، قیمت گواهی سکه در سطح 84,692,976 ریال قرار داشت، اما تنها یک روز بعد با کاهشی شدید به 80,457,000 ریال رسید.
این روند نزولی در روز 25 فروردین نیز ادامه یافت و قیمت به 77,113,543 ریال کاهش یافت که کم‌ترین مقدار هفته محسوب می‌شود.
در مجموع، گواهی سکه طی سه روز اول هفته حدود 9 درصد کاهش قیمت را تجربه کرد ولی در ادامه هفته، بازار وارد فاز تثبیت نسبی شد.
در روز 26 فروردین، قیمت گواهی سکه با بازگشت جزئی به 79,466,919 ریال رسید، اما در 2 روز پایانی هفته مجدداً کاهش یافت و در نهایت در روز 28 فروردین با قیمت 78,389,436 ریال بسته شد.
به این ترتیب، مجموع کاهش قیمت از روز 23 تا 28 فروردین حدود 7.4 درصد بوده است.
این کاهش قابل توجه در قیمت گواهی سکه را می‌توان در چارچوب تحولات بازار ارز و اخبار مذاکرات ایران و آمریکا در عمان و ایتالیا تفسیر کرد.
کاهش انتظارات تورمی ناشی از این اخبار و افت شدید نرخ دلار در بازار آزاد، به طور مستقیم بر بازار گواهی سکه تأثیر گذاشته و موجب ریزش قیمت‌ها شده است.
از سوی دیگر، روند ارزش معاملات گواهی سکه در همین بازه زمانی، تصویری از رفتار هیجانی و سپس کاهش تمایل به خرید و فروش را نشان می‌دهد.
در روز 25 فروردین، هم‌زمان با اوج کاهش قیمت‌ها، ارزش معاملات به بیش‌ترین سطح خود در هفته رسید.
این افزایش حجم معاملات در روز افت قیمت، معمولاً به دلیل خروج سریع سرمایه‌گذاران خرد یا موقعیت‌گیری مجدد معامله‌گران حرفه‌ای رخ می‌دهد.
در روزهای بعد، ارزش معاملات روندی کاهشی داشت و تا پایان هفته به حداقل رسید، که نشان‌دهنده احتیاط و انتظار برای شفاف‌تر شدن چشم‌انداز سیاسی و ارزی کشور است.
در مجموع، رفتار قیمت و معاملات گواهی سکه در هفته پایانی فروردین نشان‌دهنده تأثیر مستقیم تحولات سیاسی بر بازارهای مالی داخلی و واکنش سریع سرمایه‌گذاران به اخبار مذاکرات و انتظارات تورمی است.
افت 8 درصدی قیمت گواهی شمش طلا
بازار گواهی شمش طلا نیز همانند سایر بازارهای طلا در ایران، طی هفته پایانی فروردین 1404 نوسانات محسوسی را تجربه کرد.
قیمت این اوراق از 9,781,688 ریال در روز 23 فروردین شروع شد و در 2 روز بعدی با کاهش شدید همراه شد؛ به‌طوری که در روز 25 فروردین به کف قیمت خود یعنی 8,905,090 ریال رسید.
این افت حدود 9 درصدی در کمتر از 3 روز، واکنش بازار به تحولات بیرونی نظیر افت نرخ دلار و اخبار مربوط به مذاکرات ایران و آمریکا در عمان را نشان می‌دهد.
از روز 26 فروردین به بعد، قیمت گواهی شمش طلا به طور نسبی بازیابی شد و تا 9,057,615 ریال رسید. با این حال، در 2 روز پایانی هفته، قیمت‌ها مجدد به تدریج کاهش یافت و در روز 28 فروردین با نرخ 8,993,316 ریال بسته شد.
در مجموع، میزان کاهش قیمت از ابتدای هفته تا پایان آن حدود 8 درصد بوده است.
از منظر حجم و ارزش معاملات، بازار شمش طلا رفتار جالبی را نشان داد. ارزش معاملات در ابتدای هفته حدود 297 میلیارد ریال بود اما در روز 24 فروردین به حدود 134 میلیارد ریال سقوط کرد.
با این حال، هم‌زمان با افت قیمت در روز 25 فروردین، ارزش معاملات ناگهان جهش یافت و به بیش از 761 میلیارد ریال رسید. این رفتار معمولا نشانه ورود معامله‌گران برای استفاده از فرصت قیمتی یا تغییر موقعیت سرمایه‌گذاری است.
در ادامه هفته، با رشد نسبی قیمت‌ها، ارزش معاملات نیز بالا باقی ماند اما روند نزولی به خود گرفت. در روز 28 فروردین، ارزش معاملات به حدود 151 میلیارد ریال کاهش یافت که کمترین سطح طی 5 روز گذشته بود.
روند قیمت و معاملات گواهی شمش طلا در هفته منتهی به 28 فروردین، تحت تأثیر افت نرخ دلار و اخبار سیاسی بین‌المللی (به‌ویژه مذاکرات عمان)، همراه با نوسانات احساسی معامله‌گران بود.
رفتار بازار نشان می‌دهد سرمایه‌گذاران در مواجهه با اخبار مثبت سیاسی به فروش سریع تمایل دارند، اما افت‌ قیمت نیز با افزایش حجم معاملات همراه می‌شود؛ امری که نشانه‌ای از تغییر موقعیت سرمایه‌گذاری در بازار شمش طلاست.
خالص ارزش دارایی‌ صندوق‌های طلا
بر اساس داده‌های مرکز نظارت بر صندوق‌های سرمایه گذاری سازمان بورس و اوراق بهادار، مجموع خالص ارزش دارایی‌ صندوق‌های طلا در بازه 22 تا 28 فروردین 1404 10 درصد افت داشته و در مجموع به 163 همت رسیده است.
بر این اساس، خالص ارزش دارایی‌ صندوق‌های طلا 16 همت افت را در این بازه زمانی تجربه کرده است.
سهم از بازار
طبق این گزارش، صندوق عیار مفید با 33 درصد بیش‌ترین سهم را از بازار صندوق‌های طلا به خود اختصاص داده است.
صندوق لوتوس با 20 درصد، کهربا 10، زرین آگاه 6 درصد، زرین کاردان 5 درصد و دنای زاگرس و طلای کیان با 4 درصد بیش‌ترین سهم را از خالص ارزش دارایی‌ صندوق‌های طلا را به خود اختصاص داده‌اند.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1415303/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مزدا EZ-6 جدید راهی بازار شد +قیمت | معرفی خودرو مزدا EZ-6 با مشخصات فنی

ورود هیات عالی قضایی ایران به چین

رزمایش هوایی بی‌سابقه مصر و چین

ورود هیئت عالی قضایی ایران به چین

رئیس قوه قضاییه وارد چین شد

ترامپ از روسیه و اوکراین خواست دست از جنگ بکشند و به پول و تجارت فکر کنند

تحریم مقامات آمریکا توسط چین به تلافی تحریم 6 شهروند این کشور

اروپا از عملی شدن تهدیدات یمنی‌ها به شدت می‌ترسد / عملیات فریب سعودی‌ها در جنوب عربستان

گزارش الجزیره از مذاکرات ایران و آمریکا/ احتمال امتیازدهی آمریکا به ایران

چرا اسرائیل نمی‌خواهد مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا به نتیجه برسد؟

از بیانیه واشنگتن درباره غیرممکن بودن عضویت اوکراین در ناتو استقبال می‌کنیم

افتادن تشت رسوایی برندهای معروف از بام/ انتقام متفاوت چینی‌ها از تعرفه‌های تجاری ترامپ

مطهری: ایران و آمریکا توافق کردند و اختلافی ندارند

اجماع سیاسی با چاشنی احتیاط

سیاست دو ستونی تهران

ترامپ همچنان از وزیر دفاع خود حمایت می‌کند

شباهتهای اردوغان و ترامپ در سیاست

طلب آمرزش ترامپ برای پاپ فرانسیس

اسپیس‌ایکس دهمین گروه از ماهواره‌های جاسوسی آمریکا را پرتاب کرد

ایلان ماسک استعفا می‌دهد؟

رکود تورمی در بازار مسکن؛ نه خریدار توان دارد، نه فروشنده کوتاه می‌آید

کاهش 55 درصدی قدرت خرید مردم در 10 سال گذشته

سیگنال تازه از آینده قیمت دلار

مشهد اینوکس؛ سرمایه‌ها به فرصت تبدیل می‌شوند

منطقه آزاد تجاری اردبیل؛ راهی به قفقاز، پلی برای اقتصاد

مقایسه تیم منتخب بهترین بازیکنان آرسنال در فصل 25-2024 و فصل شکست‌ناپذیران

نه بارسلونا، نه آرسنال؛ لوئیس فیگو شانس اول قهرمانی لیگ قهرمانان اروپا را معرفی کرد

لاپورت در آستانه‌ جدایی از النصر

علت سفر عراقچی به چین در آستانه دور سوم مذاکرات چیست؟

چین با هواوی پرواز کرد: اینترنت 10 گیگابیتی، بمب جدید دنیای دیجیتال

ویدیو/ حضور سفیر چین در تخت جمشید خبر ساز شد

مذاکرات ایران و آمریکا روی بازار مسکن تأثیر گذاشت؟ | یکه تازی رکود

آغاز دلارزدایی از اقتصاد جهانی

قیمت لحظه ای افغانی، دلار و درهم ؛ (دوشنبه 1 اردیبهشت ماه 1404)

بعد از عراقچی، پادشاه عمان هم راهی روسیه شد/ منفعت روس‌ها در توافق ایران و آمریکا است؟

فروریزش ارزهای خارجی/دلار تا کجا عقب‌نشینی می‌کند؟

حضور خبرنگاران آمریکایی در مجلس ایران +عکس

خوش‌بینی از مسقط تا رم

وزیران رژیم جولانی به آمریکا می‌روند

کاهش قیمت جهانی نفت به 66 دلار

هشدار سناتور جمهوری خواه به ترامپ

ادعای سرمایه‌گذاری کلان آمریکایی فریبکاری است/ نباید دلخوش به سرمایه‌گذاران یک کشور شویم

ریزش ارزهای خارجی/دلار تا کجا عقب‌نشینی می‌کند؟

پشت پرده تکاپوی عربستان برای مذاکره تهران با واشنگتن/ توافق ایران و آمریکا چه معنایی برای عربستان و خلیج فارس دارد؟

ادعای سرمایه‌گذاری کلان آمریکا فریبکاری است/ نباید دلخوش به سرمایه‌گذاران یک کشور شویم

قیمت دلار در بازار آزاد بعد از توافق ایران و آمریکا مشخص شد/ نرخ ارز از این رقم پایین‌تر نمی‌آید

نخستین ضرر ملموس جنگ تجاری ترامپ؛ الکوآ 20 میلیون دلار متضرر شد

وحشت دیپلمات‌های آمریکایی از زلزله ترامپ

آخرین دیدار پاپ فرانسیس با معاون رییس جمهور آمریکا

سفر بن گویر به آمریکا