یاوهگویی آمریکا علیه ایران با «گزینههای روی میز»
ایالات متحده آمریکا
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - در ادامه اظهارات متناقض دولت آمریکا درباره مذاکره با ایران، مشاور امنیت ملی کاخ سفید مایکل والتز باز هم به سراغ گزینه نخنمای تهدید نظامی رفت.
به گزارش مشرق، «همه گزینههای روی میز است. ایران باید سخنان رئیسجمهور (ترامپ) را با صدای بلند و شفاف بشنود.» والتز این حرف را گفت.
این مقام آمریکایی در مصاحبه با برنامه «این هفته» ایبیسی نیوز، ضمن محکوم کردن مواضع دولت جو بایدن درباره یمن، لفاظی سال گذشته خود علیه ایران را تکرار کرد.
مجری این شبکه تلویزیونی آمریکایی از والتز سوال کرد: «ما در دولت بایدن هم شاهد حملات (آمریکا به یمن) بودیم اما حوثیها همچنان به شلیک موشکهایشان ادامه دادند. الان چه چیزی فرق کرده است؟»
مصاحبه مشاور امنیت ملی کاخ سفید ساعاتی پس از داستانسرایی رئیسجمهور آمریکا درباره حمله به نشست فرماندهان انصارالله یمن انجام شد.
یک منبع یمنی اما گفت: فیلمی که ترامپ در حساب کاربری خود منتشر کرده، در واقع یک مراسم جشن بوده که در استان الحدیده در غرب یمن برگزار شد. وی با بیان اینکه این جشن یک فعالیت اجتماعی است که به صورت متناوب در همه استانهای یمن در جریان اعیاد و مناسبات برگزار میشود افزود: چنین مراسمی هیچگونه ارتباطی با هیچ فعالیت نظامی ندارد.
مشاور امنیت ملی دولت دونالد ترامپ در توضیح اینکه حملات آمریکا به یمن در دولتهای بایدن و ترامپ چه فرقی دارد، ادعا کرد: «تفاوت این است که این حملات، حملات محدود و رفت و برگشتی نبوده بلکه یک پاسخ قوی بوده که چندین هدف شامل رهبران حوثی را هدف قرار داد و آنها را از بین برد. تفاوت در اینجا این است که اول، رفتن به سراغ کادر رهبری حوثی است و دوم، مسئول شناختن ایران.»
به ادعای این مقام ارشد آمریکایی، «این ایران بوده که به طور مکرر، برای هدف قرار دادن کشتیهای جنگی و همچنین کشتیهای تجاری جهانی، به حوثیها تامین مالی، منابع، آموزش و کمک کرده است و به حوثیها کمک کرد که دو تا از استراتژیکترین آبراهههای جهان را ببندند. الان ما شاهدیم که 70 درصد از کشتیرانی جهانی اکنون به سمت جنوب آفریقا تغییر مسیر دادهاند و این باعث افزایش بهای کالاها، اختلال در اقتصاد جهانی و بستن مسیر تجهیزاتی برای ایالات متحده شده است. رئیسجمهور ترامپ این موضوع را غیرقابل قبول میداند. این چیزی بود که ما آن را به ارث بردهایم که یک وضعیت وحشتناک است الان فرصتی است که اقدامات اشتباه (دولت قبل) را درستش کنیم.»
مجری این برنامه با اشاره به اظهارات رئیسجمهور آمریکا علیه ایران سوال کرد که آیا این سخنان یعنی اینکه اقدام نظامی مستقیم علیه ایران، ممکن است؟
والتز مدعی شد: «همیشه با این رئیسجمهور، همه گزینههای روی میز است. ایران باید سخنان او را با صدای بلند و شفاف بشنود. (حمایت ادعایی ایران از یمن) کاملا غیرقابل قبول است و متوقف خواهد شد، سطح حمایتی که آنها در حال ارائه به حوثیها هستند همانند حمایتی که از حزب الله و شبه نظامیان در عراق، حماس و دیگران داشتهاند. تفاوت در آن است که حوثیها پدافند هوایی بسیار پیچیدهای دارند، آنها همچنین موشکهای ضد کشتی، کروز، پهپاد، انواع پهپادهای هدایت شونده که توان پرواز روی سطوح نزدیک به آب را دارند و حتی موشکهای بالستیک در اختیار دارند. آنها دهها حمله به چندین ناو جنگی کردند...چندین کشتی را غرق کردند. مردم آمریکا باید این را درک کنند که چه اتفاقاتی اینجا افتاده است. دولت قبلی مجموعهای از پاسخهای ضعیف و بی اثر داشته اما رئیسجمهور با پاسخ قوی وارد شده است و ما نه تنها حوثیها را مسئول اقداماتشان میکنیم بلکه ما ایران، حامیان آنها را هم پاسخگو خواهیم کرد و این اگر بدان معنا است که کشتیهایی که آنها برای کمک به حوثیها آنها مستقر کردهاند، مربیان ایرانی، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و دیگران که اطلاعات و دیگر چیزها را در اختیار حوثیها قرار میدهند، آن اهداف هم روی میز خواهد بود.»
وی در پاسخ به سوال مجری درباره احتمال همراهی آمریکا با حمله اسرائیل به تاسیسات هستهای ایران اینطور جواب داد: «چیزی که رئیسجمهور مکرر گفته این است که ایران نمیتواند سلاح اتمی در اختیار داشته باشد، همه گزینهها روی میز است تا از نداشتن سلاح اتمی توسط آن اطمینان حاصل شود و این موضوع شامل همه ابعاد برنامه ایران میشود، موشکها، نظامی سازی (برنامه هستهای)، غنی سازی. آنها یا میتوانند (برنامه نظامی اتمی خودشان) را تحویل بدهند و از آن صرفنظر کنند البته به طریقی که قابل راستی آزمایی باشد یا اینکه با مجموعهای از تبعات مواجه شوند.»
در حالی که آمریکا با حملات اتمی به ژاپن، تنها کشور استفاده کننده از سلاح اتمی در جهان است، ژست حمایت از جهان عاری از سلاح اتمی گرفت و مدعی شد: «ما نمیتوانیم جهانی داشته باشیم که انگشتان آیتاللهها روی دکمه اتمی باشد، ما نمیتوانیم شاهد وضعی باشیم که در آن مسابقه تسلیحاتی از منظر تکثیر تسلیحات اتمی در سراسر خاورمیانه وجود داشته باشد.»
والتز افزود: «رئیسجمهور به یکی از دو روشی که به ایران برای خروج از این وضعیت پیشنهاد شده تا اطمینان حاصل شود که جهانی نداشته باشیم که امکان تهدید آن توسط یک رژیم تندرو باشد، مصمم و متعهد است.»
منبع: فارس
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1394776/