ایرانیان جهان

آخرين مطالب

قمار در توسعه میادین آب‌های عمیق قاره آفریقا

قمار در توسعه میادین آب‌های عمیق
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش میز نفت، با وجود پیش‌بینی‌ها در مورد فرا رسیدن زمان اوج تقاضا برای نفت، غول‌های نفتی سرمایه‌گذاری زیادی در اکتشاف میادین آب‌های عمیق، به‌ویژه در آفریقا، برای تامین منابع مورد نیاز دنیا در دهه‌های آینده انجام می‌دهند.
رونق اکتشاف نفت در آب‌های عمیق ناشی از تمایل سرمایه گذاران برای بازدهی بالا و نیاز به داشتن ذخایر عظیم نفت برای تضمین پایداری بلندمدت کسب و کار آنها است.
در سال جاری، اکتشاف نفت در آب‌های عمیق به ویژه با انتشار گزارش‌های موفقیت آمیز و قابل توجه اکتشاف‌های فراساحلی در نامیبیا و گویان توجه گسترده‌ای را به خویش جلب کرده است. این شرایط ممکن است تنها شروع یک روند جدید در اکتشاف نفت باشد، زیرا جهان در دهه‌های آینده به مقدار زیادی طلای سیاه نیاز خواهد داشت.
گزارش وود مکنزی درباره آب های عمیق
تحلیلگران وودمکنزی در بررسی اخیر بخش اکتشاف آب‌های عمیق خاطرنشان کردند: اکتشافات جدید می‌تواند نقش مهمی در آینده ایفا نماید، انرژی مقرون به صرفه ارائه کرده و امنیت انرژی را تقویت کند.
آنها به فعالیت کمپین مخالفان در برابر صنعت نفت و تأثیر آن بر برخی سرمایه گذاران اشاره نموده و تأکید کردند که این کار برای جلوگیری از توسعه اکتشاف منابع فراساحلی کافی نبوده، اما اشتهای کاوشگران برای چنین اکتشاف‌هایی را به میزان قابل توجهی کاهش داده است.
تنها شرکت‌های نفت و گاز دولتی بزرگ و شرکت‌های نفت و گاز دولتی در حال حاضر در بازی اکتشاف در آب‌های عمیق فعال هستند، اما این قمار، ارزش آن را دارد: صدها میلیارد دلار منابع نفت و گاز از مناطق کم عمق و حتی بیشتر از 2000 متر عمق استخراج خواهد شد.
ما می‌دانیم که غول‌های نفتی در حال حاضر در قلمروی فوق عمیق فعالیت داشته و بازدهی تجاری دو رقمی از این نواحی دارند.
از سال 2015 میلادی و براساس داده‌های وود مکنزی، غول‌های نفتی بیش از 160 میلیارد دلار ارزش جدید از اکتشافات میدانی جدید بر اساس قیمت درازمدت نفت برنت 65 دلار در هر بشکه ایجاد کرده‌اند. بازده بر اساس چرخه کامل به صورت مداوم از 10 درصد در هر سال فراتر رفته که میانگین آن 15 درصد محاسبه شده است. سرمایه گذاران نیز تمایل دارند صدای بازده دو رقمی را بشنوند. صنعت نفت ممکن است در آستانه احیای آب‌های عمیق پس از چند سال توقف باشد.
تحلیلگران وودمکنزی با اشاره به اینکه اکتشاف ارزان‌تر از خرید دارایی است، نوشته‌اند: تعجبی ندارد اگر تعدادی از شرکت‌هایی که در سال‌های اخیر قرار عملیات اکتشاف خود را کاهش داده‌اند، اکنون با یک تغییر راهبرد به دنبال جوان‌سازی سبد دارایی‌های بالادستی خود و بازگشت به بازار برای رشد کردن هستند.
همه چیز از اگزون شروع شد
همه چیز با اگزون و گویان شروع شد. این شرکت بزرگ، ابزارهای حفاری در آب‌های ناشناخته و همچنین فناوری مورد نیاز را داشت. این 12 بلوک اکتشافی با بیش از 11 میلیارد بشکه منابع توسط این شرکت آمریکایی کشف شده است. در حال حاضر، گویان در مسیر تبدیل شدن به بزرگ‌ترین تولیدکننده نفت در آمریکای جنوبی است و تولید آن در سال 2037 میلادی به 1.3 میلیون بشکه در روز خواهد رسید. مجموع تولید در این کشور کوچک از زمان اولین کشف نفت توسط اکسون به 500 میلیون بشکه رسیده و تحقق این آرزو فقط پنج سال طول کشید.
سایر شرکت‌های بزرگ نفتی در حال حاضر در مسیر تکرار موفقیت اکسون در گویان در غرب آفریقا، در حوضه نارنجی فراساحلی نامیبیا هستند.
شل، توتال انرژی و گالپ پرتغال اکتشافاتی را اعلام کرده‌اند که می‌تواند میلیاردها بشکه نفت را در خود جای داده و پیش بینی می‌شود این کشور را به پنجمین تولیدکننده بزرگ نفت در آفریقا تبدیل نماید. یکی از اکتشافات یعنی میدان موپان گالپ، به تنهایی بیش از 10 میلیارد بشکه نفت خام را در خود جای داده است.
شایان ذکر است که این اکتشافات حتی در شرایطی انجام می‌شود که پیش‌بینی‌های مربوط به تقاضای انرژی در آینده از سوی رسانه‌های احتمالاً معتبری مانند آژانس بین‌المللی انرژی، مکرراً اوج رشد تقاضای نفت و کاهش میزان آن را با سرعت گرفتن بازار برق پیش‌بینی می‌کنند. با این حال، به نظر می‌رسد که این شتاب بیشتر یک جاه طلبی است تا یک توسعه واقعی، که انگیزه ادامه اکتشاف در آب‌های عمیق است.
در واقع، در اوایل سال، ریستاد انرژی گفت که دهه کنونی به عنوان دهه اکتشاف و تولید در آب‌های عمیق در تاریخ ثبت خواهد شد. این شرکت مشاوره انرژی اعلام کرد که انتظار دارد سرمایه گذاری در اکتشاف نفت در آب‌های عمیق امسال به 104 میلیارد دلار برسد و در سال‌های آینده به رشد خود ادامه دهد. وود مکنزی در گزارش قبلی، اعلام کرد که انتظار دارد تولید نفت فراساحلی از هم اکنون تا سال 2030 میلادی 60 درصد افزایش یابد.
همه با هم برای نفت
غول‌های نفتی در حال حاضر بال‌های اکتشافی خود را در آفریقا گسترش داده‌اند. به نظر می‌رسد اکتشافات جذاب فراساحلی نامیبیا، اشتهای بزرگان را برانگیخته است، بنابراین آنها اکنون در حال گسترش فعالیت‌های اکتشافی خود به آفریقای جنوبی هستند که سازند نارنجی آن با نامیبیا مشترک است.
شرکت توتال انرژی اخیراً اعلام کرد که قصد دارد 7 حلقه چاه در این منطقه حفاری کند. با این حال، شرکت‌های بین المللی نفتی با ولع فراوان در حال کاوش در مناطق دیگر نیز هستند.
شرکت انی ایتالیا اخیراً چهار بلوک دریایی جدید در ساحل عاج را به عنوان بخشی از یک پروژه در مقیاس بزرگ خریداری کرد که قرار است اولین توسعه نفت فراساحلی با خالص صفر انتشار کربن باشد. توتال انرژی مجدداً در اوایل سال، مجوز اکتشاف فراساحلی برای یک بلوک فراساحلی در سائوتومه و پرینسیپ - جزیره‌ای در سواحل غربی آفریقا در نزدیکی گینه استوایی عضو اوپک -دریافت کرد.
لیبریا نیز با صدور مجوز برای 29 بلوک در اوایل سال جاری به صفوف تولیدکنندگان آینده نفت پیوسته است. این کشور توسط شورای انرژی آفریقا به عنوان یکی از هفت مقصد برتر آفریقا برای اکتشافات در آب‌های عمیق انتخاب شده است.
بازار نفت در میادین دریایی فلات قاره بار دیگر داغ شده است. شاید در ذهن فعالان حامی محیط زیست که از اتهام زنی به صنعت نفت برای بیان اعتراضات خود استفاده می‌کنند، داغ نباشد، اما مطمئناً در ذهن سرمایه گذارانی که در سیاست‌های تجاری غول‌های نفتی، بازده سهامداران و انضباط مالی را در اولویت قرار داده و از تضمین طولانی مدت سود می‌برند، داغ است. فراموش نکنید که پایداری کسب و کار این شرکت‌ها با اکتشافات جدید بزرگ فراساحلی پیوند خورده است.
نویسنده: ایرینا اسلاو
منبع: Oilprice.com
مترجم: محسن داوری

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1303961/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

همکاری جدی دولت در تأمین منابع مالی واردات واگن‌های مترو

سراج‌الدین حقانی به افغانستان بازگشته است

ترامپ حتی به توافقاتی که خودش انجام داده پایبند نیست / رئیس جمهور آمریکا توافق می‌خواهد!

قیمت دلار و یورو چهارشنبه 17 بهمن؛ کاهش نرخ‌ دلار در بازار رسمی تجاری

دیر نخوابید تا آلزایمر نگیرید

استرالیا از راه‌حل 2 کشوری در خاورمیانه حمایت می‌کند

واکنش تند گروه‌های فلسطینی به توطئه‌ جدید ترامپ علیه غزه

واکنش تند گروه‌های فلسطینی به موضع توطئه‌آمیز ترامپ علیه غزه

قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله ایران؛ چهار‌شنبه 17 بهمن

آمریکایی ایلان ماسک را نمی خواهند

بازگشت ترامپ به «فشار حداکثری» علیه ایران؛ آزمودن مسیر شکست خورده

کاهش قیمت نفت در بازارهای جهانی

یاسمین مقبلی از لحظه دیدن تهران و ایران از فضا گفت

دونالد ترامپ درباره ایران چه گفت؟

ترامپ مهاجران غیرقانونی را حیوان خطاب کرد

دیپ سیک، ضربه تکنولوژیک پکن به واشنگتن

مذاکرات با روسیه و اوکراین به‌خوبی پیش می‌رود

اعلام آمادگی حماس با دولت ترامپ

اسرائیل با طرح کوچاندن ساکنان غزه موافقت کرده است

نتانیاهو در دیدار با ترامپ درباره ایران چه گفت؟ / چهره خاورمیانه را تغییر میدهیم / ایران ضعیف شده!

برجام، چالش ها و دیوار بلند بی اعتمادی به آمریکا

تیراندازی خون‌بار شبانه در «اوهایو»ی آمریکا+فیلم

دیپ سیک، ضربه تکنولوژیک پکن به واشنگتن/ رقابت بخش خصوصی چین با غول‌های فناوری جهان

ترامپ: عربستان خواستار تشکیل کشور فلسطین نیست

عفو بین‌الملل: آمریکا با پذیرش نتانیاهو به عدالت توهین کرد

حمله ایلان ماسک به رئیس‌جمهور سابق آمریکا

در آستانه یک دیدار مهم، ترامپ خواهان ملاقات با پزشکیان شد/ استراتژی نتانیاهو و ترامپ علیه ایران؛آیا بی بی دست پر از واشنگتن بازمی‌گردد؟

بهای نفت جهانی کاهش یافت

از سرگیری سیاست فشارحداکثری آمریکا علیه ایران

پست آمریکا دریافت مرسولات از چین و هنگ‌کنگ را متوقف کرد

نرخ ارز امروز 17 بهمن 1403 + جزئیات

نظر جالب ترامپ درباره ایران خبرساز شد

فوری؛ ترامپ خواهان دیدار با پزشکیان شد

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس: تحریم یعنی خریدِ گران و فروشِ ارزان/ در مذاکره با اروپا چیزی به دست نمی‌آید؛ می‌توان با آمریکا در فضای متفاوتی مذاکره کرد

ترامپ: 700 هزار اوکراینی کشته شدند؛ زلنسکی: این قدر تلفات ندادیم

ترامپ: تعرفه‌های جدید علیه اروپا «قطعاً» اعمال خواهند شد

چرا میلیاردرهای حاکم بر آمریکا کمکهای واشنگتن به فقیران در جهان را قطع می کنند؟

انحصار رسانه‌ای را می‌شکنیم

واکنش مقامات آمریکایی با اظهارات ترامپ درباره اشغال غزه

ایران و آتش‌بس؛ محور اصلی رایزنی اسراییل و امریکا

استقبال عجیب رییس جمهور آمریکا از بنیامین نتانیاهو + فیلم

واکنش وزیر خارجه به طرح ترامپ برای تصرف غزه

مالزی به دنبال گسترش روابط تجاری با چین، روسیه و برزیل

نتانیاهو: اسرائیل تاکنون دوستی بهتر از ترامپ نداشته است!

سرمقاله ایران/ سیگنال‌دهی و قدرت، زبان خاموش سیاست جهانی

مرور تجربه پیشرفت چین، مایه شرمندگی بیشتر غربگرایان

بی‏‌بی در منگنه

سازمان «سیا» به تمام کارکنان این سازمان پیشنهاد بازخرید داد

ترامپ فرمان‌ خروج آمریکا از شورای حقوق بشر سازمان ملل را امضا کرد

عضو کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق: توهمات انحلال حشدشعبی هرگز محقق نخواهد شد